Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (1)
Vendég (126)

Mai alkotások: 2
Havi alkotások: 12
Összes alkotás: 28.866
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2009-04-01 16:10:17
Rég nem voltam már....most benéztem.Elképesztő, hogy még mindig "ugyanazt a gittet" rágjátok....Én már rég kiköptem. Ez itt abszolút hatalmi vita ami folyik, (mindegy miből indult ki, a lényeg, ahová fajult)és bár már nem vagyok napi látogatója az oldalnak - valóban ritkán nézek be, de ezt akkor is, az oldalhoz méltatlannak tartom.

üdv:

jajjjmi..
2008-12-17 21:43:43
Bocsi, ha sértő szöveget írtam, nem volt szándékomban. Szerintem ne vonulj a háttérbe Soma. A kezdeményezéseid az arta "felvirágoztatására" igen is jók. Speciel a véleményem kissé szubjektív volt.
Mindenesetre nem ellened irányult.
Mindenesetre végiggondolva a dolgot az ilyen hozzászólásaim, akkor lettek volna aktuálisak, mikor az A4-ről folyt a megbeszélés. De sajna csak most merült fel és ez többek között ez az én hibám is, meg az itt publikáló alkotóké is, mert mikor ott volt a lehetőség nem reklamáltunk. Utánna meg eső után köpönyeg. :D
A "friss tagokank" alapból megvolt a kritérium. Ezt a vélemény nyilvánításnál nem vettem számításbe. Ezért a kirohánásért bocsi.
Lényegében viszont a megszorítésok kivételével sajnos nem érzem az A4 és az A3 közötti különbbséget (max a megszorításokban). és inkább ez volt a zavaró tényező.
Persze szeretném én is, ha az arta egyre szinvonalasabb oldal lenne. Mert ez bizony mindanyiunk érdeke, viazont azon barátaim munkát is sem szeretném veszni látni, aik még a "szabad szellemi szárnyalások" alatt teljesen őszíntén kiadták azt ami bennük van.
Én speciel azzal próbálok hozzájárúlni a változásokhoz, hogy a tőlem telhető maximumot próbálom nyújtani az oldal számára, de elsősorban a magam számára, mert kissé önző ia vagyok ezen a téren. :D Szóval a lényeg: Az életben mindig szükség van kompromisszumok kötésére (nem alkukra) és ezen kár vita alapot teremteni. (persze van ami miatt nem is árt vitába szállni" De szerintem a lényeg az , hogy ami belefér egy adott oldal koncepciójába, az jelenjen meg ott, ami meg nem, az rakjátok fel máshová, mert egy embert nem lehet keretek közé szorítani. Én erre jutottam az utóbbi napokban.
Magamra viszonyítva a festészet terén: Azt szeretem csinálni, amit akarok. Ha pl.: leöntök egy vásznat különböző színekkel és nekem az tetszik az jó, ha egy újlenyomatot akarok makróban megfesteni, mert nekem az tetszik tetszik azt teszem bárki bármit mondjon....miért ne? Akkor nem lenne így, ha nekem nem nem jönne be a dolog, de ha nem így lenne nem lenne semmi értelme. Lényegében mindenki azt csinálja, amit akar, nem kötelező megfelelni senkinek.
Ezért újra átgondolva, ha az oldalnak vannak elvárásai, és ez nem baj. Sőt jó is és kell is, hogy legyenek. A régi tagok ügyében tett hozzászólásom továbbra is tartom, mert kb. egy éve még mások voltak a szempontok, és visszamenőleg csak a törvényhozók döbntenek de az sem biztos, hogy jogos. És elsősorban egyetlen dolog ami biztos. A művészetnek nincs köze a politikához, az csak úgy létre jön, elsősorban mindanyiunk szórakoztatása ügyében. Legalábbis én ezt próbálom szem előtt tartani, vagyis szeretném hinni. A
A következő neked szól Soma: Szerintem igen is maradj az előtérben, ha még van kedved hozzá. De szerintem egy csomó dolog nem ellened irányul, csak ki másnak írnának az emberek, mint az irodalmi adminnak? :D Megfelelni meg nem kell senkinek magadon kívül, meg az oldalnak, persze, de az nem 100 ugyan az mint te.
Mindenesetre a képgalériárt rendesen oda tetted magad. Köszi szépen!
Javasolnám egy fórum létrehozását, ahol az alkotók, és a látogatók is leadthatják véleményük esetleg miben lenne jó a váltás. Véleményként. Nem személyre szabva neheztelésként.
Na én erre az évre leléptem. Mindenkinek Boldog Karácsonyt, meg miegymást.
2008-12-16 11:11:22
Kedves Soma!

Lehet közöttünk véleménykülönbség?

Szerintem konstruktív kérdéseket vetettünk fel itt jó néhányan.

Jó volna választ is kapni rá.

Csak a magam nevében: Kérdeztem éppen tőled, hogy miképpen is műxik a minőségi szelekció az alkotók és műveik esetében, amikor olyan "költőt" is felengedtetek a fórumra, aki verstanilag az alapvető szabályok ismeretét sem igazán birtokolja, a helyesírási szabályokkal pedig a legkevésbé sincs tisztában, egy hasonló megnyilvánulásáért az általános iskola második osztályában feltehetően megbuktatnák, tartalmilag pedig igencsak messze van attól, amit - akárcsak amatőr szinten is - költészetnek nevezhetnénk, továbbá szemlátomást küzd az alany és állítmány összeegyeztetésének terhes feladatával?

Éppen te indítottad az "Irodalmi alkotások feltöltésének kritériumai" topikot, amelyben leírod: "Figyeljünk a helyesírás szabályaira. Ha lehet kerüljük a
tabulátorok használatát és a szavak elválasztását!" továbbá, hogy "Ha egy alkotás minősége nem éri el az elvárt követelmények
alsó határát, nem kerül aktiválásra.
A feltöltő erről üzenetet kap."

Persze ez a topik igazán nehezen érhető el, mert sokunk kérése ellenére a mai napig nem megoldott, hogy mindig az a topik kerüljön legfelülre, amelybe utoljára írnak be, de ez most mellékkörülmény (bár jól látszik, hogy ez a FONTOS fórum) mindössze hét beírást ért meg, majd lassacskán eltűnt az újonnan nyitott topikok süllyesztőjében), az azonban fontos volna, hogy tudjuk; komolyan veendő-e ez a kritérium?

Avagy szerinted, nem fontos és konstruktív kérdés-e az, hogy mitől is fog az Arta minőségi oldallá válni, ha mégiscsak győz a mennyiségi szemlélet a minőségi fölött?

Javasolom, hogy ezt a topikot mostanság ne blokkold, még akkor sem, ha úgy érzékeled, hogy ezek kellemetlen kérdések, mert szemmel láthatóan felpörgött az alkotók vitakedve az Artát érintő kérdésekkel kapcsolatosan, amit az immár 100 hozzászólás is bizonyít.

Talán nem kellene tartani a vitától, és nem kellene azt gondolni, hogy nem konstruktív szándékú az, aki kritikát fogalmaz meg!

Úgy gondolom, hogy - józan mérlegelés alapján - éppen nektek, adminoknak kellene ebben a topikban - ha már elindult - nem felszínes kinyilatkoztatásokkal, hanem elemző hozzászólásokkal irányt mutatni a konstruktivitás irányába (mint pl. a kettővel ezelőtti hozzászólásod volt), és a vita eredményeit beépíteni az Arta új arculatába, filozófiájába.

Nincs igazam?

Mindenesetre jóleső érzéssel töltene el, ha az érdemben felvetett kérdéseimre, hozzászólásaimra érdemi válaszokat kapnék, vagy azokkal érdemi vitába szállnátok, és nem írnál te sem olyan szentenciákat, hogy "...itt már régóta nem konstruktív vita folyik, és kezd úrrá lenni a hozzászólások sértő hangneme. "

Láthatod, hogy az engem sértő hangnemmel szemben képes vagyok magamat megvédeni, mert nagy kisfiú vagyok, az azonban előnyös lenne, ha a nemtelem támadások szerzőit, mégha személyes jó kapcsolat is fűz egyikükhöz, másikukhoz, te, vagy bármely más admin figyelmeztetné, hogy ez még részükről sem illő magatartás.

Természetesen erre nem lenne szükség, ha a Warning nevet viselő izé írott kritériumrendszerében ez szabályozva lenne, mert ekkor a valóban személyeskedő megszólalók tisztában lennének a következményekkel.
Addig ez azonban feladatot, hozzá való érzéket és személyes bátorságot követel tőletek.

Azt vélelmezem, hogy a vita - ha nem csap át személyes támadásba - jót tesz a közösségnek, mert alkalmas arra, hogy tisztázza az álláspontokat, és előrevigye az Artát.

Mindenesetre kíváncsian várom, a válaszodat első helyen arról, hogy minek az alapján kerül fel tehetségtelen, írni, na pláne helyesírni alig tudó "művész" munkája - mint új alkotó - tevékenysége az Artára?

Remélem, hogy ez nem minősül megtorlandó arcátlanságnak, valamint destruktív hozzáállásnak a részemről!

Üdv: Hajcihő
2008-12-16 03:18:14
Tisztelt Alkotótársak!

Úgy vélem itt már régóta nem konstruktív vita folyik, és kezd úrrá lenni a hozzászólások sértő hangneme. A további ütés-váltásoknak nem látom értelmét.

************************************************************

Ezért felkérem sTrawit ennek a topiknak a bezárására!

************************************************************

Senkibe nem fojtjuk bele a szót, véleményt.

Idézem sTrawit:

"Az oldal további lépéseit az ugynevezett fejlődés felé, pedig innentől kezdve úgy fogjuk megoldani, hogy lesz egy admin aki ezt elvégzi. Fogadja a javaslatokat, majd azokat összegezve a vezetőség elé tárja, a vezetőség pedig eldönti, hogy meg tudjuk-e valósítani vagy sem.

Ezen fórum üzenet után, a háttérbe vonulok, ide nem szándékozom többet írni, akinek bármilyen kérdése merülne fel, írjon emailt a strawi@artagora.hu címre, vagy kérdezze az adminisztrátorokat, akik napokon belül megkapják az ide vonatkozó dokumentációkat, és a következő vezetőségi megbeszélésen átbeszélünk minden egyes pontot.

Tehát hamarosan közzé tesszük a kapcsolattartó admin nevét, akihez a fejlesztéssel kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal, ötletekkel fordulhattok.
Addig türelmeteket kérjük!

Köszönöm!2008-12-16 02:34:10
Kedves mindenki!

Látom, szép termés volt ma is!

Összefoglalom a gondolataim:

Coffnak;

Némi hangsúlyeltolódásokkal, de egyetértek veled. Jó lenne, ha nem csak én lennék ezzel így.

Megnyugtatlak, én makacs vagyok. Ha nem ütközöm végképp, személyeskedő, megalázó, "csakazértse" ellenállásba, akkor itt vagyok, maradok, mert bízom benne, hogy segíthetek az Arta közösségének. Leeresztem a sisakrostélyom, és vállalom a küzdelmet. Nem valaki(k), vagy valami ellen, hanem egy jó ügyért.

Remélem, ez kicsit megnyugtat.

Viszont én szeretném, ha többen lennénk itt, akik észérvekkel próbálnának meg változásokat elérni, mert nem szeretek Don Quijote lenni!

Ez engem nyugtatna meg! :-DDD

Viczeleknek;

Tudod, a jogfilozófia, és a joggyakorlat szerint már a római jog, és az arra alapuló mind kontinentális, mind precedensjog (angolszász típusú jogszolgáltatás), egy lényegi paradigmát alkalmaz. Éspedig azt, hogy egy ember szándékát, gondolatait, annak összességében kell vizsgálni, és TILOS abból egyes kifejezéseket, részleteket önkényesen kiemelni.
Ezt pusztán politikusok = ártó szándékú emberek engedik meg maguknak.
Az én esetemben, annak a cinikus kiforgatását kérem ki magamnak, ahogy azt állítottad be, hogy nekem milyen Arta KELL.
Ebből viszont azt állapítom meg, hogy a saját destruktív álláspontod alátámasztása érdekében nemtelen eszközökkel próbálsz meg engem megsemmisíteni.
Ezt morálisan mélységesen elítélem, és levontam a megfelelő konzekvenciákat.

Érdemében: Leírtam, hogy nem kívánok az Arta tulajdonosa lenni. Leírtam, hogy adminja sem. Leírtam, hogy az Arta koncepciójában mi az, amit elvárok, és egyben leírtam azt is, hogy ezt milyen esetben várom el. Azt is leírtam, hogy ennek a kialkításában FELTÉTLENÜL igénylem az Arta alkotóinak a részvételét, mert én a közösségi döntéselőkészítés, ezáltal a konszenzusos megegyezés híve vagyok.
Leírtam azt is, hogy miért feltételem az, hogy egy progresszió jöjjön létre az Artán, azaz, hogy az képes legyen a saját költségeit kitermelni, mert nem vagyok Róbert bácsi, aki a végtelenségekig finanszírozná a tehetelenség, és dilettantizmus okán előálló veszteséget.
leírtam, hogy számomra már az is eredmény, ha az Arta "csak" a saját fenntartását képes finanszírozni, mert megengedhetem magamnak, hogy NE származzon belőle külön hasznom.
Leírtam, hogy mindezt egy az Artában érdekeltekkel egyeztetett szerződésbe foglalva kívánom biztosítani.

Ezek után úgy gondolom, hogy az emberi, egyben üzletemberi tisztességemet kétségbevonni, az több mint modortalanság, az tudatos rosszindulat.

Milyen alapon merészelsz ilyesmit írni? Ha én itt leírnám, amit erről gondolok, úgy vélem, hogy azonnal kapnám a warningot!

Jogodban áll nem egyetérteni velem, de a tisztességemet, a jó szándékomat kétségbevonni, alávaló módon engem benyálazni nincs jogod!

Kikérem magamnak!

A demagógiádat tartogassad másnak!

Ja! Majd elfelejtettem! Én nem kotorászom a te zsebedben. De írd már ide, hogy melyik alkotót segítetted már meg pár milliócskával a saját zsebedből, vagy melyik alkotó(ka)t ajánlottad - eredménnyel - nemzetközi piacra. Jelzem, hogy ez utóbbit sem adták ingyen!

Avagy ajánlottad-e már a saját gyárad egyik műhelyét "Gyárgalériának" az Arta számára, vállalva a fenntartás - havonta - többszázezer forintos költségét?

Azt a cinizmust és ellenszenvet, amely csöpög a hozzászólásodból, ismételten csak kikérem magamnak!

Tegyél le valamit az asztalra, és akkor lehet némi szavad!

De az is csak akkor, ha nem valami ellen, hanem valami mellett szólsz!

Momentán én arról írtam, hogy tízmilliós nagyságrendben támogatnám meg az Artát.
Hát versenyezzünk!

Vendégnek;

Esküszöm, hogy kár volt hozzászólnod! Azonnal belédrúgtak, pedig csak pártatlan próbáltál maradni.
Valós érvek nem léteznek, csak benyálazás.

Happypapának;

Nem kívánok belemenni abba, hogy hány napja vagy itt, távol álljon tőlem.
Nem kívánok belemenni abba, hogy milyen felkészültségre alapozott gondolatokat társz a nyilvánosság elé, szíved joga.
Abba azonban belemegyek, hogy csekély felkészültség mellett, és a viszonyok, valamint az egyes résztvevők - legalább virtuális - ismerete nélkül negatív szentenciákat ne alkoss, de pozitívakat se!
Tisztelem a gondolataidat, tudomásul veszem a véleményed, de nem fogadom el a minősítéseidet, mert minősíteni csak az minősítsen, aki ehhez kellő tudásanyaggal és felkészültséggel rendelkezik, ettől azonban - az általad leírtak bizonyítják - távol állsz.
Kérlek, ezen gondolkozz el.

Aysának:

Szemmel látható, hogy sem az én beírásamra, sem a te beírásaidra, sem Coff beírásaira nem érdemi ellenvélemény érkezik, hanem a személyünk - ellenszenvre alapozott - elutasítása.
Így aztán nem is lehet - szerintük - méltányolható véleményünk.
Ezt hívják fanatizmusnak.
Ne vedd magadra.

Strawinak;

Örömmel veszem tudomásul a statisztikai adatokat. Ebben semmi ironia nincs.

Amire vigyázz: Ezek elvakíthatnak.

Az emberek - mert ezeket nem is láthatják - az oldal jelenlegi állapotából vonnak, és csak abból vonhatnak le konzekvenciákat.

A warning rendszer jogi hiányosságai nem ráérősen kifejleszthető valamik, hanem olyan törvénysértések, amelyeket az egyéb alkalmazó weboldalak pusztán azért úsznak meg, mert nem támadják meg őket bíróság előtt.
Ilyen kitettségnek nem szabad az Artát alávetni, mert a szankció akár az oldal megszüntetése is lehet, a hatályos jogszabályok alapján!

Az oldal tulajdonjoga ne is változzon meg. Elismerésre méltó makacssággal őrzöd. Többször deklaráltam, hogy érdemi menedzseri, szakmai, pénzügyi segítséget kívánok nyújtani hozzá, mást nem.
Az Arta a tiéd, oszt jónapot!

A reklámfelületi finanszírozás eléggé kétséges bevételi forrás, ha nem áll mögötte kellő anyagi erő. De ezt ne itt vitassuk meg, ez közgazdasági, és üzletpolitikai fejtegetés, nem ide tartozik.

Az Arta egyfajta "offshore-rá" alakítása a saját cégeid belső tulajdonlásán keresztül nem oldja meg a finanszírozási gondokat.

Ha megoldaná, már meglépted volna.

