Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (156)

Mai alkotások: 3
Havi alkotások: 13
Összes alkotás: 28.867
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-11-13 19:27:49
Nekem hiányzik az oldalon egy kereső, ami az alkotóra, vagy műre keres, valamint az is, hogy be lehetne e linkelni a kommenteknél a komment küldőjének nevét, nem egyszer szívesen megnézném, ki az aki a szöveget irta, de egyenlőre csak az aktuális mű alkotójára lehet rákattintani. Köszi a figyelmet.
2007-10-31 01:14:44
Nem.

Azt a döntést kell meghoznotok, hogy kell-e egy többszintű megjelenítés, amely magában foglalja annak a szükségszerűségét, hogy a bírálat is többszintű legyen.

Ez csak látszatra eredményez több munkát, valójába egyrészt leegyszerűsíti és felgyorsítja - magyarán könnyebbé teszi - a feladatokat.

Ugyanakkor egy pozitív, és egy negatív művészeti következménnyel is jár, ami ráadásul ugyanannak az egy eljárásnak a színe és a visszája: A kiemelt értékű alkotások növelik az oldal művészi presztizsét, ugyanakkor a kommercialitásba sorolják az összes olyan művet, amely nem felel meg a kiemelten kezeltség követelményeinek.

Könnyen belátható, hogy ez morális konfliktusokat is okozhat, egyben azok, aki ezt a nívót nem képesek elérni, akár el is maradhatnak, mert megbélyegzettnek érezhetik magukat.

Ez az az érzékeny terület, amelyen komoly megfontolások alapján lehet csak eldönteni, hogy szabad-e, lehet-e ezt a fajta szelekciót alkalmazni, ugyanakkor egyértelműen látszik, hogy szükséges is, mert az oldalt elönti a művészi tartalommal alig-alig rendelkező fércművek tömege, az önjelölt "művészek" hada áétal, így aztán már szinte lehetetlen az értékes alkotások élvezetét elérni, mert az ember fiának egy nagy rakás szellemi szeméten kell átverekednie magát.

Szóval az Artagora egyrészt nagyon is megfelel - egyfajta - szellemi "graffiti-gyűjteménynek", azaz tartalmaz kiemelkedően magas nívójú alkotásokat éppúgy, mint Cili cica, Buli kutya szintű "zsengéket" is, mégpedig ez utóbbiakat elképesztő arányban.
De ez a fórum ezáltal egyfajta művészeti "vox populi" szerepet tölt be.
Nos az én dilemmám ott van, hogy szabad-e ezt a demokratikus teret, az összes hátrányai ellenére, patríciusokra, és plebejusokra felosztani. Az nem vitás, hogy szükséges lenne.
Azaz, szabad-e ezt a szükségességet formába önteni, és ha igen, akkor hogy lehet megoldani olyan módon, hogy az ne okozza ennek a szellemi köztársaságnak a felbomlását, és ne váljon belőle egy elitista császárság? Már, ha érted, hogy mit akarok ezzel kifejezni. (Ha nem, akkor sem te vagy a hülye, hanem az én hibám. mea culpa, mea maxima culpa! :-))) )

Megint csak a kettősség dilemmája: A szellemi patríciusok kiválasztása nélkül az Artagora kezelhetetlenné, és élvezhetetlenné válik. A patríciusok kiválasztása által pedig, könnyen lehet elitista és diszkriminatív. Ez is okozhatja aztán a látogatások és az alkotások elhelyezése olyan mértékű lecsökkenését, hogy a végén maga az oldal válik halottá, miként egykor a Római Birodalom, hogy maradjak ennél a történelmi jelkép-, és példarendszernél.

Szóval, ha parttalan a demokrácia, az már anarchia. De, ha diktatórikussá válhat a szelekció, az már önkényuralomhoz vezethet. Mindkét dolog pusztító.
Jelenleg az anarchia a gond. De kiépíthetünk magunknak egy másirányú éppen így kezelhetetlen gondot, ha nem találjuk meg a - kényes - egyensúlyt.

Naszóval ezért kellene tisztázni a bírálat szintjeinek és mibenlétének a filozófiai és praktikus alapjait, hogy ne egy rossz döntést hozzunk.
De mindezt meg kell előznie annak a részetekről, hogy egyáltalán látjátok-e szükségét egy új "alkotmány" meghozatalának, hiszen ti vagytok akik jelenleg az egyre parttalanabb anarchiát elszenveditek.
Ebbe a döntésbe pedig, tisztességtelen lenne, ha beleszólnék.

