Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (76)

Mai alkotások: 2
Havi alkotások: 6
Összes alkotás: 28.860
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-01-28 11:26:53
Igen, a Stadler az nagy mágus...:-)))
Viszont az eutanáziás véleményeddel nagyon nem értek egyet.
Eleve, ha valaki kiakar szállni ebből a "körhintából", az anélkül is kifog, ha a törvények ezt nem engedélyezik.
Mi emberek annyi mindent akarunk befolyásolni, hogy egyszerűen az egonk (a kollektív) nem bírja elviselni, hogy a halál felett semmi hatalmunk sincs. Persze vannak társadalmak, ahol ezt is megoldják, a válogatott kivégzésekkel, meg a többivel.
Aki a halálos ágyán sírva könyörög, hogy öljék meg, semmi mást nem tesz, csak félti az életét. Egyálltalán nem akar meghalni, egyszerűen az élethelyzet készteti rá arra, hogy változtasson a jelenlegi állapotán.
Ez segélykiáltás! Nekünk, akiknek úgy adatott, hogy nem kell a kínok-kínját átélnünk nap mint nap, segítenünk kell. És nem úgy, hogy kollektíven megölünk valakit!
A tudománynak van óriási szerepe ebben és nem a hétköznapi szürke emberkéknek,(mint én pl.) akik este leülnek a fotelba egy zacskó csipsszel és a híradót nézve mond ítéletet más ember élete felett!
Az, ha valaki halálos betegségben szenved, semmivel sem kevesebb, vagy bukottabb másnál. Ha úgy vesszük, ez lehet a saját karmája. A karma nem olyan, hogy ha nekem nem tetszik, akkor az nem is az igazi és kisiklottam...
Ha pedig nem tudja befogadni, azzal más emberek lelki fejlődéséhez járulhat hozzá. Így, ha nem volnának ilyen emberek, Mi sem lehetnénk azok, akikké válltunk,ill. vállni fogunk!!!
Egyszerűen nincs jogunk ahhoz, hogy ilyen törvényeket hozzunk. Ahhoz van, hogy ezeket a segélykiálltásokat meghalljuk és megfelelően értelmezzük.
Személyszerint imátkozni szoktam a szenvedőkért és a betegekért... mást nem tehetek...
Üdv.: Chilli
2008-01-28 10:18:48
Ismerek olyan embereket,csak vegyük a Stadler József eredetileg juhászt,vállalkozót,aki többször került padlóra,börtönbe,és mindig újra tudta kezdeni.neki sikerült a karmájában kijelölt útra visszakapaszkodnia.Viszont vannak gyenge jellemek,vagy enerváltak,akiknek nincs életösztönük,erejük az újrakezdéshez,mint Sziszifosznak a görög tragédiában,aki egyre csak hordta a köveket céltalanul fel a hegyre,a semmi reményében. Most ilyen Sziszifoszi kivihívás van nemzetünk számára is. Szóval,nem kellen már annyit rágódni az euthanázián.Akinek tele van a búrája önmagával,a kudarcaival,az ellehetlenüléssel,könyörgöm,hagyják már megszünni!!!!
2007-12-22 16:13:30
Ami a karma meghatározását illeti,lehet úgyis felfogni,hogy ez embernek előre kijelölt életútja,mely feladatokkal van kikövezve. he letér erről az eleve elredelt útról,akkor a sors igyekszik őt visszatéríteni,ha nem tér vissza a számára kijelölt útra,s nem járja azt végig,akkor bolgogtalan,kudarcélményekkel teli lélekké válva,céltalanul bolyong,mint a bolygó hollandi ebben a felgyorsult világban. Tulajdonképpen a gyógyászoknak nem lenne szabad senkisek sem a karmájába beleavatkozva gyógyítani. Hiszen a betegség az karmikus tanítás is lehet. Szóval a karma magyarul előre elrendelt életút,vagy sors vonal.Ez a tenyérben is látszik. Aki tud a tenyérben olvasni az sokmindent megtud a tenyér gazdájáról,s esetleg tanácsot is tud adni,hogyan térjen vissza a neki kijelölt útra. Igen,én már többször is fszegettem,hogy csak mágia van. Se fehér-se fekete szekcióra nem oszthatjuk. Aztán,hogy a mágus,vagy mágikus erővel rendelkező személy mire használja,az már az spirituális fejlődési fokának értékmérője. ha,nyerészkedésre,rontásra használja,akkor a karmájáról letért,és ez visszaüt neki egyszer.
2007-12-22 14:41:52
Üdv!

Sok érdekes dolgot írtatok, elolvasni is sok lett volna. De azért igyekeztem, és az egyetlen aminek a szerepét keveseltem (azért nyomokban volt róla szó), a a karma. Pedig írtatok sokat a lélekről (főleg Bogumil), meg a lélekvándorlásról, a lélek hatásáról a testre, stb. Remélem nem én siklottam el fölötte, de ez az egyik legfontosabb dolog, ami kihat az életünkre, és itt nem csak a régebbi dolgokra, hanem az azonnali karmikus visszahatásokra is gondolok.

Ami még érdekes volt :), az a fekete és fehér mágiáról való eszmefuttatás. Hát nem akarlak titeket elkeseríteni, de az ember valszeg csak a feketemágiát űzi, szinte minden esetben. Ugyanis bármit TESZEL, az valamit létrehoz, valamihez köt, és innét fogva fekete mágia. Csak a nagyon fejlett lélekkel bírók ismerik a fehér mágiát. Ennek a lényege ugyanis az elszakadás az embertől, és a közeledés valami máshoz :). Ha jézus történetét tekintjük, akkor kapunk valami példaszerűt erre.
2007-12-18 12:49:22
Igen,a psziho-szomatikus egység,vagy egyensúly,keveknek adatik meg. Ők a tudatosan,avagy tudatlanul boldog emberek. Ahogy az őssejtből minden szerv kialakulhat,gondolati szinten(szellemgyógyászattal) bármilyen szervet ki lehet jóra cserélni.

A GONDOLAT TEREMTŐ EREJE

„Amint fenn, ugyanúgy lenn is... ” Triszmegisztos hallhatatlan és időtálló, korszerűségében maradandó megállapítása máig érvényes minden biofizikai folyamatra az életben.
Newton ezt még megtoldotta: „... Minden előreható reakció visszafelé is megtörténhet... ” (pl.: ingamozgás), állapította meg. Lényegében ugyanazt mondja ő is, mint elődje, csak más vonatkozásban. Ez az alaptétel a kiindulópontja a teremtésnek.
A század elején megindult atomkutatás, magfúzió és egyéb kutatások gyakorlatban való átültetése eredményezte azt, hogy láncreakció létrehozásával hatalmas mennyiségű energiát tudunk felszabadítani, de ugyanakkor hatalmas mennyiségű energiát tudunk egészen kis helyre besűríteni. Tehát az energia Összesűrítése és felszabadítása modellen és gyakorlatban is megvalósult. Lásd: atomreaktorok, atombombák, stb.
A tudósokat mindig izgatta az anyag előállításának gondolata. Elméletileg rátapintottak, hogy energiákat valamilyen módon lehetséges anyaggá sűríteni. A fekete lyuk elmélet és más elméletek azt sugallták, hogy a fénysebességnél nagyobb sebességgel ütköztetett energiák valamiképpen, bizonyos körülmények között anyaggá sűrűsödhetnek. Így igazolható az a tétel, ha anyagból energia állítható elő, akkor az, az energia valamikor anyaggá sűrűsödött, és anyagként tárolódott újra felszabadításáig.
A gyakorlati, kísérleti munka során a napokban sikerült magnetikus térben a fény sebességénél sokkal, nagyobb sebességgel hatalmas energia tömegeket ütköztetve néhány gramm anyagot teremteni. Tehát a bizonyíték létrejött: energiából lehet anyagot előállítani.
Úgy néz ki, hogy lassan beigazolódik, hogy a Teremtő Elme (Isten) gondolatenergiái a Földön anyaggá sűrűsödtek, azaz alakot öltöttek.
Mindenképp a gondolat, gondolatenergia volt előbb, mint az anyag. Így már belefér az elképzelésbe az is, hogy előbb rezgések, rezgésminták formájában, majd légiesen könnyű (szellem) alakban öltött formát az isteni gondolat, mely később a földi körülményekhez alkalmazkodva vette fel a legideálisabb testi formát, s jelenlegi alakjában sűrűsödött anyaggá.
Nicola Tesla vákuumcsőben folyékony szupermezőt előállítva a kozmikus energiát befogva és ütköztetve, hologramként láttatta a rezgésmezőket. Sok zseniális kísérlete egyike volt a rezgések láthatóvá tételének.
Később szovjet tudósok kvantum-vákuumban olyan kísérletet hajtottak végre, hogy DNS-t helyeztek a kvantum-vákuumba, mint folyékony szupermezőbe, és pillanatok alatt létrejött a DNS elektromagnetikai mezeje. Ezután lézerrel megsemmisítették a DNS molekulát, s azt tapasztalták, hogy hologramként fennmaradt az elpusztított DNS molekula (anyag) morfogenetikus lenyomata, azaz hologramja.
Ha ez igaz – márpedig igaz – akkor a fordítottja is igaz: a vákuumon áthaladó kozmikus lenyomatok, mint információhordozók, a teremtő biomezőben anyaggá sűrűsödhetnek.
Ehhez a folyamathoz szükséges egy elektromagnetikus, informatikus biomező, melyben a hologramként jelenlevő információ Tau-energiája a teremtő elme Pszi-energiájával a teremtő elme által létrehozott biomagnetikus térben anyaggá sűrűsödhet.

2007-12-18 07:28:23
Ez nagyon-nagyon érdekes elmélet a létezés és a tudat kérdéseiről. Óhatatlan, hogy ne próbáljunk valamilyen magyarázatot adni arra, amitől félünk. Jelen esetben talán a magánytól. Milliárdnyi sejt közötti apró elektromos kölcsönhatás által létre tudnak jönni olyan bonyolult szervek, mint pl. az emberi agy. Csodálatos dolog, főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt, amit leírtál a gondolat erejével kapcsolatban.

A betegségek döntő többség először mindíg tudati szinten alakul ki, és csak később válik szervi problémává. Érdekes kérdés az, hogy miért vannak ilyen képességei a szervezetnek ha ezzel elpusztítja önmagát? Miért tudja elhitetni velünk a tudatalatti, hogy jobb nekünk ha meghalunk? És ha ott vagyunk a súlyos betegségben, akkor meg miért kezdünk el félni? Hiszen ezt akartuk!
A tudatunk mélységei is, mint szinte minden a világon egy kétélű fegyvert ad a kezünkbe és nem mindenki van birtokában a használati útmutatónak...
2007-12-17 23:11:00
Idézet Chili Palmernek,kívánságára.
"A lélekről
Gyakorlatokkal lehet bizonyítani a gondolat teremtő erejét. Egy gondolat, később tetté, majd kézzel fogható anyaggá, eredménnyé válik. Ez tagadhatatlan. Miként az is tagadhatatlan, hogy gondolatban immaginálni: teremteni is képes az ember. Ugyanúgy gondolattal ölni, pusztítani, sőt rombolni is lehet.
Kell lenni a világban valahol (makrokozmoszban) egy teremtő elmének, amit nevezzünk: Úr-nak, Istennek, Teremtőnek.
Az ő tudatában születhetett meg a tökéletesség képe, az emberé. Ő alkotta meg először gondolatban, majd immaginálva a hús-vér embert, ezekbe a hús-vér alakokba zárta, kényszerítette a lelkeket, melyek az ő (ŐS) lelkének egy-egy kis szikrái. Minden léleknek tanulnia, tökéletesednie kell földi testben időzése folyamán, hogy a test halálakor kiszabadulva új, önmaga választotta testbe költözzék. Tart ez mindaddig, amíg Istenhez mérhető tökéletességre tesz szert, eléri a quint (kvint) eszencia szintjét. Ekkor maradhat az égi szférában, s befejeződik a tanulás szakasza.
A lélek új testbe kerülésekor törli tudatából az addig történteket, s tiszta lappal indul. De az emlékképek kódolva, a mélytudatban elraktározódnak."
2007-12-16 08:06:11
Bogumil!
Nincs valami jó idézeted a könyvedből?

