Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (161)

Mai alkotások: 0
Havi alkotások: 13
Összes alkotás: 28.867
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-10-27 12:33:42
Nadix! Félig-meddig nekem is közöm az irodalmi rovathoz a kapcsán, hogy nálam vannak a műfordítások és a film/zene kritikák. Ha gondolod, beszélthetünk a jövendőbeli szabályozásokról. Messengeren elérhető vagyok: mera667@hotmail.com, iwiw-en is megtalálsz, meg itten belső üzenetben is.
2007-10-26 09:16:13
Nadix! Légyszi csinálj Te is egy topikot, mert tényleg így van, hogy a hangosabb szó az jobban hallható.
Üdv.: Chilli
2007-10-26 09:09:33
Nadix mivel Mower Glabo és én a képadminok vagyunk ezért nem szabhatunk kritériumokat az irodalmi rovatokkal kapcsolatosan.Az ha jól tudom a te tiszted lenne,hogy meghatározd azt hogy milyen formai esetleg más kritériumoknak kellene minimálisan megfelelnie az irodalmi rovatokban.Te értesz hozzá nem mi...Ja és mellesleg a topic cime is a képpekkel kapcsolatos kritériumokról szól ;-))) Az meg szerintem teljesen evidens hogy csupa nagybetűvel irt dolgokat egyszerüen nem aktiválsz.Én most úgy érzem,hogy az aktivan alkotók a képgalériákban fokozatosan és teljesen elfogadják/elfogadták ezeket a kritériumokat,mivel ez nekik sem a hátrányukra vállik.És igen segitőkészek a történésekkel kapcsolatosan!!!
2007-10-23 16:16:32
Az itt konkretizált szabályoknak megfelelően a feltöltési segédlet (szabályzat) módosításra került, hogy az alkotóknak ne kelljen a fórumokban turkálni.
(http://www.artagora.hu/index.php?menu=uj_felvitel)
2007-10-23 13:53:08
2007.10.28 vasárnap 20:00 A4 megbeszélés aki tud legyen ott. Ventrilo kliens és mikrofon szükséges, a beállításokat a strawi@artagora.hu email címen lehet kérni.
2007-10-22 10:11:27
Glabo és Strawi.
Úgy emlékszem a képek feltöltési kritériumainak jelentős részét eddigi megbeszéléseinken átnyálaztuk,és az itt leírtak azt próbálják tükrözni.Úgy látom az egyetlen gond a pixelméret tartomány,amit ugyan számszerűleg nem határoztunk meg,de ez az ezres maximum nem mint drákói szigorú törvény,hanem egy körülbelüli tartomány,ami pont az oly gyakori lepedőméretű képek miatt lett kitalálva.Gyakori hogy a beküldött kép bal felső sarkán kívül semmit sem látunk a műből,aztán görgetjük fel meg le hogy lássuk az egészet,de ha az összképet szeretnénk vizsgálni akkor le kellene menteni és egy másik progiban vizslatni.Azt persze nem írja elő senki,hogy ezerszer ezres kockákban gondolkodjon,ha éppen 1300×1000 re jön ki vagy ezkörül akkor ok.,de tényleg ne legyen már 2500×3000 meg ilyesmi.Szerintem nincs ember aki mostantól ezres kockákban kezdene alkotni,a méretkere ennek megfelelően rugalmasak egy bizonyos határig,nem is vettük ezt eddig sem olyan szigorúan.
Glabowskytól ezúton kérünk elnézést amiért belekevertük ebbe az egészbe,mea culpa Glabo!
Ui.:Minden mérettúllépéses eset miatt ment a privát üzi,mert azt tapasztaltuk,hogy kevesen olvassák a Fórum rovat idevágó topicját.
2007-10-20 21:12:05
Remélem mindenkinek megfelelhet, egy hétfői nap 20:00-kor a megbeszélésre. És kérlek benneteket jelezzétek itt, hogy kik akik ott tudnak lenni. Thx.
2007-10-20 21:10:16
Ejjnye ejjnye. Erről a szankcióról én sem tudok / tudtam. Viszont úgy gondolom, hogy amíg nem hagyok jóvá valamit addig az nem alkalmazható.

Ebből adódóan a véleményem az, hogy szükség van ezekre. De pl a 200kb-os feltöltési méretet nem fogja senki kontrollálni. Továbbá a rendszer nem fogja ezt figyelni. Ugyan kell a méret korlátozás, viszont ezt fölösleges egyenlőre kötelezővé tenni, az A4 alapból tudni fogja. Addig pedig max javaslatokat tehetnénk az alkotók felé. Persze egy 2400x2500 as képet nem biztos, hogy engedni kell, de azért egy 1024x768 az simán benne kell, hogy legyen a keretben. Valamint nem lehet kényszeríteni senkit arra, hogy pont 800x800 vagy 1000x1000 felbontásban alkosson. Van ami a kettő között mutat jól van ami a szabványban 1024-ben stb stb.