Tehát, ha már döntöttetek arról, hogy megoldást kell keresni, és elfogadjátok az ötletemet arról, hogy egy többszintű bírálatot és ezáltal publikációs modellt kellene preferálni, akkor ebben a folyamatban már részt vennék, és segítenék abban is, hogy a bírálokat megszerezzük, megszervezzük, és egyben jól átlátható, és belátható mértékű, azaz felvállalható leterheltséggel járó feladattal bízzuk meg őket, a megfelelő - önkéntes - belső ellenőrzés kialakítása mellett, hogy senki ne képzelhesse magát az Artagora császárának.

Egyébiránt eszem ágában sincs bármi ilyesmiben egyszemélyes hatalmat vindikálni magamnak, mi több, ha nem muszáj, akkor semmiféle hatalmat sem.

Egészen jól megvoltatok eddig is nélkülem, én pedig kényelmesen kiabálok be a partvonalról. Pusztán azt kívánom jelezni, hogyha úgy döntötök, hogy szükségét látjátok a segítségemnek, és megadjátok a lehetőségét, hogy tartalmilag részt vegyek a rendszer újraformálásában, akkor - természetesen - annak felelőssége vállalásában is részt veszek, mert így tartom etikusnak.

Na! Ha érthető voltam, akkor mégsem lehetek nagyon részeg!:-DDD

Üdv: Hajcihő
2007-10-30 01:36:34
Nem igazán akarom fényezni magam.

Én abból élek, hogy néhány száz, netán néhány ezer embert irányítok, szóval nekem ez a szakmám.
Magyarán van valami elképzelésem róla, hogy kell rendszert szervezni, és irányítani.

Ahhoz, hogy valami ilyesmiben részt vegyek, annak értelme kell legyen.
Hogy értelme legyen, nem nekem kell egyezségre jutnom önmagammal abban, hogy szükségem van-e rá.
Más emberek dolgaiba nem szólok bele.
Van elég dolgom. Nem erőltetem, ha nem kellek.

Mostanában még arra sincs időm, hogy levelekre válaszoljak.:-(((
Ennek ellenére nagyon szívesen segítek a megoldásban, (azért, mert az Artagorát értéknek tartom) de csak, ha szükség van rám.
Az előfeltételeit megírtam.
Magamat ismételni nem akarom.
A többi a ti dolgotok.

2007-10-28 22:27:47
Gyerekek!
Azért is írtam már korábban, hogy két szintű elbírálás, és publikációs szint jkell, mert ennek hiányábanvalóban nehéz az aprómunkára, meg az igazán "míves" döntésekre is embereket találni.
Ugyanígy az a helyes, ha nem lehet egszerre egy millió alkotást rázúdítani a szerencsétlen moderátorokra, mert az akkora teher, hogy bárkit kiéget.
Mondom, ha van elszánás arra, hogy egy racionálisan és világosan megszervezett bírálati rendszer legyen, akkor abban nagyon szívesen részt veszek, természetesen a megalkotásában is.
De mindenképpen csak a 4-es verzió elkészülte után.
Továbbá egy előzetesen pontosan egyeztetett időpontsorozatot kell kitűzni a megbeszélésekre, mert nagyon sokan vagyunk úgy, hogy cefetül leterheltek vagyunk.

Mindenesetre, ha sikerülne egy rugalmas, és a terheket levevő válopgatási rendszert kitalálnunk, akkor többen is lennének - szerintem - akik szívesen vállalnának benne munkát.
Azaz ne arról szóljon a duma, hogy mit miért nem lehet, habnem arról, hogy miképp oldhatnánk meg a dolgokat.
Elhihetitek, hogy ebben otthon vagyok.
Ha kell, akkor itt vagyok, és segítek, de nem oldom meg a feladatot senki helyett.
Ez csak közös munával jöhet létre.