2007-11-17 11:56:36
Teljes mértékben igazad van.
2007-11-17 09:44:21
Megfelelő önismerettel és kellő alázattal fellehet venni az önmagunkban kialakult vámpírral a küzdelmet. Az első legfontosabb dolog az EGO leküzdése, hiszen ez gátolja meg, hogy a mostani embert "lehuzzam a wc-n", esélyt adva, hogy megszülethessen az új ember. Vagy ez tulzottan naív hozzáállás?
A lélek mélyén lakozó gonosz nagyon rafinált. Nem csak a környezetet csapja be, hanem magát az embert is. Na ennek a szemfényvesztésnek a leleplezése önmagunkban a legnehezebb... Hiszem, hogy az ember jónak születik. Hogy később mivé válik? Na ez az! Amig élek, addig sohasem késő a felismerés és a küzdelem...
2007-11-17 07:20:05
A viktimologóa (áldozattan) körébe tartozik,sajnos,az,hogy sokan az erősebb akaratú egyének áldozatává válunk. Elnyomókat,vérünket és energiáinkat szívó vámpirokat szerzünk be magunknak. Az elnyomó energiavámpírok úgy dongják körül a gyanútlan egyéneket,mint a döglegyek...
2007-11-16 21:32:25
Az egyéni, csoportos és tömegpszichózis régi, ősi felismeréseken alapul. Erős akaratú, szuggesztív egyének bármilyen körülmények között át tudják vinni akaratukat másik személyre, csoportokra.
Így érthető az, hogy egy meghatározó egyéniség egész csoportok, közösségek, csapatok, országok sorsát tudja alakítani gondolatainak a másik személyre, csoportokra, tömegre való átvitelével.
Ha pozitívak a gondolatok, akkor ez helyénvaló. Abban az esetben, ha negatív, gonosz, rossz (ártó) szándékú gondolatainkat visszük át a tömegekre, akkor az már nem megengedett. Sajnos, ezekkel, a szabályokkal sokan visszaéltek az idők folyamán. Tudjuk, hogy Napóleon egyelten szavára százezrek vetették magukat a harcba hihetetlen bátorsággal, s reménytelennek tűnő helyzetről fordították meg a csata sorsát. Ez nem máson alapult, mint a császár szuggesztív parancsán.
Így képzelhető el Hitler egész népet és világokat romba döntő, negatív sugallatú szuggesztiója alapján a német nép hipnotizálása. Beszédeivel és médiákon keresztül nap, mint nap a tömegek felé sugárzott, lelkeket gúzsbakötő szuggesztiója által belehajszolta a népet egy világháborúba. Tehát a tömegpszichológia, szuggesztió mindig is létezett, s ma is létezik. Most éppen a reklámok, a politikai gyűlések, politikusok győzködése, az úgynevezett agymosás az, ami próbálja több-kevesebb sikerrel a tömeget hipnotizálni. Éppen ezért kellene jobban odafigyelni a médiaháborúra.
Láttuk tehát, mennyire meghatározó a szuggesztiót kibocsátó egyénisége. Amennyiben egy sötét szemű, céltudatos, ellentmondást nem tűrő, jó orgánumú, mélyen dörgő hangú egyén magabiztosan kijelent valamit környezetének, azok, mint hipnotizált nyuszik követik utasításait. Csak teljesen száraz tenyerű, erős idegzetű, magas IQ-jú, nagy empátiával és képzelőerővel rendelkező egyén tudja véghezvinni a szuggesztív hatást. A legjobban hipnotizálható egyének mindig a nedves tenyerű, rebegő szemhéjú, elpirulós, határozatlan egyének közül kerülnek ki. Lelki ráhatást tudunk gyakorolni állatokra is, sőt egy faágon mászó hernyóra is. A kontaktus létrejöhet nyelvi kommunikáció nélkül is, csupán a mélytudatban. Ezt nevezzük irányított tudatnak. A befolyásolni kívánt egyénnek a harmadik szemére függesztett tekintetünkkel olyan információkat juttathatunk be a mélytudatába vagy tudatalattijába, amit érthetetlen módon végrehajt, s látszólag értelmetlen, akaratától független cselekvéssorozatot tesz. Így lehet egy felénk rohanó vérebet megállítani rohanásában, csupán a felé nyújtott tenyér elhárító mozdulatával, miközben szemeibe meredve tekintetünkkel azt szuggeráljuk neki, hogy "Megállni, hozzám simulni!" Az állat egy pillanatra megtorpan, majd behúzza a farkát, és szűkölve hozzám simul. Ekkor fejére helyezem kinyújtott jobb tenyerem, s az állat fején nyugtatom, miközben addig függesztem szemébe szúrós tekintetem, amíg az állat lehajtott fejjel oldalamhoz simul. Utána megnyugtató, hosszú passzokkal végigsimítom hátát a gerince mentén. Az állat kezes bárányként követi további parancsaimat...
Ez az idomítás pozitív módszere, míg a verés a negatív. Mindkettőt rapportnak nevezzük. Egyik esetben a kapcsolatfelvétel, ráhangolódás pozitív gondolkodás útján szuggesztióval, amíg a másik módszer a dresszírozás útján, feltételes reflexek kialakításával történik.
A kettő abban különbözik egymástól, hogy míg a pozitív intuíciókkal befolyásolt egyén, állat, sohasem lázad, addig a dresszírozás alól előbb-utóbb fellázadnak, s ez végzetes következménnyel jár. Lásd, amikor az oroszlán felfalja az idomárt, s a birkaként kezelt, leigázott tömeg, fellázad a terror ellen.2007-11-16 21:24:51
Van többek között egy könyvem,amit 2000 ben írtam és adtam ki: Mágikus gyógyászat a címe. Abból idézgetek.
2007-11-16 21:19:32
Eddigi életemben egyébként csupán egy olyan emberrel találkoztam, aki képes lehet az ember gondolataiban olvasni.
2007-11-16 21:18:02
Cof én tudtam, hogy még a szemöldököd sem áll jól.:-))))
Bevallom régen paranoiás voltam, de ez már a multé. Persze megvolt az oka.
Nem kifejezetten a gondolat olvasásra céloztam. Ismételten bebizonyosodott, hogy nem mindíg úgy fogalmazok ahogyan szeretnék.:-)
Én a lárvákról kérdeztem volna, hogy honnan tudhatom meg mondjuk én, hogy a tudatalattimmal nem gyengítem le a környezetem? Nekem van egy ismerősöm aki ezt teszi. Mindenki tudja róla csak éppen ő nem. Ezért írtam azt a nyitottkönyves dolgot.
Amúgy Bogumil ez az utolsó hoszabb gondolatod nagyon érdekes és nem árt elgondolkodni rajta, mert ha akarjuk ha nem a média a legnagyobb gondolat átalakító közeg. Hihetetlen gonosz energiák mozgatják az alapjait.
Teljesen igaz.
2007-11-16 16:19:07
A Fantomokról

Minden személynek vannak élete különböző szakaszában keletkezett emlékképei, környezete (szülei) által beléplántált szuggesztiói. Ha a környezetben létezik egy vagy több domináns személyiség, aki elnyomóként lép fel vele szemben, akkor az elnyomó által belérögzült fantomképek az idők folyamán lényének részévé válva állandó megfigyelés, kontroll alatt tartják lényét. Minden cselekedete előtt bevillan az elnyomó képe, és arra gondol, vajon ő mit szól a végrehajtani akaró tettéhez, cselekedetéhez? És bizony a még élő vagy már régen elhalt elnyomó fantomképe előhívódva jó vagy rossz irányba, de mindenképpen az ő erkölcsi és etikai normája szerinti elhatározásra bírja az egyént.
Sokan annyira hatása alatt vannak egykori és jelenkori elnyomó (férj, feleség, szülő, gyerek, főnök, üzleti partner, szerető, maffiózó, zsaroló, stb.) személyiségének, hogy az általuk belérögződött fantom által bábuként teljesítik az ő mindenkori elvárásukat. Vagyis: életük, cselekményeik önállótlanul bábuként mozgatva történik. Majdnem hasonlatos ez a Vudu varázslók által képzett zombik figuráihoz. Annyi a különbség, hogy a zombik esetében mindig teljes tudattörléssel előző lényüket megszüntetve a mágus vagy gazda akaratának bábuként, gondolkodás nélküli végrehajtását végzik.
Sajnos a mai modern világban kezdenek az emberek elzombisodni. A számítógépek bűvöletébe esve, hamarosan Basic nyelven makogva az internet rabjaiként fognak vegetálni.
A mágikus gyógyító feladata abban rejlik, hogy visszavezetéssel, szuggesztiókkal a paciens fantomképeit törölje és megszabadítva az elnyomótól, visszaadja önálló lényét.
Az elnyomók által alkotott fantomképek, elementálokkal való helyettesítése sokkal könnyebb, mint a paciens rögeszméjének megszűntetése.

2007-11-16 16:10:23
chilli akkor tölem óvakodj ;-DDDDD
2007-11-16 15:26:29
A gondolatolvasás,csak néhány embernek adatott meg. Úgyhogy nem kell attól félned,hogy a gondolataidat mások is el tudják olvsani. Viszont szuggesztiós erejével,rábeszélő képességével rád tudja erőltetni az akaratát. Van olyan,hogy valakit megigéznek. A fekete,szúrós tekintetű,bozontos,egybefolyó fekete szemöldökű emberektől óvakodj!
2007-11-16 08:51:02
Most akadt a kezemügyébe Szepes Mária: Az áldozat mágiája című könyve...
Bogumil: Honnan tudhatja meg magáról a hétköznapi földi halandó, hogy a tudatalattija egy átjáróház? Az ciki, ha az ember egy olyan nyitott könyv amiben rajta kívül mindenki tud olvasni.:-)
2007-11-14 06:44:21
Látszik,hogy van érdeklődés az okkult dolgok iránt. És ez jó.
2007-11-13 16:02:35
LÁRVÁK SPONTÁN KÉPZŐDÉSE ÉS TUDATOS KÉPZÉSE A SZERVEZETBEN
ÉS AZ ELMÉBEN.

Az elementál és a lárva között az, az alapvető különbség, hogy amíg az elementált a mágikus gyógyász a gyógyítás céljából tudatosan alkotja meg. Addig a lárvák akaratlanul (spontán) jönnek létre, stresszelős indulatok, pánik, katarzis és halálfélelem vagy halál-közeli állapot megélése által a mentál testben.
Minél erősebb a lárvát képező (alkotó) anyag, indulat, annál sűrűbb, életképesebb lesz a lárva. Ha a lárvaképződést kiváltó ok sokszor ismétlődik, akkor a lárva olyan erősen rögződik a tudatalattiban, hogy bármely, a legcsekélyebb analógia esetében is megsokszorozódó erővel hozza felszínre az elmébe akkumulálódott indulatokat. Ezt nevezzük pánikrohamnak.
Ez a spontán lárvaképződés bárkinél előfordulhat, csak nem mindegy, hogy elméje örökre bezárja azt a tudatalatti börtönében vagy kiskapukat (csapdák) hagy nyitva annak előjöttére. A lárvák csapdába ejtését és végleges bezárását nevezzük elfojtásnak. Az egész lárva problémakörnek az a magyarázata, hogy a lárvaképződést kiváltó ok, oksorozat megszűnte után egy egységes elme a csapdába ejtett lárvákat örökre be tudja zárni, és idővel megsemmisíti azokat .A gyengébb akaratú egyéneknél bizonyos tulajdonságok állandóan fenntartják a lárvaképződés miliőjét. Ilyen okok: félelem, létbizonytalanság, kisebbségi érzés, mindenkinek megfelelni való görcsös igyekezet, gond, ijedség, gyűlölet, fukarság, irigység, stb.
A lárva formája mindig az előidéző októl függ és mindig szimbolikus.
Amint a lárva megsűrűsödik, mind nagyobb mentális életerővel fog rendelkezni és élettartamát mindjobban meghosszabbítja.
Így lehetséges annak a magyarázata, hogy a lárva által gerjesztett, felbujtott személy (lárvatulajdonos) mind nagyobb indulati, düh és pánik kitöréseket él át, ami a lárva táplálékául szolgálva, annak még nagyobb megerősödéséhez vezet.
Az önállósult lárva
Akkor, amikor az egyén mentális szférájában és tudatalattijában a befészkelődött és spontán keletkezett lárvák megerősödnek, akkor azok, mint egy nyitott kapun át ki-bejárnak az egyén testéből.
Abban az esetben, amikor a lárváknak kevés a gazdatest mentál és spirituális energiája, kilépnek belőle és a környezetében lévő célszemélytől, merítenek energiát. Ezeket a lárvákat nevezzük garázda lárváknak vagy vámpíroknak.
Hogy működik ez?
A gazdatestből, táplálkozás céljából mentális és asztrál síkon kilépő garázda lárva arra készteti gazdáját, hogy a környezetében lévő személyt vagy személyeket addig hergelje, ingerelje, míg azok hatalmas érzelmi kitörésekkel (düh, sírás, kiabálás, stb.) válaszolva óriási energia csóvákat bocsátanak ki aurájukba. A garázda lárva csak erre vár: kilépve gazdájából, szívókorongját a célszemély energia csóvájára tapasztja és teleszívja magát annak kilövellt életenergiájával.
A garázda lárva erősödik a célszemély (ek) rovására, akik viszont életerejük nagy részétől megfosztva gyengülnek, és egyre rosszabbul érzik magukat a garázda lárva gazdájának közelében.

