Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (177)

Mai alkotások: 0
Havi alkotások: 7
Összes alkotás: 28.861
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-04-22 23:52:31
Nahát!
Ez nagyon jó dolog, hogy van már egy ilyen fórum is!!!!

Köszönöm!
Üdv.: Chilli
2008-04-17 20:55:32
Köszi, Dunyha, megmutatom a Daninak.
2008-04-17 19:38:59
Hátha érdekli kis piktorunkat:


Nagy Népmese Rajzpályázat PDF Nyomtatás E-mail
Az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Kulturális Irodája rajzpályázatra hívja azokat a gyerekeket és fiatalokat, akik szeretik a népmeséket.

Válasszátok ki egy Mátyás királyról szóló mesét!
Jelenítsétek meg a számotokra legkedvesebb meseszereplőt vagy legérdekesebb jelenetet rajzban vagy festményben!
A technikát szabadon választhatjátok meg, lehet rajz, tusrajz, festmény, akvarell, kollázs, montázs stb.
A legjobb művek megjelennek a népmesék honlapján.
A legjobb műveket beküldők értékes tárgyjutalmakat nyerhetnek.

Pályázni lehet 3 kategóriában :
I. Kategória: óvodáskor
II. kategória: általános iskolák alsó tagozatos tanulói
III. kategória: általános iskolák felső tagozatos tanulói

A pályamunkákat A/3-as és A/4-es méretben keretezés (paszpartu) nélkül a következő címre kérjük beküldeni:

Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Kulturális Irodája, „Népmese rajzpályázat”, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

Pályaműveket elfogadunk villámlevélben (e-mailen) is, de kérjük, hogy ebben az esetben az egyes képek állománymérete ne haladja meg az 500 kb-ot.

Részletes tájékoztatót a www.nepmese.hu oldalon lehet olvasni. Címünk: nepmese@nepmese.huEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

A rajzok hátuljára, vagy a villámlevélbe írjátok meg neveteket, életkorotokat, felkészítő tanárotok nevét, iskolátok nevét, címét, lakcímeteket és ha van, akkor saját villámlevél címeteket.

Beküldési határidő: 2008. május 2.

A pályaműveket csak kérésre küldünk vissza. Ebben az esetben kérjük, hogy a beküldéskor mellékeljenek megfelelő méretű és felbélyegzett válaszborítékot.


2008-04-17 19:33:18
FRESH ART 2008.
A DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
fiatal képző-, ipar- és fotóművészek számára.

A pályázat célja: egyrészt bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani a Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében élő fiatal alkotóknak, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segítséget nyújtva ezzel művészi tevékenységükhöz, pályakezdésükhöz.
A tárlatra a technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákat várunk.

A pályázaton részt vehet minden 35 évnél nem idősebb, hivatásos (MAOE vagy szövetségi tag) alkotóművész, valamint képző- vagy iparművészeti egyetemet (vagy ezek jogelődjét) végzett, illetve tanulmányait elkezdett alkotó.
A beérkezett munkákból szakmai zsűri - a Mű-Terem Galéria Kuratóriuma -, választja ki a 2008. július 3-25. között kiállításra kerülő alkotásokat. A legkiválóbbnak ítélt alkotások beküldőjét egy 2009-ben, a Mű-Terem Galériában megrendezésre kerülő önálló kiállítás lehetőségével díjazzuk.

Alkotások az alábbi kategóriákban adhatók be:
1. képzőművészet: festészet (max.100 X 130cm), grafika (max.100 X 70 cm) szobrászat (kisplasztika)
2. iparművészet: textil- (100x200 cm), kerámia-, üveg- és ötvösművészet 70 cm-es képek
3. fotóművészet (max. 50 kerettel)

Pályázati feltételek:
1. A tárlatra csakis kiállításon addig nem szerepelt, lehetőleg 2008-ban készült munkákat várunk.
2. Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (grafikákat keretezve), az adatokat (cím, keletkezés ideje, méret, technika, érték) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva vesszük át.
3. Egy alkotó maximum 3 db önálló alkotást adhat be.
4. A méretbeli korlátok betartása.

A jelentkezési lapokat 2008. április 26-ig fogadjuk.
A munkák beadásának időpontja: 2008. május 23-24. 10-18 óráig
Helye: Mű-Terem Galéria (Debrecen, Batthyány u. 24.)
Információ: Tel.: 52/532-836 (Mű-Terem Galéria)
http://www.debrecenimuvkozpont.hu e-mail: mtgaleria@dbmuvkozpont.t-online.hu
Jelentkezési lap letölthető a http://www.debrecenimuvkozpont.hu honlapról.
2008-04-15 06:46:39
És még egy pályázat:

Hunyadiak és a reneszánsz
Képző- és Iparművészeti Lektorátus
2008. szeptember 5.

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2008-ban pályázatot hirdet képzőművészek számára „Hunyadiak és a reneszánsz”címmel.
A pályázatot a szervezők Hunyadi Mátyás Magyarország királyává történő választásának 550. évfordulója, a katona erények legnagyobb középkori személyiségeinek tiszteletére (Hunyadi János, Hunyadi Mátyás) és a magyar reneszánsz év alkalmából hirdetik meg.
A meghirdetők előnyben részesítik azon alkotásokat, melyek bemutatják a magyar reneszánszt, a Hunyadiak életét és korát, Hunyadi Mátyás királlyá koronázásának eseményeit.

Pályázni festmény, grafika és kisplasztika kategóriában lehet.