Nem?

Egy valódi befektetési koncepciót nem lehet ötletelésekből összehozni. Ez Fletói magatartás. Láthatod, hogy mit csinált az országgal.

Tehát lécci gondolkodni, tárgyalni, és érdemben előrejutni.

Én itt vagyok!

Unitynek;

Sajnos te sem értetted meg a hozzászólásaim lényegét.

Nem személyeket támadtam, hanem a hibákat tártam fel, és ehhez csatlakoztak néhányan.

Sem az adminok személyét, sem azok cselekedeteit nem kritizáltam, hanem a kritériumrendszer nélküli hátteret kifogásolom, mert éppen ez teszi lehetővé az adminok ténykedésének, döntéseinek vitatását.

Bárki, aki egyéb szándékot olvas(ott) ki a soraimból, az vagy nem értette meg, vagy nem akarta megérteni amit írtam.

somaleXiának;

Óvatosan azzal a harapással, mert fogbeletörés lehet a vége!

Igen, alkalmazni kell a figyelmeztetést, ha bárki is személyeskedik, nem érdemi vitát kezdeményez, vagy folytat, ha méltatlan kifejezésekkel illet bárkit is.

De: Mi az az írott kritériumrendszer, amelynek az alapján gyakorlod, gyakoroljátok ezt a jogot?

Én pl. nem lehetek ironikus, gúnyos, karcos, engem (vagy mindazokat, akik bármilyen módon szimpatizálnak a véleményemmel) lehet emberi tisztességünkben, jószándékunkban megkérdőjelezni?

Ez a kérdés igencsak jogos szerintem. Szerinted?

Valamint: Jól látom e, hogy ez meg is történt, és az adminok mégsem haraptak?

Nos?

Más: Felkerült a közelmúltban olyan líra "alkotó" és munkája az Artára, amelyről éppen most deklaráltátok kismilliomodszor, hogy na aztán mostantól ilyent a legkevésbé sem engedtek nyilvánosság elé.

Kérdésem: Az adminok alkalmasak-e arra, hogy eldöntsék, hogy mi az a színvonal, ami alatt már nem engedtek be műveket, avagy nem?
De; az adminok alkalmasak erre, viszont a bányászbéka alfele alatti poézis az a színvonal, jelentősen megspékelve helyesírási hibákkal, amit publikálásra alkalmasnak ítél ez a grémium, megalapozott kritériumrendszere alapján?

Megismerhetem ezt a kritériumrendszert ÍRÁSBAN?

Remélem, világos a gondom?

mephistónak;

Nagyon is okos gondolatokat vetsz papírra.

Én is feszegetem ezt a kérdést. A letörlés - az én olvasatomban - történelemhamisítás. Akkor is, ha alkotó teszi. Akkor pláne, ha az oldal.
"A múltat végképp eltörölni..." ez kommunisztikus filozófia. Tudjuk, hogy nem vált be. Múlt nélkül nincs jelen, és nem lesz - élhető - jövő sem.

Igen. A múltat múzeumba kell tenni. Ott a helye. Ezt itt archiválásnak hívják. Technikailag sem problémás.

És újabb igen: A - valódi - művészek szinte mindegyike megosztó személyiség volt. Az avítt, az átlagos, és az új, a progresszív között.

Vidám ébredést és szép napot mindenkinek!

Üdv: Hajcihő
2008-12-16 01:12:38
Szerintem azért nemgy egy rossz oldal ez, csak szerintem nem sok értelme van a nyilvános vitának. Mert ha nekem nem jön be azért mások kedvét nem venném el...hogy te se maradj osztás nélkül Gabriel. :D
2008-12-16 01:09:09
Sziasztok!

Előre is bocsi, de nem olvastam végig itt mindent.
Két okból. Egy: Túlságosan lusta vagyok. :D
Kettő: nem szeretek huzamosabb ideig a monitor előtt ülni.

A következő sorokat neked szánom Gabriel, remélem elolvasod, de még írok egy mélt is. :D Naszóval sorry, hogy nem válaszoltam neked. Meg voltam győződve, hogy írtam, de az is lehet, hogy akartam és azt hittem, hgy ítam. Ezért a bocsi.

A többihez: Igazából nincsen konkrét hozzászólásom, nem is értek hozzá.
Az egyetlen dolog, ami szemet szúr, hogy egy csomó olyan tag tűnik el az oldalról, akiknek maga az artagora köszönheti a létét, hogy ők anno itt voltak, és tevékenyen működtek. Sokkalta tevékenyebben, mint pl. én. Mert én csak feltöltöm a műveim és néha írok hülyeségeket.
(lehet, hogy most is)
Mindenesetre számomra nem túl pozitív dolog azt látni, hogy éppen azok az emberek tünnek el, akik nélkül ez az oldal anno nem lett volna ugyan az.
Nem ismerem a hátteret, és nem is konkrétan Gabriel esetére gondolok, de úgy érzem akármennyire is fejlődik az oldal neem szabadna(vagyis nem biztos, hogy túlságosan jó ötlet) azoknak az embereknek a munkájától megválni, akik úgy gondolom a törzshöz tartoznak. Valahogy nekem ez olyan érzés, mintha az ember maga alatt vágná a fát.
A kritériumok, megszorítások az A4-el jöttek be. Szerinetem lényegében az utánna feelrakott munkákra érvényesek. Legalábbis én személy szerint szeretném ezt hinni.
Ellenkező esetben nem sok értelme lenne a mai feltöltésnek, hogyha a jövőbeni változás sztornózná azt.
Volt is egy hasonló fórum. Mi lesz akor, hha az addott ember valami oknál fogva képtelen lesz feltölteni több művet? Akkor egy idő után veszik az egész?
Persze hangsúlyozom, a hátteret nem ismerem, viszont feltűnt, hogy egy csomó alkotó melója egyszerűen eltűnt. És itt azokat az alkotókat is kritizálom, akik sértetségükben letörlök a melójuk java részét megfosztva tőle az esetleges olvasókat.
Ha nem fér bele az oldal mai arculatába szerintem, akkor egy mnübe mégis belemenne, mondjuk: artagora x-y.
Ha ez tényleg egy közösségi oldal, akkor szerintem belefér.
Ez alatt értem azokat a műveket is, amiket anno én készítettem, mert a napokban bizony elgondolkoztam azon, hogy a fele melóm törlöm. Egy ok volt amiért nem tettem: Az, hogy az emberek akik ide látogatnak lássák, hogy pár éve mi foglalkoztatott és, mi az, ami ma ég bennem.
Azt tudom, hogy marhára nem könnyű adminnak lenni és kritériumokat vonni. Abban is biztos vagyok, hogy Soma ndm rossz admin. De visszamenőleg az egy olyan dolog, mikor a ttöbb éve elkúrt dolgunkért a nyakunkba akasztják a kötelet. Ez speciel nekem sem tetszene. :D A lényeg szerintem, hogy ha máshol nem de a művészetekben a humanitás is ott van. Ha nem ott, akkor hol? A döntés jogosságát nem kérdőjelezem meg, meg nem is olvastam végig. Azt is tudom, hogy Gabriel (a több reg nekem is fura) ezek után sz.r az egészre. Ezért búcsúzom.

ui.: szerintem nem sok értelme van az ilyemin rágódni. Mert mi van akkor, ha nem tetszik a mű? József Attila sem okozott osztatlan sikert....sem Van Gogh...:DDD
2008-12-15 20:19:54
"Lehet tapsolni, háttérbe vonult a macska, cincoghatnak az egerek. De az adminok maradnak... "

... ÉS MOSTANTÓL HARAPNAK!

Kedves Elekem mindig hangoztatta: a Soma szigorú. :))))
Nos, legyen...!

Ennek értelmében a legmesszebbmenőkig egyetértek a sTrawi által felállított Warning-rendszerrel.
Reméltem, hogy soha nem kell ehhez folyamodnunk, de amíg egy vita egymás személyének sértegetéseivel, és az adminok hitelének, s kompetenciájának kétségbevonásával zajlik, addig másképp nem megy. Ez itt és most bebizonyosodott!

Sajnálom, hogy a legtöbben itt nem azzal foglalkoznak, ami előre visz!
Azt sem hiszem, hogy valaki csak akkor alkothat és fogalmazhat meg véleményt, ha már "öreg" artás. Arról nem is beszélve, hogy elképzelhető, miszerint a kedves "idegen" ismeri az artás "történelmet", és talán jobban képben van, mint azt gondolnánk, csak eddig nem szólalt meg. ;)
2008-12-15 19:57:11
Kedves mindenki!

Ezúton szeretnék elkeseríteni többeteket, sTrawi személyével, az Artagorával kapcsolatban. Aki hiányosságnak vélte azt, hogy áll a fejlesztés, aki nemtörődömségnek vélte amazt, hogy sTrawi bácsi nem állt mindenkinek rendelkezésére adott pillanatban; alaposan melléfogott :D
Ezeket a hiányosságokat megfogva, megfúrva emezt vagy amazt, elképzelve ( !!!!!! ), hogy így belekontárkodhat döntésekbe, előrelépésekben, rettenetesen melléfogott... Folyamatosan folynak a tárgyalások a fejlesztésről. Ami eddig hiányosság volt, a nem megfelelő programozó. Most mit ad Isten, előkerült egy az éterből, aki már csak idő hiányában nem tud foglalatoskodni a dolgokkal. Strawi betartotta az ígéretét.

Nekem amúgy nagyon sympatysche lett az ötlet, hogy támogassuk meg az oldalt. Bár magam is eljátszadoztam a gondolattal, miszerint ha már beszállok segítő nagynéniként, kérek egy kis szeletet a tortából.

Nade kérem Uraim, és Hölgyeim, ne politizáljunk ezen a fórumon. Nem is kell kampányolni senki és semmi mellett, itt legalábbis nem... Emberi- és politikai jogokat hanyagoljuk, senki nem akar senkit elnyomni, de ami sok, az sok. Ha szankciók kellenek, legyenek. Csak ha nem történik ez, nem jut el a dolog idáig; továbbra is maradhatott volna az oldal a családias légkörben, barátok közt barátoknak. Gratulálok! Megcsináltátok!

Lehet tapsolni, háttérbe vonult a macska, cincoghatnak az egerek. De az adminok maradnak...

2008-12-15 19:41:37
Kedves Aysa !

A színvonalról csak annyi , igen fejlődni kell, de nem mindegy hogy! És lehet én se érem el azt amire vágyunk, de tegnap ezt taglaltuk ez egy olyan oldal ahol mindenki lehetőséget, segítséget kap ! Ezt akarjuk megszüntetni ?

Amit írtam az egy felvetés volt ,és mint olvastad írásomba kerültem a személyeskedést kivéve egy személyhez volt egy mondatos megjegyzésem :

„Becsülöm az eredményeit , tudását de ez ide KEVÉS volt, egy dolog hiányzott belőle a „csapatszellem” !”

De szerintem számodra ez nem lehetet sértő! Azt amit írtam tisztelettel és komolyan gondoltam nem sértegettem, tisztelem a tudását , de megbocsáss a Tiedről nem szóltam ( ez lett volna a bántó ?)!

És ah itt tarunk miért feltételezed tudatlanságom ?

„Igazán szép az aggodalmad és a tisztánlátásod néhány napos regisztrációval.”

Ez nem személyeskedés ? Lehet rosszul érzem ! De az is lehet ez tekinthető tudatlanságomnak!

Kérlek áruld el , diplomáid , eredményeid felsorolása segíteni fog a megoldásba, akkor elgondolkodom, és lehet teljes önéletrajzot írok hát ha segít ?

És legvégül, folytatni szándékozod támadásaid, regisztrációm történelme iránt, vagy esetleg véleményt alkotsz az önkéntes felajánlásról ? Netalán van saját elképzelésed ami jobb, én tisztelettel hallgatom !!!

És kérlek, tegyük meg azt az oldal szeleméért, erre korlátozzuk véleményünk és nem egy más minősítésére !

Üdv: Happypapa
2008-12-15 19:38:31
2008.aprilis.1 el inditottam egy eléggé sokrétű és drasztikus statisztikai rendszert, ami az oldaltól teljesen függetlenül egyedül működik. Ez a rendszer méréseket végez minden nap minden másodpercében az A4-en azóta is. Ez a rendszer csak nagy vonalakban olyan adatokat is mér, hogy melyik országból jött a látogató, milyen operációs rendszerről, milyen web böngészőt használt, meddig maradt, mennyi adatot töltött le, mekkora adatmennyiséget töltött fel, milyen oldalakat látogatott egymás után, ja és az Artagora-ról hova ment tovább. De ez csak pár apróság amit megemlítettem, sokkal sokkal többet mér Most csak érdekesség képpen pár adatot leközlök.

Ezeket az adatokat eddig az adminjaink látták, de senki más számára nem voltak publikusak, és ez a továbbiakban is így lesz. Mellékesen kb úgy néz ki, mint a Millenium Falcon vezérlő egysége a Star Wars-ból, még a jövő eredményeit is méri.

2008.12.01 - 2008.12.15 ig:
Egyedi látogató Látogatások száma Oldalak Találatok Adatmennyiség
Nézett forgalom * 2340
5047
(2.15 látogatás/látogató) 69109
(13.69 Oldalak/Látogatás) 289699
(57.4 Találatok/Látogatás) 9.03 GB
(1876.74 KB/Látogatás)

Megmutatok egy teljes hónapot mondjuk legyen a november:

Hónap: Nov 2008
Egyedi látogató: 5253
Látogatások száma: 12005
Oldalak: 163151
Találatok: 667632
Letöltött adatmennyiség: 21.94 GB

Megmutatnék akkor egy országokra bontott szórást is:

Kis segítség: az első szám pl: 39796 a letöltött oldalak száma, a második szám pl: 175891 a találatok száma: a harmadik szám egyértelműen a letöltött adatmennyiség ebben az időszakban: 2008.12.01-től 2008.12.15-ig.

United States us 39796 175891 5.21 GB
Hungary hu 13684 58701 1.88 GB
European country eu 12342 45320 1.61 GB
Poland pl 1759 5859 233.64 MB
Ismeretlen ip 944 2050 25.06 MB
Portugal pt 315 876 42.32 MB
Germany de 127 464 20.33 MB
Switzerland ch 40 56 2.40 MB
Slovak Republic sk 19 82 10.06 MB
Sweden se 16 46 730.23 KB
Canada ca 12 134 3.12 MB
Denmark dk 10 38 1.06 MB
Singapore sg 9 9 81.72 KB
Netherlands nl 9 33 1.16 MB
China cn 7 7 333.26 KB
Ukraine ua 5 20 279.21 KB
Great Britain gb 4 6 563.03 KB
Romania ro 3 50 512.87 KB
Spain es 2 17 250.15 KB
Austria at 2 2 24.53 KB
Russian Federation ru 1 1 54.59 KB
Norway no 1 1 54.56 KB
Mexico mx 1 17 255.43 KB
France fr 1 15 314.58 KB
Latvia lv 2 288.24 KB
Yugoslavia yu 1 65.47 KB
Finland fi 1 222.77 KB
Egyebek 0 0 0

Megmutatom most ugyanezeket az értékeket lebontva egy teljes hónapra, legyen mondjuk ez is 2008 November:

United States us 106684 445223 14.41 GB
Hungary hu 31977 132521 4.28 GB
European country eu 17546 69434 2.56 GB
Poland pl 3492 12546 457.81 MB
Ismeretlen ip 2262 2334 40.65 MB
Portugal pt 526 1737 87.24 MB
Canada ca 155 1224 24.61 MB
Germany de 121 1010 25.85 MB
Great Britain gb 81 265 16.04 MB
Austria at 58 218 17.58 MB
Switzerland ch 52 52 2.58 MB
Slovak Republic sk 50 171 7.42 MB
Latvia lv 24 138 10.29 MB
Netherlands nl 23 102 3.21 MB
Kuwait kw 18 292 5.93 MB
Spain es 12 30 414.40 KB
Brazil br 12 12 210.63 KB
France fr 10 32 2.67 MB
Sweden se 10 42 1001.61 KB
Singapore sg 7 7 63.87 KB
Ukraine ua 5 20 279.25 KB
Belgium be 5 37 546.13 KB
Slovenia si 4 24 1.49 MB
Finland fi 3 21 2.33 MB
Australia au 3 3 114.98 KB
Romania ro 2 35 459.45 KB
Luxembourg lu 2 2 23.90 KB
Bosnia-Herzegovina ba 1 19 321.97 KB
Egypt eg 1 18 251.79 KB
Norway no 1 21 527.89 KB
Yugoslavia yu 1 23 368.60 KB
Bulgaria bg 1 1 58.35 KB
Italy it 1 17 258.76 KB
United Arab Emirates ae 1 1 11.82 KB
Egyebek 0 0 0

Sokan azt írjátok, tovább kell lépnünk! :) Srácok! Továbbléptünk mi már. Nem most nem ma. Már évekkel ezelött! Csak volt aki ezeket az adatokat ismerte volt aki nem. Miért? - Mert ez egy vezetőségi környezet, olyan adatokkal is rendelkezik amik nem teljesen publikusak, és nem lehet kitenni a nagyközönségnek.

Az oldalon működő statisztikai rendszerben tényleg vannak hibák. Viszont ezt már nem akartam és nem is fogom bántani, mivel az is egy elmúlt beszélgetés, hogy a rendszer ki lesz bővítve egy új 100%-os adminisztrációs és statisztikai keret programmal (csak az adminokkal tárgyaltuk ezeket a pontokat). Csupán még nincsen teljesen készen, de készen lesz.