2007-11-13 09:06:26
Nadix démonai nagyon súlyosan gonoszak és mysanthropok ;-DDDDDD,Vagy nem jól látom nadix??????? ;-DDDDD Kb olyanok lehetnek mint Pinhead a Hellraiserből.Lélek szaggatóak ;-DDDD.Egyébbként ha te úgy hiszed akár az is létezhet mint démon a te kis világodban vagy akárr freddy.Mivel ez az egész valahol az emberi történelemben a hitvilágok és hiedelmek alapján létrejöütt,vagy hozott teremtmények.Más oldalról nem voltunk ott nem tudhatjuk,hogy mi alapján kezdtek ebben hinni.Vagy létezésükről beszélni.De arra sem mondhatod hogy nincs vagy nem létezik amit esetleg személyesen nem tapasztaltál meg.Erre egy nagyon jó példa amin akárhányszor megnézem könnyesre röhögöm magam.Láttad az örökség cimű filmet?????Nahát abban van egy annyira komoly momentum amin mindig kiakadok és szó szerint a földön fetrengve röhögök.Bohus az örökös megkérdezi a hölgyet az étteremben,hogy hisz e istenben????Mire ő azt válaszolja,hogy nem mivel nem látta.Találékony bohusunk erre válaszolt.Én sem láttam a maga pi....át és,de mégis elhiszem hogy van!!!!.Na erre varrjál gombot nadix ;-DDDDDDDDDDDDD.És azt hiszem igen találó válasz volt ez Bohusunk részéről.......
2007-11-13 07:56:21
:-))))) Nadix, ezt jól megkaptuk...:-))))
Momentán nekem mindig szükségem van az önigazolás valamilyen formájára. Nem szeretem hintában tartani magam. Ha pedig a kérdéseimre nem érkezik válasz az élet bármely területéről, hát gyártok magamnak, mert így legalább a látszatát kelthetem annak, hogy az én kezemben van a gyeplő.
Ez egyáltalán nem röhelyes. Szánalmasnak lehet esetleg nevezni, de azt úgygondolom, hogy egy hétköznapi ember csak önkritika gyakorlása nélkül mondhatja.
Persze felfoghatóak ezek a dolgok csupán egy nézőpont szerint is, miszerint: Minden jelenség az életünkben levezethető biokémiai folyamatok kölcsönhatásszerű reakcióira, megfűszerezve megfelelően adagolt fizikai képletekkel. Ahoz azonban, hogy én ne csak molekulákat és idegpályákat tudjak festeni, elengedhetetlenek a tudat, (a szellem) vívmányai, még akkor is ha ez nevetséges. Tehát egyszó mint száz, oszd meg velünk a könyörtelen, illúzióktól mentes valóságod, hátha felfedezhetjük benne a Te angyalaidat és démonaidat is.
Legfeljebb csak más lesz a nevük... (remélem most nem ébresztettem fel az alvó oroszlánt):-)))
2007-11-12 20:04:38
Viking:Allah,Jehova,Isten,mindegyik nem alkotó,hanem Teremtő istenek voltak,ha egyáltalán léteztek.
2007-11-12 13:03:33
Ez tetszik! A művészet beszélgetés Istennel! Amióta hallottam azt a véleményt (és látám, hogy tényleg így van:D), miszerint a reneszánsz művészei elérték az ábrázolásban a maximumot, azaz, nem lehet jobban rajzolni azoknál a mestereknél, azon töröm a fejem (és nyílván nemcsak én), hogy mit lehet még létrehozni a képzőművészetben, és erre ez talán a legjobb válasz, hogy maga az alkotás az, ami felemel, és nem a végeredmény. Erre az oldalra mindenki azért tölti fel elkészült munkáit, hogy véleményt kapjon, vajon jó úton jár e, vagy van e valaki, aki hasonlóképp gondolkodik. De közben azt is elénk tárja, hogy milyen volt az a pár óra, nap, hét..., amíg készült a mű. Na most ezt megértettem..
Lenne kérdésem is a fórum létrehozóihoz, hogy a különböző kultúrákban mindenhol megtalálható valamiféle Alkotó: Isten, Allah, JHV (erről is csak nyomokban hallottam, hogy ennek a szónak nem ismeretesek a magánhangzói, és mondják Jahvénak és Jehovának is, erről mit tudtok?), és ennek az erőnek mért adtak nevet, vagyis mért kellett ezt így megfogalmazni, hogy akkor legyenek angyalok is, démonok is, amikor legtöbb esetben az ember tulajdonságairól beszélünk? Már az ókori Tom&Jerryben is megjelenik a két ötletadó megfelelően ábrázolva Jerry feje mellett kétoldalt, de közben mintha csak arról lenne szó, hogy nem akarjuk vállalni a felelősséget a tetteinkért, és felsőbb hatalmakat nevezünk meg, aki erősebb volt nálunk. Sorry a gyenge hasonlatért, ez ugrott be.
2007-11-12 08:38:33
Szerintem a szépség, mint ingerületet keltő jelenség is bele tartozik a megmagyarázhatatlan dolgok körébe. Van úgy, hogy a szimmetria váltja ki ezt az érzést, de ha élőlényről van szó, akkor a belső kisugárzás is kiválthatja.
itt van a művészetek mindenféle ága például. Az elképzelésem szerint, a művészetek, az Istennel való párbeszéd legősibb formái.
Olyan dolgokat fogalmaznak meg ezáltal az emberek, amely ha igazán művészet, akkor az álltalános emberi világ fölé emelkedik. Még akkor is ha az eszközök és az álltaluk létrehozott mű, első pillanatban botrányt okozhat. (pl: művészfilmek, József Attila jópár "szösszenete",fstészet, és sorolhatnám...)
Szóval arra a kérdésemre, hogy az angyalok tettei megvalósulhatnak-e a hétköznapi ember cselekedeteiben, nekem valami ilyesmi a válaszom rá.
(valaki egyszer azt mondta, hogy nem merülhet az emberben fel addig kérdés, amíg nem tudja rá a valaszt... na, puff neki...:-)))
2007-11-10 10:51:31
:-))) Na ez az Mower! Elkondolkodtató, hogy vajon mit mérnek? Talán minket, a cselekedeteinket, vagy egészében a világunkat? Aztán az "adataikat" kinek szolgáltatják be és mit kezd velük az Isten, vagy bármi más...??
És miért van, hogy akik ezekhez a dolgokhoz közel állnak, azok bevallottan, vagy titokban tudatmódosító szereket használnak? (pl.: sámánok, varázslók, pszichiáterek(!!!), és még sorolhatnám) ?
Pedig a budhizmus képes elérni minden nélkül azt az állapotot, amit ezekkel a vackokkal ellehet érni... A hinduizmus meg alap dologként kezeli a.... , na nem írom most ezt inkább le...
2007-11-10 00:18:50
Chilli Palmer:Valamelyik apokrif iratban,az egyik szereplő elvitetik a nemtudomhányadik mennyországba,és miközben emelkedik fölfelé,látja hogy vele szemben egy csomó angyal halad a Föld irányába,kezükben mérőbottal és zsineggel.Megkérdezi tőlük,hogy miért mennek.Azt válaszolják:megyünk mérni.
2007-11-09 20:41:39
A kétkötetes Atlantisz angyalai magyarul kapható az Elixir könyvesboltban.
2007-11-09 18:39:21
Eddig ami információk hozzám jutottak, igencsak kielégítették a kiváncsiságom.:-)
Angyalok, démonok, sámánok, varázslók, ufók, istenségek, mítoszok... Mi kell ennél több?:-)
2007-11-09 18:26:41
Pontosan most olvastam a neten erről a könyvről.Érdekesnek látszik.Meg rengeteg ide tartozó témát találtam ami Atlantisz legendáját is társitja az angyalok és istenek ittlétével.Na mindegy nem akarok hosszú untató hozzászolást intézni itt.De nagyon érdekesek az összefüggések és minden ebben a témakörbem.Kár hogy minden angolul van ;-DDDD
2007-11-09 15:45:24
Strohm, F.E. Eckard:
Atlantisz angyalai


A magyar ezoterikus könyvkínálat egyik legértékesebb és a maga nemében egyedülálló darabja F.E. Eckard Strohm Atlantisz angyalai című könyve. A könyvben is megtalálható ősi gyakorlatsor segítségével sajátították el az esszénusok is -köztük Keresztelő János és Jézus- az angyalokkal való kapcsolatfelvételt. Mindemellett a könyvből bővebb információt kaphatunk Atlantiszról, az atlantiszi papok életéről, az esszénusokról, hogy hány féle angyal létezik, hogyan tudnak a mindennapi életünkben segíteni ...
2007-11-09 15:43:03
Chilli!
Én a Rai Rekiben 7 fokozatot értem el. ha az Interneteten rákeresel a rai Reikire,aminek Orosházán van a központja,vagy az atlantisz angyalkaira biztosan felleled a könyvet. Én az Elixír könyvesboltban vettem meg. Ki tudod belőle számolni,hogy nekled ki az őrangyalod. Kártya is tartotikzik hozzá,amiből jódolni tudsz. nekem Züriel arkangyal a védőangyalom.
2007-11-09 08:29:58
Ez igen!
Létezhet az, hogy angyali feladatokat elláthat egy pl. ma is élő ember? Mert én úgy képzelem el, hogy mint Isten akarata, így az angyalok cselekedetei is az ember tetteivel valósulhat meg. Mert az azért elszomorítana, hogyha csak a régmúltban történhettek volna ilyen dolgok.:-(
Cseh Tamás mondta az egyik kaziján, hogy: - "...ha az angyaloknak nincs éppen semmi dolga a mennyben, lejönnek a földre MÉRNI. Mert az angyalok állandóan mérnek..." Ez nagyon érdekes duma volt, amit a mai napig is felidézek magamban.
A Bibliában is néhány helyen, aranymérővel írják le az angyalokat. Utána olvastam én teológiai szótárban, de szűk volt hozzá az agyam, hogy felfogjam...
Bogumil: Ha elmegyek egy hétköznapi könyvtárba, akkor megtalálhatom ezt a könyvet? Vagy "speciálisabb" helyen kell keresnem?
2007-11-09 06:46:00
Van egy Rai Reikis könyv: Atlantisz angyalai. Két kötetes,rajzokkal illusztrálva,és tartanak a Reikiseknek angyal tanfolyamokat is. A könyvet Stromm írta,aki a Rai reiki főnöke.
2007-11-08 16:12:49
Az angyalok hierarchiájának további karai.
5.kar Erények

Az angyalok ötödik kara. Őket hivták brilliánsoknak vagy fénylőknek. Ők a csodák angyalai, bátorítást, és áldásokat adtak, és belekeveredtek abba, hogy az emberekért küzdöttek a hitükkel. Erényüknek mondták hogy a báj és bátorság fő bástyái voltak. Jézus manybemenetelénél hagyományosan azt hitték hogy két angyal az erények rendjéből volt. Erényeket általában csoprtban képviseltették magukat.

6.kar Erősségek

Az angyalok hatodik kara. Az erősségek adnak hitelt, az isten által alkotott angyalok karainak. Felelős fenntartói a föld és meny közötti határnak. Miközben egy fajta elit őrként cselekednek, állandóan démoni támadásokat vigyáznak, és jelentős erőt és védelmet képviselnek a menyei hadviselés alatt. Az a kötelességük, hogy megvédjék a világot a démonok beszivárgásától. Megvédik a lelkeinket ezektől a gonosz lényektől és tetteiktől, az isten minisztereiként, akik gonoszságot torolnak meg a világban.Akiket halottnak véltek azoknak a menybemenetelét szintén az erösségek kisérték.

7.kar Hercegségek

Az angyalok hetedik kara. A hercegségek angyalai védték a vallásokat. Úgy vélték róluk, hogy a nemzetek fölötti őrzők és a világ vezetői. Ők felelősek hogy több jogot adjanak, hogy a kisebb angyaloknál cselekedjenek , és felelősők azért, hogy végrehajtsák az isteni tetteket a területükkel kapcsolatban, igazságszolgáltatás.Ebből a karból volt az angyal aki segítette Davidot ,hogy megőlje Góliáthot. Végül még azt a feladatot kapják,hogy vezssék az angyalok kötelességeit. Úgy irták le öket mint aranyfüzős katonai egyenruhásokat.

8.kar Őrangyalok

Az angyalok nyolcadik kara.Úgy vélték róluk,hogy isten elrendelte,hogy segitsék az embereket.Az angyalok renjei/karai közül ők a legszélesebb körben ismert angyalok. A bibliában emlitett (Michael, Gabriel, és Raphael) ebből a karból származik. Ők szállítják isten embereknek szóló üzeneteit,és végül bent van isten parancsára az angyaloknak az a hadserege, akik lelki hadviselésben vannak állandóan a gonoszság erőivel és az elesett angyalokkal.Az arkangyalok száma igen magas mivel minden földi lélek mögött létezik egy arkangyal.A világban 7 arkangyal van csak számontartva kik állnak az isten szine előtt Jelenések könyve 8:2. A hét Arkangyal Michael, Jophiel, Chamuel, Gabriel, Raphael, Uriel, és Zadkiel.