Üdv: Hajcihő
2007-10-28 14:27:39
Nadix neked még annyit hozzáfüznék mielőtt kivégzem a kuncsaftomat ;-)))Most én vagyok ám a leggonoszabb!!!Ha a felvetett dolgokat nem hajtjuk végre folyamatosan az a4 újrainditása előtt akkor az megint csak oda fog vezetni,hogy egy hatalmas kapkodás lessz az egészből amit meg aztán tényleg mindennél jobban gyülölök.És akkor még nagyobb lessz az értetlenség mindenki részéről.....
2007-10-28 14:19:56
Szia Hajci

Nagyon jók a meglátásaid a dolgokkal kapcsolatosan viszont nadixnak is van igaza.Az azt töröltök amit csak akarto még felhivás mellet sem hozta meg a várva várt eredményt mivel eddig kimondottan csakis olyan alkotok töröltettek dolgokat legalábbis a vizuális kategóriában akiknek nem kellet volna.De ezen alkotók legalább felülemelkedtek az egojukon és még ők is belátták hogy ezért vagy azért de nem olyan az a bizonyos műve,hogy a továbbiakban is látni szeretné az oldalon.Kihangsúlyozom mégegyszer ezek azok voltak akiknek mondhatni hibátlanok voltak a művei!!!Megdöbbentő volt!!!Azok akiknek meg igazán szólt nem is nagyon látogatják vagy nem tudom de a fórumot azt már biztosan nem olvassák és ezért 0 reakció volt részükről.Én sem vagyok oda a napi aprómunkáért,de ennek ellenére mivel úgymond fel lettem kérve ezért csinálgatom de egyre inkább kezd nem érdekelni.Mert mikor feldobom a labdát utánna máris jön a hiszti,annak ellenére,hogy mindenki tisztában vele,hogy szükséges dolgokat és lépéseket teszünk csak meg.És mellesleg a napi munkám mellet erre kezd egyre kevésbé alkalmas lenni az idegzetem.Már átnéztük Mowerrel azt a 3 kategóriát az adatbázisban ami ránk tartozik,de még várunk a vezetőség döntésére,hogy akkor most mi legyen és ténylegesen megtisztitsuk e az arta adatbázisát olyan áron is,hogy utánna jőn az igazi hisztéria.Szerintem erre mindenképpen szükség lenne tiszteletet tanusitva azon műváészek munkájára akik még ennek ellenére is felteszik ide az értékelhető dolgaikat,mert ők sem a szemetesbe alkotnak úgymond!!!!Meglepődésemre igazából nem is túl sok alkotás kerülne a teljes törlés sorsára ha figyelembe veszem a felgyült adatmennyiséget!!!De majd lessz valahogy-A megbeszéléseken meg (én egyen nem voltam ott,mivel inkább a kislányommal töltöttem az időt)Állandóan max 6 an vagyunk ott és a nagyérdemű meg hiába van kiirva magasrl tesz rá!!!!Igy én azt látom,hogy igy is úgyis előbb vagy utóbb az lessz amit a vezetőség akar és utólagos reklamáció meg senkit sem nem fog érdekelni!!!!!Remélem már hamarosan működni fog az a4 és ezek a diolgok amikről itt beszéltünk nem okoznak fentakadást.Nadix hogy a másik topicban irtakra reagáljak azért van kiirva a pixelméretarány és mi már azért alkalmazzuk az a4 re is felvetett éás elfogadott dolgokat mivel az adatbázis most is párhuzamosan fut és ami ide felkerűl az ott is megjelenik.És utólagosan nincs kedvem még több dolgot koriigálni és vagy törölni
meg még meg is indokolni az a4 újraindulása után.A másik igy meg biztosan senkit sem fog meglepetés érni ha újraindul a 4 es verzió,hogy akkor most még tegnap jó volt amit csináltam ma meg már nem.Tudom,hogy te ezt érted is meg okés is részedről,de nem tartod túl emberbarátinak.Egy ekkora közösségben viszont nem lehet mindenki barát!!!!És Hajcinek igaza van abban ha technikailag megfelelő a dolog és ezáltal megfelel a minőségi követelményeknek egy kép mégha stilusilag oly messzi is áll tőlem az azért nem lesz elutasitva,mert azt meg nem lehet.Remélem minden érthetően lett leirva ha kicsit kusza az azért van mert marha álmos vagyok és már megint dolgoznom kell!!!!VASÁRNAP!!!!FUCK!!!!

Üdv nektek:Cof666
2007-10-28 12:55:56
Szia Nadix!

