Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (152)

Mai alkotások: 1
Havi alkotások: 14
Összes alkotás: 28.868
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-07-24 14:09:40
Jó ez, csak nem jó helyen! A 4.0 fórumba kellett volna írnod erről.
2006-07-18 10:56:15
Nem a témához tartozik, de döbbentem olvasom a fórumot. Kialakult egy elég nagy közösség, megy az oldal, jönnek az alkotások, de mikor nagy ritkán beleolvasok az új fórumtémákba, elkeseredve tapasztalom, hogy kezdődik a rohadás. Rengeteg egyéniség van az artagoran, de hogy ilyen hangnemben szóltok egymáshoz, az már egy kívülállónak is elkeserítő (nekem legalábbis). Azt hiszem, sok mindenkinek érdemes lenne kicsit magába szállnia, mielőtt meggondolatlanul bántó megjegyzést tesz a másikra. Most erre biztosan van, aki vigyorogva azt gondolja, akkor ne olvass fórumot kisanyám... Elnézést, hogy eltértem a tárgytól, de azt hiszem jogosan.
2006-07-13 17:17:33
Akkor nincs más hátra,mint előre...megadtam magam! Kaputt.
2006-07-13 14:03:52
Nem traktállak benneteket,de azért nem lehet mellettem csak úgy elmenni.Én szivesen lehoznám az alternatív gyógyászati és ezo cikkeimet,könyveimet is részletekben (ami más lapokon simán lement,csak itt van ekkora ellenálás ellene,mintha hangyabolyba nyúltam volna) nem erőszak ám a disznótor,esetleg valmivel szegényebb lesz a lap.Mégha olyanok berzenkednének ellenem,akik ontják az ilyen témákat,megérteném.De,előre félni,sőt degradálni valamit amit nem ismerünk,ez nonszensz.Nehogy tévedésbe essetek,én nem tukmálom rátok és az olvasókra a műveimet. Távol áll tőlem.
2006-07-12 17:07:31
Mit bánom én milyen cimet adtok neki.Nekem van a Transzcendentális gyógyászatban és mágiában 13 könyvem,amit saját módszeremről adtam ki,melyet máig tanítok,gyakorlok.Én nem könyvismrtetőket tartok,hanem saját műveimből szemezgetek,ha beleférek.Tudomány- Paratudomány. ha már cimet akartok neki adni.
2006-07-12 14:33:56
En tovabbra is jo otletnek tartom a tudomanyok rovatot, fozocske nyilvan nem lenne benne, de talalmanyok ezoteria stb stb siman beleferne.

Ezt a rovatot ha nem akarjatok hogy az anya oldalon szerepeljen, meg lehetne csinalni TALALMANYOK.ARTAGORA.HU -cim alatt is ugyanugy mint pl a PRO.ARTAGORA.HU oldalt. Igy nem zavar bele a megszokott mindennapi eletbe de megis letezhet, es fenntartja az ARTAGORA kozosseg nepszeruseget.