- A felső határt emeljétek 1500x1500 -ra. Ez még szerintem egy elfogadható szint.
- A file méret annyira nem számít jelen esetben, hogy azt tényleg fölösleges ellenőrizni. Amúgy ezt az A4 tudni fogja.
- "A fent emlitetteken túl az admin felelősők figyelembe veszik az adott mű értelmezhetőségét,kivitelezetségét,anatómiai korrektségét,valamint az alkotó képességeihez mérten hoznak döntést a kép aktiválhatóságáról.
" - Ezt egyenlőre nem tudom elfogadni mint alkalmazott kritériumot. Majd a megbeszélésen elmondom miért.
- "A fent emlitett méretkorlátozások egyaránt értendőek a fotókra,digitális alkotásokra,rajzokra és festményekre egyaránt." - Itt viszont a többi admin nevében is nyilatkoztok, pedig tudtommal még Glabo a fotó galéria adminja.

Összességében én azt látom, hogy kicsit magas a mérce, pedig nem az a cél, hogy a középkategóriás alkotók már ki legyenek zárva, csupán azok, akik ténylegesen gyalázzák az oldalt: mobiltelefonos esti fotó egy autóból 120-nál.
2007-10-20 19:35:53
Már az első bejegyzést is megrökönyödéssel olvastam, de most már nem állom meg hogy ne szóljak.
Legjobb tudomásom szerint általános szabálymódosításokat csak egyöntetű döntés után szoktunk alkalmazni. Az pedig, hogy ebben a fórumban kell megtudnom, hogy "ezentúl mi lesz" pl. a minimum felbontás az elég érdekes eljárás, főleg hogy érdeklődésemre sTrawi is csak nézett.
Az ilyen félreértéseket általában privát üzenetben intézem, de hogy a legutóbbi bejegyzéshez már az aláírásom is odakerült, kicsit sok volt.

Kedves alkotó közösség!
Minimum felbontás eddig is alkalmazásban volt, azaz kép nem kerül engedélyezésre 640X480 pixel alatt. Maximum felbontás korlátozása az A4 rendszer életbelépésétől lesz alkalmazva, méghozzá a rendszer által automatikusan. Természetesen mindenkinek jobb, ha addig sem lepedő méretű fotókat tuszkol fel, ez a saját érdeke is.
Kbyte korlátozásról pedig nem volt szó eddig és véleményem szerint ez nem is elvárható, hiszen sokaknak még az átméretezés is új lesz. (ebben természetesen igyexünk segíteni)

És végül a rovatfelelősi megbeszélésekről. Úgy érzem eddig is működött a kommunikáció az erre fenttartott csatornákon, mint amilyen a Ventrillo is.
Ha ez itt egy ötlet, akkor beszéljük meg.
Ha ez egy utasítás, akkor kikérem magamnak az eljárást.
Ha ez itt csak egy rosszul és rossz helyen kommunikált javaslat, akkor töröljük ezt a fórumszobát és folytassuk az erre kijelölt helyen.

GlaBowSky
2007-10-19 09:45:03
Még egy megjegyzés.A minimum méretet és a 200 kb-ot mindenképpen tartsátok be a Maximum szélessége az 1000 pixel legyen,hogy minden általánosan beállitott monitoron látható legyen.Ha magassága kicsivel magasabb a pixelméretarány akkor a kép nem fog elutasitásra kerülni,de lehetőleg ne lépje túl az 1600-as magasságot!!!!!A képek formátuma miatt ha a szélességet 1000 pixelre állitjátok akkor a magassága a kép formájától függöen jelentösen redukálodhat amitől meg már túl kicsike lessz a kép.De mindenkit megkérek arra a minimum alatt ne is küldjön képet aktiválásra a maximum méret meg ténylegesen max 1000 pixel széles legyen.Köszönjük..