Egy ilyen feladatot pontosan meg kell szervezni előre, és elfogadható célt, és elfoglaltsági mértéket kell felállítani azok elé, akik felvállalnák. Ezt a jelenlegiek tehetnék csak meg, és ezután kiadhatnának egy felhívást rá, majd a jelentkezőkből kiválaszthatnák a megfelelőket.
Amíg ez a sorrend és munkafilozófia nem áll fel, mindnki ódzkodni fog a dolgokba való belefolyástól.
Ugyanígy fell kell ismerni azt, hogy ki alkalmas ezekre a feladatokra.
Én például több okból sem.
Egyrész habitusomból eredően is alkalmatlan vagyok a mindennapi azonos teendők rendszeres végzésére, másrészt vezető típus vagyok (nem felvágásból mondom), aki feladatkiosztásban, a struktúrák átlátásában jó, de az aprómunkában nem.
Tehát én - pl. - arra vagyok alkalmas, hogy egy összegzett, és már - bizonyos szempontok szerint - szelektált, előkészített szakaszban szálljak be egy - mondjuk havonta egy alkalommal öszegyűlő - döntőbizottság munkájába, és ott határozzak - kellő indoklás mellett - az - esetleges - további elutasítások tárgyában.
Van olyan személyiségű ember, aki viszont arra alkalmas, és az a feladat érdekli, hogy a napi szelekciókban vegyen részt, és a kétséges ügyeket áttegye a döntőbizottsághoz.
Nos ugyannakor ahhoz, hogy egy ilyen csapat felállhasson, ahhoz mindenképpen meg kell szülni, egy szabályozást, ezt közölni kell az érdeklődőkkel, és csak utána lehet hozzálátni a gyakorlati megvalósításhoz.
Magyarán ez egy többszintű munkafeladat.
Tehát,ha van egy ilyen elszánás az Artagora irányítóiban, hogy egy ilyesmit létrehozzanak, akkor - szigorúan a 4-es változat beüzemelését követően - készséggel részt veszek ennek megfogalmazásában, majd az "Istenek Tanácsában":-))), azaz az összegzett bizottsági döntésekben, már, ha lesz rám igény.
Üdv: Hajcihő
2007-10-22 11:24:49
Sziasztok.

Látom, hogy 10-e óta senki nem reflektált Cof-ra.

Én már korábban is javasoltam a kvalitás szerinti szelekciót, mind a vizuális, mind a verbális feltöltések esetében, de megkaptam, hogy "elitista" vagyok.
Nos a művészet az MINDIG egyfajta elitizmus, tehát önmagában is szelektál.
Azok számára pedig, akik híján vannak a művészi érzéknek, el sem lehet mondani, hogy vizuális, vagy verbális röffeneteik miért nem felelnek meg annak az elvárásnak, amely alkalmassá teszi őket egy művészeti oldalon való publikálásra.
Következik ebből, hogy helyettük kell dönteni, azaz zsűrire van szükség.
Így aztán egyetértek strawival, hogy nekilát(na) szelektálni.
De: Minden ilyen szelekciót megelőzően szükség van egy általános irányvonal megfogalmazására, hogy azok, és azok a munkák, akik/amik ennek "áldozatai" lesznek, ne érez(hess)ék úgy, hogy személyes ellenszenv okán törlik mindazokat a dolgaikat, amelyeket ők az alkotások non plus ultrájának tartanak.
Korábban már javasoltam, hogy ehhez egy világos irányvonalat kellene megfogalmazni, és ezt meghaladóan egy olyan bírálati módot kialakítani, amely a szubjektivitást a minimumra szorítja.
Nyilvánvaló ugyanis, hogy mindannyiunknak vannak kedvenc irányzatai, és olyanok is, amelyeket ki nem állunk.
Ennek ellenére arra van szükség, hogy ne a magunk kedvenceit preferáljuk, és a számunkra nem kedveseket ne diszkrimináljuk.
Így - gondolom én - nem megfelelő megoldás az, ha - bármely - kifejezési mód (verbális, vagy vizuális) alkotásait pusztán egyetlen ember bírál el, mielőtt döntene arról, hogy az felkerülhet-e az Artagorára, avagy sem, hanem - bizony - ehhez - egyfajta - "bizottságot" kellene alkotni, és - legalább - a bizonytalan esetekben, több személy véleményét ki kellene kérni, és annak az alapján dönteni.
És még valami: A döntéseket - kellő szakmai megalapozottsággal - meg kellene tudni indokolni, ha az nemleges.
Ez viszont - mint korábban is írtam - óriási hozzáértést kíván, egyben hatalmas teher.
Ezért javasoltam azt, hogy a publikálás lehetősége két szintű legyen: Az elsőbe felkerülhetnének mindazon alkotások, amelyeknél a moderátorok úgy gondolnák, hogy azok megütik a közléshez való minimális mértéket, míg a második - válogatott - szintre, csak azok, amelyekről egy-egy teljes bíráló bizottság gondolná úgy - akár az alkotó kérése nélkül is -, hogy az odavaló, avagy, ha az alkotó kérné, akkor a bizottság felülvizsgálná a művét, és a döntése alapján kerülhetne be erre szintre a munkája.
Itt a bírálatok eredményei havi összesítéssel kerülhetnének fel ebbe a kategóriába.
Természetesen ez sem lenne összevethető - mondjuk - a Szépművészeti Múzeum, vagy a Modern Művészetek Múzeuma alkotásaival, de már kétségkívül kifejeznének egy minőséget, és egy irányt.
Csakhogy: Van-e elszánás, képesség és technikai lehetőség arra, hogy a kedves jó moderátorok, és maga a felület megfeleljen ennek az elvárásnak?
Ezt nektek kell eldöntenetek.
Egy ilyen kvalitásos munkához már nem csekély szakértelem, és biztos ízlés kell, továbbá a saját elfogódottságaitokon, előítéleteiteken való túllépés készsége és képessége.
Ezt meghaladóan pedig annak a vállalása, hogy a "kigolyózott" alkotók szidalmait, támadásait elviseljétek.
Biztos megtapasztaltátok már ti is, hogy ezek milyen nemtelen eszközökkel, és szocializációs ostobaságuk minden sértődöttségével esnek neki mindazoknak, akik még falvédőkre is alkalmatlan képi-, vagy szöveges alkotásaikat nem tartják alkalmasnak arra, hogy azt a nagyvilág elé tárják.