Mit gondoltok?
2006-07-12 09:30:52
Már közöltem,hogy ejtsük a témát.Persze hogy lehetne főzőcske rovat is ami szerintem nem is rossz ötlet. Igaza van nadixnak:maradjon meg az irodalmi és művészeti jellege.
2006-07-12 06:06:58
Annyira voltak hasznosak ezek a taláélmányok,hogy a jogdijakból 20 éven keresztül bejárhattam az egész világot.De,ez mellékes.Van a szigorúan akadémikus módodon vett Tudomány és az Áltudománynak nevezett egyebek. namármost,ha áltudományosnak minősitett dolgokról betesz oda valaki cikkeket,legelősször is a diplomával rendelkező tudományos cikkirók hördülnek fel.De,ha a rovat cime az lenne,hogy Tudomány-Áltudomány,akkor pedig az ezo,misztika, asztrológia stb gyakorlói hőbörögnének,hogy őket áltudományos,kóklereknek minősítik. Én a tanirványaimnak irtam,és magánkiadásban adtam ki 14 szakkönyvet amit a paradigna és Elixir könyvesboltok forgalmazta.Viszont a Könyvtárellátó minden új könyvemről küldte a könyvtáraknak a jegyzéket és az igényeknek megfelelően rendelt tőlem. Hiába adtam én elő kongresszusokon,szimpóziumokon,csak Bogumil maradtam,akit a tudósok megmosolytak(nak) új eszméi elméleti és gyakorlati terjesztése miatt. A gyógynövényes Bogumilnak ezt is elnézték.Dehát,ez elkeserítő. Igy van ez az írásokkal is.Hiába irtam én 12 éven a legjobb,legkeresettebb glosszákat a lapokba,hiába adtam ki 13 szépirodalmi könyvet,a terjesztők gyalázatos feltételek mellett vettek át belőllük jó esetben 10-20 db-okat.Ez is elkeserítő.Azért jó dolog a virtuális megjelenés,mert oda bárki felteheti a műveit. Aztán ha jók,akkor lesznek olvasói és ez sikerélmény számára.
2006-07-11 18:10:18
Én egyébként Kiváló Feltaló oklevéllel büszkélkedhetek,amit 1989-ben a BNV-én ,nyujtott át a miniszter.20 találmányom van gyógynövényszakmában és alternatív gyógyászatban.Tehát,akár én is nyomhatnék fel valamit,de nam akarok.Én azt írtam,hogy Tudományos oldalba nem fér bele az ezo,és misztikum. Érthető ez?Azért nem férnek bele ezek a dolgok,mert a Tudomány mai állása szerint mi alternatív gyógyászok,energiahuszárok,reikimesterek és kézrátétes gyógyászok szerintük kóklerek vagyunk. Tehát az én 10 év alatt kiadott 27 munkám az áltudományos fércmü.és nem lehet egy tudományos rovatba felnyomni. Bogumil d'Kukulkán Transzcendentális nagymester.
2006-07-10 04:47:38
Nem rosz az ötlet,de a Tudományos oldal megnevezést meg kellene változtatni,mert a tudomány lenézi és elutasítja az ezoterikát,alternatív gyógyászatot,földönkivüli,Ufo és egyéb jelenségeket.Tehát a misztika az nem illik bele a Tudományos rovatba,mert ,egyszerűen lesöpri a tudományos szakma.Inkább a cimen lehetne gondolkodni. Pl: Határtalan tudomány,Tudomány és Misztika világa.Alternatív Tudomány, vagy valami frappáns kereten amibe megfér egymás mellett a sehová be nem sorolható érdekes irások tömege.Itt nem a mindenhonnan a Netről kiollózott(bár azok is izgalmasak) érdekes esetekről lenne csak szó,hanem az ezzel foglalkozó,vagy ezt gyakorló,ismerő,amatőrök érdekes esetleírásairól,elméleti és gyakorlati esszéiknek,kis dolgozatainak közzétételeiről. Ezek csak úgy ötletként merültek fel bennem.
2006-07-10 00:35:07
Arra gondoltam, hogy egyszerűen kellene létre hozni egy tudományok rovatot!
Ebbe aztán elég sok minden belefér. És itt lehetne al-kategorizálni az egészet. Még akár feltalálók is remekelhetnének! Viszont ez egy elég nagy szekciót ölel fel, ezért egy fő rovatot gondoltam neki.

Mit gondoltok?
2006-07-07 23:16:46
nadix: jó ötlet! :)
2006-07-06 17:07:19
nadix: ezt a "szemezgetést" én vetettem föl korábban, de igy értettem:
"Sok baromság is található a neten ebben a témában, talán meg lehetne probálni összegyüjteni egy kis normálisabb "esszenciát"."

Amúgy igaz hogy én is ilyesmivel foglalkozom, és azt vallom hogy a mágia igenis művészet, de elgondolkodtam és lehet hogy mégsem lenne olyan égetö szükség itt az atragorán ilyen rovatra. Hiszen a saját jegyzeteimet és a kwhe anyagait tuti nem fogom közzétenni, maximum mint elöbb is irtam csak a neten, esetleg könyvekben található részeket fölhasználva tudnék irásokat közölni. A különböző eszközök készítését (pl egy-egy pálcához milyen fa, ásvány, drót, szimbólum, stb szükséges) pedig le lehet irni pl a térbeli alkotások rovatba is a megjegyzésekhez. Viszont ha mégis megszavazzátok, akkor természetesen segitek a magam módján.