Átértékeltem sokatok mondandóját, és szívem szerint egyszerűen lehúznám a rolót! Miért? Talán már fáradok én is kicsit. És hogy miért nem teszem? Mert nem szoktam cserben hagyni senkit! Ezt az évek alatt bármikor megtehettem volna amikor egy ilyen helyzet kialakúlt.

Warning rendszerről is kifelytettétek nézeteiteket, elismerem eléggé szigorúnak hathatott az első pillanatokban, de csak azt tudom mondani, hogy minden kezdet nehéz, szeretném (persze ehhez is idő kell) kibővíteni majd, hogy minden megoldásra meglegyen a kellő válasz, és a miértekre, a felelet. Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy a mostaninál jelentősebb szigorítások várhatóak, és drasztikusabb fellépések abban az esetben, ha valaki úgy gondolja, hogy itt mindent meg lehet tenni, és hogy magának mindent megengedhet. Az adminok jelentősen nagyobb hatalmat kapnak, sőt az egész fórum rendszert is az irányításuk alatt fogja majd üzemeltetni az oldal.
Nem kell drasztikusan felfogni ezt, sokkal szabadabb lesz minden mint eddig, csak lesznek határok, ami után nincs tovább lépés, ez úgy gondolom, hogy mindenki javát szolgálja, és mindenki tisztában lesz azzal, mi az amit tényleg lehet, és mi az amit már nem. Így számításaim szerint jelentősen emberibb hangú társasággá válik a közösség.

Minden alkotó minden kérdésére választ és segítséget fog kapni, még több és a jelenleginél sokkal kibővítettebb információ cserére lesz lehetőség (és igen működni is fog).

Sokan azt sem tudjátok, hogy az adminok nekifogtak egy nemzetközi szint kialakításának, hogy fel lehessen készíteni az új rendszert, hogy nyissunk. Erre a projectre már a domain nevünk is működik úgy 2 hónapja: www.artagoranet.com címen. Még ide az anya oldalra van irányítva, de ezen a projecten még sokat kell dolgozni és agyalni rajta.

Információ birtoklás pénz?:
Hát igen a leg kényesebbek egyike. Maga az oldal tulajdon joga sosem fog megváltozni, mindig sajátomnak fogom tekinteni, ezzel nem lehet és nem is kell talán mit kezdeni. El sem fogom adni soha, van pénz amiért megválnék tőle, de nem gondolom, hogy bárki tudna annyit adni, vagy akarna annyit fizetni érte. Megérné persze, mert a most felmutatott statisztikák messzemenően túlmutatnak sokak elképzelésein.

Pénz? Valahol úgy gondolom, és úgy is gondoltam sokáig, hogy a befektetők akik közben azért akadnak szép számmal, finanszírozzák majd az oldalt, cserébe kapnak kis reklámot, hogy ők voltak a fő támogatóink stb, és jó lesz. Igen ám, csak aztán van ami sosem elég, így valahogy egyszer sem sikerült megállapodnom senkivel, mert amiről szintén nem tudnak sokan, voltak itt tárgyalások többször is. Arra a következtetésre jutottam, hogy a saját cégeim fogják a támogatottságot megoldani, egyszerűen az oldalt eladom az egyik kftmnek aki mint üzemeltető fog közreműködni, a tulajdon jog marad a sajátom, és kész.
Innentől kezdve akár pályázatokat is lehet majd figyelgetni. Persze bármi nemű támogatást szívesen veszek, bármely befektetővel szívesen tárgyalok, viszont én szabom a feltételeket.

Az oldal további lépéseit az ugynevezett fejlődés felé, pedig innentől kezdve úgy fogjuk megoldani, hogy lesz egy admin aki ezt elvégzi. Fogadja a javaslatokat, majd azokat összegezve a vezetőség elé tárja, a vezetőség pedig eldönti, hogy meg tudjuk-e valósítani vagy sem.

Ezen fórum üzenet után, a háttérbe vonulok, ide nem szándékozom többet írni, akinek bármilyen kérdése merülne fel, írjon emailt a strawi@artagora.hu címre, vagy kérdezze az adminisztrátorokat, akik napokon belül megkapják az ide vonatkozó dokumentációkat, és a következő vezetőségi megbeszélésen átbeszélünk minden egyes pontot.
2008-12-15 19:31:06
Kedves Happypapa!

Tehát feszültséget szítok?
Te pedig nyugtatsz, teljes ismeretében a helyi viszonyoknak, mert ismered őket. Irigyellek érte! ( Szerintem két-három év sem elég ismerni, nem magamról beszélek, olyan rég még én sem vagyok itt. )

Nem kell elfogadnod, és sajátodnak tekintened a véleményem.
Tiszteletben tartom, amit írtál.

De mindaz, amit a fórumokról az artagora közvéleményének vívódásairól, ötleteléseiről írtam, afölött lazán elsiklottál.
Mert van a technikai fejlettség és a színvonal.

Cof666 is írt erről

"Meg kell határozni egy minimálisan elvárt belépőszintet minden egyes műfajban ami az oldalon szerepel És archiválható mminőséget képvisel,és bizony ki kell emelni arra érdemes műveket amelyek többek mint csak valami kis iromány esetlep festmény stb stb probálkozás.Meg kell adni az esélyt mindenkinek,hogy fejlődhessen része lehessen az artagorának.De ezt semmiképpen sem a mostani formában gondolnám.Erről is volt vita és kemeény háboru itt az oldalon.Sajnálatos modon nem lett belőle semmi sem."

Például ez is a vita egyik pontja volt Hajcihő és strawi között, hogy hogyan lehetne a minőséget növelni.

Nem szólt minden a pénzügyi háttérről.

Üdvözlettel:Aysa
2008-12-15 19:13:47
Kedves Aysa !

Látod ez a feszültség szítás ! Senki nem kérdőjelezte meg a tudását, művei értékét egyik hozzá szólónak sem ! Nem kéne személyeskedni és sértődöttséget színlelni, hogy folytatni lehessen ezt a méltatlan párbeszédet ! Megoldásokat kellene keresni , és ha én mást javasoltam mint Te, akkor nem letámadni kitalált dolgokkal, ha nem felfedni véleményed arról amit javasoltam !!! Talán ha így tennél mindenki látná tenni akarásod !

Tiszteletem munkáid iránt, de ne haragudj, a véleményed nem arról szólt amit írtam , így NEM tudom magaménak tekinteni !

Üdv: Happypapa
2008-12-15 19:03:43
Kedves Happypapa!

Igazán szép az aggodalmad és a tisztánlátásod néhány napos regisztrációval.
Viszont nem kellene azt gondolnod, hogy mi, akik másképpen szóltunk hozzá, az Artagora kárát akarjuk, hogy rosszhiszeműek és bántóak vagyunk, és a jelenlétünk, eddigi megszólalásaink műveink semmit sem érnek, mert volt valami, amit másképpen gondoltunk.

Az Artagora fejlesztésének témájában vannak nagyon jó fórumok, érdemes beleolvasni a véleményekbe.

Pl: Csináljunk komoly minőségi oldalt az ARTAGORÁBÓL!!!!(2006)

Itt írta strawi-2006-03-01-jén.

"Az uj oldalon teljesen mas emberek fognak cenzurazni majd mint akik itt akarmilyen rovatot is vezetnek! Pont ezen ugy elkerulese erdekeben, illetve azert is mert ott csak szakkepzett alkoto donthet egy alkotas folott!"

Vagyis ő is ír minőségi kritériumokról, amiknek bizonyára nem mindenki felel meg. Viszont hogy lesznek ilyenek, arról szó volt, egy évvel az én regisztrációm előtt is.

Most nem térek ki arra, ami felmerülhet benned, vagy bárkiben, aki ezt olvassa, hogy miből gondolom, hogy megfelelnék ezeknek. Nem gondolom, mert nem ismerem őket.

De további értékes és érdekes hozzászólások vannak még sok szerzőtől és az adminoktól is. Valamint több fórumtéma foglalkozott a feltöltéssel, a fejlesztéssel, a válogatással, mindazzal, ami itt most is szóba került. Ezeket többnyire az adminok indították, és a tagság ötleteit várták. Jó hozzászólások születtek, ötletek hangoztak el.De senki sem gondolta korábban, hogy aki megszólal az bántó, akarnok, és tisztességtelenek a szándékai.

Most ez van.

Ártó szándékaimról annyit, hogy azt a Haiku-író pályázatot, aminek következtében jónéhányan bekerültünk a Napút kiadványába, amikor megtaláltam, magánüzenetben elküldtem az oldal alkotóinak, felhívtam rá Soma figyelmét, és nyitottam egy topikot a felhíváshoz. Azt szerettem volna, hogy akik itt sikeresek megmutassák magukat!
Büszke vagyok a bekerült alkotótársak sikerére.
http://www.napkut.hu/naput_2008/2008_03/tartalom.html

Ez is én voltam, és az is, akit strawi szankciókkal fenyegetett meg.

Érdemes visszaolvasni, ismerkedni az alkotókkal benézni a beszélgetések, vagy a nyereményjáték fórumba, és látszik, hogy a feketén ls fehéren kívül vannak színek, mert a világ igenis színes, és így van jól!

Üdvözlettel:Aysa

2008-12-15 18:42:18
Kedvesvendég! Ha már szurkolsz, a Fradit semmiképp ne hagyd ki a felsorolásból!! )) A Ferencváros mindenek előtt!!

Éljen a somlói galuska!!!
2008-12-15 17:52:00
Sziasztok !

Sajnálattal vettem észre, hogy még mindig ezen rágódik mindenki! Szerintem sokan, sokféle képen fejezték ki aggodalmukat véleményüket, Azt hiszem nem egyedüliként arra a következésre jutottam, hogy bár Strawi teljes joggal azt tesz amit jónak lát a közösség és saját oldala érdekében ! És ebben a hozzá szólók becsült véleményem szerint, több mint 90%-nak egyetértésében teszi! Azoknak akiknek ez szól tudomásul kéne vennie, lenyelni ezt a békát és makacsságával, erőszakoskodásával nem kéne lejáratni magát! Becsülöm az eredményeit , tudását de ez ide KEVÉS volt, egy dolog hiányzott belőle a „csapatszellem” ! Elgondolásom szerint akik aggodnak és féltik ezt az oldalt, fejlődéséért velem együtt tegyen érte. Szerintem sokan lennénk akik hajlandóak lennének az oldal fejlődése érdekében kisebb egy –két száz vagy akár 500 forintos áldozatot hozni havonta (NEM kötelező jelleggel), hogy ez ílyen stílusban , hangulatban,"családiasan", FEJLŐDHESEN tovább. Szerintem inkább erről kéne fórumozni és nem az eddigi …………..
2008-12-15 17:28:39
Sziasztok!:))))

Hozzászólás: 2008-12-13 17:44:57
„Csak az a bibi, hogy a végén, általában, minden kiderül.”

Mondtam, még a vita eleje felé. Mert közülünk nagyon sokan tudják, amit végre Hajcihő, akit személyesen nem tartok ellenségemnek, de az artagórának, valóban az ellenségének tartom, mert szerintem nincs szüksége, a mi „játékunknak”, (Én legalábbis annak tekintem. Játéknak, és a mienknek.) ilyen erőszakos nyomulásra.
Szóval Hajci, többször hangsúlyozta, neki az Arta kell!! Nem szeretné, vagy szeretne beszállni az üzleti részébe… neki KELL!!

„ Valóban, nekem az Arta kell. De csak egy olyan Arta kell - ha pénzt teszek bele - amelyik hajlandó és képes - akár - a világ legjobb művészeti, közösségi fórumává fejlődni az idők folyamán!”
Hozzászólás: 2008-12-15 05:17:07

Rendben. Ez egyenes beszéd. Mindenki megértheti. Még Strawi is ))

Csak akkor Hajcihő is megérthetné, hogy Strawi meg, NEM adja. Abszolult joga van hozzá, mert a sajátja. Nem kölcsönözte, lenyúlta, erőszakkal, jogi furfanggal, szerezte. Nem. Ő csinálta, magának. (mások örömére is) Ha nem adja, akkor nem adja.
Szerintem ez teljesen világos.

Erről szól ez a vita, már nagyon rég. Egyáltalán nem valakinek a vélt, valós, vagy valótlan sérelméről.

Hajci, szerintem ezt, Fletó után szabadon, elqrtad))) . Valószínüleg, ezek után, Strawi helyében én sem adnám, már csak azért sem.


Mindenkinek szólok most )) mindenkitől kérdezem. Emberek ez a végén, még vérre megy?

Én jót mulatok, inkább. Hajcit megtapsolom, nem akármilyen a beszélőkéje. Utoljára, (és arra emlékeztet, de nem akarlak sérteni vele,) Torgyán Józsibát, hallottam ilyen ékesen szólni a parlementbe. Csak ő a végén mindig hozzá tette:- A Horn Gyula mondjon le!!
Javaslom neked, a hozzászólásaidat ezzel zárd:- A Strawi ”monnygyon” le!


"Ha egy erősebb fiú elveszi egy gyengébbnek a dolgait, azt einstand-nak nevezik "különleges pesti gyerekszóval.""


Ja, majd el felejtettem. Készséggel elfogadom, hogy Hajcihőnek van köztünk a legtöbb pénze. / amúgy lehet, hogy nem/ De, nekem is van olyan pénzem mint neki, vagy itt Magyar honban bárkinek. Szóval ,ha mégis eladó az Arta, nekem is ”szójjá má”, Strawi. Me’ ócsón nekem is kell ! ))
2008-12-15 11:25:10
Még egy személyes megjegyzés ami rövid lessz...

Az adminokat a védelmembe véve a törlésekkel szembeni háborgó kedves tagjainktól!!!!!

Minden kedves tagunknak fel lett hivva a figyelme és meg lett kérve arra a dologra,hogy legyenek szivesek átnézni műveiket és amit úgy vélnek már nem megfelelőek az elvárásoknak,azt legyenek szivesek töröljék galériáikból,mivel nem akartunk mi lenni a gonosz munusok akik egyszerüen pálcát törnek alkotások felett!!!Ezt már többször irtam az én kategóriámban szereplő kedves alkotótársaimnak.Az erre adott reakció az volt,hogy az eggyüttműködést segitő alkotótársakat egy kezemen meg tudom számolni!!!!!

Ezen is el kellene egy kicsit mindenkinek gondolkodnia!!!!
Helyesirásért bocsi nem vagyok túl diplomázott!!!!Inkább csak diplomatikus ;-DDDD
2008-12-15 11:14:23
Mindenkinek szólok most.

Szép kis balhé kerekedett ismételten ami az oldal történetében sajnos nem először fordult elő.Mindenkinek van igaza közben senkinek sem!!!!!

Hajcihő kérlek szépen téged probáljatok meg Strawival közös nevezőre jutni,mert én gyümölcsöző lehetőséget és kapcsolatot látnék a fuzióban amiről már oly sokat pm-eztünk.

Strwai a segitő kezet kellő megbeszélés és értékelés után el lehet fogadni.Anyagi gondok akadályozzák az oldal továbblépését!Senki sem egyedül töled várja a megoldást nem is várhatja.Viszont Hajcihőnek vannak nagyon átgondolt javaslatai ötletei és esetleg megfelelő managmenti tapasztalata azon dolgokkal kapcsolatban amikről beszélt nekünk nektek nyilvánosan,pm-ben,mailban.

Az első lépés amit meg kellene tennünk az annyi,hogy a hasznosnak kinéző javaslatokat komolyan kellene kiértékelnünk és értelmeznünk,a segitő kézben meg nem rögtön a sátánt a kizsákmányolot kellene látni!!!Nem vagyok egy nagyon tanult gyerek ez nem ide tartozik,nem lobogtatom a diploma hegyeimet,cxsak egy egyszerűparasztgyerek vagyok aki abban amit csinál elért számos dolgot.Nem a pénzért tettem,de valljuk be nagyon jó lenne ezt pénzért megélhetési formában üzni,mikor nem azon kell görcsölni,hogy holnap ezt miből fizetem ki vagy miből etetem kicsiny családomat!!!!

Az artagorán bizony vannak olyan művészek akik egy ilyen lehetőséggel nagyon szivesen élnének,és ezt nem kizsákmányolásnak vennék.

El kell ismernünk azt a tényt,hogy az oldal nem a kimondottan profi alkotói közösségről szól/szólt.De nem kell hogy csak arról szóljon.Viszont vannak olyanok akik már bőven megérettek erre a titulusra és megérdemelnék azt is, hogy profitáljanak belőle.Sokan hozták példának azt hogy ez meg az a festő pl kajáért festett.Igen voltak ilyenek is nagy nyomorba éltek,és csak a haláluk után jóval váltak keresett kiemelt profinak számitó zseninek.De ez szerencsétlent már hol érdekelhette addigra???????És milyen zseniális dolgokat alkothattak volna ha nekik sem a napi betevőért kellett volna majdhogynem szajhaként viselkedni!!!!Tehetségüket fillérekért vagy élelemért eladni?????Vagdalkoznak sokan ezen mára nagynevű művészekkel de bele tudja akárki is élni magát ezen művészek sanyarú sorsába???????

Amit én látok az oldal megérett az eddig felhozott fejlesztésekre egy magasabb szintre lépésre.Ezt te magad is elismerted Strawi és a statisztikáid is ezt támasztják alá.

Családias hangulat tartható az is az oldalnak két részre kell szakadnia.Meg kell határozni egy minimálisan elvárt belépőszintet minden egyes műfajban ami az oldalon szerepel És archiválható mminőséget képvisel,és bizony ki kell emelni arra érdemes műveket amelyek többek mint csak valami kis iromány esetlep festmény stb stb probálkozás.Meg kell adni az esélyt mindenkinek,hogy fejlődhessen része lehessen az artagorának.De ezt semmiképpen sem a mostani formában gondolnám.Erről is volt vita és kemeény háboru itt az oldalon.Sajnálatos modon nem lett belőle semmi sem.