A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve - a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között - legyenek elhelyezve. Gipszből, vagy más efemer anyagból készült alkotást a kiírók nem fogadnak el.

Az alkotásokat jeligésen kérjük beadni. A jeligét (és csak a jeligét) az alkotás hátoldalára, aljára jól láthatóan, jól olvashatóan kérjük feltűntetni. Az alkotó nevét, címét, telefonszámát az alkotás átvételének igazolásakor rögzítjük.

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a kiemelkedő alkotásokat külön- és nívódíjjal, valamint ennek megfelelő pénzösszeggel jutalmazza, melyek odaítélésére a meghirdetők által felkért szakmai zsűri dönt.

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a legjobb alkotásokból 2008. októberében kiállítást rendez a Stefánia Palotában.

A Honvédelmi Minisztérium elővásárlási jogot tart fenn a díjazott és a kiállított művekre.

Az alkotások beadásának ideje: 2008. szeptember 01-05 között.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseikre állok rendelkezésükre.

(mobil: 30/436-8797)


2008-04-15 06:44:04
Henkel Art.Award 2008 – kortárs rajz
2008. június 9.

A Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) pályázatot hirdet a Henkel Art.Award 2008 művészeti díj elnyerésére kortárs rajz kategóriában Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia művészei számára.
A Henkel Art.Award 2008 díja:
• 7000 euró
• A Henkel támogatja a nyertest abban, hogy a későbbiekben, hazájában egy kiállítást rendezzen.

Jelentkezési feltételek:
• Hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap benyújtása, magyar nyelven, két példányban. (Jelentkezési lap letölthető a www.henkel.hu és a www.hochegger.hu címről).
• 3 db eredeti, keretezetlen alkotás (mappában, vagy műanyag hengerben).
• A rajzok maximális mérete: 120 cm x 85 cm.
• Nem nyújthatók be számítógépes technikával készült grafikák.
• Nem nyújthatók be sokszorosított grafikai eljárással készített alkotások (kivéve monotípia).
• Nem nyújtható be fotó.
• Kizárólag 2005 után készült alkotások adhatók be a pályázatra.
• A pályázaton csak a következő országok művészei (állampolgárai) vehetnek részt: Albánia, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Mongólia, Montenegró, Oroszország, Örményország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán. Ezen országok Magyarországon élő, vagy tartózkodó művészei Magyarországon adhatják be pályaművüket, amennyiben elfogadják a magyarországi lebonyolítási feltételeket.
A pályázati anyagok a zsűrizés, illetve az esetleges kiállításon való részvétel után visszakerülnek a pályázóhoz.
A pályaművek sérüléséért, elvesztéséért sem a Henkel, sem a lebonyolítást végző Hochegger|Com kommunikációs ügynökség nem vállal felelősséget.
A pályázatnak nincs nevezési díja.
A kiíró a jelentkezőknek az esetleges, kiállításokon való szerepléséért tiszteletdíjat nem fizet.

Zsűrizés:
A pályázat nyertesét hazai és nemzetközi zsűri választja ki.
• Minden országban – ötnél több beérkezett pályamunka esetén – hazai zsűri választja ki a nemzetközi megmérettetésre továbbjutó öt művészt. A magyar zsűri elnöki tisztségét Somorjai Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének vezetője tölti be, aki egyben a pályázat felkért szakmai vezetője is.
• A nemzetközi zsűri az összes résztvevő országból továbbjutottak közül öt pályázót választ ki. Közülük hirdeti ki a Henkel Art.Award 2008 díj nyertesét Bécsben 2008. november 17-én. A döntősök műveit az osztrák fővárosban egy kiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

A pályaművek benyújtása:
A Henkel Art.Award 2008 pályázat beadási határideje: 2008. június 9. (hétfő), 17 óra.
A pályázat beadási helye és módja:
Budapest XI., Budaörsi út 48-50., Hochegger|Com irodája, hétfőtől péntekig, 9.00-17.00 óra között, előzetes telefonos egyeztetést követően, személyesen vagy megbízott által.

A pályázat lebonyolítója:
A pályázat magyarországi lebonyolításával a Henkel a Hochegger|Com kommunikációs ügynökséget bízta meg. Kapcsolattartó: Kiss Ágnes.
Cím: Hochegger|Com, 1118 Budapest, Budaörsi út 48-50. Telefon: (06-1) 319-1445, e-mail: agnes.kiss@hochegger.hu, internet: www.hochegger.hu.
A pályázattal kapcsolatos minden magyar szervezési munka, a lebonyolítás, illetve információ nyújtása a Hochegger|Com ügynökség feladata.
A Magyarországra vonatkozó pályázatról további részletek a jelentkezési lapon szerepelnek, amelyet a www.henkel.hu és a www.hochegger.hu honlapról lehet letölteni.

Háttér
Idén hetedik alkalommal hirdeti meg a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) Henkel Art.Award elnevezésű pályázatát Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia 29 országának művészei számára. A díj célja, hogy a kelet-közép-európai régióban hozzájáruljon a különböző népek és kultúrák egymás közötti megértéséhez és az európai integrációhoz. A kategóriák (rajz, fotó, formatervezés) évente változnak, idén a kortárs rajz kerül sorra. A díj egyben nagyszerű lehetőség a megmutatkozásra a művészeti világban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a korábbi nyertesek számos rangos nemzetközi kiállításra kaptak meghívást. Tavaly a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékének hallgatója, Domán Rajmund kotyoGo fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a nemzetközi zsűri elismerését.
A nemzetközi művészeti díj létrehozásában és lebonyolításában a Henkel partnere a KulturKontakt Austria.