9.kar Angyalok

Az angyalok kilencedik kara. Az angyalok az emberiséghez legközelebb álló kar. Az angyal szó a görög Angelo jelentésből származik (hírvivő). felelősek azért, hogy a hercegségeknél ügyelnek a halandók ügyeire egy közvetlenebb módban. Ahelyett, hogy egész nemzeteket néznek, az angyalok háztartásokra és egyéni lelkekre ügyelnek miközben irányítják őket, finomság és megtartás ők védenek a démoni támadástól. Valamint ők isten szavának a szállítói emberiséghez miközben hírvivőkként és futárokként cselekednek istenhez és az angyalok felső rangjaihoz is. Héberül őket Mal'akhnek, nevezik (hírvivő), perzsában a szó Angaros vagy (futár).

Most már itt van mind a 9 rendje az angyaloknak.Remélem Chilli hasznát veszed majd.......
2007-11-08 14:38:09
;-DDDD Na Chilli akkor mi lessz ha majd sort keritek a démonok hierarchiájára és megjelenési formáiknak leirásaira????Meg fogsz bolondulni ;-DDDD Nevek szerint is lehet listázni az angyalokkal együtt Rengeteg van mindegyikből.Valahól a démonok is angyalok csak a bukott fajtából ;-DDD Kiváncsian várom milyen festményeket fogsz ebből a témakörből kikerekiteni....
2007-11-08 12:01:55
Öcsém!!! Na azthiszem megvan a következő festménysorozatom témája. A zárókép is megvan, de az titok és majd kellő időben mondok róla többet...:-) Na mék is vissza az állványhoz....:-)
2007-11-08 11:25:50
;-DDD Visszaolvastam és egész jól keverem már az angol nyelvtant a magyarral ;-DDDDD:És a marha nagy gyors gépeléstől egész sokszor félreütők ;.-DDDDDD De azt hiszem igy is érthető.....
2007-11-08 11:17:51
Szia chilli és mindenkinek akit ez érdekel.Hogy ne legyen az amgyalok hierarchiája túl hósszú hozzászolás igy most az angyalok karának a 4 legmagasabb istenhez legközelebb álló karairól irok dióhéjban.


Az angyalok hierarchiája

Az angyalok hagyományos hierarchiája, legmagasabbtól a legalacsonyabbig kilenc rendbe vagy a karba tartozott.


1.kar Szeráfok

Ők alkották az angyalok hierarchiájának a legmagasabb rendjét.Ők voltak a szeretet angyalai, a fényé,és a tűzé.A szeráfok voltak az istenhez legközelebb a trón szobában,a szeráfok közül több, közvetlenül isten trónja fölött repült és folyamatosan megjelöték a dicséretét.Őket hivták még a lángoló egyekknek,mivel a szeretettől lángoltak.Azt mondják a fényük annyira élénk,hogy még más isteni lények sem tekinthetnek rájuk.Ezek az angyali lények négy évesek.A jelenések könyvében négy szent szörnyként emlitik öket,de leirják őket mint angyalokat hat szárnnyal,kettő az arcukat takarja,kettő a lábaikat,és kettőt használnak a repüléshez.A fehér szinnel vannak kapcsolatba hozva.


2.kar Kerubok

Második legmagasabb kara az angyaloknak.A nevük ott állt a bölcsességben,vagy valkinek az imájában.A trónteremben isten trónja mellett álltak.Leirják öket a szövetségek bárkájának őreiként.A kerubok az első angyalok akiket a bibliában emlitenek, Amikor isten két kerubot az éden bejáratához helyez,hogy lángoló kardokkal őrizzék azt.Isten kiűzte az embert az édenkertből és a z édentől keletre helyezte a kerubokat és olyan lángoló kardot adott nekik, ami megfordított minden utat hogy őrizze az élet fájának az útját. A kerubokat a menyország őreiként is ismerték. Leirták öket még cupido angyalként is , akiket a festők lefestettek , de a festményekkel ellentétesen négy szárnyuk volt.


3.kar Trónok

Az angyalok harmadik kara.Ismerték őket"kerekekként" vagy sokszemüekként is. Ők a megfontolt igazság angyalai ,ők isten igazságának szállitói . Ezeknek az angyaloknak gyakran hisznek ,és mint szekereseket vetik be isten trónja körűl.Ezekiel könyvében 1:13-19 4 arccal és négy szárnyal irják le őket.Szikráztak mint a Patináns sárgaréz színe.Ember kezeik voltak a szárnyaik alatt .Egyik szárnyuk csatlakozott a másikhoz ezért nem birtak fordulni utazásaik közben.Csak egyenesen előre mentek.Négy arcuk volt.Az egyik emberarc a másik három a sisakjukon ,egy oroszlán,egy ökör,és egy sas.Kerekeken mozogtak a középső kerék kékes zöld szinben pompázott.A fejük felett az égbolt kristályfényben ragyogott és ezalatt volt minden oldalukon két-két szárnyuk a testükön.A szárnyaik hangja olyan volt mint egy hatalmas viz zaja.


4.kar Uralmak

Az angyalok negyik kara.Összhangban voltak a zsidó hagyományokkal, a sikereket vagy a nemzetek kudarcait döntötte el az őrangyaloknak ez a rendje.Dyonisos azt állítja, hogy ez a birodalom szabályozza az angyalokat.Az uralmakat úgy irták le ,hogy hosszú köntöst viseltek amely takarta lábaikat.A köntöst egy aranyövvel kötötték át.A jobb kézben egy aranyszemélyt a bal kézben egy egy isteni pecsétet hordoztak.Más időkben azt állitották,hogy egy gömböt és egy kisértetet tartottak kezeikben.