Az adminokról

Ezt többen tudják valamikor az artagora változásáért és fejlődéséért akár a tűzön is keresztülmenő admin voltam!!!!Nagyon komoly anyázos vitákba is belekeveredve,és megpróbálva azt,hogy felnyissam emberek szemét.Admintársaimmal is keveredtem igaz nem anyázos összetüzésekbe ezen dolgaim miatt!!!!!

Most igy utólag nem igazán látom értelmét,hogy olyan szenvedélyesen vetettem bele magam a csata tűzébe!!!
Eljutottam arra a szintre,hogy gépiesen de becsületesen végzem admini teendőimet,admintársam véleméynét is kikérve dolgok törlése előtt!!!!!De az igazság az, hogy erre a dolgokra minden nap igaz de egyre kevesebb időt szánok.Miért????Mivel azt látom,hogy csak a marakodás megy állandóan!!!!Ez nekem már nem tetszik bármenniyre is számitok valahol az alapitók közé,barátságból esetleg más dolgok miatt.

Anno nem akartam sem admin,lenni sőt még strawival is volt egy nagy afférom mivel egy kiborulásom alkalmával lépni akartam az oldalról csakúgy mint nadix!!!!

Szóval ezt megbeszéltük mi ketten strawival és csinálom a dolgomat csendesen a háttérbe húzodva mára.De már nem kardoskodok annyira a dolgokért..

Kellenének a fejlesztések,de nincs rá pénz!!!!!És ezt nem vethetem strawi szemére mivel jócskán fektet a dolgokba mégha ti ezt nem is tudjátok!!!!!

Viszont a pénzt elő lehet teremteni olyan emberektől akik ezt felajánlják az oldalnak a művészeknek!!!!

Minden lehetőséget át kellene gondolni és értékelni,mert valószinüleg az oldal attól többé válhatna mint ami jelen pillanatban.

Strawi ez meg neked szól most amit irok mivel láttam az 1850 es tagságot is hozod példának.

Ezt nem nagyon kellene hangoztatnunk te is tudod igen statisztikailag vagyunk ennyien.Ebből mennyi a dupla regisztráció???Mennyi az aki regisztrál és azóta sem láthattad belépni az oldalra?????
Ezeket a dolgainkat is rendbe kellene tenni és aqkkor talán tényleg tényként lehetne kezelni a valós adatokat!!!Jobb lenne nekünk.Nem akarok itt se okoskodni se senkit sem lehordani mert nem vagyok hozzá elég tanult!!!!Csak csinálom amit tehetek itt barátságból,és az oldal iránti szeretetemből...

Mint azt sokan tudjátok több oldalon is jelen vagyok mint tag,hála égnek csak mint tag és semmi felelőségem nincsen más szempontokat figyelembe véve.Csak rakom fel a munkáim igaz már 5 hónapja semmi sehol és várom az adminok döntését ottani művésztársaim itéletét munkáimmal kapcsolatban.Nincs beleszólásom,mert nem lehet.Vagy jót csinálok és megfelel,vagy dobják kifelé a munkát független attól számomra mit jelent vagy én mit gondolok róla.És tudjátok ez igy van teljesen jól.Az egyik kedvenc ilyen jellegű oldalt is fejlesztik elég erőteljesen és mivel nemzetkőzi oldal súlyos dollár ezrekről van szó,amit a tagság és a láthatatlan nem reklámozott sponzorok teremtenek elő.Én ott Free user vagyok nem fizetek semmiért mégis publikálhatok.De el kellet fogadom ezért feltételek nélkül, az oldal szabályait és a döntéseit!!!!!

Úgy tudom egy szabályrendszer itt is készülőben van,sőt jómagam is elküldtem már strawinak egy javaslatott az én kategóriámba szereplő kritériumokról.Ha lehetne akkort még szigorúbban birálnék dolgokat,de nem lehet.Itt jön az a téyn,hogy az oldalnak ezért kellene tartalmilag kettéválnia.Megtartva lelkes amatőrkeit és kiemelve a nevezükk csak öket pro alkotoknak.De mindkettő kategóriát egy kezelőfelülettről való navigálását lehetővé téve!!!!Akkor maradna is az oldal de tovább is lépne.Tipikus kecske és káposzta esete.

Nekem annyi a javaslatom ne egymást támadjuk és minősitsük párbeszédeinkkel,hanem mivel van rá affilitás,fogjunk össze és tegyük végre tényleg naggyá és kiemelkedővé az artagora közösségét!!!!

remélem senkit nem sértettem meg szavaimmal.Ez csak egy privát vélemény tőlem a nagy háborúra reagálva.Mert ez a topic már jócskán eltért attól amiért létrejött!!!!!!

Üdv:Cof666
2008-12-15 05:17:07
Kedves engem megszólítók!

Összegezve megpróbálom megválaszolni a felvetéseiteket.

GlaBowSky:

"...az Artagora szabályrendszere nagyon világos és engedékeny. Nem mondom, hogy minden megfelelően szabályozásra került, bizony akadnak félreértések a mai napig. Azonban azt mindenkinek látni kell, hogy ez az oldal nem ilyen alkotói tömegre és nem ilyen látogatói számra készült. A családias hangulatú oldalból igazi alkotóközösség lett és ilyenkor deffiniálgathatjuk a demokrácia fogalmát jobbra-balra, de sajnos az internetes közösségek világában ez nem működik."

Válasz: A demokrácia nem anarchia. Világos kritériumrendszer alapján működik, amelyet a közösség alakít ki, közvetlenül, avagy közvetve, egy grémium útján, amelyet elfogadtat a többséggel.
A demokrácia működőképes. Százmilliók élnek demokráciában.
Természetesen nem tökéletes, mert ember alkotta. De formálható. Jobbat még nem találtak ki.

"Sok általam ismert oldalon a Staff indoklás nélkül töröl és kész, kérdezni sincs jog. Nem gondolnám, hogy ezt itt be kellene vezetni, továbbra is hiszek a családias, baráti oldalban. Oldalunk nem csak művészetpártoló, de baráti közösség építő is."

Válasz: Egyetértek, de ez egyáltalán nem zárja ki a demokratikus rendet.

"Ugyanakkor a szigorúbb szabályozás sajnos a megnövekedett látogatói szám miatt elengedhetetlenné vált, ez hosszú távon az egész közösség érdeke is. Ennek egyik eredménye a bevezetésre került Warning-rendszer, vagy éppen az eredeti vitát kiváltó minőség növelő válogatás."

Válasz: Ugyanezt állítom. A warning rendszer, a jelen formájában azonban nem erről szól, hanem a vélemények elhallgattatásáról, azaz a cenzúráról. Ki dönti el ugyanis, hogy ebben hol a határ; "Alap feladata, hogy az emberi magatartásokat koordinálja, és ne adjon lehetőséget személyeskedések és jogtalan vagy sértő minősítések létrejöttére. "
Egy közösség erkölcsi minőségének a szabályozását konkrét törvények ölelik körül.
Úgy gondolom, hogy a Magyar Köztársaság területén jogom van szabadon véleményt nyilvánítani, a Magyar Köztársaság hatályos jogszabályai által biztosított véleménnyilvánítási szabadság, mind formai, mind tartalmi szempontból.
Ha ezt egy a Magyar Köztársaság területén működő csoport megsérti, akkor a jogaimban korlátoz, azaz törvénysértést követ el, annak minden jogkövetkezményével együtt.
Ha egy admin úgy gondolja, hogy túlléptem a Magyar Köztársaság jogrendje által biztosított szabadságomat, akkor ezt a Magyar Köztársaság jogrendje szerint bizonyítsa, lehetőséget adva a védekezésre, ellenkező esetben megsérti a Magyar Köztársaság hatályos Alkotmányát.
Természetesen egy közösségnek jogában áll szűkebb korlátokat szabni a véleménnyilvánítás szabadsága tekintetében, mint ahogy azt a Magyar Köztársaság törvényei teszik, ez azonban csak akkor érvényes, ha ezt a kritériumrendszert, azaz a korlátokat pontokba szedve egzakt módon leírja. Az ok egyszerű: "Nemo plus iuris ad alium transferre potest, quam ipse haberet." (Senki nem ruházat át több jogot másra, mint amennyivel ő maga is rendelkezik.) Márpedig a Magyar Köztársaság törvényei előírják ennek a jogelvnek az alkalmazását.
Úgy határoznak, hogy jogokat csak a Magyar Köztársaság jogrendjében előírt mértékben és módon lehet korlátozni, ügyelve a jog előtti esélyegyenlőségre (fegyveregyenlőség elve), azaz meghatározzák, hogy bármely korlátozás pontosan körülhatárolt legyen, ezért KÖTELEZŐEN előírják a részletes ÍROTT szabályozást. Itt a Warning rendszerben, amely egyébként magyar emberek között pusztán figyelmeztetést, figyelmeztetési szabályzatot jelent (csk úgy nem kellően fontoskodó), ez nincs meg, és mint ilyen sérti a Magyar Köztársaság törvényeit, éppen úgy mint az alapvető emberi jogokat, azaz a jogegyenlőség elvét.
Ennek az alapján itt bárki, akit valaki, ismeretlen hatáskörben feljogosít egy ilyen elbírálásra, önkényesen állapíthatja meg azt, hogy valaki sértett-e közösségi jogot, erkölcsi normát, avagy nem.
Ez felháborító, és törvénytelen. (Máris lehet velem szemben alkalmazni a Warningot, mert felháborodok a Magyar Köztársaság törvényeinek megsértése okán.)
Nem javasolom, hogy azt a választ kapjam, hogy a "Warning figyelmeztetés jár:" alatti pontokra bárki azt mondja, hogy ez kielégíti a jogszabályi elvárásokat, mert ezzel csak a maga jogban való járatlanságát minősítené.
Mit lehet kezdeni "Az oldalon nem megfelelő magatartás tanúsításáért." kitétellel?
Mi a megfelelő magatartás? A feltétlen egyetértés a hatalmat gyakorlókkal? A vita tilalma, ha ők "kinyilatkoztatnak"?
Mi az elviselhetetlen modortalanság kritériuma, a szándékos sértő magatartásé, minősítésé, alkotók, vagy alkotások esetében?
Használható-e az irónia eszköze, ha igen akkor csak egymás közötti vitákban, vagy a hatalmat gyakorlókkal szemben is?
Lehet-e a véleménnyilvánítást korlátozni úgy, hogy egy kritikus ne mondhassa egy alkotóra, hogy tehetségtelen, avagy egy alkotásra, hogy értéktelen? Sértő ez az alkotóra, és az alkotásra nézve?
Álláspontom szerint igen. De: Jogos ez a véleménnyilvánítás?
Vigyázzatok a válasszal!
Mit értünk jogszerűnek ebben az esetben?
Mondjuk azt, hogyha az alkotó földbuta, tehetségtelen, és ezt meg is mondják neki, akkor nem éri - morális - sérelem?
Vagy, ha az alkotása olyan mértékben nem üti meg a nyilvánosság mércéjét, hogy ezt még egy retardált bölcsődés is felismeri, és ezt ki is nyilvánítja, akkor ez - morális értelemben - nem sértő?
Dehogynem!
És alkotói értelemben? El kell-e viselnie egy alkotónak, ha őt magát valaki nem tartja tehetségesnek, ha az alkotását nem tartja publikációra érettnek a kritikus?
Bizony ezt el kell viselnie!
Tartalmazza a tegnap nagy sietve idehányt Warning ezt a distinkciót?
Joga van-e az alkotónak és a kritikusnak vitába bonyolódnia egymással ebben a témában, akár még éles szópárbajra is vetemedve, avagy nem?
Ha nem, hová tűnik az oldalból az élet, ha igen, hol kell meghúzni a határt?
Hol van ez leírva?
Amit én itt leírtam, az aljas támadás-e az Artagora adminjaival szemben, ami azonnal megérdemel egy warningot, avagy egy jogszerű, példákat felsoroló vitairat?

Most bátor voltam, avagy önsorsrontó hülye?
Lehetek-e szubjektív, ha már szubjektum vagyok, avagy kizárólag objektív, mégha nem is akarok objektum (célpont) lenni? Mi a szubjektivitás határa? Ki szabja meg? Milyen jogon?

Kedves Glabo! Érted, hogy mi a dilemmám? Hogy miért ROSSZ egy átgondolatlan, nem kifinomult, egyenlő esélyeket nem biztosító szabályozás?

Most lehet-e véleményem, avagy nem?

Elnézést a hosszas jogelméleti elemzésért, de nem ígérem, hogy a továbbiakban nem török még ki ilyenben!

"Hajcihő! Amennyiben konkrét (!) kritériumokkal segítségemre tudsz lenni egy ilyen szempontrendszer kidolgozásában, úgy ígéretet teszek, hogy a jelenleg készülő feltöltési segédletben (ergo szabályrendszer), valamint a vezetőségi megbeszéléseken képviselem ezeket az érdekeket." - írod.

Könyörgöm! Azt is írtam, hogy ez NEM egy egyszemélyi döntés kérdése! NEM pattanhat ki az én fejemből, mert NEM vagyok mindenkinél okosabb!
Leírtam többször egy kiindulási alapot, amelyet KÖZÖSSÉGBEN sokunknak pontosan át kellene elemeznünk és annak az alapján kialakítani egy - közel - támadhatatlan kritériumrendszert! leírtam már sokkal korábban, hogy egy ilyen feladatban, ennek a megalkotásában készséggel részt veszek, ugyanakkor már ott és akkor KIZÁRTAM annak a lehetőségét, hogy Admini babérokra vágynék, mert leírtam, hogy ALKALMATLAN VAGYOK RÁ!
Tanácsadóként szívesen részt veszek egy ilyen munkában, de NEM akarom az Artát a legkevésbé sem személyesen irányítani!
(Lásd: "Közérdekű a fejlesztéssel kapcsolatos topic!!!!" Hozzászólás: 2007-10-22 11:24:49, Hozzászólás: 2007-10-28 12:55:56, Hozzászólás: 2007-10-28 22:27:47, Hozzászólás: 2007-10-30 01:36:34, Hozzászólás: 2007-10-31 01:14:44)
Ezek egyébként tartalmazzák az általam elgondolt kritériumrendszer egyes elemeit is, mint VITAIRATOT, és NEM mint szentírást! Sajnos Nadix távozásával a fóruma is eltűnt, pedig ott eléggé részletesen leírtam az elképzelésem egyes elemeit is. (No ez is egy jelentős hibája a technikai résznek, hogy egy ember távozásával nem csak ő, hanem mások megnyilvánulása is eltűnik, márpedig ez bizony történelemhamisítás, még ha nem is szándékos. Gondolj csak bele!)

Az üzleti részére a hozzászólásodnak Viczelek nyilatkozatával egybefogva nyilatkozom:
Látom az értetlenségeteket ebben a tárgyban, és a - szerintem - mélységében átgondolatlan megállapításotokat a szándékaimat illetően.
Látom, hogy mindkettőtök egy alapvető bizalmatlansággal áll hozzám, amelyet Viczelek úgy fogalmaz meg, hogy ő ráadásul az ellenségem, és még rajta kívül többen is, mert az én szándékaim tisztességtelenek, és rettenetes mértékben kaszálni akarok az Artán, rá akarok telepedni, valamint bomlasztani akarok. Ezt mindketten állítjátok.
Nos kétségkívül minden ember önmagából, a saját tapasztalataiból indul ki, és ebben az országban ráadásul minden ok meg van arra, hogy senki ne legyen óvatlan egy üzleti jellegű megállapodás lehetősége esetében.
Csakhogy. Az üzleti élet törvénye az is, hogy bizalmatlanságból nem lesz üzlet, ezért aztán a lehetséges partnerhez jóhiszeműen KELL közeledni. (Ez nem zárja ki az óvatosságot!)
Akkor nézzük:
Én magam az Artagorán művészként jelentem meg, és - remélem - nem minősítetek túlzottan gyenge alkotónak.
Mint alkotó ember, akinek ez egy időben a megélhetést biztosító professziója is volt, zenészként, szövegíróként, stb., továbbá egy elismert stúdió korábbi tulajdonosaként, és vezetőjeként, felismertem azt, hogy az Artagora rosszul van menedzselve, holott az itt akkumulálódott értékek alkalmassá tennék az Artagorát arra, hogy alkotóműhelyként segítsen művészek szárnyrakapásához, és végleges művészi pályára állításához.
Ezért aztán írásban és szóban egyaránt felajánlottam ebben a tárgyban a segítségemet, és üzleti JAVASLATOT (NEM AJÁNLATOT) tettem az Arta "felturbózására", hogy az képes legyen ennek a feladatkörnek az ellátására.