A már meglévö rovatokba valóban bele lehet rakni ezeket a munkákat, ez a rovat ha létrejön, maximum egy gyüjtöhelye lenne az ezoterikával kapcsolatos cuccoknak. Ennyi erövel külön rovatot lehetne létrehozni a pillangóknak, a vámpíroknak, a háromfülü kutyáknak, vagy akár a rózsaszinü kapanyányimonyóknak is.
A megoldás szeritem is az lenne (bár a programozáshoz nem értek, nem tudom mennyire megvalósitható), ha mindenkinek lenne ilyen "kedvencek" mappája, ahova sajátmagának bepakolhatja / hozzácsatolhatja a kedvenc müvészeket, és saját elnevezésü mappájába (pl az ezoterika) különbözö müvészektöl egy-egy neki tetszö müvet.
2006-07-06 14:41:45
Tévedés. Én saját kiadott 14 művemből szemezgettem volna a Bogumil patikájától-a Virtuális pszihózisig. nem szoktam sehonnan sem szemezgetni,de irtam már,részemről ejtve a téma.
2006-07-05 12:24:59
Én nem nyavajgok,csak megszellőztettem.Ha nem kell,nem baj. Hiszen ilyen témákkal dunát lehet rekeszteni a neten.Csak egy kis szindfoltot akartam bevinni az artagorába,hát lennének olyanok akiket érdekel az alternatív gyógyászat.Én már felraktam az írásaimat,és gondoltam ezeket is közzé tenném.De,ha nem,nem...nem erőszak a disznótor.Már jeleztem,részemről téma lezárva.
2006-07-05 06:15:02
A wicca mágia és a boszorkánylapok rengeteg élvezetes írást,ötletet tartalmaznak.Bizony lehet onnan is csípegetni.Én örülnék neki,ha Alvara is beszálna egy ilyen oldalba.Kicsípni a netről a laikusok számára emészthető érdekességeket és feltálalni. Jó ötlet.
2006-07-04 23:00:23
bogumil, strawi, többiek (ezoterikus téma): Végülis a mágia is művészet. Bogumil ahogy irta, a transzcendentális gyógyászatban van otthon, én wicca-val foglalkozom. Nekem végülis mindegy lesz-e ilyen új téma itt az artagorán vagy sem, de ha igen akkor szívesen segitek benne ahol tudok. Sok baromság is található a neten ebben a témában, talán meg lehetne probálni összegyüjteni egy kis normálisabb "esszenciát".
2006-07-03 18:42:53
Ööö helyesbítek, Alvara pl. már küldött nagyon jó hennás cuccokat, ráleltem.
2006-07-03 15:14:23
Én is javasolnék egy rovatot, a hennafestést. A tetoválások rovatba nem férne bele, azt hiszem. Bár nem emlékszem, hogy jött volna hennás alkotás, de én kacérkodok vele már jó ideje, hogy kipróbálom.
2006-07-03 14:41:21
Érthető a berzenkedés,mert az ezoteria egy megfoghatatlan,érzékelésen túli jelenség.Itt vannak többféle művészati ág gyakorlói,akiknek ez kínai,ezért anulálják az ügyet.Olyan ez mintha én a virtuális alkotásokba szólnék bele,hogy szerintem a foltfestés,meg a szűrhímzés,sőt a foltvarrás is már túl sok,és eltereli a figyelmet a különböző mázolmányokról...De,nem mondom,mert nem érdekelnek a virtuális képzőművészeti alkotások,hiszen nem értek hozzá.Viszont egy részében gyönyörködöm,mert,bár érthetetlenek,mégis megfogják a szememet. Ezért nem erőltetem az ezoterikus oldalt.
2006-07-02 23:59:09
Bogumil: szerintem ezt a temat nem kell lezarni azert mert sertodest csinalsz belole. Elegge ertelmesen lettek leirva a velemenyek es szerintem semmi serto nem volt egyikben sem! Nem zarkozik el senki, tobbek kozott en sem. A temat pedig nem lezarni kellene, hanem kitalalni hogy hogyan valositsuk meg.
2006-07-02 09:34:39
Én a transzcendentális gyógyászatban vagyok otthon.És mivel az alternatív gyógyászattól elzárkoznak az irodalmárok,igy részemről a téma lezárva.
2006-07-01 22:51:06
Szerintem az ezoterika félúton van a tudomány és a művészet között, úgyhogy szerintem belefér egy kategoriába. Ha csak azt nézzük, hogy mennyi festőt, írót foglalkoztatott ez a téma a múltban, akkor már kár lenne kizárni.
Speciel engem érdekel a téma, holott nem feltétlen hiszek benne. De nem kell mindig a racionalizmus, az embereknek kell egy kis spiritualizmus is.
Egyszóval szerintem egy próbát megér. Csak azt kell kiszürni, hogy nehogy az ellenkezője süljön ki, mint aminek indul, de gondolom, aki elválallja a rovat "vezetését" az ki is tudja szűrni az ilyesmit.
2006-06-26 16:15:26
Nadix: De. :) miközben irtam nekem is eszembe jutott.
2006-06-26 00:34:35
Nagyon jók az ötletek, még várjunk pár hozzászólást mielőtt aktiválnám őket!
2006-06-25 15:09:54
A térbeli alkotásokhoz, vagy a képgalériához jöhetne: üvegfestés. Mosanában úgyis eléggé elterjedt ez a müfaj is. Akadhat olyan müvész is aki pl textillel foglalkozik (pl: szövés, fonás, festés, mintatervezés...)