Még öt rendjük visszavan amely egyre közelebb esik a hierarchiák rendjébe az emberekhez és a földhőz.Nemsokára azt is közzéteszem majd.Addig viszont ezen is el lehet rágodni egy kicsikét ;-DDDD Jó téma a festményekhez és a borult témákhoz egyaránt ;-DDDDViking ahogy egyre inkább bele fogunk merülni ebbe az egész történetbe egyre inkább ki fog rajzolodni akár az is hogy az angyaloknak és démonoknak mi a franc köze van a fejlett felsőbbrendű inteligenciákhoz adott esetekben az UFO mitoszhoz.Egyre inkább látni fogod azt hogy az angyalok közel sem voltak olyan kedvesek mint azt ma sokan hiszik.Sőt kifejezetten voltak egészen rémisztő megjelenésű volt,és kimondottan harcias angyalok is léteztek a hierarchiájukban.És bizony ezek az angyalok közlekedtek is valamivel amelyet néhol a biblia is emleget tűzes szekerek néven.Mindegy most nem szaladnék ennyire előre.Majd ha megvan a többi öt rend is itt akkor már lehet majd mazsolázgatni.
2007-11-08 10:05:54
Hali Viking!:
Szerintem ezek a földönkívüli dolgok símán képezhetik az angyalok és démonok szerepét az életünkben egy bizonyos szemszögből...
Ez a szeletkéje ennek az igen bonyolult és érdekes témának kivan vesézve, innentől léphetünk tovább...
Az én olvasatomban arról szóltak ezek a hozzászólások, hogy miért és honnan eredeztethető az emberiség évezredes vágya az ismeretlen felfedezéséhez. Mégegyszer mondom, hogy ez csak egy megközelítés...
Különböző dolgok magyarázata a mai ember nyelvén. Hogy ebben hol vannak az angyalok? Én látom benne...
Hangot adtam itt, a kicsit szemtelen, szúrkálódos mondatokkal a szkepticizmusomnak, erre pedig válaszoltak, esélyt adva arra, hogy a szűkös ismereteimet tágíthassam.
Szerintem nem kell sokat várni és ez a fórum felfejlődik olyanná, hogy összeálljon (még az én agyamban is) egy kép a múltunkról, az Istenekről, a mitológiáról...
Nem áll szándékomban vitatkozni ám, mert pl. a Te hozzászólásod is tett ehhez a témához annyit, hogy még árnyaltabb legyen ez az egész...
Üdv.: Chilli
2007-11-07 23:23:47
Azt már látom,hogy itt az angyalok meg démonok alig kerülnek szóba,de mindegy,mert az itt felvetett témák is szuperjók.Idegen istenek a Földön,időszámításunk előtt? Ki tudja? Az biztos,hogy volt szerencsém néhány szanszkrit szöveg magyarosítását olvasni,és hát meglepő dolgokról írnak ott is.Ezeket az iratokat i.e.legalább kétezer évvel jegyezték le,de előtte évezredeken át szájhagyomány útján őriződtek meg.Egyszer pl. áldozati ünnepséget rendeztek a papok,és minden isten hivatalos volt rá.Már messziről fel lehetett ismerni az isteneket,mert mindegyik más-más bolygó ura,és minden bolygón más viszonyok vannak,ezért az istenek űrhajói(vimána) is más és más alakúak.Az űrhajók alakja szerint azonosították az isteneket,és végül több millió(!) ilyen szerkezet gyűlt össze,az orra ezeknek a gépeknek pedig olyan volt,mint az ősi hindu templomtornyok,amiket ma is lehet szerte indiában látni.Állítólag a vimánákról mintázták őket.Aztán meg hatalmas repülő városok csatáztak a föld légkörén kívül,deazért nem messze a tőlünk-(egy város-űrhajó 8000 fős legénységet számlált),valami rettenetes sugarakat lőttek egymásra,egyikük végül a Földre zuhant,a robbanás elképesztően nagy volt,utánna mindent szürke por fedett be,és később látszólag minden ok nélkül elhullottak az állatok meg az emberek.Egyébként is,az indiai mítoszok távoli bolygókat,csillagközi konfliktusokat említenek,a kérdés csupán az,hogy az akkoriban élt emberek hogyan tudtak ilyen dolgokat kitalálni,csak úgy maguktól rájöttek,hogy rengeteg bolygó és galakszis van körülöttünk,éshogy ezek között mesterséges szerkezetekkel utazni is lehet?A vimána szónak tudtommal semmilyen konkrétan leírható fordítása nincs,valami olyan fogalmat takar amire nekünk nincs meg a megfelelő kifejezésünk.Egy kutató szerint még a legjobb fordítás az "űrhajó",csaképpen ezek a szerkezetek valamilyen szellemi energiával működtek,szóval nem volt szükségük üzemanyagra.Aztán meg a szanszkrit legendák felfoghatatlan számai!Olyan számokkal dobálóznak,hogy az szinte felfoghatatlan.Az ókori embenek már a százezer is óriási számnak tűnt,merthát az ő életében semmiből sem volt százezer darab.Volt néhány tehene,pár korsó bora,terménye,tíz,száz,ezer.Ez rendben,ez még számára is érthető lépték volt.Mondjuk a királynak volt pár tízezer katonája,az országnak meg max.pármillió lakosa.Egy ókori matematikus ezeket még értette.Nade amikor tizenhat,meg huszonhétjegyű számszörnyetegeket olvasunk,amiket még egy mai ember sem tud hová helyezni,akkor már el kell gondolkodnunk,hogy egy ókori ember mirefel gondolkodott ekkora léptékben.Mire volt jó neki mondjuk 256876543214765000 években gondolkodni?(most csak beírtam egy számot,kb a nagyságrendet jelezve).Honnan vette a trillió,meg a mégnagyobb hatványok ötletét.Még egy erdő összes fáján sincs ennyi falevél,vagy rizsszem a földeken,nemhogy neki ennyi legyen akármiből is.Hogyan jutott eszébe ekkora léptékben gondolkodni?Mi adta a mintát,az ötletet?Csak a modern kor hozta felszínre ezeknek a számoknak az elterjedését,mert ahogy tágultak az ismerteink,kénytelenek voltunk a nagy távolságokat,nagy mennyiségeket megnevezni,de az ókorban mire volt jó az a kifejezés mondjuk hogy: százmillió?
2007-11-07 19:25:07
Coffnak!
Ne csüggedj:ami késik nem múlik! Majd csak talál valaki egy újabb Rosettei követ amin a rádióhullámok kódfejtése áll majd és akkor már elolvashatod Te is a földönkívüliek üzeneit.
2007-11-07 18:46:13
Genetikai kisérlet,vagy mi vagyunk ők???? Ok!! Az ó-Testamentum is irja hogy a nephilimek a földreszáltak és párosodtak a földi leányokkal.Igy is átörökithették a genetikai információt.De akkor sem lett volna olyan gyors az egyedfejlődés ami kozmikus időt tekintve igaz csak egy pillanat és emberi mértékkel szemlélve meg óriási és hosszú idő.A gilgamesh meg még továbmegy mert ott szó szerint sebészeti beavatkozást ir majdhogynem amivel beplántálják az ő magjaikat a földi asszonyokba.Ráadásul ha minden igaz akkor a Gilgamesh az emberiség első irásos dokumentuma ami a Summer időkből származik.......A többire majd holnap reagálok most koccolok haza....Csak még annyit és miből gondolod,hogy a földönkivűli létformák rádihullámokkal akarnának velünk kommunikálni???Lehet,hogy már réges régen fogtuk az üzeneteiket,csak nem tudtuk azonositani....
2007-11-07 18:45:00
Hát jól meglepődtem, hogy mi kerekedett ki a Page from pergamon no 9 -es offolásokból, és egyben meg is örültem, de aztán ahogy végigolvastam, erősen eltért a beszélgetés fonala az eredeti témától. Azért egy - két gondolatot ide fűznék, bár lehet, hogy így már én offolok:D Szóval az elején még szó volt Anne Rice-ról és a vámpírokról, valamint a többi kortárs horrorszerzőről. Az én véleményem az, hogy Anne -t nem kell isteníteni, meg mást sem, de elimerni lehet. Nem gondolom, hogy kizárólag mai modern gótkislányok olvasnák, hiszen a befutott könyveit a 80as évek végén és a 90es évek elején írta, ráadásul nemcsak a felkapott vámpíros témákban, írt ő boszorkányokról, asztrális utazásokról, babilóni ősszellemekről, és az igazán idevágó könyve a Memnoch, a sátán pedig egy igazán elgondolkodtató és átfogó elképzelés a Világ teremtéséről, az Isten és a Sátán kapcsolatáról. Bár ez is az új vámpír krónikák között szerepel, nagyon kevés benne az erre való utalás. Az UFO -s témához különösebben nem tudok hozzászólni, mert engem sokkal inkább érdekel és vonz a természetfeletti világ, az élet a Földön kívül pedig nem mutat sokat; ha létezik, akkor hasonló vagy eltérő módon létrejött lényekről beszélünk, akikkel sok esetben találkozni véltek emberek, aztán show műsorokban kicsit gyanússá vált, hogy a férj mintha csak nem tudott volna elszámolni asszonypajtásnak 4-5 kiesett óráról...
De a megmagyarázhatatlan jelenségek, az érdekesebb összefüggések már több gondolatot ébresztenek, és a kedvelt borzongásban részesítenek. Egy nyári zápor kapcsán sikerült közel kerülnöm egy villámcsapáshoz, és fülem - farkam behúzva kezdtem szűkölni, mint egy kikötözött kutya, és kis ízelítőt kaptam abból, hogy mennyire kicsiny része is vagyok a gépezetnek, és mennyire jelentéktelen dolog eltörölni innen.
2007-11-07 17:59:46
Na, mégegyszer:
Az evolúció tényleg nagyon lassú folyamat és nem szabad figyelmen kívül hagyni! A mai napig is tart és egyáltalán nem biztos, hogy a majmok nem fajlődnek tovább. Csak éppen az ember addigra már olyan lesz, hogy a majmok mai emberéhez hasonló beszédét, már csak egy emberszabású jelrendszerének fogják nevezni. Személyszerint felsem bírom fogni, hogy valójában mennyi is pl. 100 000 év . Egyszerűen nem megy...
A Nibiru bolygóról nem hallottam még.(ami persze az esetemben nem jelent semmit)
Ha tegyük fel erről a bolygóról származtatható az emberiség, akkor nem jelenteném ki kategórikusan azt, hogy Mi egy kísérlet eredménye vagyunk. Éppen a leszármazottak is lehetünk, vagyis valójában Mi Ők vagyunk.(ezt jól megmondtam)
De a gondom ezzel az, hogy ha tegyük fel 15 000 000 000 évvel ezelőtt szellentett volna egy ufó, akkor a mi szuper érzékeny rádióantennáink visítva jeleznének. Tudtommal eddig ilyen nincs. A Niburu bolygó, pedig csillagászati mértékkel nem lehet olyan nagyon távoli égitest.
És visszatérve Teslához, bizony egy alapvető fizikai tény itt hiányzik. Persze attól még lehetséges, csak hihetetlen.
Nekem még mindíg reálisnak tűnik, hogy az embernek és kizárolagosan neki köszönhető az, amit a civilizációk egymásutánja létrehozott (tárgyi szinten!). Maximum sejtiszinten képzelek el valamilyen földönkívüli kapcsolatot, a molekulák felépítésébe kódolva. Amit pedig az evolúció tesz meg! Evolúció pedig nem csak a Földön van...
A Mars kőzetekről hallottam, de kiderült, hogy kövek és semmi közük élő szervezetek maradványához. Bár hozzá kell tennem, hogy nem jelenti azt, hogy az ellenkezője ne lenne igaz. Eltudom képzelni, hogy többszáz évre titkosítanának egy ilyen tényt, aztán a titkosítás feloldása után a 90 %-a persze kilenne húzva. Hát mi egyszerű emberek ennyit kapunk a hatalmasoktól. Hallottam egyszer valahol, hogy azért nem oszt meg az emberekkel a mindenkori hatalom ilyen és ehhez hasonló dolgokat, mert szerintük az életbenmaradáshoz szükségtelen. Nagyjából ezzel megmagyarázták, hogy miért jó tudatlannak lenni. Szép munka nem mondom...
Írtam több dolgot is még elsőre, de most nem megy...
De kiváncsian várom a téma gyarapodását, mert kellő információ birtokában képes vagyok az álláspontom javítására... És az az érzésem, hogy már kibontakozóban van az, hogy mi is a szerpük ebben a világban az angyaloknak és a démonoknak.
2007-11-07 16:21:35
Bakker! Kidobott a rendszer és elölről kell kezdenem az írást. Ha összeszedtem magam az idegösszeomlásból, elkezdem megint. És nem felejtek el biztonsági mentést csinálni.:-(((
2007-11-07 12:01:29
Van élet a földön kivűl söt már fel is ismerték öket.A mars expedicióból származó adatok és az onnan származó közetminták kielemzésével találtak Baktériumokat.Ami ha jól tudom máris megfelel egy létformának ;-DDDD És ne feledjük valamikor nagyon régen itt a földön is igy kezdödött......De az evoluciónak egyre kevésbé lehet hinni.Igen nagy rés tátong az előember és a homo Sapiens között.És a kettő közötti dologra még semilyen fosziliális bizonyitékot nem találtak!!!!!!Kb abban a fejlődéstörténeti szakaszban lehetett a föld közelében a NIbiru.És menten egy evolucós robbanás történt ami által megjelent a földön csak úgy hirtelen a Homo Sapiens.Méghogy a majmoktól származunk max csak hasonlóságaink vannak.Ha ténylegesen az ősmajmoktól származnánk akkor hogyan lehetséges az,hogy a ma élő majomfajták nem fejlődnek sehova semilyen mértékben???Ok az evolució valószinüleg igen hosszú folyamat és a folyamatos környezetváltozásokra ez a válasza a természetnek.De akkor hogyan jelenhetett meg olyan hirtelen a Homo Sapiensz?????Lehetséges valakik valamiért genetikailag megpiszkálták az akkor ért fajt és esetleg keresztezték a saját génjeikkel.Isten állitólag a saját képmására teremtette az embert!!!!!!Érdekes kijelentése ez a bibliának!!!!És igen elgondolkodtató ez a gilgamesh és a 13.bolygó szempontjából.Na mindegy most forditom tovább az angyalok hierarchiájának az angol nyelvű szövegét....Ezt meg azt hiszem megint csak emésztheted egy ideig Chilli ;-DDDD
2007-11-07 11:26:54
Húú bakker! Most aztán elárasztottál infóval. Többre is kiváncsi vagyok, mert nagyon érdekel a téma. A könyvet tuti elolvasom, mert az tény, hogy nem megalapozott a véleményem.
Így látatlanban, azonban még nem zárom ki a valószínűségét, hogy akár rég elfeledett dolgokra a mai ember rátalálhat, aztán meg nagyokat csodálkozik...
Nagyon érdekesek a dolgok amiket megosztasz velünk.
Tesla állítólag azt mondta, hogy képes lenne egy nap alatt megcserélni a Föld mágneses pólusait. Hát nekem ez igencsak rémisztő... Na meg ahogy mondtad a túlnépesedés problémáját... Na az sem piskóta!
Most egy kicsit elmegyek emészteni az olvasottakat... :-)
2007-11-07 09:45:08
Chilli Az igaz hogy az emberi agy tömege annyi amennyi és vannak egyesek akik az agyuk nagyobb százalékát használják mint az átlagemberek Na öket nevezzük vagy zseninek vagy örültnek,Úgyanis a kettőt igen kis véákonyka hajszál választja el egymástól.Mégis miért gondolom én úgy hogy valakik besegitettek ezen és más technológiai csodák létrejöttében.Mivel már a biblia is hoz olyan pélldákat amik erősen ebbe az irányba mutatnak.Tüzes pajzsok az égen stb.Ameriaki mérnők úr elolvasván a bibliát és más summér eredetű irományokat kissé másképpen értelmezve azt.Lemodellezte az ott leirt épitményeket stb.Csodák csodája egy tökéletes rakétakilövő lett a végeredmény.Discovery Azt tudtad,hogy az egyiptomiak már elektromos árammal és villanykörtével világitottak a piramisaikban???Egy egyiptológus kutató találtt egy siremléken egy általa nagyon érdekesnek talált hieroglifát.Nekiált megépiteni az alapján a szerkezetet olyan alkotoelemekből és összetevökből amik abban a korban megtalálhatóak és felhasználhatóak voltak.A végeredménye egy halványkék fényben világitó villanykörte lett.Emlitetted Teslát Az amerikai kormány még most is kisérletezik és vagy ki is találta az úgynevezett Végitélet fegyverét,lásd HAARP rendszer Ez annyit jelentene magyarul magaslégköri elektromagnetikus Sugárzás NAgy mennyiségben és koncentráltan egy helyre öszpontositva ami ha igaz képes megváltoztatni a légkör ionizációját és ezáltal hatást gyakorolhat az időjárásra,szélviharok erejére,Földrengést válthatnak ki vele stb.Nagyon érdekes dolgokat irnak a HAARP rendszer lehetőségeiről is amit már állitólag aktivan használnak is.De ott vannak a Názik is akik Tesla ezen irányú kisérleteinek igen nagy jelentőséget tulajdonitottak és erőteljesen kisérleteztek vele.Most képzeld el ha ezt a fegyvert bevetik és tényleg működik ahogy annak állitólagosan kell.Egy adott ország fölé irányitják a sugaraikat és ott olyan szintű változást idéznek elő ami az adott területen teljes egészében megváltoztatja az időjárás és asszályt vagy netán pusztitó árvizeket generálnak vele.Miért jó ez nekik???Mivel a föld jelen állapotában is nagyon túl van népesedve és egyre kevésbé birja eltartani az embereket.A fegyver használatával viszont ráfoghatják a természeti katasztrófákra a sima népirtásaikat ha úgy tetszik.Megállapitották,hogy a föld lakossága egésszséges keretek között maradjon a föld szempontjából az max 1.5 milliárd embert jelentene!!!!!Na ebbe most ne menjünk ezért ennyire bele mert ennek a története is egy egész könyvnyi érvet ellenérvet és tényt tartalmazna.Visszatérve arra,hogy mi emberek a hitvilágunkban kiket nevezünk angyaloknak és démonoknak,na meg isteneknek?????Figyelmedbe ajánlanán a 13.bolygó cimű könyvet,ha ezt elolvasod igen nagyon sok minden teljes egészében át fog értékelődni benned.Támaszkodik a Gilgameshre,Bibliára,Torára,stb stb.Csillagászati számitásokra történrlmi tényekre stb.A summérok hitvilágában már egyenesen ledőbbentő dolgok voltak már tudtak a Plutóról holott az igen csak utánna lévő korokban fedezték fel.Honnan tudhattak róla????A legendáikban szerepel egy bolygó a NIBIRU ez az a naprendszerbeli bolygónk ami 3600 évenként kerül földközeli pályára ami annyit jelent hogy akkor kerüli meg legközelebbi ivén a marsot!!!!!Igen elnyúlt elipszis pályát ir le a nap körül.És a summérok szerint innen jöttek az istenek aki képesek voltak ilyen közelségből a földre jönni technikai csodáikkal.Tanitották az embert stb söt egyenesen a gilgamesh eposzban egyenesen és félreérthetetlenűl már genetikai kisérletről mint olyan is szó esik.Nem érdekes mindezt a summér világban?????????JA és akkor még ott van szodóma és gomorra története.Biblia kútatok és komoly mérnökök a leirások alapján utánnajártak hogy ott mi a helyzet.És a végkövetkeztetés Az egész helyet egy nukleáris robbantással intézték el!!Hogyan mikor az atombombát a magfuziot mindent csak jóval később fedeztek fel.Azon a helyen viszont a mai napig sem telepszik meg semmiféle élőlény vagy életforma!!!!Azt tudni kell hozzá,hogy a háttérsugárzás az atomrobbanás után 25000 évvel felezödik csak.Addig mi9ndig lessz területen egy bizonyos szintű egésszégre káros sugárzás a leirások alapján viszont lényegesen nagyobb robbanás történt mint az atomfegyver általunk ismert bevetésének időpontjaiban.Az tökéletesen mindent kiirtot igen nagy területen.Mindegy nem fejtegetem itt tovább a dolgokat mert a végtelenségig lehetne.Olvasd el a gilgamest is és lásd te is a szöveg mögött rejtöző dolgokat.Érdekes lessz az biztos.Ráadásul ha ezen kutatóknak és mérnököknek a dolgaira visszavetited akkor jön a döbb!!!!
2007-11-07 07:14:39
Azt gondolni, hogy nincsenek földönkívüliek, szerintem butaság lenne. Már a valószínűsége is csekély annak, hogy ne legyen...
Azonban az, hogy fel is ismerjük őket, na ebben elég szkeptikus vagyok. Mi emberek csak a szén alapú létformákat ismerjük és ez elégge leszűkíti az álltalunk is fekfogható létformák számát. Hiszek az emberi szellem nagyságában és nem gondolom, hogy a piramisok, Stonehange, stb... és hasonló csodálatos építményekhez valami külső segítségre lett volna szükség. Miért gondolom így?
Többek között azért, mert antropológusok bebizonyították, hogy az emberi agy mérete az elmúlt 50 000 évben nem változott semmit. Tehát ugyanannyi volt a szürkeállomány nagysága mint manapság. Albert Einstein óta tudjuk, hogy létezhet az, hogy egy ember az agyának nagyobb százalékát tudja kihasználni, mint az átlag.
Említhetem Teslát, akinek a kutatási eredményeit 100 évre titkosította az USA, de itt van például Pitagorasz akinek a matematikai képleteit a mai napig nem tudták megfejteni... Ő foglalkozott először a végtelen problémájával a matekban)
A kultúrákkal együtt tűnnek el az emberek gondolkodás módja is. Ezt pedig bármilyen frankó kütyükkel vizsgáljuk, nem biztos, hogy maradéktalanul megfejthetjük. Az óriási kőtömbök látványától, egyből egy nagy daru ugrik be és ezáltal elhomályosodik a valóság... Tudom elég gyenge hasonlat, de a tudományokban is megtörténik csak nem ilyen egyszerűen.:-))
Nekem, mint a jelenkor emberének már annyi információja van a múltról, hogy egyszerű önvédelemből is rövidre kell zárnom a különböző töredékes infókat a fejemben, mert ha nem így tennék, teljessen egyedül érezném magam a világban. Ezt úgy gondolom, hogy több ezer év alatt rengeteg emlék gyült össze a világban, amit az őseink hagytak ránk. Azonban ezek az infók a múlt nyelvén szólnak hozzám, amit nem biztos, hogy megértek. És ráadásul igencsak hiányosak.
És úgy kell tennem, mint a régi idők emberének, aki megpillant egy üstököst, elnevezem valaminek, Istennek, vagy földönkívülieknek. Így egycsapásra rend lesz a fejemben és rögtön nem leszek egyedül.
2007-11-06 17:23:12
Igazad van:valakik segítenek nekünk,de vajon miért?
2007-11-06 15:53:58
Szerintem valamilyen szinten attól még létezhetnek a szó rendes mai értelmében is Ufok.A mai csupaszárny lopakodo bomvbázoknak egyértelműen a Horten és Lippish féle csupaszárny gépek voltak az alapja amit az amerikaiak tovább fejlesztgettek egy kicsit.És milyen érdekes hogy ez irányú kisérleteik is a háború után teljesedtek ki.A németeknek meg már akkor is létezett ez a tipus két sugárhajtóművel szerelve.Ha még egy 2 hónapig tudták volna huzni a hábórut és ezek bevetésre kerűlnek akkor az összes többinek annyi mivel olyan szinten tettek volna légifölényre szert,hogy a szövetségesek semmit sem tudtak volna velük kezdeni.Már a kezdeti lépéseiknél is ezeknek a technikáknak jóval meghaladta a sebessége az akkori repülőgépek csúcssebességét és magasságát.Ha ezt akkor be birják vetni akkor nyertek egyértelműen.Viszont gondolj most bele abba,hogy ezeknek a dolgoknak a fejlesztése az 1920 as években indult ebbe beleértve a csészealjakat is stb lézerfegyver stb.Honnan a fenéből juthatott egyáltalán eszébe bárkinek is abban az időben ilyen mértékü technológia?????Egyáltalán honnan vehették az ötleteket????Ezek a dolgok alkotják a mai haditechnologiánk teljes alapját is értem ezt az alatt,Hogy Lopakodó technológia.Éjjellátó készülékek mert azt is kivitelezték rádióhullámfegyverek ami ha minden igaz akkor most az amerikaiaknál HAARP néven szupertitkosan működik valahol alaszkában,radarzavarás,elektromos zavaró rendszerek stb???Ja és kamerával irányitott bombáik és rakétáik is voltak?????Hogyan lehetséges egy ekkora technologiai ugrás ahhoz képes,hogy akkor még arra hajaztak hogy az első ember sikeresen átrepülte az oceánt,ja és nem sokkal előtte kezdték a repüléstechnikát kifejleszteni...Ezt akkor hogyan???Valaminek/valakiknek inspirációt kellet ehhez adni.A technika fejlődésének folyamán soha előtte és szerintem azote sincs ilyen rohamléptekben fejlödő szakasza.Bár ki tudja hogy mik folyhatnak az amerikai kormány szupertitkos kisérleti telepein????Ha a Názik akkor ott tartottak akkor ezek most hol tarthatnak????De ezt akármekkonya koponya az ember akkor sem szivhatja ki a kisújjából...És az anktartiszon található No mans Land amelyre egyetlen kormány sem tartott igényt???Holott még azért a jeges földért is ment a hercehurca egy ideig.....
2007-11-06 15:06:41
Kérleszépen igazad van:földi ember sohasem lenne képes ezekre a csodákra. Én mindent láttam,be is mentem ezekbe a piramisokba,zikuratokba. Szóval mese habbal. Már kezdem elhínni Illés szekerét is,hogy az Ürből szálltak le és vitték el őt magukkal anno,valamikor az idők kezdetén. Egyébként paál Zoltán:Arvishurák könyvének az elején pontosan a sumér-magyar eredetet feszegeti,igen élvezetes módon. Vagy Badinyi Jós Ferenc hasonszőrű munkái.
2007-11-06 15:02:58
Megpróbálom megszerezni. Tudod mi jutott az eszembe? Az,hogy a mai lopakodók is ennek a zseniális gárdának,és cseh ficknak az ötletén alapulnak. Szóval,ha a csészealjak földi készítmények,akkor itt semmiféle Ufókról nem lehet szó. Zagyvaság az egész Ufó hisztéria.
2007-11-06 13:35:38
Másik válasz az ősi civilizációk származásáról.Én is eléggé valószinünek tartom a származásukat,mivel soha sem hittem abban hogy úgy épitették a zsniális épitészeti remekműveikat ahogy azt a suliban butitották nekünk.Az teljes egészében lehetetlen lett volna.Ráadásul az Gizai nagy piramisok az akkori csillagállások szerint a tőkéltes tükörképe az orion övének,az azték és maya kulturákban tis tökéletesen a 4 égtáj felé betájolva épültek az ottani épitészeti csodák.És még vagy ezernyi talány amit lehet soha sem fejtenek meg a tudósaink.
2007-11-06 13:29:36
Acsészealj kisérletekl teljes dokumentációit ami rengeteg kisérleti telepen folyt annak idején az amerikaiak,a kanadaiak,a franciák,angolok,adott esetben az oroszok vitték el a háboru után.Erre egy kutatócsoport mutatott rá aki csehekből lengyelekből,és szlovákokból álltak,hosszú évek fáradtságos munkájával deritették ki a csészealj kisérlatekben résztvevő telepek gyárak helyét,és szerepét,eléggé hóósszú lista kerekedett belőle.A kezdeti fejlesztéseket mindenképpen a Dortmundi,Esseni?és Peenemündeni kisérleti telepeinek tulajdonitják.A V fegyverek-és igy Hitler csészealja _amelyet V7-ként ismerünk technikai bázisát a Lengyelországbana wroclawi,a stettini,gdanski,tarnowi gyárak és laborok biztositották.Az általad emlitett kisérleti repülés a cseheknél található Bmw hajtóműgyárában került sor.Ezenkivűl a legfontosabb közreműködö ezekben a kisérletekben a szintén cseheknél található a brünni Zbrojovka gyár és a pilzeni Skoda gyárak voltak.Azt is kideritették hogy 43-tól Pribramban a Skoda gyár fejlesztési központjában Rolf Engel vezetésével folytak a csészealjak fejlesztési munkálatai egészen 45 áprilisáig,amikor hirtelen mindenkit MÜNCHENBE EVAKUÁLTAK.a GYÁR IRATAIT A HÁBORÚ UTÁN A cSEHSZLOVÁK Katonai Technika Intézet VIU ügyosztálya gyüjtötte össze,de 49-től a szovjet titkosszolgálat tudományos hirszerző csoportja valamennyi-Csehszlovákiában zajlott-német titkos-fegyver programmra vonatkozó iratra és dokumentációra és a hasonlóan lengyelországi dokumentumokkal eggyütt oroszhonba hurcolta.Az alábbi üzemek vettek még biztosan részt a kisérleti csészealj programban:Berlin-Spandau Bmw gázturbina kisérleti telepe,Ausburg-Messerschmitt művek,Göttingen-Ava művek,Lipcse-Mitteldeutche Motorenwerke gyára,Gottenghaffen térsége,Wittringen-Saarbrücken térsége,Khala Thüringia földalatti kisérlati telep,Nordhausen földalatti kisérlati telep és gyár,Prága-BMW gyár,East Hall,Bécsújhely-Aeronautikai kisérlati telep(egyébbként itt tökéletesitették a Feuerball kisméretü lelöhetetlen kis méretü elkronikus rendszerek blokkolására kifejlesztett mini csészealjakat,amit a háború vége felé sok esetben sikerrel is alkalmaztak a németek mint védelmi eszközt a bombázok ellen.Ezen kis szerkezetek bevetései után kezdtek el az emberek az ugynevezett ufokról beszélni és szaporodtak meg az észlelések számai.Elsősorban pilóták között de sok esetben civilek is észlelték mint jelenséget.És a Kertl repülőgépgyár is a listán van,de ezen listát a kutatók hiányosnak és hézagosnak találták mivel tudomásuk van arról is,hogy folytak kisérletek az olaszoknál,és a japánoknál is.Ez utobbi két helyen folyt a feuerballok további fejlesztései.Na szóval ez egy kis kivonat a könyvből de nem akarom az egészet begépelni elkopna az újjam ;.-DDDDSzerintem ha a téma érdekel akkor mindenképpen szerezd be és plvasd el.Andrew C Stone.Richard Skyman társzerzők jóvoltából megjelent Hitler Csészealjai ciműKönyvet.Kb 400 forint volt és meglehetősen izgalmas olvasmány.
2007-11-06 11:22:53
Persze,hiszen kevesen tudtak írni-olvasni. Jézus,és követői,az apostolok példabeszédekkel tanították a helyes morálra,etikára a népet.Hát a csapásokat az emberiség méri mindig önmagára. Én volt katonatiszt léttemre pacifista vagyok.Amit Amerika művelt Irakban,Afganisztánban,és most akar Irakban az égbekiáltó bűn. ne csodálkozzanak,ha a két pokoli torony után hidrogénbombát kapnak a nyakukba. Kihívják egy óriási,békés mohamedán nép jogosellenszvét.
2007-11-06 11:18:34
Coffnak!
Kérlekszépen én láttam a Discowerin egy riportot azzal a cseh feltalálóval aki a németeknek a csészealjakat kikésletezte és régi filmfelvételekkel bemutatták,hogyan tettek kisérleti repüléseket. Ezt a hapsit az amerikaiak elhurcolták a háború után,s mivel rábukkantak a csehországi kisérleti telepre,a hangárokból és műhlyekből mindent,még a tervrajzokat ,kutatókat,munkásokat is elvittek. A könyvet sajna nem olvastam. Hát az UFÓK. lehet,hogy vannak fejlettebb civilizációk nálunk még a tejútrendszerben is,de nem érdekli most őket a föld. Szerintem a mayák,és egyiptomi fáraók népe ,valamint mezopotámia,iráni,sumér,akkád népei is az űrből származnak. Hiszen rakétakilövő inditó tornyokat hagytak maguk után Úr városában.
2007-11-06 09:36:52
Bogumilra válaszolva egy kicsit és egy még újjab témát bevonva ezzel a témakörbe."Ufó témák,a valóság és kitaláció áttűnéseiből"Na ez az ami most már igazából nem eldönthető,hogy vannak vagy nincsenek.Most olévastunk mowerral egy könyvet a Hitler Csészealjairól ami eléggé átgondolt és megalapozottnak tünő kis tényfeltáró iromány.Szinte hihetetlen dolgokat és összefüggéseket vázol végig a Názi ideologiáról és a II világháborús szuperfegyver kisérletekről.Mint a könyvben irják a mai értelemben vett UFO-k nem biztos hogy úgy értelmezendők mint ahogy azt sokan értelmezik.Kis szürkék lehetséges hogy a 211-es anktartiszi New Swabenland területein genetikailag kikisérletezett szolga nép.Magas szökék nem feledhetjük el hogy Hitler elsődleges célja az volt hogy kitenyéssze a felsőbbrendü Germán Árja fajt.Lehet sikerült neki????Nagyon sok a talány és a melette szoló bizonyiték vagy úgynevezett vélemény,hogy igen is nem csak a technikai téren értek el eredményeket hanem valószinüleg a názi orvosoknak köüszönhetően a genetika terén is sokkal több eredményt produkáltak mint hinnénk.A könyv egyszerüen ledöbbentő és igen erőteljesen elgondolkodtató.Kiemeli a Názik kutatási területeit mind vallás és mágia terén is.Örült modón kutatták a summér civilizációt és a tibeti vallásokat!Szentül hitték a legbelsőbb titkos köreikben,hogy a civilizációt a mai formájában egy felsőbrendű faj inditotta útjára akik később eltüntek a földünk felszinéről.És hitük szerint a Bika csillagkép aldebran nevü bolygójárol érkeztek hozzánk annak idején.Igazán a könyv elolvasása után az ember nem tudja hogy mit gondoljon.Az biztos hogy egy ekkora világegyetemben nem lehetünk egyedűl!!!És akkor innen idul hogy az ösi civilizációkban élők a hitvilágukban ezeket az idegen lényeket emelték Isteni státuszba.Ez egy teljesen reális és elképzelhető dolog.Képzeljük el azt ha mi most egy egyszerű trabantal is akár visszamennénk az időbe egy pár száz évet.Az akkori emberek valszeg Isteneknek tartanának bennünket ,mert az akkori gondolkodásmodokkal és felfogóképességükkel egyszerüen nem is értenék,hogy mi az amivel utazunk!!!Mi meg tudnánk csak egy trabant.Viszzatérve a II Vuilágháborus kisérletekre.Bizonyitott tény hogy az SS titkos társaságainak kutatóit a háború vesztése után tömegesen menekitette ki az USA Anglia és oroszország.A legkitünőbb példa erre Verner Von Braun akinek köszönhetjük a 64-es holdraszállásunkat egyben a NASA alapitótagja is volt,hogy lehet az hogy ilyen háborús bünösnek kikiáltott SS Vezéregyéniségek legális stástuszt kaptak annak idején idegen országokban a kivégzés helyett???És rengeteg más rakétamérnőköt orvost stb úgynigy kimenekitettek a háborut követő években.És akkor ott voltak a különböző belső körökbeli okkult társaságok akiknek az irányitása alatt értek el különbőző dolgokat technikailag genetikailag stb.Na erről mi a véleményetek????Kiváncsian várom.Bogumil te mit tudsz a Vrill társaságról???Na jó a következő hsz-em már tényleg az angyalok hierarhiájáról fog szólni ;-DDD
2007-11-06 08:47:38
Húú! Mégegy gondolat, ami tegnap este jutott az eszembe.
Szóval az Isten szabad akarattal ajándékozta meg az embert. Ennek a szabad akaratnak a kétes gyümölcsei ezek a csapások.
Eleve nem volna igazi szabadsága az akaratnak, ha például a pedofileknek megtiltaná, hogy olyanokat csináljanak... ( szerencséjük, hogy nem én vagyok az Isten)
2007-11-06 08:35:09
Mower, Bogumil: Szerintem a régen élt embereket elpusztító természeti jelenségek mögött valami olyat kell keresni, mint amit Mower írt a vulkán lábánál építkező emberekről...
A különböző népcsoportok üldöztetése, meg ilyenek, az pedig az akkori múltban elkövetett cselekedetek hosszútávú következménye.
Ha visszagondolok az ipari forradalomra és elképzelem, hogy ennek mi lesz a következmény pár száz éven belül, hát akkor valszeg az ükunokáink rendesen megisszák majd a levét.
Nem akarok semmiféle politikát belekeverni, de például a közel-kelet is egy olyan pont, ahol a modern kori keresztes háborúk folynak...
Ennek sem lehet tudni a következményet. ezer év múlva bővítik a Bibliát és olvashatja benne a hívő, hogy Isten megharagudott a keresztényekre és tűzlabdát küldött rájuk. Mi, akik most élünk pedig tudnánk azt, hogy egyszerűen egy szélsőséges csoport hidrogén bombához jutott.
Tehát ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ami a Bibliában egymás után le van írva, lehet akár több száz év is köztük.
És talán a cselekedetek következményei azok amelyeket úgy írtak le, hogy az mindenkit érdekeljen. Úgyképzelem el, hogy érdekessé tették a "storit, mint mostanság teszik az írok és rendezők... Így tuti mindenki meghallgatja. Jézus sem véletlen, hogy példabeszédeket mondott... Ez volt hatásos.