Következik mindebből, hogy én magam támogatnék egy ilyen szelekciót, de ennek csak akkor van realitása, ha mindenre van kellő számú, képességű, és technikai lehetőséggel bíró ember, akik ráadásul - már jó előre - meg tudtak állapodni a bírálat alapelveiről, technikai lebonyolításáról, azaz hajlandók és képesek lennének az Artagora művészeti szerkesztőbizottsága feladatát ellátni.

Nos, van erre elszánás?

Üdv: Hajcihő
2007-10-12 09:31:49
Először is meg kell köszönjem azoknak az alkotoknak a hozzáállását ehhez a dologhoz akik vették a lapot és önként kijelölgettek műveket törlésre.Megdöbbenésemre pont nem ezektöl az alkotó személyektől vártam törlésre jelöloendő műveket,de ezek szerint még ök is úőgy látták,hogy vannak olyan alkotásaik amik most már nem férnek bele a szemléletükbe,vagy nem sikerült úgy ahogyan azt ténylegesen akarták.Egyenlőre azon alkotok akiktől meg várnánk abszolut 0 reakcióval vannak ;-DDD Nem baj mert a türelmi idő lejárta után lehet nagyon nagy munka lessz a képi adatbázist felpucolni de meg fogja érni és akkor művek felett az adminok hoznak itéletet visszamenően a kezdetekig.És igen örülök annak hogy egyre többen kezdik belátni,hogy ez az egész fejlesztés nem csak arrol szól,hogy egy nagyon szép design-al elkészitett szeméttárolót alkossunk az artagorából!!!Igen strawi sokáig küzdött az ellen,hogy adminisztrátori szinten ilyen szinten lépjünk fel az alkotokkal szemben,mert nem akart embert vesziteni az oldalról,de örömömre belátta ő is,hogy ez most már az oldal érdeke teljes egészében.Most elmondom itt nektek azt is,hogy rengeteg komoly alkotot invitáltam az oldalra de eddig nem mindenki élt a lehetőséggel.Ennek az oka főként az lehetett,hogy elkezdett mazsolázni az oldalunkon és látta,hogy nem biztos,hogy az alkotásai egyáltalán szerencsés környezetbe kerül a publikálás szempontjából.Most érte el az oldal már azt a szintet,hogy teljesen komolyan kell vennünk mindent és feladni azt az irányvonalat amiért annak idején az artagora létrejött,pár barát között!!!Ezt a szintet már réges régen túlléptük!!!És igen haladni kell a korral mert vannak bizony igen erőteljes konkurens oldalak is ami annak ellenére hogy igyenes,már a belépő szintje sem egyszerű.És az artagorára sem kerülhet fel minden mostantól.Pl ilyen indokkal"Tudom,hogy régi és naiv a kép ,de megtaláltam a gépen és nem áltam meg,hogy fel ne tegyem!!!"Mi képgalériaadminok most azon vagyunk,hogy elsősórban rovatonként átnézzük a teljes képanyagot és összeirjuk,hogy mi az aminek menni kell!!!Nagy munka mert tegnap már a szemünk majdnem kifolyt,de megcsináljuk a minőségi igényes artagoráért.Természetesen egyeztetünk a főszerkesztővel is.Nem horro belépőszint lessz de még igy nézve is lessz jócskán mű amit el kell távolitani az oldalról.A számitástechnikai részt meg strawi elmagyarázta nektek mivel mi nem vagyunk programozok igy egy kicsit félreértettük amit a telefonba mondott ;-))))
2007-10-11 21:21:32
Üdv,

