Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (158)

Mai alkotások: 3
Havi alkotások: 13
Összes alkotás: 28.867
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-03-28 21:36:39
Úgy érted a jelenleg hivatalosan elfogadott biológiai korlátokat? Mert a végső korlátokat nem lehet átlépni, hiába a misztika, azért az ember csak egy összetett kémiai rendszer.
A különbség csupán az, hogy ezek a korlátok ma máshol húzódnak. 100 éve is máshol húzódtak, és 100 év múlva megint máshol fognak.
Minden szellemi, metafizikai, vagy "természetfeletti" dolog ott kell, hogy legyen az emberben, másképp nem megy. Csak éppen még nem ismerjük ezeket. De azért beszédes dolog, hogy az emberi dns-nek csupán pár százaléka van azonosítva úgymond. A dns meg rohadt nagy ám! Ami ma még a helykitöltő "szemét-dns szakasz" néven van a könyvekben leírva, pár évtized múlva talán a telepátiáért felelős génként lesz azonosítva. Vagy valami ilyesmi.
Mindenesetre szerintem elhamarkodottság kijelenteni, hogy az ember elérte a biológiai korlátait, hiszen fogalmunk sincs, hol is húzódnak, és mi az, ami még az innenső oldalon van.
Meg szerintem nem sok bonyolultság van a dologban, de valóban megmagyaráz pár dolgot.
2007-03-21 12:47:10
Dr. Garamvölgyi lászló írt erről egy egészen jó könyvet, a címe: Hogyan halt meg József Attila? Remekül kitisztázza a dolgokat. És ha az ember még utána sok minden teljesen más megvilágításba kerül.
2007-03-19 13:02:53
Oké, ne bonyolódjunk bele, csak még egy kicsit :)
Nem az elme vezérli az érzékeket, hanem fordítva. Az elménkbe csak az kerül bele, amit érzékelünk. Biológiailag működik így. Egyik sem ér sokat a másik nélkül, ez tény, mivel a kettő alkot egy rendszert. Az elme fordítja le az érzékelt dolgokat úgy, hogy érezzük, ez most jól esik, vagy sem. Ezért írtam, hogy csak az érzékelés adhatja meg az élet értelmét.
2007-03-18 21:00:53
Okés érthető, amit írtál. Az én fogalmazásom sem igazán kerek, kicsit talán el is kapkodtam. De ha nem gondolkozunk, akkor azon sem gondolkozunk el, hogy mi értelme van az egésznek. Nem? És akkor biztosan nem félünk a haláltól, de akkor sem biztos ez, ha néha elgondolkozunk rajta. Fizikailag nem az elménkkel élünk, a test többé-kevésbé működőképes nélküle is. De, ha az nem működne vagy nem kellene hozzá, akkor tényleg semmi értelme nem lenne az egésznek. Jó az erős volt, hogy a halál az élet értelme. :) Igazán talán kár is agyalni ilyesmin. De az elménk vezérli az érzékeink, de szerintem inkább valahol a kettő között lehet valahol. Érzékek és elme. Egyik sem ér sokat a másik nélkül. Na de nem bonyolódok bele jobban.
2007-03-13 12:51:28
Ezzel vitatkoznék Mephisto! Hogy lehet valaminek a vége az értelme? Az élet meg főleg nem ilyen szerintem. A vég az csak egy szükséges eleme a dolognak, kell a működéshez, de nem kell túlmisztifikálni. Az életnek közben van értelme. Ezt pedig nem lehet megérteni, mert az agyunk ezt sosem fogja fel. Ezért parázik mindenki a haláltól. Holott az alapfeltevés a rossz. Az elménkkel sosem fogjuk tudni elfogadni ezt, mert az elme (és így az ember) fél ettől. Az életet sosem az elménkben éljük. Nem azzal tapasztaljuk. Az életet meg az élet értelmét csak az érzékeinkkel tudjuk élni, érezni. A halál pedig az érzékelés vége. Tehát logikus, hogy nem a halál az élet értelme. Remélem követhető voltam, ha nem, csak szólj :)
2007-03-11 01:00:37
bocs.a helyesírási hibákért késő van...legalábbis erre fogom, hogy nem tudom helyesen leütni a billentyűket. :)
2007-03-11 00:59:06
Szerintem ez egy kicsit erős. Mi is poénkodtunk ilyen beszólással irodalom órán..ami ott még "jó" is volt. (akkor mindenesetre úgy gondoltuk, de az évek változtattak...sok mindent ) Szóval szerintem poénnak elmegy, jó is, mulathat rajta az ember, de egy művészeti oldalra (mert ez az, legalábbis szeretném azt hinni) nem való. Persze a téma az ok. Miért ne gondolkozna az ember a halálon? Mindenki gondolkozik, hogy mi lesz, ha? És minnél közelebb érzi annál inkább. Ez természetes.
A téma különben szerintem okés. Csak a cím a sz.r...de ez egy saját vélemény. :)
Talán éppen az élet értelme a halál, ha nem lenne vége, akkor mi értelme lenne az egésznek? Szerintem ez egy olyan téma, amin a végtelenségig lehet filozofálgatni, úgysem lehet rá megfelelő választ adni. A válasz mindenkiben benne van és meg is tudja a kellő pillanatban, csak akkor már nem tudja a tudtunkra adni. És nem is biztos, hogy kell. Mindenki meghal egyszer...aki nem az szóljon. :)
És lehet, hogy..."a halál csak a kezdet" :)
2007-02-28 21:39:50
Andrewboy vs József Attila: Születésnapomra
Indítsuk szépen azt a fájlcserélést...
2007-02-27 02:08:22
A fórum szoba címének válaszátsa helyén való?
2007-02-22 22:11:02
azaz, ki mit tud a rejtélyes avagy kevésbé titokzatos halálról...