2007-11-06 05:32:12
Mowernek.
Teljesen egyetértek veled abban,hogy a büntető isten,mint fogalom az kitaláció. A papság ezzel szerette volna kordában tartani a népet. A biblia szép mese,maradjunk annyiban.Itt főleg az Ószövetséget emlitetted. Hát a zsidók istennek tulajdonították a fenyítéseket. Az ujonnan alkotott,általa teremtett embert egyből megpróbáltatásoknak tette ki,dehát ez természetes,meg kellett tanulnunk a túlélés technikáját. Hogy a Sátánnal mért nem rendezte le a dolgait? Jó kérdés. Lehet,hogy a Sátán is kitaláció én a bennünk élő rosszat,gonoszat testesíti meg,mintegy manifesztálva,alakba öltve.
2007-11-05 23:26:26
Bogumil:ami keveset a Bibliáról tudok,abból gondolom,hogy a két entitás ugyanaz.Mert mással nem tudom magyarázni,hogy miután megteremtette az embert,utánna egytől-egyig,a vízbe fullasztotta mindahányat.Mózes népét is folyton súlyos büntetésekkel fenyegeti,olykor büntet is.Ha a zsidókat kisegíti Egyiptomból,akkor az egyiptomiakat miért tartja terrorban a csapásokkal amiket rájuk küld-pedig őket is Ő teremtette.Pusztán azért mert a választott népét mindenekfelett tartja?Szóval van aki kedvesebb Neki,van aki kevésbé-függetlenül attól,hogy mind az Ő teremtményei?Aztán ami pusztítást beígér az apokalipsziskor,hát azt bizony maga a Sátán sem tudná profibban megrendezni.Ha meg tényleg olyan mindenható,akkor miért nem rendezte már az ügyét a Sátánnal,hiszen bármikor megtehetné,mire vár?Nézi ahogy a szerencsétlen emberek sodródnak ide-oda a jó és a rossz között,és kínjukban azt sem tudják melyiket válasszák?Ilyen kérdések fogalmazódtak meg bennem vele kapcsolatban.Persze én csak a saját véleményemet fogalmaztam meg,hogy mi az igazság azt nagyon kevesen tudják.:-)
2007-11-05 23:09:18
Olvastam én is. Na, ha olyan helyzetben nincs "mankója" az embernek, nagyon nehéz túlélni. Ha pedig a világa olyan, hogy nem látja meg a "szamár fogain a csillogást", valószínűleg kilátástalanná válna minden... Aremény, az angyalok, a napsütés... Minden eltünne
2007-11-05 23:01:14
Érdekes, hogy ezt próbának mondod. Van egy írásom, itt fent. Az utolsó este címmel. Nem rég írtam, arról az estéről. Tizenhárom éve történt és még csak most tudtam elmondani így, hogy mi is volt ez nekem. Hogy mit láttam,érzékeltem. És ezt is így J.A. szavait idézve egy kicsi t, "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek " . Az itt leírt gondolataimat a családom sem ismeri, és a környezetem sem.
2007-11-05 22:52:22
Nagyon sajnálom ami történt...
Álítólag Isten azokat próbálja meg leginkább, akiket a legjobban szeret. Viszont nem tudom, hogy ez miért van...
2007-11-05 22:46:11
Én a második páromat annyiszor megköszöntem istennek, majd nekünk jött egy busz, és őt nem lehetett a kocsiból kivenni, benne égett. Szóval azóta véletlenül sem gondolok rá hálával. De amikor ez a balesetünk történt, én előtte félni kezdtem, mondtam is. Kérdezte, hogy megálljunk-e, mondtam, hogy nem, de bekapcsoltam a biztonsági övemet. Addig soha nem használtam. Szóval, nekem csak három bordámat törte el az öv. Mintha figyelmeztetett volna valaki. Azóta gondolom, talán van védőangyal. Vagy mivel lehet ezt magyarázni?
2007-11-05 22:43:47
P.Szabó Mária: Amit leírtál ez az igazi ima. Őszinte, hátsó szándékoktól mentes könyörgés. Hogy van- e értelme? Biztosan...
2007-11-05 22:40:04
Szerintem is csak egyféle mágia van.A Virtuális pszihózis és a Mágikus gyógyítás c. könyveimben leirom a szuggesztióval történő tudatmódosítást,amit végeztem 20 éven át lélekgyógyítás közben,és tanítottam is.A Bukott angyalok c. kis esszében én is foglalkoztam ezzel a témával amit mower feszeget.Abban nem értek vele egyet hogy szerinte Isten és a Sátán ugyanaz. Én így fogalmaznék: Isten és Sátán egyenrangú,és egyenlő hatalommal rendelkeznek. Harcolnak minden egyes emberi lélek hatalomba kerítéséért. Viszont attól,hogy az egyszerű(normális) ember nem látja,még léteznek őrzőangyalok,démonok,szellemek,és elementálokat,bábokat zombikat is lehet képezni. A harmadik szemes és aura látás külön téma. Van aki csak az orráig lát,és van aki annál továb...(ez vicc volt) bogi
2007-11-05 22:39:47
Nem mertem így megfogalmazni, amit a záró sorodban írtál, de totál ez a véleményem.
A Bibliában is van egy történet, ahol Jézus megy egy úton a tanítványaival, az út szélén pedig egy oszlásnak indult szamár tetem van. A tanítványok udorodnak a látványtól és a bűztől. Jézus megáll ést azt mondja:-Nézzétek, milyen szépen csillognak a fogai.
Amióta ezt a történetet hallottam, azóta esett le, hogy rajtam múlik, hogy mi rossz és mi jó.
2007-11-05 22:38:41
Mivel Istent sem érthetjük meg ezért osztottuk szét őt is két részre,egy jóra meg egy rosszra,imádjuk ha jót tett velünk,de ha rosszat akkor nem merjük átkozni,tehát megnevezzük benne mindazt ami nincs kedvünkre vele kapcsolatban,és Sátánnak hívjuk.Ha meggyógyulunk egy betegségből Istennek adunk hálát,ha meg a lépcsőn leesve kitörik a lábunk akkor az "ördög vigye el" mondjuk magunkban.Holott ha mindezek mögött magasabb értelmet sejtünk,akkor valószínűleg ugyanaz az értelem áll a gyógyulásunk meg a törött lábunk "hátterében" is.
2007-11-05 22:31:02
Tetszik ez a téma! Nekem van is egy kis írásom, "Gyűlölet" címmel. Valahogy azt gondoltam, úgy szeretnék gyűlölni. Szeretni már szerettem. Valahogy hiányzott (zik) a másik véglet. Nem vagyok hívő lélek, sajnos. Irigylem azokat, akik hinni tudnak igazán valami megfoghatatlanban. Jó segítség, jó mankó. A vallásoknak, fekete mágiának azt gondolom az alapja a korlátlan támasz keresés. Ha már én nem tudok, majd "Ő" megteszi helyettem. Olyan jó lenne, ha imádkozni tudnék esténként és mindig elmondhatnám, mire lenne szükségem. Pl. túlélésre, barátságra, szerelemre.....sorolhatnám. De nem tudok imádkozni, azaz nem az imádságokat nem ismerem, hanem az értelmét a dolognak. Így sokkal nagyobb terhet cipelek, mint amit feltétlenül kellene.
2007-11-05 22:09:15
Huh! Mire hazaértem itt már jól beindultak a dolgok,most először is Chilli Palmer-re reagálnék.A barátod tökéletesen jól látja,mert sem fekete,sem fehér mágia nem létezik,legfeljebb fekete vagy fehér mágus.Ugyanazokat a kapukat használják,hasonló erőket mozdítanak meg,a lényeg az az elérendő cél.Ez alapján oszhatjuk fel őket jóra és rosszra.Ez egyébként egy tipikus emberi hozzáállás,szeretünk mindent kategorizálni,valamilyen polcra rakni,feldaraboljuk a minket körülvevő világot,csakhogy képesek legyünk felfogni azt,ami valójában olyan összetett,hogy felfoghatatlan.Ezért használjuk előszeretettel a jó és a rossz fogalmát,holott ezek csak a mi korlátolt tudatunkban működő kategóriák,a valóság mondhatni semleges.Épp ezért teljesen mindegy hogy a pentagramma csúcsa lefelé vagy fölfelé áll,mert a mágus a kör közepéből szemléli az egészet,és az ő nézőpontjából nincs is értelme annak,hogy fölfelé és lefelé.Minden csak megközelítés kérdése.Ha egy vulkán kitör és meghal tízezer ember,akkor az jó vagy rossz?Nyilván a szenvedők szempontjából katasztrófa történt,átkozzák a természet kegyetlen erőit,de másrészről meg megszűnt egy feszültséggóc a föld kérgében,kis időre kisimultak az erővonalak,lokális egyensúly állt be a mélyben miután az erők fölszabadultak,szóval a Föld szemponjából jó dolog történt.Amúgy meg minek várost építeni egy vulkán tövében,aztán meg siránkozni,hogy néha megmozdul a föld?Nem kéne oda betömörülni,aztán törhet az ki kedvére,kit zavar?Mindennel így vagyunk:ami hasznunkra van,előbbre visz arra rámondjuk,hogy jó,ami meg akadályoz,veszélybe visz,az meg a rossz.Mi osztjuk fel a világot így,hogy meg tudjuk fogalmazni,beszélni tudjunk róla.És így van ez az angyalok kontra démonok kategóriákban is.Szellemi szintjüket nézve egyenrangúak,befolyásuk és erejük is ugyanaz,a kérdés az,hogy kinek engedelmeskednek?A fekete vagy a fehér mágusnak?A bukott angyalok-későbbiekben démoni lényekként jellemzett entitások-is angyalok,csak éppen megváltozott a viszonyuk Istenhez képest,úgymond lefelé fordult a pentagramm csúcsa,de nekünk középen a helyünk,ahonnan nézve semmi sem változott.Ezek alapján nekem az a véleményen,hogy hogy még Isten sem csak fehér,hanem fekete is,mert ő maga a Sátán is,mert Isten és a Sátán ugyanaz.
2007-11-05 21:42:42
Bocs, elkellett ugranom valahová...
Ha az alapgondolatom ez (a gyűlölet) lenne, akkor nekem valójában hiányozna a szeretet. Gyakorlatilag nem volna nehéz dolgom, csak mindennek az ellenkezőjét kellene állítanom, mint amit valójában érzek, gondolok. Na én csináltam ezt jó hosszú ideig, de zsákutca volt...
A Gyűlölet Egyházának szerintem aktuálisan is legalább kétszer annyi tagja van mint azt gondolnánk...