Röviden: Azt javasoltam, hogy vizsgáljuk felül az Arta működését, hozzuk létre a szükséges változtatások tervezetét, vitassuk meg ezt minden érdekelttel, fogadtassuk el az elveket, ezt követően erre építsünk fel egy feasibility studyt (megvalósíthatósági tanulmányt) egy netto present value-t (nettó jelenérték számítást), és egy cash-flow-t (folyóköltség számítást), ennek alapján megtudjuk, hogy mi az a szükséges befektetés, eszközállomány, személyi költség, amely biztosítja azt, hogy az Arta - legalább - ÖNFENNTARTÓ legyen. (Mert azt ugye, senki nem várhatja el, hogy egy feneketlen zsákba öntsek pénzt?)
Ehhez arra lett volna (lenne) szükségem, hogy megismerjem a jelenlegi költségmutatókat, a hiányokat és az alapszintű igényeket, hogy döntési helyzetbe kerüljek, és tisztességes és ésszerű AJÁNLATTAL élhessek az egész alkotóközösség részére.
Ha ez - elvi - elfogadásra kerülne, akkor erről egy minden részletre kiterjedő szerződés készülne, ami rögzítené a résztvevők, tulajdonosok, befektetők, alkotók, alkalmazottak jogait és kötelezettségeit, így kizárva azt, hogy BÁRKI BÁRKIT is átverjen, lenyúljon, becsapjon, tönkretegyen, stb.
Ezután pedig folyósítanám a szükséges anyagi eszközöket, biztosítanám a tárgyi feltételeket, azaz a szerződés ezáltal lépne életbe. Ha ezt nem tenném meg, akkor a szerződés semmis lenne.
Hol van itt az átverés? Hol van itt a rosszhiszeműségem?

Haszonra való törekvés: Első helyen kijelentettem, hogy az Artától az az elvárásom, hogy NE kerüljön több pénzembe, eszközömbe, mint amennyiben megállapodunk, azaz TERMELJE KI a saját fenntartása költségeit. Ha ez az idők végezetéig nem lenne több, akkor sincs semmi baj, ugyanis nem ebből élek meg. Ha tetszik, akkor az a hobbim, az erkölcsi meggyőződésem és szándékom, hogy művészeket hozzásegítsek ahhoz, hogy eljuthassanak odáig, hogy képesek legyenek a művészetükből megélni. Ez a számomra már nyereség.
De: Kinek van joga kikérnie magának azt, hogyha befektetek valamibe, és az az ELVÁRT HASZONNÁL többet hoz a házhoz, hogy visszanyerjem az ADÓZOTT JÖVEDELMEMBŐL a közösség részére átadott pénzemet, ha ez MINDANNYIUNKNAK nyereséget hoz?
Ez talán istentől elrugaszkodott hozzáállás? Talán tisztességtelen?
Mitől is vagyok én ezért fekete seggű?

Valóban, nekem az Arta kell. De csak egy olyan Arta kell - ha pénzt teszek bele - amelyik hajlandó és képes - akár - a világ legjobb művészeti, közösségi fórumává fejlődni az idők folyamán!

Ha nem, akkor - üzletileg - nincs értéke a számomra, és - gondoljátok át - a számotokra sem, mert nem lesz képes prosperálni.
Akkor marad az, ami: Egy kedves sokszor nagyon is dilettáns, amatőr fórum.

És mégegyszer: Nekem az Arta kell, de nem úgy, mint egy trófea, amit feltűzhetek a falamra! Hanem egy élő, művészeti, baráti közösségként, ahol a barátok, művészek akár veszekedhetnek is, hiszen ez az alkotóműhelyek sajátja, ahol pezseg az élet, ahol a konfrontációkat a művészek az alkotásaikkal oldják fel, újabb és újabb remekműveket produkálva!
Nem az Arta tulajdonjogára, hanem művészi közösségére vágyom, azért akarom segíteni, mégha ez a számotokra elképzelhetetlen is!

Megosztó vagyok? Igen! Büszkén vállalom! csak a környezetébe láthatatlanul belesimuló tehetségtelen ember nem megosztó!
De gazember nem vagyok! Ha nem kell amit felajánlok, akkor nem fogom azokat lenézni, akik nem értenek velem egyet!
Akkor "csak" néhány verset írok.

És akkor itt visszatérve a modortalaságra:

Ha ti engem öntörvényű, anyagias, a művészi közösséget rossz szándékkal, önös érdekből megosztani (vö.: szétverni) akaró gazembernek innunciáltok, aki ráadásul ellenség, az nem a személyemet sértő, rosszhiszemű, modortalan megnyilatkozás? Az NEM jár egy csinos Warninggal?
Ezt ki dönti el, és milyen jogon?

Nincs itt valami mérhetetlen baj? Dilettantizmus?

Kedves Mera!

Mennyiben sárdobálás az, ha számonkérek valamit, amire ígéretet is kaptam, kaptunk, és aztán mégsem kapok sem eredményt, sem tisztességes választ, és ez ellen felemelem a szavam, erre pedig azt kapom, hogyha nem tetszik, akkor el is mehetek innen?

Szerinted ez tisztességes?

Mi tiltja azt, hogy ironikus legyek? Mi tiltja azt, hogy keserű? Szidtam tán t. ellenfelem felmenőit? Alpári módon elküldtem melegebb éghajlatra?
A gúny az egy olyan eszköz, ami nem alkalmazható, ha az egy olyan embert ér, akinek a kezében a kulcs? A hatalom birtokosa szent és sérthetetlen?
Mi több: Akkor sem hibázik, ha hibát követ el? Nem vonható kritika alá?

Kommunista gyakorlatot kell folytassak? Hogyaszongya:

"Kedves elvtársak, a vezetőség ugyan követett el néhány hibát, de ezt belátta és azon igyekszik, hogy azt kijavítsa. Ellenben Hajcihő elvtárs bírálni merészelte Strawi elvtársat, ami tűrhetetlen, mert tudnia kellene, hogy Strawi elvtársat a legjobb szándék vezette, és máris mindent elkövet, hogy a hibáit kijavítsa!
Ellenben Hajcihő elvtársat függesszük fel, és a pártkönyvét vonjuk be, kommunistához nem illő magatartás miatt!"

Figyelj! Egyszer egy ilyen kort már megértem! Kikérem magamnak!

Az Artagora értéke.

Igen, már fentebb megírtam, hogy miképpen is gondolom a szerepem, és mit gondolok az Arta értékéről, valamint hogy mit őriznék meg belőle, és mit erősítenék meg benne.

Egyetértek veled, hogy mielőbb össze kellene röffenni egy átfogó, és - készülj(etek) fel rá - szenvedélyes megbeszélésre, ahol ezeket a kérdéseket tisztázni lehetne, és biztos irányt és jövőt lehetne szabni az Artának.

Ez nagyon szükséges lenne. És én ezt tudom. Az a véleményem, hogy az Arta lényegesen több egy tulajdonnál, amit Strawi félt (és ami nekem aztán nem kell), az Arta egy alkotói, baráti közösség, egy nagyon értékes művészeti műhely (csak a falai készülnek bedőlni)!

Ami viszont a működést illeti: Jelentem, nem tudok belső levelezni, mert vagy 170 levelem van, holott nincs, de elmenteni sem tudom, mert a rendszer nem hagyja, és ezért aztán nem tudok belső levelezni!
Na ez sem a műszaki állapot non plus ultrája!

Remélem nem tartjátok a megnyilatkozásomat ellenségesnek, mert nem azzal a szándékkal írtam!
Azonban a szenvedélyességemhez nem engedek nyúlni, mert az a habitusom része!
Úgy gondolom, hogy ehhez pedig jogom van!

Szép napot mindenkinek!

Üdv: Hajcihő
2008-12-15 04:18:22
Üdvözlök mindenkit!

Őszintén sajnálom, hogy itt kötöttünk ki, ahol...

Nem állt szándékomban több hozzászólást tenni eredeti témánkhoz, melynek lényege: Gabriel méltatlankodása néhány művének törlése felett. Mégpedig azért nem, mert úgy éreztem, én mindig tisztelettel és tapintatosan nyilvánultam meg Vele szemben (legyen az pm, vagy fórum), melyre Ő nem egészen ugyanilyen módon reagált. Még most is bízom benne, hogy azoknak akik elolvassák hozzászólásait, nincs szükségük arra, hogy én minősítsem, mert azt megtette Ő maga!

A további vitával kapcsolatban.
Nos, ahogy olvasom ezt a topikot, kezdem úgy érezni, hogy már az alap kiindulópont téves egyesek részéről.
Elmesélnék Nektek valamit.
Sokszor előfordul az alkotókkal, hogy jelentkeznek egy, kiadónál, kiállítóhelyen, műtárgykereskedőnél, az Artához hasonló internetes portálon, vagy éppen ügynökségnél, ahol szeretnének publikációs lehetőségekhez jutni. A legtöbb esetben ezen vállalkozások tulajdonosai, üzemeltetői, adminjai szemrebbenés nélkül kijelentik, hogy a felajánlott alkotások nem érik el a kellő színvonalat, esetleg nem férnek bele a profiljukba, netalán a szabad időintervallumokba.
Találjátok ki, mit is tesz ilyenkor a szegény "zseni", kinek kitették a szűrét!?
Szó nélkül tudomásul veszi és tovább áll.
S vajon tudjátok-e miért?
A válasz egyszerű: mert nem tehet mást!!!
Ugyanis ezeken a helyeken az adott személyek döntik el, hogy mi az, amit hajlandók befogadni, s mivel saját tulajdonokról, elképzelésekről, koncepciókról van szó, szívük joga, s még csak megindokolniuk sem kell!
Magyarán: ha sTrawinak eszébe jutna, hogy ezentúl kizárólag kék színű műveket enged az oldalra, akkor minden további nélkül megtehetné, anélkül, hogy bárki ezt számon kérhetné Rajta...
Ezzel ellentétben, éppen Ő az (és adminjai), aki (akik) szem előtt tartják, hogy az Artagora megmaradjon annak, aminek szánva lett: "Mesés álmok valósága..."-nak, ahol minden arra érdemes munka megtalálhatja közönségét.
Mert bármennyire is benne van a lehetőség (melyet látogatottsági adataink messzemenően bizonyítanak), az Arta nem elsősorban a pénzről és profizmusról szól. Az Artagora nem vállalta fel, mert nem tudja felvállalni a művészek menedzselését (tán nem kapok megrovást a fonetikus írásért :)), nem ez az elsődleges cél.
(Azért csak úgy zárójelben megjegyzem, hogy mégis sikerült néhány arra érdemes, jeles művészünkre felhívni Hajcihő által említett külföldi ügynökség figyelmét.)

Természetesen én is látom, hogy az oldalon nem működik minden "luxus" menüpont, és az is igaz, hogy semmi sem lehet elég jó, mindig van mit javítani, csiszolni, fejleszteni, de úgy vélem, az Arta betölti eredeti funkcióját, azaz: minden regisztrált alkotó ingyen publikálhatja műveit, ha betartja a szabályokat, és megfelel a vezetőség által meghatározott kritériumoknak.

De mi (a vezetőség) is többet akarunk!
Például ezt elősegítendő a fejembe vettem, hogy meg kellene próbálni kivinni az Artát az internetről a "valós" nagyközönség elé, kiállítások szervezésével, bemutatók tartásával, melyek hírünket vihetik. Lassan indul a dolog, de a közeljövőben már alá fogunk írni egy kulturális megállapodást Budapest egyik gimnáziumával, és reméljük, hogy ez csak a kezdet!
Én ezért nem keveset dolgozom és teszek, de senkitől nem várok köszönetet, vagy elismerést, mert önként csinálom, senki nem kért rá, és az Arta iránti lelkes elkötelezettség hajt.
Kérlek Benneteket, ezt ne vegyétek szerénytelenségnek, mindezt csak azért írtam le, hogy beszámolhassak róla: mind sTrawi, mind pedig admin kollégáim elismerik erőfeszítéseimet, s mindig számíthatok segítségükre, és közreműködésükre.
Nem is tudom miért van ez!? Talán, mert önzetlenül teszem, mint a többiek, és nem kérek cserébe semmit, velük egyetemben, ráadásul eszembe sem jut, hogy én akarjam irányítani az Artát?
Mi is az Artagora fejlődését tartjuk szem előtt, de nem minden áron!

NEM MINDEN ÁRON!!!

Ez a sokoldalú művészeti portál kezd egy valós alkotó közösséggé alakulni, de ha valaki azt feltételezi, hogy ez magától megy végbe, és erre nagy tételben fogad, vigyázzon, mert még a gatyája is rámegy! :)))) Ugyanis ezért rengeteget kell tenni! S remélem, hogy az adminok és sTrawi nem fogja hagyni, hogy eddigi erőfeszítéseink kárba vesszenek! A lehetőség mindenki számára adott, s ha a számára ingyenesen felhasználásra bocsájtott felületen kívül mást is kaphat..., nos azt hiszem, hogy azt egy jó pluszként kell elfogadnia.


Még valami: nem vagyok nagy böngésző, de több olyan oldalon is jártam már, ahol nincs mód kritizálásra. Alapszabály, hogy ha a felhasználónak bármilyen problémája van, azzal az illetékes adminhoz fordulhat, s az Ő döntése mérvadó. Visszaszólás nincs! Ha a user elfogadja jó, ha nem úgyis jó: nyitva a kijárat.
Glabo nagyon klasszul összefoglalta. Ezeken az oldalakon, s általában az interneten nem működik a demokrácia. Hogyan is működne, mikor a valós életben is minősíthetetlenül képesek az emberek viselkedni egymással szemtől-szemben, hát még ha a névtelenség és arctalanság mögé bújhatnak...
Ennek ellenére mi megpróbálunk ezzel dacolni, és bárki közületek, bármilyen problémával fordult eddig hozzám (és a többi adminhoz) mindig kerestük a megoldásokat, és megpróbáltunk korrektül képviselni a tagságot, óhajaikat és véleményüket a vezetőségi értekezleteken. Mert egyeseknek bármilyen furcsa is, érdekünkben áll, hogy az oldal zökkenőmentesen üzemeljen, és az alkotók jól érezzék magukat. Ez nem mindig sikerül, de igyekszünk, higgyétek el...!

Nos, sok mindent jár a fejemben és le is írhatnám, de már feleslegesnek tartom.
Ahhoz, hogy mindent tisztán lássatok, sok, általatok nem ismert háttérinformációt kellene itt megosztanom, amihez sem idő, sem hely, és tartok tőle, hogy türelemmel olvasó közönség sem lenne.
Egyszer talán megírom memoáromban, amit, ha elolvasnátok, nagyon nagy és sok meglepetésben lenne részetek...

...merthogy nem minden arany, ami fénylik! ;)
2008-12-15 00:24:22

Kedves strawi! Kedves Mindenki, aki olvassa!

Végigkövettem a levelezésetek. Haladtatok a megegyezés felé, és akkor azt írtad, hogy Hajcihő ha, akarsz valamit, gyűjtsd össze ekkorra az elképzeléseid, különben nem érdekel. Van egy heted, ha megteszed, akkor tárgyalhatunk. Nekem nem fontos, elvégre eddig pénzhiányra hivatkoztam, tehát megszoktam, hogy nincs, és nem kell a pénzed, mert nem adnád feltétel nélkül.
Erre írtam az ostobát. Mert ez nem más, szerintem.
De ez már a múlté, rég túl vagyunk mindenen.

Gyanítom ez a hozzászólásom lesz a Warning 2, és lehet, hogy a hármat is kiérdemlem azonnal, mert összeférhetetlen alak vagyok, ráadásul az írásaim oly mértékben rombolták az Artagora színvonalát, hogy Viczelek, azt írta - amit ezúton köszönök neki –; „Pedig micsoda megtiszteltetés egy lapon szólni fefoval, chilivel, vendéggel, uccsagorral, nórával, vagy rollanddal és Aysával. A teljesség igénye nélkül.” Köszönöm Elek!

Visszatérve, a pénzhez; ha egy focicsapathoz jön egy menedzser, aki odaadja a pénzét, az nem vár el érte semmit, teljesítményt, csak azt mondja, használjátok, játszódjatok? Szerintem nem! Nálunk például le szokta cserélni az edzőket, a pályaedzőt, és néhány játékosnak is azt mondja, nem üti meg a színvonalat. Viszont a csapat egy osztállyal magasabbra jut, és akik megmaradtak, jobban járnak, mint az előző menedzsment idején.


Ezt írtam:

„Ha nem teszel semmit, minden marad az eddigi rossz, alig használható állapotban.”

A rosszat értelmeztem az alig használhatóval. Hogy miért?
Rajtam kívül mások is észrevettek és szóvá tették dolgokat, nevezzük őket hibáknak, hiányosságoknak.
Akkor lássuk a teljesség igénye nélkül.

Voltak hozzászólások az utóbbi időben arról, hogy miért tűnik el, minden nyoma azoknak, akik törlik a regisztrációjukat? Miért tűnnek a műveik, hozzászólásaik?

Volt arról is, hogy miért nem az a fórum van felül, amibe utoljára írtak.

Volt arról is, miért nem lehet, betűrendbe, feltöltési sorrendbe, vagy bármi hasonlóba rendezni a saját oldalon a feltöltött alkotásokat.

Volt arról is, hogy a frissítési rend havi bontása miatt, ha valaki a hónap utolsó napján tölt fel valamit, az olvasókat veszít, mert általában nem lapozunk vissza.

Volt szó a számlálókról.

(ez a sajátom)

Alkotásaid száma: 235
Össz. hozzászólásaid száma: -32689
Alkotásaid össz. hozzászólásainak száma: 1157
Műveid össz látogatóinak száma: 245
Műveidet legtöbbször látogatta (879)

Egyébként 209+14 alkotásom van fent, ezek szerint a 10 az átállás martaléka lett. Van olyan prózaíró ismerősöm, akinek húszon felüli volt a vesztesége, és többször rákérdezett, de sajnos nem kerültek meg az írásai.

Barátságokat köszönhetek az Artagorának. Sok embert, becsülök, s tisztelek itt. Festőket, fotósokat, prózaírókat és költőket. Majd két évig csak ide tettem fel a verseim. Soma, mint admin, mindig korrekt volt velem, és értékes hozzászólásokat is kaptam tőle!
Köszönöm!


Egyszerűen betartom az oldal ide vonatkozó szabályozásait.- írod. Valóban. Megalkottad őket, alkalmazd!