Kicsit félre értettétek COF amit telefonban mondtam.

A szerver nincsen túlterhelve. Még csak a közelében sem jár annak.

Ennyi munka az oldalon ami jelen pillanatban van abszolút nem tudja meg a 0.5%-at sem leterhelni a jelenlegi vasnak. Arról van szó, hogy az A4 egyszerűen több átállási időt igényel és sajnos rá kellett jönnöm arra, hogy az alkotók egyáltalán nem partnerek abban, hogy a végleges fázisok az éles adatbázison tesztelődjenek, ami elengedhetetlen lett volna. Ezt megoldottam máshogy, bár ez a rosszabbik lépés amit tehettem, de mind1 így legalább nincsen fikázódás, legalábbis egyenlőre.

Hogy kinek mi az ami majd tetszeni fog abban ahova a jelenlegi elképzelés tart nem tudom, viszont az tény, hogy a pillanatnyi alkotói adatbázisban sok olyan munka is van ami minősíthetetlen. Sajnos ezt ma már ki kell mondani. Egyszerűen az Artagora nem egy szemeteskosár. Vannak igen alkotói minőség különbségek, viszont itt van olyan munka aminél ég és föld az eltérés. Ez hamarosan nem lesz megengedett. Akinek tettszik marad akinek nem más oldal után néz.

Régen annak a híve voltam, hogy nem kell ilyen mérvű határokat húzni, mert az alkotók elvesztésével jár. Ma ennek az ellentettjét gondolom, nem számít mibe kerül, de minőség lesz. Nem profi és egetverően magas, de egy reális és elvárható alsó határ.
2007-10-11 16:19:57
Szerintem Pheaton ötlete, mely egy adott téma feldolgozását jelenti, kinek-kinek a saját technikájával, nagyon jó. Örülnék, ha megtudnátok valósítani.
2007-10-11 14:48:19
Pheaton köszönöm az együttmüködésedet és segitségedet.Most az admin kezelőfelülete rendbe lett és nem jelől folyamatosan törlésre szánt műveket.Az meg kimondottan tetszik,hogy nem 1.:1-ben töltöttél vissza hanem te máris leszelektáltad,hogy mi az amit talán nem mert esetleg most már jobban menne.Természetesen most egyszerre fel is aktiváltam a képeidet mivel a tied egy speciális és kivételes eset volt,és nem a gyenge munka minősége miatt történt a törlésre jelölés.És igen egy ketten már látom érdemileg is reagáltak a kis kezdeményezésünkre és már lettek művek kijelölve törlésre.Nekik is köszönjük.

Más igen a szemlélettel is baj van de azon mi nem tudunk változtatni max csak annyit.hogy a gyenge művek nem kerülnek aktiválásba.És ha mi végezzük a ránk szabott feladatot úgy ahogyan kell akkor biztosan nem lessz olyan eset a késöbbiekben,hogy egy nagyon rossz alkotás alá pozitiv kritikák kerülnek mert barátom,ismerös,vagy haver,vagy egyszerüen csak szimpatikus az illető.Ha ezeket a kritériumokat mi alkalmazni fogjuk akkor azt kivétel nélkül mindenkinél alkalmazzuk.Tegnap Cof megkért,hogy nézzem át a galériáját ami a tisztogatási akció után megmaradt neki és irjam össze neki azokat a műveit amit szerintem még törölni kellen.Még 6 olyant találtam ami talán nem volt annyira hüde főleg a mostani szintjéhez és ő szó nélkül törölte azokat is.Ezért mondom ha ezeket komolyan alkalmazzuk akkor az mindenkire érvényes lessz tekintet nélkül!!!!!