Én meg rászeretnék világítani, arra amit leírtam és poénként is felfoghatunk, mégpedig a tudatmódosító szerek nagyon jelentős hatására az emberiség fejlődésében. (szerintem ez is érdekes)
Vannak kultúrák, ahol csak a sámánnak van joga arra, hogy különböző főzezek hatására, transz állapotban csatorna lehet az Istenek és ember között. Meg még számtalan példa van...
2007-11-05 21:34:29
Nadix utolsó hsz-éhez. Írod,hogy öt éve csináljátok a gyülölet vallását,ami tükörképe,vagy ellenpólusa a szeretet vallásának,aminek a zászlajára Jézust tüzik a keresztények.Végigolvasva az eszmefuttatásokat én a Kukulkán c. művemben a második kötetben120 oldalon vezettem le ezt a témát.De még a harmadik elején is folytattam. Ezenkívül sok vitairatban foglalkoztam a szeret ,mint vallás témájával. Ugyanannyit legalább a gyülölet témával is. A kettő kiegyenlíti egymást. Egyszerre él bennünk mindkettő. És ne feledjük csak az tud igazán gyűlölni aki igazán tud szenvedélyesen szeretni. Gyűlölet vallása. Hát bizony nekem is jó okom lenne belépni ebbe a vallási közösségbe,mert van rá okom bőven. Azaz sokan adtak rá okot,hogy meggyülöltessék magukat velem. mert az ember egy mocsok hálátlan állat,egy féreg,és pondró. Egész 66 életévem alatt igyekeztem mindenkivel jót tenni,segíteni. Amikor híres lettem és jómódú akkor nyalták a seggemet,csókolták a kezeimet,amikor pedig elbuktam,átnéztek rajtam,kinevettek,lesajnáltak azok akiket felemeltem a porból.Erről ennyit. Többször álltam azon a ponton,hogy meg akarok szünni,aztán valami ,talán az őrzőangyalom mindig visszahozott. mert mindig van valaki akin még segítenem kell. Hát erről ennyit. Igyekszem kiírni magamból a tehetlenségemet,elesettségemet,a mai álságos világ elleni megvetésemet és gyűlöletemet.
Elvont UFO témák. Hát ezek nekem kedvenceim. Legalább két tucatot írtam a Dimenzióváltások,dimenziókapuk,Ufó témák,a valóság és kitaláció áttűnéseiből. Imádom ezt a stílust. Igen hálás dolog. Jó,jó,mondhatják egyesek,hiszen én mint ezoterikus lélekgyógyász és magas szinten beavatott emberke otthon vagyok ezekben a témákban. Igaz,de az írás mesterségéhez tehetség kell. Arra születni kell. Nem elég szeretni valamit,azt igyekezni kell mesterfokon művelni. És a jónál jobbra törekedni.Hát a budiban Népszavát olvasó Józsibácsi,az eperfa tetjére Riskatehén által fejőszékestöl felrugott mariskanéni,a két kanördög,vagy az Ufonádia hermafrodita fiu-lány Ufópalántái,az én szellemi gyermekeim. Na,jól van elég volt belőlem. átadom a szót mmásoknak is. Bogumil d'Kukulkán Transzcendentális Nagymester,alias:bogi.
2007-11-05 18:48:00
Másik lehetőség: Csökkenteném az LSD-t.:-))))
2007-11-05 18:33:19
Ha ez megtörténne velem, berosálnék az tuti.
Valószinüleg a tudatlanságom miatt. és ha elég jó volna a beszélőkém, teremtenék egy új vallást, aztán ráhúznék egy kellőképp kényelmes rendszert és korruptá vállnék. Ahogy egy embertől várni lehet majdnem minden helyzetben. Azt pedig, hogy a tudatlanságom miatt vert ki a víz, azt nagyon jól elrejteném...
2007-11-05 18:16:44
Értem má!
2007-11-05 18:04:47
Azt egy szóval sem mondtam, hogy elhiszem amit a mágusok(vagy kik) mondanak. Tapasztalatom volt erről a témáról azt kész...
Nadix, azt a sarlós izét azt mond már el bővebben mert nem vágom.
2007-11-05 17:52:30
Nagyon sajnálom, hogy nem tudott regisztrálni itt Hamvas Béla... Pár dolgot olvastam tőle. (Illetve éppen eleget ahoz, hogy még vagy 10 évig emésszem)
DE most nem akarok pontatlan idézetekkel virítani...
Az én világomban az angyalok nem különböznek a démonoktól. Szerintem ugyanaz. Tőlem függ, hogy minek látom. Attól a valóságtól amit éppen akkor elhiszek. A félelmeimtől.
Van egy cimbim aki keni-vágja a spirituális dolgokat. Tőle kérdeztem egyszer: -Mi a különbség a fehér és a fekete mágia között?
Gondolkodás nélkül kiröhögött, aztán nagyon komolyra váltott és azt mondta, hogy nincs fehér vagy fekete, de még piros mágia sem létezik. Egyszerűen mágia van és a mágustól függ, hogy mire használja.
Véleményem szerint mindenki egy spirituális lény és a kezében vannak a Titkok .
Ha jobban belegondolok, azzal, hogy írok, pár ezer évvel ezelőtt bizony nagykutya lehettem volna valahol... Ha elvonatkoztatok az időtől, ez is mágia.