Ítélet

A vasúti töltésen túl,
a senki földjén,
derékig érő éles fű,
s csalán között,
a bíróság összeült,
hogy ítéljen felette,
ki még el sem költözött.
Bizarr helyszín,
belátom, de
az Úr ott ítél,
ahol jólesik,
egy intéssel
gyűjtötte össze,
esküdtjeit,
híveit.
A csipkebokor
tövében állt
az égi esküdtszék,
angyalok kara,
s a védelem,
a pokol tornácáról
ördögök hada.
A megjelentek
mérlegre vetettek,
minden szándékot,
mulasztást,
tettet.
Replikáztak, s
érveltek,
de a vádlottnak
nem hagytak
vigaszt.
Az ítélet, gyors
volt és végleges;
törölték
a bűnös egyedet.
Kiradírozták,
sosem létezett,
nem gondolt,
nem élt,
nem élvezett.
Fellebbezni
nem lehet.
Végeztünk,
mehet.
S miközben lépett,
eltűnt, felszívta
a nap.
Hűlt helyén,
a töltés szélén
szamártövis fakadt.

Tanulság: Azért van, annyi gaz, meg csalán, mert mindenkiből az lesz a tárgyalás után.

***

De mindegy is. Aki eldöntötte, hogy aki kritizál, az csak ártó szándékkal teheti, aki eldöntötte, hogy csak az lehet a helyes, amit ő talált ki, az meggyőzhetetlen. Nem Hajcihőre gondoltam.

Vajon hányas kategóriánál járok?

Üdvözlettel: Aysa
2008-12-14 13:03:36
Kedves Mindenki! Eljött az a pillanat, mikor már én sem tudom megállni, hogy ne foglaljak állást. Tegnap egy jó kis koncertről hazatérve döbbenten láttam, mivé is fajult ez a fórum. Szerencsére, Glabo nagyon érzékletesen leírta a gondolatait, amelyeken nekem már nem is kell törnöm az agyhelyem, mert amit leírt, azzal szinte teljes mértékben egyetértek. Elindult egy fórum, amelyben nyíltan pellengérre lett állítva Soma, ezzel együtt újra előjöttek a régi, meg nem oldottnak vélt problémák, valamint egy kicsinyeskedő, hatásvadász párbeszéd. Mivel én voltam az a "nyomorult besúgó", aki felhívta Strawi figyelmét eme fórumtémára, így most úgy érzem, miután ő feltétlenül védelmébe vette Somát, és kinyilvánította, hogy az egész admin staff-ban megbízik és elfogadja döntéseinket, most én is mellé szeretnék állni, tartva a hátam egy részét. Lássuk csak a szituációt, egy elég primitív példával állok elő. Ha van egy trabantom és mások rendelkezésére bocsátom ingyen és bérmentve, annyit kérve, hogy minimális szabályokat tartsanak be, akkor talán érhető, hogy nem fogadom szívesen, hogy ócsárolják a műszaki és egyéb állapotát, az követelve, hogy szereljem fel extrákkal vagy cseréljem le egy jobbra. Ez az oldal minden reményeket túlszárnyalva nagyra nőtt, sokan vagyunk és én is egyetértek azzal, hogy az ilyen esetek miatt szigorúbb szabályozás indokolt. Azzal viszont nem biztos, hogy egyetértek, hogy ezt túlzásba kéne vinni és a modernizálás, a fejlesztés nevében egy bürokratikus, nem túl emberbarát rendszert sürget Hajcihő. A másik, amelyről én csak a saját véleményemet mondom el, de abba beleszólásom nincs, Strawi és Hajci közötti sárdobálás. Úgy látom, hogy ők két dudás egy csárdában. Soha nem fogtok tudni emberi módon együttműködni, mert egyikőtök sem engedékeny, hanem makacs, és ti nem fogtok kompromisszumra jutni. Szerintem az üzleti meg egyéb dolgokat hagyjátok a fórumon kívülre. Nem tartozik ránk, és nincs is döntési jogosultságunk ez ügyben. A kettőtök közötti haladó kommunikációt csak személyesen tudom elképzelni, vagy nagy adat nyugtatót beszedve előtte, vagy pedig a helyszínen fallal elválasztott térben.
Hajcihő, nem hiszem, hogy egy új oldal elindítása kedvezőbb lenne számodra, hiszen lehet, hogy csiriviri lenne és tökéletesen működne, de míg megtöltöd élettel, az sok-sok év. Az artagorának tehát ebben is hatalmas értéke rejlik. A másik nagy értéke, amelyet Glabo is említett, hogy igyekeztünk megőrizni viszonylag a baráti légkört még közel kétezres létszámnál is. Bármikor megkereshettek engem és a többieket is belső üzenetben, mint admint, és ez ezután is így lesz. Nem hinném, hogy a statisztika a legfontosabb funkciói között szerepelne az artának. A létfontosságú funkciók működnek, a kommunikáció, mint látszik, szintén! Rengeteg ötlettel kacérkodtunk a vezetőségi megbeszéléseken is, de mind idő és energia, meg nyilván pénz is. Meg tudom érteni Strawit, hogy félti, amit felépített, és nem hagyna beleszólást bárkinek. Én azt mondom, hogy alkalomadtán a admin stuffnak egyszer személyesen kéne összeülnie, mert idő meg egyéb problémák miatt sokszor nem valósult meg az utóbbi időben a ventris megbeszélés. És amit még nem szégyellek senki óra dörgölni, hogy mi nem anyagi érdekek miatt vagyunk az oldalon, az oldalért, hanem mert szeretjük és fontos nekünk. Mindenki gondolkodjon el, mit tett azért, hogy jobb legyen ez az oldal. S aztán panaszkodjon. Elnézést, ha kissé idegbajosnak tűnt a hozzászólásom, de csöppet felment a pumpa és nincs nálam dilibogyó.
2008-12-14 08:54:42
Jó reggelt!!

Reggelre kelve, ahogyan nálam ez szokás, az Artával kezdtem. Mit mondjak? Jó kis bulit aludtam át.:((((

Átolvasva ezt a balhét, aggódás tölt el. Legkomolyabban Glabóért aggódom.

”(Egyébként próbáltam körbevizelni a revirem, de zárlatos lett a laptop...) :DDDD”

Te, Glabó, ilyen esetekre, nem kéne neked egy kakaó biztos számítógép, inkább? Hátha maradt még valahol egy. ))

Idézetek hajcihőtől:
„Amennyiben pedig ez nem áll szándékodban, akkor mondd ki: Igen, én ellenséget látok bennetek, és féltem tőletek az Artagorát!”

”Ami az ötleteimet illeti, készséggel felsorolom neked, hogy hol találod meg őket a fórumokon, sőt azt is elárulom neked, hogy Somalexiának is előadtam őket egy talin, de - valahogy - minden érvem, elképzelésem, amit többek megfontolandónak tartottak (a nevüket pusztán azért nem írom ide, mert nem kaptam tőlük felhatalmazást rá) süket fülekre találtak.”

Hajcihő, Ha valóban érdekel, én elmondom neked, nem mondom , hogy sokan, de akiket ismerek az artáról azok közül néhányan, igen is ellenséget látnak benned. Én is. (a nevüket pusztán azért nem írom ide, mert nem kaptam tőlük felhatalmazást rá) Én elsősorban azért, mert úgy látom, hogy szándékosan megakarod osztani a közösséget.


„Azon a találkozón, ahol Somalexia is jelen volt, nyíltan felhívtam a figyelmet arra, hogy az Artagora jelenlegi állapota az Artán jelenlévő - elsősorban - vizuális alkotók számára olyan helyzetet teremt, hogy nem tudom őket - a számodra is jelzett - nemzetközi piacra kiajánlani, azaz ez az állapot akadályozza a művészi előrelépésük lehetőségét,”

Nem vagy őszinte. Te is tudod, mi is tudjuk, néhányan . (a nevüket pusztán azért nem írom ide, mert nem kaptam tőlük felhatalmazást rá), hogy le szeretnéd nyúlni a képekről, művészekről a ”haszt”, szemmel láthatóan, nem biztos, hogy korrekt módon. (Annak idején, mikor még zöldséges voltam, a kicsi lányom eszegette a méreg drága epret. Apám, természetesen csak tréfásan azt mondta neki:- Apádéktól megeszed a hasznot, te gyerek!- Mire a kislányom azt mondta:- Papa, Kérek még haszt! )
Csak azon gondolkodom, valóban ennyire értékes az arta, valóban ennyi pénz van benne , hogy ennyire hajtasz rá? Vagy csak azért annyira értékes neked, mert nem kaphatod meg. Mint a gyerekeknél, az a játék kell amivel a másik játszik?


Strawi, jó ez az arta, nagyon sokan szeretjük. Veled sincs sok bajunk. (azért kicsi van, de nem személyes) Mindenki a fejlődést kéri számon? Én speciel nem. Meg is mondom, hogy miért. Ha túl nagyot fejlődünk, fejlődik az arta, akkor az majd azt jelenti, hogy mi, olvasók, akik bátorságot kaptunk egy két írásocskához, néhány inkább amatőr fényképhez, kereshetünk magunknak új lehetőséget. Pedig micsoda megtiszteltetés egy lapon szólni fefoval, chilivel, vendéggel, uccsagorral, nórával, vagy rollanddal és Aysával. A teljesség igénye nélkül. Ha ettől a szinttől nem megyünk lejjebb az nekem éppen jó. Bele gondoltatok már ,hova vezet az a fene nagy fejlődés? A kínaiak több mint ötezer évig őrizték az állandót. Azután megjelent a fehér ember a fejlődésével, és most Kína az egyik legnagyobb szennyezője a földnek. Éljen a fejlődés? Na ez is egy nézőpont.
viczelek, de nem mindig…
2008-12-14 03:55:43
Kedves Fórumozók!

Így e kedves megszólítással vetem magam a lángok közé, bár előre ki kell kötnöm, egyáltalán nem szokásom.
Ittlétem cirka 5 éve alatt számtalan nagy vihar vonult el felettünk. Eleinte lelkesen eregettem bele véleményem sárkányát, hadd szaggassa a szél korbácsa. Jó ideje azonban csak a korláttól nézem az olykor őrjöngő tömegben egymást kergető vérző bikákat.
Soha azonban annyiszor Név nem bukkant elő, mint az utóbbi időben. Stílszerűen fogalmazhatnék úgy is, hogy mostanában sok hajcihő van az arta körül, de e gyermeteg poént csak mormogva és szemlesütve mondom. Sebaj, majd megkapom érte jussom. ;)

Igyekeznék kicsit a fórum gomolygása alapján összefoglalni gondolataimat, időrendben reagálni a fontosabb dolgokra. Nem egyszerű feladat, mert mikor ezen sorokat körmölöm, a véráztatta fórum már hetvennél is több bejegyzést őriz.


Az itt jelen lévő alkotók megítélésem szerint számtalan oldalon és formában vannak még jelen a világhálón. Körbe kell csak nézni, hogy más oldalakon milyen szabályok vannak. Járok olyan oldalon, ahol attól kivágják az embert, ha elkáromkodja magát egy fórumban, vagy nem jó emberhez fordul segítségért.
Azt hiszem ehhez képest az Artagora szabályrendszere nagyon világos és engedékeny. Nem mondom, hogy minden megfelelően szabályozásra került, bizony akadnak félreértések a mai napig. Azonban azt mindenkinek látni kell, hogy ez az oldal nem ilyen alkotói tömegre és nem ilyen látogatói számra készült. A családias hangulatú oldalból igazi alkotóközösség lett és ilyenkor deffiniálgathatjuk a demokrácia fogalmát jobbra-balra, de sajnos az internetes közösségek világában ez nem működik. Nincs is rá példa.
Egyszerűbben fogalmazva: Ha én létrehozok egy oldalt ahova a nekem tetsző képeket engedem fel, akkor törlöm ami nem tetszik. Aki fel akar tölteni, az ezt elfogadja és kész.

Sok általam ismert oldalon a Staff indoklás nélkül töröl és kész, kérdezni sincs jog. Nem gondolnám, hogy ezt itt be kellene vezetni, továbbra is hiszek a családias, baráti oldalban. Oldalunk nem csak művészetpártoló, de baráti közösség építő is. Vagy csak én gondolom ily maradian, mert sokatokat ismerlek személyesen?
Ugyanakkor a szigorúbb szabályozás sajnos a megnövekedett látogatói szám miatt elengedhetetlenné vált, ez hosszú távon az egész közösség érdeke is. Ennek egyik eredménye a bevezetésre került Warning-rendszer, vagy éppen az eredeti vitát kiváltó minőség növelő válogatás.
Akinek éppen érinti alkotását vagy személyét a virtuális gyeplő, annak (ahogy mondani szokás) nem természetes a mosolya. Viszont olvastam itt én már kemény anyázást (szó szerint) és láttam "alkotást" aminél minőségibb a folt a nappali szőnyegén, a cipődön lévő kutyagumi által.
És itt elérkeztünk a nagyon sokszor emlegetett és roppant kényes témához: hol a határ, hol az egyensúly. Magam is rémes képekkel kezdtem "pályafutásomat" és talán soha nem foglalkozok fotográfiával, ha nem kapom meg botladozásaimhoz a kezdő lehetőséget. Ugyanakkor megragadtam volna a mobiltelcsis szinten, ha a kívánalmaknak megfelelően nem törekszem az egyre minőségibb alkotásra.

Azt hiszem nincsen agyonszabályozva az oldal, de botor dolog történelemhamisításként kezelni a hibás művek "szanálását". Sajnos nem egy példa volt rá, hogy művészetileg magasan kvalifikált emberek nevetségesnek vagy szemetesnek tartva az oldalt nem csatlakoztak, vagy éppen távoztak, vagy csak nem nyújtottak segítséget az oldalnak.

Hajcihő felvetése a (nem technikai) szabályok egyértelműbbé tételére bizonyos szempontból érthető, csak nem tartom teljesen megvalósíthatónak.
Még a Pro Artagora esetén volt szakmai zsűri, de ez egy ilyen számú feltöltéssel rendelkező oldalnál úgy gondolom nem kivitelezhető.
A szubjektívumot pedig soha, semmilyen művészettel kapcsolatos döntési folyamatból nem lehet kiiktatni. Aki pl. fotográfiával foglalkozik bármilyen szinten, ezt erősen tapasztalja.
Ahogy Édesapám szokta mondani: Amit nem lehet centivel vagy stopperrel mérni ... :)

Morgásában (Ő írta, nem én ;) Hajcihő "alkotmánynélküliség"-nek nevezte az Artagora rendszerét. Idézem: "amíg ez NINCS ÍRÁSBAN LERÖGZÍTVE, addig ez nem minősül(het) másnak, mint szubjektív döntésnek." Maximálisan egyetértünk.
Az egyik lehetőség: Kiírjuk az Artagora szabályzatába pirossal, hogy "Atention! Magánterület! Az áthaladókat ugyan nem shooting lefele, de minden döntésünk a végletekig szubjektív és pont. Alkotás feltöltése a szabályzat automatikus elfogadását jelenti."
A másik út, hogy a jelenlegi adminok maguk a kért "szakmai grémium", akik mint ilyenek nem kötelesek lobogtatni a művészeti diplomájukat, mert a "felvételiztető" esetleg talán nem is a barátság vagy a szép szemek alapján döntött személyük mellett.

Ugyanakkor a problémát értve és magamat is érintetten kezelve az alábbi felajánlást szeretném tenni Hajcihőnek.
Idézet:
"...szakértelemmel összeállított, egy HOZZÁÉRTŐ grémium által megfogalmazott KRITÉRIUMRENDSZER kell, mert AZZAL SZEMBEN NEM LEHET azzal a váddal élni, hogy személyes szubjektivitás vezérelné az elbíráló(k) személyét!"
Hajcihő! Amennyiben konkrét (!) kritériumokkal segítségemre tudsz lenni egy ilyen szempontrendszer kidolgozásában, úgy ígéretet teszek, hogy a jelenleg készülő feltöltési segédletben (ergo szabályrendszer), valamint a vezetőségi megbeszéléseken képviselem ezeket az érdekeket.


A fórum ezen pontjától sajnos személyeskedésbe és nyelvészeti elemzésbe igyekezett fulladni a téma, amit rettenetesen sajnálok, méltatlan egy művészeti portálhoz az ilyen viselkedés. De mivel kicsit közösségi oldal is vagyunk...... :DDD
(Egyébként próbáltam körbevizelni a revirem, de zárlatos lett a laptop...) :DDDD

Szóval valóban nehéz (...jajj pedig mennyire nem akarok belefolyni...) Hajas Úr "karcos" stílusán nem felkapni a vizet... Nem is értem, hogy ha valaki valóban el akar érni valamit, akkor miért a létező legrosszabb eszközhöz nyúl? :) Vagy ez szándékos bosszantás? :)
Azt viszont nagy hibának tartom a másik fél részéről, hogy felvette a kesztyűt és sértetten, dühösen reagált. Ez olaj volt a tűzre.

Sokkal jobb lenne csupán ízlésesen csomagolt modortalanságnak titulálni Hajcihő legtöbb megnyilvánulását, azonban el kell ismerni, némely dologban igazsága vagyon.
Az A3-ról A4-re történő átváltás óta sajnos rengeteg idő telt el és az oldal sok funkcióban még mindig félkész kinézetet mutat.
Abban sTrawi valóban hibázott, hogy mindezt nem kommunikálta le a megfelelő időben és a megfelelő módon a tagság felé, de azt hiszem ez a víz már lecsurgott rég, hajózzunk hát tovább.
Warn-mentségemre legyen mondva, ezeket sTrawival sokszor átbeszéltük és azt hiszem érthető álláspont a fejlesztés finanszírozásának szükségessége, a források megteremtése.