bogumil irásához kapcsolódóan:
Ha már müvészeti portál, akkor az ezoterikus részhez jöhetnének ilyenek is pl:

- Eszközök (készítése, használata) - itt le lehetne irni pl a pálcák, athamek, amulettek, talizmánok, ruhák, pentákulumok...stb készitéséhez ötleteket képekkel.

- Rituálék, invokációk - Itt a költöi vénával megáldott emberek oszthatnák meg az ezoterikus témájú verseiket, rituáléra irt szövegeiket (amik természetesen nem titkosak, és hajlandóak megosztani a többiekkel). Esetleg netröl is vadászgatva össze lehetne gyüjteni az ilyeneket, vagy külföldi oldalakról a forditásokat.

Igaz ezzel az ezoterikával kapcsolatban nem tudom kettönkön kivül mást érdekel-e egyáltalán ez a téma ;)))
2006-06-23 05:51:17
Lehetne egy ezériával és /vagy alternatív gyógyászattal foglalkozó oldalt létrehozni.Ebben különböző kategóriák lehetnének.Bárki beküldhetne érdekes,meghökkentő esetleírásokat,valahol olvasott,valahol rátalát ismeretbővitő cikkeket.Úgy is lehetne,hogy ketté osztani a témát.lenne ezoterikus és lenne Al.ternatív gyógyászati téma.Összeszedtem miben lehetne írni.Ez az én véleményem,ha viszont nem lesz érdeklődő,akkor természtesen anulálni kell az ötletet. Bogumil.
EZOTERIA


ESZP érzékelésen túli jelenségek.
Mágia, hipnózis, levitálás, kanálhajlítás, tárgyak mozgatása gondolattal.

Titokzatos természetfölötti jelenségek.
Piramisok, térhajlítás, térkiforditás, dimenzióváltás, sulytalaság, tér és tárgyáthelyezés.
Telekinézis, teleportáció stb.

Mágia
Fehér és feketemágia, wudubábuk, elementálok, bábok és zombik képezése.

TRANSZCENDENTÁLIS GYÓGYÁSZAT

Mágikus, szuggesztiós gyógyászat.
Jelgyógyászat.
Piramis, kristály gyógyászat.
Virtuális pszihózis,
Információs gyógyászat.

Népi gyógyítás.
Népi receptúrák, házipraktikák.

Gyógynövénygyógyászat.
Természetes gyógyítás.
2006-06-23 00:04:16
Azért hoztam létre ezt a fórumot, hogy mindenki elmondhassa milyen új rovatokat lehetne létrehozni az oldalon, milyen új kategóriákkal bővíthetnénk azokat.