És szerintünk ez igy működni fog és az oldal is csak jobbá válik!!!Inkább legyen fele ennyi a képanyag de az legyen igen igényes az oldalra és a felhasználóinkra való tekintettel egyaránt.Biztosan szivesebben jönnek majd a látogatók is.Ráadás uj alkotokat is nyerhetünk jócskán az oldalnak egy ilyen szemléletmóddal,mert mindenki csak azt fogja látni,hogy az adminok és mindenki komolyan veszi ki a részét az oldalunkkal kapcsolatosan,nem pedig egy gagyi tár. akármicsoda oldal nagyon szép design-nal
2007-10-11 12:23:15
Lehet ennek a topiknak sem lessz igazából eredménye ahogy elnézem,senki sem reagál vagy ir véleményt a dologról ami itt felmerült.Lehet igazán csak mi páran akrjuk túl komolyan végezni a munkákat???És az oldalból igazi szinvonalas oldalt késziteni????Lehet nem is olvassák????
2007-10-11 11:58:19
Személyes megjegyzésem ebben a topicban csakis annyi lenne,hogy szeretném ha most már mindenki komolyan venné a dolgokat,és segitené az adminok munkáját is.Én biztosan csak akkor vállalom a további adminkodást ha az adminokból nem bohócot csinálnak hanem értelmes és minőségi munka végzését biztositják számukra.Ha nem akkor csakis kizárólagosan mint tag leszek jelen az oldal jövöjében és akkor nem lessz lelkiismeret furdalásom amiatt,hogy az oldal amin adminkodom komolytalan és értékelhetetlen dolgokkal van teli.Magyarul akkor biztosan nem az én hibám lessz ;-DD

Még annyit,hogy hasonló oldalakon sem lehet bármit felrakosgatni mert egyszerüen csak ott sem kerülnek aktiválásra,és még indoklást sem kap senki,hogy miért!!!!Mégis van tagságuk és pl vizuális téren egyre erőteljesebb szinvonalat képviselnek!!!Már a belépő szintek is sokkalta erősebbek mint itt viszont aki pl nem tud rajzolni az abban a kategóriában nem is akarja megméretni a munkáit.És szerintem az leginkább igy is van jól.

Teszem azt egy alacsony belépőszintel aktiválunk nagyon gyenge műveket jön látogatónk nem ismeri az itt szereplő tagok felhozatalát és frissitéseket néz meg olvas csak:belerohan 5 hablaty műbe meg belerohan 5 irkafirkába.Biztosak lehetünk abban,hogy az életben többé nem fogja nézni az oldalt mert kialakul benne egy előitélet az oldallal kapcsolatban és egykalap alá húzva az itt szereplőket gagyinak fogja tartani a társulatot.Ezt én mindenképpen szeretném elkerülni.Mert ha továbbra is igy megy akkor hiába lessz eszméletlen faszányos az a4 designja továbbra is csak leépülni fog az oldal.Ezt pedig sem ti sem mi adminok nem akarjuk.Ezért küzdök személy szerint már vagy egy éve!!!!Lásd Csináljunk minőségi oldalt az artagorából topicban,meg még vagy 5 másikban.Van aki ezt megértette és pozitiv visszajelzést kaptunk töle belső üzenetben van aki válaszra sem méltatott bennünket semilyen formában sem.Mindegy mi biztosan végezni fogjuk a dolgunkat és az artagora szinvonalbeli és minőségbeli élvonalbakerülése a cél!!!!!!!!Ráadásul mi sok hasonló oldallal szemben ezt teljesen ingyenesen biztositjuk a tagság számára!!!!!Ami sok helyen nem igy van!!!!!Ezért is kérnélek benneteket arra,hogy minél többen legyetek a megbeszélésen és segitsétek ezzel is ennek a folyamatnak a müködését.......
2007-10-11 11:07:10
Mindenkinek,hogy a kialakult helyzetet világosan megértsétek.

Az a4 fejlesztésével kapcsolatosan súlyos problémák léptek fel a servert érintően ami a server 800%-os túlpörgését idézi elő ami normál esetben az 1 %-ot sem érhetné el.Ezért volt az a!-ben elég sok fenakkadás rendszer lassulás stb.Ezért lenne az nagyon fontos,hogy a tagságból a hétfői megbeszélésen a lehető legtöbben ott legyetek,mivel most titeket is ténylegesen érintő dolgokat fogunk áttárgyalni,és dönteni róluk.