Kedves Aysa! Hadd idézzelek válaszom előtt: "Kaptál egy tisztességes ajánlatot. Ezt elutasítani nem sok üzleti érzékre vall."
Az üzleti érzékhez azért hozzá tartozik, hogy ha annyit tudunk egy dologról, hogy valaki valakinek anyagi javakat ajánl, de nem tudjuk a feltételeket, követeléseket, akkor arról nem nyilatkozunk tisztességes üzletként. Pontosabban egyáltalán nem nyilatkozunk róla.
(-Figyu vazze adok lóvét! -Jujjdeklassz!! :D )

Visszatérve a jobbító szándék fejtegetéséhez: Nem hinném, hogy ez bárkinek hibául róható fel. A jobbító szándék visz előre mindig egy közösséget. Azonban bomlasztóként hat az, ha valaki mindenáron keresztül akarja vinni a meggyőződését egy tömegen, ami alapvetően ellenáll ennek.
Elgondolkodtató, amit írtál: fillérekért csinálni egy másik oldalt. Nos valóban, de nekem valahogy az az érzésem, hogy Neked EZ KELL. Névvel, hírnévvel, alkotókkal és alkotásokkal. Ha nem megy adminként akkor tulajdonosként? Ez persze csak egy eszmefuttatás, nem sértésnek szántam. De elgondolkodtató számomra, mert egy ideje már sokan nem az oly sokszor emlegetett segítő szándékot látják szavaid mögött.
Persze lehet, hogy valóban az üzletet látod az oldalban és a mostani látogatottsági adataival van is benne. Alkotóként nézve azonban nem az a néhány mecénás a legfontosabb aki talán erre kószál, hanem az Artagora, ezáltal az alkotóik ismertsége. Az Artagora maga a vászon, ami teret ad, a közösség ami ismerté tehet. Senki nem azért regisztrált ide, hogy ebből éljen meg, habár kecsegtető a lehetőség.


Kedves Happypapa!
Nagyon sajnálom és kicsit pironkodok, hogy ilyen pillanatába sikerült belecsöppenni közösségünkbe. Ugyanakkor isten hozott közöttünk, remélem rengeteg örömöd leled az oldalban. Valamint szeretném külön megköszönni hozzászólásodat, új Tagként értékes és objektív véleményedet.


Mielőtt a nálam jóval kompetensebbek szétszaggatnák mondatszerkesztéseimet és hejserísáomta (helyesírásomat :P ) kijelentem, hogy oka a fáradtság, a napfolttevékenység, a diszlek-cica, meg nem is értek a magyar nyelvhez.

És végezetül egy érdekesség. Írtam egy 2 mondatnál (jóval) hosszabb bejegyzést, ami valami rejtélyes okból nem tartalmazza a diplomáim számát, az anyagi hovatartozásomat, vállalkozásaim sikereit, szakmai és művészeti kompetenciámat, titulusaimat és autóm márkáját sem. Bennem van a hiba, én kérek elnézést.
2008-12-14 02:19:46
Szia Strawi!

Továbbá mindenki más is azt gondol, amit akar, csak ne gondoljon olyant, amilyent te nem akarsz!:-DDD

Az ostoba, és a hülye között az a különbség, hogy az ostobaságot elkövető ember, szellemi képességei teljességének van a birtokában, és ennek ellenére cselekszik irracionálisan, míg a hülyeséget elkövető ember pedig nincs szellemi képességeinek birtokában, hanem imbecilis, vagy debilis, skizofrén, paranoid, stb.
Aysa - mint irodalmár, és mint magyar tanár is - egzakt módon fogalmazott, mert - gondolom - a legkevésbé sem tart téged hülyének. Az utóbbi valóban sértés lenne! Már, ha nem kedveskedő kontextusban írja valaki. (Momentán a véleménye nem tűnt kedveskedőnek!:-DDD)

Egyébiránt bizonyítottad, amit hibaként leírtam; hogy a szabályokat önkényesen alkotod és változtatod meg a magad igénye szerint. Ez követhetetlen, és autarchikus. Mint ilyen pedig fenyegető. Ezt bizony cenzúrának hívják.
Tudod, Magyarországon volt egyszer egy ifjúság, a "Márciusi ifjak", akik éppen ez ellen léptek fel, egy esős március 15-én, 1848-ban. Haynau, Bach és huszárjai (nem J. S. Bach, ez egy másik) és II. Ferenc József pedig cefetül nem értették, hogy ezek mit hőzöngenek!
Úgy látszik, te is hithű royalista vagy, mert te sem érted.:-)))

És úgy gondolod, hogy csak ketten gondoljuk ezt? Biztos?

Egyébiránt köszönöm, hogy azt gondolhatom, amit akarok!

Ezután nem is fogok megnyilvánulni többet, mert minek?

Elég, ha csak azt gondolom, amit akarok! Engem kielégít!

Üdv: Hajcihő

2008-12-14 02:08:00
Lassan ideje volna, vagy már régen is megvolt az ideje,
hogy utolsó katarzisom katartisztikusan katarzisba fulladjon.
Nem álltok hasonló szinten Strawi és Hajcihő.
Hajcihő: néha a kevesebb több nézd meg happypapát.
Strawi: józanság nélkül, hamar aludmaradsz egy vitában.
Ritka, hogy a bika győz.
Érveléseid közül csak egy kettő állja meg a helyét.
Amennyiben tényleg anyagi gondok miatt nem megy az oldal, úgy nem vagy őszinte ember.
Szintén megkérdőjelezném ezt az "én adminom" dolgot:
Az eddigi adminjaid akik az irodalmi rovatott vezették sorra tetszésüket fejezték ki műveimmel kapcsolatban s csak azon hiányosságaikat ismertették számomra melyekről nagyjából sejtésem volt.
Ha eddig jó volt, akkor most miért nem?
Aztán: az elmúlt sok sok év során egyetlen törlésről halottam, ahol egy 40 éves ember egy két éves gyerek festményét mutatta be.
De sorolhatnám még azokat a kérdéseket melyekről órákig elhallgatnám álláspontodat.
Aztán vannak még olyanok is melyekről nem szeretnék tovább vitázni. Ezek olyan filozófiai kérdések mint az általad elképzelt demokrácia illetve az adminok kiválasztása.
Én nagyon bízom benne, hogy a mostaninál nagyobb döntésed nem lesz életem alakulása felett.
A vita értelmetlen, mert érveléseid is azok. Mint a fehér háttér. Sérelmezted hogy nem tetszik.
Cof értelmezéséből való konzekvenciám: az oldal már túlnőtt rajtam.

De ki tujda: talán nem csak rajtam.
Az itteni reakciódon viszont biztosan.
2008-12-14 01:20:24
"Ostoba, aki ostobaságot követ el."

hülye meg aki hülyeseget nem? Igazából talán nincs is különbség ugye?
2008-12-14 01:12:51
Mert ez nem kritika, hanem minősíthetetlen kritikán aluli és maximálisan szánalmas, gyerekes pocskondiázása egy embernek aki jelen esetben én vagyok.

De jajj, megint ez a kioktatás, hogy ki milyen, mit gondol, hogy nem viselem el azt a sok komolyan mondom már tényleg szinte nevetséges rizsát amit itt össze vissza hordotok. Tudod mit, elég volt.

Nem fenyegetőzöm mi okom lenne? Egyszerűen betartom az oldal ide vonatkozó szabályozásait. Ennyi az egész.

Tovább viszont nem foglalkozom ezzel az egésszel, majd aki még akarja elmondja itt a véleményét. A Warning rendszer pedig így működik, és hidd el könnyen megvan a 3.
És innentől kezdve így is lesz. Sorry.

Aztán gondoltok ti ketten amit akartok!
2008-12-14 00:54:32
Szia Strawi!

Egy kis szemantikai elemzés Aysa hozzászólásával kapcsolatosan:

Ostoba, aki ostobaságot követ el. Ilyesmin művészeti, na pláne irodalmár körökben nem szoktak megsértődni. (Ámbátor a "kifelyezés" szó nem irodalmárra vall.)
Te túl könnyen sértődsz meg, miközben észre sem veszed, hogy másokat megsért(h)e(t)sz. Továbbá AZONNAL fenyegetőzöl.

SZÁNDÉKOSAN bántónak minősítesz egy VALÓDI véleményt!

Aysa ezt írta: "Ha nem teszel semmit, minden marad az eddigi rossz, alig használható állapotban." Te ezt:"...szóval az oldal használhatatlan???" Jaj de nem ugyanaz!

Tényleg, miért is nem a VALÓDI felvetésekre válaszolsz?

Mondjuk arra, amit Aysa levele TARTALMÁBAN jelent?

Miért is nem akarod megérteni?

Miféle érdekedet is sérti az IGAZSÁG?

Mitől is elfogadhatatlan a számodra, ha nem tartanak tökéletesnek?

Miért is akarod elhajtani azokat, akik az alkotó közösségért vannak itt, de nem értenek egyet veled?

Nem akarok élesebben fogalmazni, mert azonnal törölnél.
Egyszerűen meg vagyok döbbenve azon, hogy mennyire nem viseled el a kritikát!

Nevezz csak engem, akár hülyegyereknek, akár ostobának, akárminek, én ugyan nem fogom felvenni úgy mint te!

Az oka is egyszerű: Ebben én nem ismerek magamra!

További szép hétvégét!

Üdv: Hajcihő


2008-12-14 00:41:20
Kedves Happypapa!

"Miért kell mindenbe az üzletet keresni ?" Mert az alkotóknak is kell kenyeret venniük.

Nem. A művészetet nem tekintem pénzforrásnak, merthogy első szakmám (diplomám) szerint művész volnék, így pontosan tudom, és érzem, hogy az alkotás maga élvezet. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy az alkotó, aki a maga munkájával százakat, ezreket, milliókat gyönyörködtet, meg is tudjon ebből élni.

Bizony minden művésznek ez a célja. Megélni a művészetéből.

Ehhez lehetne jó platform, agóra, az Artagora!

Az anyagiakhoz való hozzájutás SORRENDJE az, ami a mai világban, meg a régiben is) helytelen! Mindenki először és - akár érdemtelenül - a pénz után vágyódik, és nem tesz le a közösség asztalára semmit!

Itt az Artagorán művészek sokasága bizonyított, így hát kiérdemelték, hogy kapjanak is érte - érdemeik szerint - elismerést, nem csak erkölcsiekben, de anyagiakban is!

Ez pedig egy ősi igazág, benne van a Bibliában is! "Méltó a munkás az ő bérére!"

Érthető? Ezért gondolom azt, hogy segítsük hozzá az alkotókat ehhez, és ezért is gondolom azt, hogy az alkotóközösség segítse hozzá a feltörekvőket ahhoz, festékkel, ecsettel, vászonnal, de villany és gázszámlák kifizetésével is, ha kell, hogy abból élhessenek, amivel szebbé, élhetőbbé tehetik a világot!

Nem hinném, hogy Bach csodálatos művei elkészülhettek vcolna, ha nem kapta volna meg a karnagyi állást a Tamás templomban! Akkor a hat gyerekét másból - mondjuk trágyahordásból - kellett volna eltartania!

Rembrandt nem lett attól kisebb festő, hogy királyok és hercegek súlyos sokezer aranyakért vásárolták meg tőle a műveit! Sorolhatnám hosszasan!

De sokkal több, és - gondolom - jobb, de legalább ugyanennyire jó Csontváry festményekkel lehetne gazdagabb a világ, ha a festő nem pusztul bele a nélkülözésbe. Nem így van?

Tudod, a festőeszközöket, de a kéziratpapírt is meg kell venni, világítani, és enni, meg ruházkodni is kell ahhoz, hogy a művész alkothasson, és meg kell venni a ráfordítható idejét is, hogy ne mással kelljen megkeresnie a kenyerét!

Minden egyéb egy kommunisztikus demagógia!

Ha azt akarjuk, hogy a művész alkothasson, akkor a segítségére kell legyünk!

Ennyit az én anyagiasságomról!

A közhelyek, a populizmus pedig, nem az én világom!

Üdv: Hajcihő
2008-12-14 00:33:15
Ostoba?????

2008.12.13 napjától életbe lépett a Warning rendszer aminek leírását olvashatod a segédletben, gondolom még nem tetted meg, ezért most csak figyelmeztetlek. Kérlek ennek fényében mellőzd az ilyen kifelyezéseket, mert a következőnél Warning 1-es szintet fogsz kapni! Ezt nem fogom újra leírni, és megmagyarázni sem fogom!

Továbbá, szóval az oldal használhatatlan??? Akkor minek vagy még mindig itt? El lehet menni más oldalakra ami tökéletesen használható és lehet ott publikálni!
2008-12-14 00:22:55

Szerintem pedig ostoba!
A pénz nem Nálad van, hanem Hajcihőnél. Ha nem teszel semmit, minden marad az eddigi rossz, alig használható állapotban.
Ennyire becsülöd az Artás alkotókat?
Kaptál egy tisztességes ajánlatot. Ezt elutasítani nem sok üzleti érzékre vall.
2008-12-14 00:19:55
Köszönöm.

És mára részemről ennyi!
2008-12-14 00:19:52
Kedves Hajcihő !

Bár részemről lezártnak tekintettem, elnézését kell kérnem, hogy még is válaszolok !
Tisztelettel meghajolok sok rétű mi voltod, és tudásod elől !
De és megint DE !
Miért kell mindenbe az üzletet keresni ? Látod a nekem írt szavaidból megint ezek fénylenek elő az üzlet és csak az üzlet !
Ezt próbáltam(tuk) eddig leírni, Te a művészetet pénz forrásnak tekinted, ennek rendeled alá!
Pedig ha jól gondolom ezt fordítva kéne, tudod mint anno a művészetet támogatták a pénzzel és nem azért „művészkedtek” hogy meggazdagodjanak !
Ez csupán a mai világ rothadó betegsége mindent a pénzért, miért nem csináljuk amit szeretünk, ami jó a lelkünknek a szemünknek az érzéseinknek ? És ha ezt tesszük és pénzt kapunk érte, akkor úgy ok az más !
Azok a régi festők kik műveiket adták élelemért , és nem azért festettek hogy eladják és nem is élelemért csak azért hogy több legyen, azok eszméi vannak itt sokkak közt ! Nem mindenkit fertőzött meg a pénzhajszázás.

Nos azt hiszem ha még 50x leírom és u.a. módon se tudom jobban elmondani !
Erre mondta Tanítom , „értetlen” ember nincs, mi nem tanultunk eleget hogy megértessük magunkat !

Jó éjszakát ! Happypapa !
2008-12-14 00:17:26
Nagy ember vagy!

Gratulálok!
2008-12-14 00:10:44
Nem! Köszönöm a közreműködést ebben az esetben, nem élek a lehetőséggel. Amennyiben elküldöd az anyagot az emailemre, 2008.12.20 ig foglalkozom vele, ellenkező esetben marad minden az eredeti felállásban.
2008-12-14 00:08:02
Strawi!

Tényleg, nekem kell, hogy időm legyen rá, hogy összegyűjtsem mindazt, amivel megkerestelek, és itt a fórumon, és az e-mailjeid között is meg kell lennie!

Nekem aztán semmi dolgom akkor, amikor pár ezer családnak kell biztosítanom a karácsonyát, és a jövő évi megélhetését! Na ne!!!

Tudod mit? Türelemmel kivárom, hogy legyen szabadidőd, és összegyűjtsd a tárgyban írt megszólalásaimat és magánleveleimet, egyben kivárom, amíg érdemben összeszeded rá a gondolataidat, és reflektálsz rá nekem, egy e-mailben elküldve az egészet, majd ahhoz képest átgondolom, hogy mennyiben és hol módosítsam az ajánlatomat.

Javasolom, hogy az anyag részemre történő megküldése 2009. január 10-e legyen. Ehhez képest egy héten belül érdemben reflektálok a felvetésedre.

Elfogadod?

Üdv: Hajcihő
2008-12-14 00:01:37
Kedves Happypapa!

Az avatart nem választottam, az egy rólam készült fénykép.

A sisakrostélyt felcsaptam, mert találkoztam több alkalommal az Arta alkotóival. A fényképemet megtalálo az Írisz által szervezett taliról készült képek között.

Én már bizonyítottam, amikor kiadtam a "Mabinogion, walesi regéket" Gunodának. Nézd meg itt: http://mabinogion.uw.hu/
A bizonyítás dolga most nem az én térfelemen van!

Az, hogy mit érzel, és mi a valóság az két dolog. Ha a dolog üzleti részéről van szó, akkor "könyörtelen" vagyok, mert értek hozzá.

Ha a művészeti oldaláról, akkor szenzitív, mert ahhoz is értek!

Ha a filozófiairól, akkor elemző, mert ahhoz is értek!

Nagyon sajnálom, ha ez nálad úgy jön le, hogy felsőbbrendűnek gondolsz, és arrogánsnak!
Ez nem így van. Csak éppen a kicsinyességet és az ostobaságot nehezen tűröm, éppen úgy mint minden alkotó ember. Ezért vagyunk mi alkotók nehéz emberek! Bizony mindannyian deviánsok vagyunk az átlag világához képest!

De - gondolom - erről azért olvastál már ezt-azt!

Az öszinteségemben pedig senki nem kételkedhet, hiszen itt és most is ez csapta ki a biztosítékot!

Üdv: Hajcihő

2008-12-13 23:55:44
Hajci: az email címemre várom az összegzésed, nem tudom és nincs lehetőségem előszedni a fórumokról már az anyagot, kellően időhiánnyal küszködöm. Továbbá gondolom van mivel kiegészítened a közben eltelt idő miatt is.