Cof&Mower&Glabowsky......
2007-10-16 11:59:40
Chilli a regfisztrációdat nem kellett volna csontra törölni ahhoz,hogy a képgalériádat rendbe rakd.Erre lehetőség van az alkotásaim alatt ahol ki tudod listáztatni.A listából pedig több funkciót is elérhetsz.Tudod modositani csak az adott képet törölni és helyette a javitott verziót visszarakni,képet felfüggeszteni vagy az adott alkotást végleges törlésre kijelölni az adatbázisból.Egyébbként te az egyik vagy azon alkotok közül akiktől nem vártunk művet törlésre kijelölve.De örülök annak,hogy te is igényes vagy a galériádra,és ténylegesen értékelhető és átgondolt műveket raksz csak fel.Mi jelen pillanatban pontosan ezért küzdünk,hogy az oldal szellemiségét teljes egészében átlengje az önmangunkal szembeni igényesség és minőség is!!!!Nagyon köszönjük az együttmüködésedet....
2007-10-16 11:45:21
Kösz Cof!
Igen én is ilyen sablonra gondoltam és ami a technikai követelményt illeti, azzal is egyet értek. A max. limitről már rég megállapítottam magamban, hogy jó dolog.
A Pro A.-ra meg rohadt kiváncsi vagyok, mert ez a "hideget, meleget" kap az ember, elég érdekesnek hangzik.
A magam részéről elég drasztikus tisztogatási akciót végesztem, mert úgy ahogy van tokkal, vonóval töröltem mindenem, majd újra regisztráltam, mert jó nagy kupleráj volt a személyes lapomon...
További kitartást kívánok az oldallal kapcsolatban és sok sikert az alkotáshoz!
Üdv.: Levi
2007-10-16 10:40:51
Szia Chilli.Nem rossz az ötlet de egyenlőre napi max limit 2 ameddig a vezetőség azt másképpen nem határozza meg.Ami kép meg nem felel meg a lent leirt méretkorlátoknak az automatikusan törlésre kerül.Ha minőségi követelménynek nemfelel meg egy kép akkor az illető kap egy értesitést egy nagyjából sablonszöveggel,mivel most itt az artagorán nem akarunk minden egyes képet atomjaira elemezni sem technikailag sem sehogy az majd az arta Pro feladata lessz amint elkészül az oldal teljes egészében.Itt csak azokat nem aktiváljuk amik ténylegesen nagyon nagyon nem férnek bele a minimálisan elvárható szintnek a továbbiakban....Én azt hiszem egy alkotó embernek kell legyen annyi önkritikája is,hogy el tudja dönteni egy alkotásáról,hogy érdemes e beküldeni aktiválásra.És szeme is mindenkinek van.Nem vettük túl mogorvára a dolgot és szigorúra sem mivel az ismételten és kimondottan a Pro oldal feladata lessz.Ott majd kap mindenki hideget meleget,és komplett műelemzéseket is....
2007-10-16 10:02:37
Helló Mower!
Az előző fórumba is írni akartam, de valamiért nem ment át.
Írtátok, hogy a minőséggel kapcsolatban mi az elképzelésetek, amivel a racionális felem maximálisan egyet ért, de az egocentrikus az nem. De aztszem ez így normális. Nem is ezt akartam írni, hanem egy apró tippet adnék, amivel egyértelművé válik az ha egy alkotás nem felel meg. Ez pedig az volna, hogy szerintem rendszeresítenetek kellene egy két mondatos rövid üzit, amelyet az alkotónak belső üzenetben el lehetne küldeni és így nem lenne hintában, kétségek közt hagyva. Meg aztán ez azért humánus is. Azt ugyan nem vágom, hogy ez mennyi plussz melóval járna, de fontoljátok meg.
Üdv.: Levi
2007-10-12 16:19:35
Még annyit megjegyeznék itt,hogy néhány alkotónak a műve ami minőségileg úgyan megfelelt volna az aktiváláshoz akkor méretben küldte be a munkáját,hogy az egy 1440 X 900 as felbontásra állitott monitoron sem volt teljes egészében áttekinthető.A jövöben sziveskedjetek ezeket a méretkorlátozásokat betartani.

2007-10-12 16:17:14
Minden kedves alkotótársunk figyelmébe ajánljuk a lent felsorolt megkötéseket a vizuális alkotásokkal szemben....

Az aktiválásra szánt képeket minimum 800 X 800 pixelben de maximum 1000 X 1000 pixelben és maximum 200Kbyte méretüre behatárolt Jpeg fájlban kérjük beküldeni.

Rajzok fetsmények:lehetőségekhez mérten jó minőségű a fenti méretkorlátokat nem túllépő scannelt képet,vagy ha ez nem lehetséges akkor jó minőségű fotót küldjetek be.A fotó nem lehet homályos,bemozdult,becsillanós,túl sötét,és fal mellé támasztott fél szoba belelátszik minőségü.

A képeken a vizjel alkalmazása nem megengedett,és más oldalakra utaló szignó sem szerepelhet rajta.

Telefonnal készitett fotók bármilyen alkotásról kizárva.

Kockás,csikos füzetlapra,vagy cetlire készült akármik kizárva.

Az aktiválásra nem kerülő képek indoklás nélkül törölve lesznek az adminisztrációs adatbázisból.

A fent emlitetteken túl az admin felelősők figyelembe veszik az adott mű értelmezhetőségét,kivitelezetségét,anatómiai korrektségét,valamint az alkotó képességeihez mérten hoznak döntést a kép aktiválhatóságáról.

A fent emlitett méretkorlátozások egyaránt értendőek a fotókra,digitális alkotásokra,rajzokra és festményekre egyaránt.

Ha valaki még ezek után sem értik akkor az rovatadminok szivesen állnak rendelkezésükre.