Lényeg a lényeg, a vallások kalakulásához ugyanaz a belső emberi vágy szükséges, mint az emberekre többnyire nem alkalmazható ideológiák megszületéséhez kell.

2007-11-05 16:41:55
Részemről és Mower részéről biztosan nem Ponyvából épitkezünk a vallástörténelmet tekintve.Majd ahogy idő engedi irogatunk ide kis esszészerű dolgokat pl angyalok hierarhiájárol tőbbféle vallási kultura megközelitéséből és az adott valláson belüli felépitéséről stb.Csatolva a hozzá szorosan füzödő kivonatokat énoch könyvéből bibliából vallástörténeti kutatók végkövetkeztetéseikből stb.Ez a téma igen súlyosan szerteágazó témaköröket ölel fel önmagában.Igazából sok sok könyvet lehetne megtölteni magával csak ezzel a témával is.Rizs Annát meg nem olvastam de nem is igazán feszegeti az érdeklődési köreimet.Inkább E.A.Poe vagy H.P.Lovecraft ha meg már kortárs ponyva akkor legyen Clive Barker.Legalábbis nekem ők a favoritjaim.Meg a tényfeltáró irományok amik néha súlyosan durva felismerésekre késztettnek.Ez alatt sem a Da vinchi kód értendő.......Meg rengeteg történelmi dokumentum könyv és mindegy az is ha angol nyelven van.Meg Internet és hihetetlen mennyiségű oldalt lehet találni,de vann bennük iszonyú nagy marhaság is de van igen komoly iromány is éppenúgy.Ja meg a Gilgamesh az alapmű!!!!!!Viszont annak egy kicsit nehéz az értelmezése a nyelvezet miatt.
2007-11-05 13:51:11
Page from pergamon no 9 - Viking 2007-11-03 11:32:04 -as hozzászólására reag.:
Jééj, még egy Anne Rice rajongó rajtam kívül! :))) Rice néni varázsa valóban abban rejlik, hogy bizonyos észrevételek / kutatások eredményeit mesterien beleszövi a meséibe (pl. Ki is volt a Sátán? Hogy fordították félre a nevét?). Nagyon érdekes és szép történeteket hoz ezzel létre. Söt amikor töle teljesen függetlenül hallunk olyan dolgokról, amiket nála olvastunk elöször, képesek vagyunk elhinni minden szavát. :) De nem szabad elfelejteni, hogy ezek csupán a valóság szálaival átszött kitalált mesék. Mondjuk biztosra veszem, hogy ezzel te is tisztában vagy. Ez csupán egy saját megjegyzés volt. :)
Örülök, hogy létrejött ez a fórum, mert személy szerint rendkivül érdekesnek tartom a hitvilágok kialakulását, fejlödését, ferditését.
A kereszténység a térhóditás nevében elég sok eszközt bevetett, pl több-kevesebb sikerrel jónéhány ösi istenséget vagy rituálét gonosznak és sátáninak kiáltott ki. Így lett például a szarvas-patás természetisten Cernunnosból a pokol ocsmány ördöge; vagy a jobb termés érdekében, a földeken lábuk között seprüvel ugrándozókból: repkedö boszorkány. Satöbbi.
Ugyanakkor mégis teljesen elfogadom a kereszténységet is, mint vallást. Magával a vallásképpel tulajdonképpen nincs semmi baj, hiszen ugyanolyan jól felépített vallás ez is, mint a többi. Van sok jófej keresztény barátom is. Igazából azokkal az emberekkel van bajom, akik képtelenek elfogadni, hogy az ö hitükön kivül létezik más is. És ez nem csupán a keresztényekre vonatkozik, csak a történelem során náluk volt széles körben ismert példa az eröszakos téritésre. (Mondd hogy a szeretet és a béke vallása, különben karóba húzlak! :D ) Sokan képtelenek arra, hogy "oké meghallgatlak, érdekes az amit mondasz, ennek ellenére maradok az eddigi hitemnél és NEM próbállak meggyözni arról, hogy csak nekem van igazam". Senki nem "látott" még isteneket, igy igazából senki nem tudhatja milyen formában léteznek egyáltalán.
2007-11-05 09:46:50
Nadix kérésének elegt téve most megnyitjuk ezt a spec topikot,hogy ne a kép alatt offoljuk szét a kritikai rovatot.Az egész a Page from pergamon no 9 cimű kép alatt indult útjára.Itt mindenki hozzátehet és elvehet vélemények érvek és ellenérvek formájában.Ehhez a topichoz erősen hozzá fog tartozni a vallástörténelem,a legendák,a vélt vagy valós tények,az apokrif iratok,a vélhetően meghamisitott de valósnak vélt biblia,a mágia,a pogány vallási ritusok,elfeledett istenek,a keresztény egyházak ferditései,és sok minden ami a témához szorosan kapcsolodva megalkotja az emberiség hitvilágát.Valószinünek tartom,hogy ebből a topicból egy érdekes és tanulságos párbeszédes topic alakul.Mindenkinek hajrá várjuk a hozzászolásokat.....