Cof666 és én minden rajzosnak egyenlőre küldtünk egy belső üzenetet kérés cimmel amit nagyon szeretnénk ha komolyan vennétek.Kb 3 hét múlva mi elkezdjük átnézni a felgyülemlett képi adatbázist és minden ami nem minősithető semmilyen szintet nem ér el törölni fogjuk a rendszerből,ezzel elősegitve az adatbázis problémamentes,és gyorsabb működését az a4-ben.Többek között mi képgalériákért felelős adminok ez ügyben is többekkel is szeretnénk beszélni.Akinek nem megy magyarul a rajzolás és festés az ne erőltesse ezzel nővelve az értékelhetetlen művek számát az a4-ben csak azért,hogy legyen valahol az interneten egy galériája.Ahhoz hogy minél erőteljesebb szinvonalat és minőséget biztositsunk az a4-nek mi most már komolyan fogjuk venni a dolgunkat,mégha ezért sértödések is lesznek.Ezzel a lépéssel biztositani tudjuk azt is,hogy komolyabb vizuális alkotok is be fognak regisztrálni az oldalra,és tesznek fel műveket,mert nem fogják azt érezni,hogy gagyi az egész amit itt mi művelünk!!!!Minden komoly alkotó tudja azt,hogy minden egyes munkánk nem sikerülhet teljesen tökéletesre,viszont ezzel a kör belső üzenettel lehetőséget adtunk nektek,hogy ti saját magatok gyakoroljatok egy kis önkritikát és törjetek pálcát bizonyos alkotásaitok felett.
Ez mint azt bizonyára ti is tudjátok a legtöbb oldalon nem igy van,és kizárolagosan egy adminisztrátorui társaság aki kompatibilis a kérdésben dönti el teljes mértékben azt,hogy mi kerülhet fel az oldalra.MIvel ez az oldal más mint a többi ilyen jellegű nem akarunk teljes szigorral élni,de egy minimálisan elfogadható szintet meg fogunk követelni.Többek között azt is szeretnénk ha az irodalmi rovatoknál is ezt tennétek és ezzel annak a rovatnak az admin munkáját segitenétek.Azt hiszem ez ilyen felállásban teljesen korrekt kérés minden eggyes taggal szemben.Cof666 is megtette és önkritikát gyakorolva művei felett Kb 120 leszedett tegnap az oldalról véglegesen,hogy ezzel is segitse a fejlesztést és az adatbázis rendeződését.És azon a véleményen van,hogy inkább legyen sokkal kevesebb műve fent de az élvezhető minőséget nyújtson,és az emberek szivesebben látogassák a galériáit.Pedig látogatottság terépn nincs problémája.

Megértéseteket és segitő munkátokat előre is megköszönnénk:Mower&Cof666

Ps:Bármi ezzel kapcsolatos kérdésetekre szivesen állunk rendelkezésére a tagságnak és ne a főszerkesztőt bombázzátok a kérdésekkel,hogy komolyan tudjon haladni és a fentálló problémákat kiküszöbölhesse...
2007-10-10 18:16:38
Ezt én is nagyon szeretném ha minél többen lennének jelen,mert sok mindent meg kellene beszélni a tagsággal is.....
2007-10-10 17:43:05
Annyit kifelejtettem, hogy természetesen minden alkotó jelen lehet, sőt az lenne a legjobb ha jelen is lenne. A hozzáférési adatokat én adom ha valakinek nincsen meg.
2007-10-10 17:38:53
Üdv mindenkinek. Sorry COF és NADIX töröltem a hozzászólásaitokat. Semmi értelme ennek így, alig írtok be 4 hozzászólást máris egymásnak estek.

Máshogy:

Jövő hét hétfőre vezetősége megbeszélést hívok össze, minden ADMIN legyen jelen, utólagosan senki se reklamáljon. Pontos dátum 2007.10.15 20:00 addigra mindenki legyen gép közelbe mikrofonnal. Ott mindent megbeszélünk.

Nadix egy olyan mondat hangzott el tőled, hogy a vezetőség miért nem beszél gyakrabban. Napi 24 órát üzemel a beszélgetős rendszerünk. Én mindig fent vagyok Te miért nem? Más miért nem?