Happypapa: tökéletesen egyetértek veled. Köszönöm, hogy az oldal létét, szelemiségét tartod szem elött, és azokat az egyszerűbb embereket akiknek tényleg örömet jelent ez a közösség, és hova tartozás.
2008-12-13 23:46:55
Végezetül :

Mert ezen üzleti dolgokhoz nem tudok és nem kivánok hozzá szólni :

Ha a közösség tehetetlen , fordulj egyenként hozzájuk !!! De azt hiszem úgy se érsz el sok sikert :(!

Tudom sok ember megkérdőjelezi kompetenciámat, de ha már fórum hát engedtessék meg részemről leírjam zárszavam, véleményem az eddig írtakról !


Avatart az az ember a belső kinyilatkoztatása szerint választ ! Szép az fényes páncél a dicső paripa de eltakarja a mindent megmutató belsőt! Dobd le vérted, mutasd meg „ki vagy” ( értsd : tárd fel lehetőségeid , bizonyítsd jóindulatod, ne sértegess, ne taposs ) de legalább csak azt és annyit mutass amit ez az oldal a maga létével valóságával megtett! Ha ezt megtetted kérhetsz, ne adj Isten számon kérhetsz, mert van alapod, bizonyítottad jót akarsz és épülésére szól mindenkinek! Azt hiszem talán ezzel kellet volna kezdenem , mert hát tudod : nekem is lehetnek cégeim , lehetnek diplomázott csemetéim, netán még érző szívem is ! De sajnálom, nem éreztem a szavaidba aggódást, segítőkézséget, csak arroganciát, lenézést és felsőbbrendűséget!

Utólagosan is elnézésed kérem , bár ha megfogadtam volna világhírű Professzorom szavait, devienciámmal nem romboltam volna tovább saját értékeimet ! Sajnálatos módon én nem az iskoláimra, hátteremre vagyok büszke, hittemre hogy őszintén kell élni és erre kérni másokat !

Tisztelettel Happypapa !

2008-12-13 23:46:07
Nem. Sosem gondoltam úgy. De leírtam, mint ahogy itt is megismételtem, hogy mik a feltételeim.

Ehhez pedig ragaszkodom, mert ettől válik értékké az Arta. Ezt itt sokakkal egyeztettem személyesen, és senki nem mondta, hogy nem tetszik neki.

Megvenni pedig nem akarom, mert akkor már olcsóbb egy újat csinálni!

Fillérekért, meg bolond lennél, ha eladnád.

Tehát: Keresd szépen elő mindazt amit leírtam ebben a témában, összegezd, és utána, ha egyetértesz vele, akkor jövendőbeli üzlettársi tisztelettel keress meg.

Meg fogunk tudni egyezni, már csak azért is, mert éppen az Arta közösségének a megerősítése, és jövedelemhez juttatása (is) a célunk kell legyen!

Az üzlet pedig, nem ördögtől való. Aki azt képzeli, az beteg. Szanatóriumot pedig - gondolom - te sem akarsz fenntartani!

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 23:35:50
Ja és bármennyire meglepő kaptam már ajánlatokat megvételre is.
2008-12-13 23:34:15
Kell persze, de nem gondolod hogy ez úgy működne, hogy adod a támogatást, aztán megmondod hogy innentől kezdve hogy működünk és hogyan nem! Ez felejtős!

Bárki is támogatja az oldalt anyagiakban. Az alap szellemiség soha és semmi áron nem fog megváltozni, az irányítást és a végleges döntés jogát soha semmilyen körülmények között nem adom ki a kezeim közül. Nem magamért, hanem azokért az emberekért akik itt vannak és szeretik az oldalt.
2008-12-13 23:31:07
Én sem viccelek! (Ez viczelek dolga!:-DDD)

Közöltem a feltételeimet, hogy nekem mikor éri meg, hogy invesztáljak az Artába. A dolog nyilvános, leírtam a fórumokon!

Tudod, az rendeli a nótát, aki fizeti a zenekart!

Az üzletről nem kell engem okítani! Talán értek hozzá!

Tehát mégegyszer: Fizessem a zenekart? Mert akkor én rendelem a nótát!

Kell, vagy nem?

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 23:27:30
Szia Strawi!

Még valami: Írtad, hogy minden működik, ami az A3-ban működött! (potonak)
Te ezt komolyan írtad le? Nincs nálad valami baj?

Tehát az normális működés, hogy a statisztika azt írja, amely szerint -32766 látogatóm volt, hogy az alkotásaim összes hozzászólásainak száma 723, miközben összes látogatóim száma 189, és ebből aki legtöbbször látogatott meg, az 606-szor tette?

Hát tényleg semmi hibája az A4-nek!

Ez a baromság január óta nem változott! Pedig kismilliószor ígérted!

Ezt meghaladóan sok-sok fejlesztést javasoltunk, közöttük én is. Ebből egy vessző nem valósult meg!

De az A4-nek semmi hibája nincs!

Neked van igazad!

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 23:23:35
Nem viccelek, az üzlet így működik. Valamire nincs pénz de menne a dolog, kell rá teremteni hogy mehessen. Mondtam, ez az egész rendszer a ráfordítások hiánya miatt áll. Ez nem véletlen. Nem szándékozom már 100 ezreket beletenni valamibe ahol azt kapom, hogy én úgy sem teszek érte semmit.

A matek tök egyszerű, ha hirtelen akarod pénz kell hirtelen, ha van menni fog, ha nem akkor is menni fog, csak majd később amikor meglesz rá!
2008-12-13 23:20:01
Közöltem a feltételeimet, írásban.

Mi a válaszod? Fogjam be a pofám, higgyek neked, viszont te kiírod, hogy támogattalak? Viccelsz?
2008-12-13 23:18:36
Kedves Happypapa!

Szeretek allegórikusan fogalmazni, ez van. Ne ródd fel hibámul. Sokszor jobban árnyaltabban világít rá a tényekre, mint a nyers valóság.

Az Artát én is szeretem, azért is "kiabálok". Éppen innen az artáról választottam ki egy - sanyarú körülmények között élő - szerzőt, hogy segíthessek neki. Éppen ennek a közösségnek ajánlottam fel a segítségemet, hogy sokaknak tudjak előrelépést biztosítani, és sok "műkedvelőnek" tudjunk valóban művészi képességű alkotókkal közös virtuális és valóságos műhelyt, a hétköznapok gondjaitól elvonatkoztatni képest egyre jelentősebb teret létrehozni.

Erre mondják azt, hogy nem.

Tudomásul vettem. Tudom, mit kell tennem, én az a fajta ember vagyok, aki nem hagyja az értékeket elveszni.

Ha figyelmesen végigolvasol, nem az "egyszerű emberek", hanem a kollektív tehetetlenség ellen emeltem szót.
Nagy különbség.

És egy örök tanulság: Ami megáll, az meghal, ami lassít az lemarad, ha lemarad felfalják a farkasok.

Én ezt tudom, tapasztaltam, és nem tetszik. Ezért is szóltam, szólok.

Az Artának fejlődnie kell(ene).

Üdv: Hajcihő

2008-12-13 23:17:45
Az Artagora sosem volt az anyagiasság színtere, ellenkező esetben már tele lenne reklámokkal, de nincs.

Írod, hogy anyagiakkal támogatnád! Miért nem teszed? Feldobsz 1 milliót és máris mindenre futja majd, percek alatt egy atom nukleáris rendszert fogok neked itt felvillantani. Még ki is írom, hogy támogattad! Ez nem gúny, tényleg így gondolom.

Ha támogatni akarjuk a rendszert azt csak így lehet, nem pedig fórum vitákkal, hogy jajj így kéne meg úgy kéne. Jöhet a pénz és nincs semmi gondd, hidd el minden elkészül azonnal! Ezt bárki megteheti.
2008-12-13 23:07:39
Strawi:

Próbálkozz csak! Ennek izzadtságszaga van már!

Igen, ismertem és ismerem egy telefonszámod, azt nem vetted fel. Nem kutatom az okát.

Emlékeztetlek egy februári telefoni megbeszélésünkre, ahol is nem voltál annyira anyaoroszlán az Artával kapcsolatosan, mint ahogy most és itt írod.

Továbbá igencsak furcsa a számomra az, hogy miért is most írod le mindazt, amit leírsz, azaz azt, hogy csak az számít, hogy az Arta a tiéd, hogy bizalmatlan vagy mindenkivel szemben, és, hogy menjek a fenébe, még akkor is, ha bizonyítom, hogy az Arta közössége hasznára akarok lenni.

Értettem. Nem zaklatlak többé ezzel.
Az Arta olyan, amilyen. Én egy impertinens gazember vagyok, hogy bele merek ugatni, és, hogy anyagiakkal, szellemiekkel segíteni akarok ennek a közösségnek, az első perctől kezdve, hogy itt vagyok.

Természetesen mindenben neked van igazad, mert ez a te kizárólagos vadászmeződ. (Ez jobb, mint a revír?)

Ami nem igazán korrekt tőled, az az, hogy ezt elmondhattad volna az első alkalommal is, amikor felcsillant a szemed attól a reménytől, hogy nagy lóvét szakíthatsz az együttműködésünkből.
De azt hiszem, valami nagyon nincs rendben a gondolataiddal!

Persze ez a magánügyed!

Én befejeztem!

Üdv: Hajcihő

2008-12-13 23:02:36
Tisztelt Hajcihő!

Természetesen , ennyire azért még nem vagyok tanulatlan !

Tudomásul veszem és ha egyszerűbben írtad volna is megértem !!! De ha fiatalabb korába a pénzemmel és „okoskodásaimmal” terelgetni akartam volna , kíváncsi lennék a Te atyai szíved mennyire lenne tele szimpátiával irányomba !!

Gondolom ez sok cím , tudás nem felejtette el veled mit jelent „szülőnek” lenni ! Sajnálnám ha a sok tanulás a vele járó elismerés átváltoztatta volna a szeretet érzéseid, a hatalom hajhászás és dicsőség szintjére !

Iskolázatlanul és primitíven , az érzéseim szerint !!! Hát ha …….

Jó párszor jártam vendégként itt az oldalon és azért regisztráltam mert tetszik !!!
Jó érzéssel töltött el , hogy „egyszerű” emberek akik a megélhetésért dolgoznak, harcolnak a stressz a munkanélküliség világába, megpróbálják érzéseiket , szép érzetüket ápolni és gyarapítani! Bár lehet nem minden esetben érik el a közösség által elvárt színvonalat , de szívük lelkük benne van és megpróbálták! És bár ha megnézed „műveiket” nem garantált hogy művészi értéket takar, de mögötte ott az EMBER ! Akinek ez a megnyilvánulás az egyetlen módja a külvilág felé !Tartsuk ezt a szépséget szem előtt és ne mindig az anyagiak vezéreljenek minket! Ahogy észrevettem, sokan örülnek ( velem együtt ) hogy rátaláltak erre az oldalra, és nagyon is megfelel igényeiknek hisz azért ragadtak ( tam ) itt ! Nekem ez az oldal nagyon is lélek emelő és rengeteg élet, sors, kinyilatkozása! TETSZIK !

Tisztelettel Happypapa !


2008-12-13 22:51:16
Kedves Happypapa!

A lányom most 21 éves, és egyetemista. Meghívták Brüsszelbe, az EU Bizottságához tanácsadónak, és jövőre Etonba tanársegédnek, pedig én vagyok az apja!

Magyarán felnőtt!

Mondhatnám neki, hogy az én gyerekem, meghogy mit ne csináljon, de attól még egy önálló ember vált belőle.

Ezért aztán nem mondom meg neki, hogy mit tegyen, hanem - lehetőségeimhez képest - mind tanácsaimmal, mind anyagiakkal segítem az életét, és nem próbálom meg visszagyömöszölni a pólyába!

Remélem érthető voltam?

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 22:32:05
Hajci:

Ugyanezt tetted, ahol én egy J-helyett írtam LY-t vagy fordítva. Vagy amit neked lehet másnak nem? Mind1 is.

Az általad emlegetett telefonhívást én sosem kaptam meg. Ezt mondtam akkor is, ismered az összes telefonszámom, egyiken sem volt tőled hívás, de ha nem vettem fel, miért nem hívtál újra?

Abban az esetben amikor a megfogalmazásaid és a mondataid EMBERI minőségben jönnet át mert úgy írod le azokat, tárgyaló partnernek tekintelek egyéb esetben NEM!

Amikor azt feszegeted, hogy kezet csókolsz, meg hogy az udvari alatvalók így meg úgy. Meg hogy magamköré vizelő nárcisztikus tanulatlan senki vagyok, kicsit más a helyzet.

Igen azért nem adtam ki az Artagora forrás anyagait külsős programozásra, mert nem bízom egy több száz kilóméterre lévő olyan csoportban akinek a szóvivőjét még csak nem is láttam, és beszéltem vele 2x. Szerintem ez természetes.
Továbbra sem lesz máshogy.

Továbbá nem gondoltam akkor úgy, hogy az oldal megérett a továbblépésre! Miért? Mert nézegesd a fórumokat, a hozzászólásokat, a megbeszéléseken való részvételt, amikor azok nyilvánosak és bárki jöhet. Durván van 10 ember aki kommentel, még van 10 aki fórumozik, és van durván 50 aki folyamatosan tölt fel. Ezek közül csak 1x volt olyan amikor az adminokon kívül volt más a megbeszélésen akkor is csak 1 személy. Amikor szerveztünk találkozót az elsőn voltunk 4-en a másodikon voltunk durván 12-en és vagyunk most 1850-en. Szóval vannak itt olyan dolgok amik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének, és több ráfordítás szükséges, mint az, hogy a webshop működik-e vagy sem.

Összegezve, amikor a lentebb történtek megszületnek egy közösségi oldalon, a vezető és aközött aki állítólag segíteni akar, nem biztos, hogy bárki is szívesen akarna együtt működni akárkivel is. Az oldal pedig tovább fog lépni, folyamatosan ezt teszi, eddig is ezt tette, és ezután is így lesz! Így gondolom!
2008-12-13 22:28:22
Tisztelt Hajcihő!

Engedd meg hogy hozzád képest tanulatlan szürke kisegérként, mint „szülő” fejezzem ki értetlenségemet!

Mint írtad :

Abban amit csinálsz egyfajta "féltékenységet" érzek, hogy a te "gyereked" fejlődésébe bárki is beleszóljon!
Csakhogy ez a gyerek már kinőtt a gyerekcipőből, és - ha nem akarsz neki nagyobbat adni - akkor szorítani fogja a lábát és kilép belőle!

Már megbocsáss a saját „gyerekemet” mint „szülő” hagy neveljem , tereljem legjobb tudásom és akaratom szerint !!

Úgy érzem , nem kérnék én sem semmi fajta önkéntes mostoha, kioktató véleményéből !
Véleményem szerint mindenki a saját fiát „borját” akarja nevelgetni Ne az enyém, mert én úgy is megteszem mit megtudok!!!

És ha nem tetszik neki ahogy én teszem , csináljon magának és mutassa meg mennyivel jobban tudja mint én !

Ezt mint csak mint egyszerű „szülő” írtam ! Bocs, ha megzavartam eszmefuttatásod vagy esetleg nem értem fel annak magasságához !!!

Tisztelettel Happypapa !

2008-12-13 22:07:56
Szia Strawi!

Na jó! Akkor folytassuk, ha ehhez van kedved:

Nem tudtam beállítani a Ventrillót, mi több, ma sem tudom. Miért? Mert be vagyok oltva ellene. Azonban több alkalommal megkerestelek e-mailben, telefonon, sőt személyesen is fel akartalak keresni - előzetes egyeztetést követően - de, amikor leérkeztem a városodba az igazgatóimmal, egy esős tavaszi szombaton, akkor a telefonodat nem vetted fel, így aztán nem találkoztunk.

Ami az ötleteimet illeti, készséggel felsorolom neked, hogy hol találod meg őket a fórumokon, sőt azt is elárulom neked, hogy Somalexiának is előadtam őket egy talin, de - valahogy - minden érvem, elképzelésem, amit többek megfontolandónak tartottak (a nevüket pusztán azért nem írom ide, mert nem kaptam tőlük felhatalmazást rá) süket fülekre találtak.

Ezen felül felajánlottam a számodra, hogy a szoftvereseim a segítségedre lennének - az én költségemre - ha a dolognak az az akadálya, hogy akár kapacitásbeli gondok, akár az anyagiak hátráltatnák az Artagora fejlesztését, kiteljesedését.
Természetesen ezt is elutasítottad. Informálisan úgy tudom, hogy azzal az indokkal, hogy nem szándékozol senkivel sem megosztani a hozzá szükséges információkat. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de ha az, akkor megintcsak nem engem minősít.

Azon a találkozón, ahol Somalexia is jelen volt, nyíltan felhívtam a figyelmet arra, hogy az Artagora jelenlegi állapota az Artán jelenlévő - elsősorban - vizuális alkotók számára olyan helyzetet teremt, hogy nem tudom őket - a számodra is jelzett - nemzetközi piacra kiajánlani, azaz ez az állapot akadályozza a művészi előrelépésük lehetőségét, éppen úgy, mint ahogy ellehetetleníti, az általam felajánlott, és az Artára épülő - veled szintén egyeztetett - "Gyárgaléria" mint az Artagora állandó és nem virtuális kiállítóterme, létrehozását és fenntartását.
Arra kértem Somalexiát, hogy ezt jelezze a számodra. Gondolom megtette.
A választ a szél ismeri, vagy az se.

Mindezek fényében, a továbbiakban is megalapozottnak tartod azt az állításod, hogy soha, semmit nem tettem annak érdekében, hogy az Artagorát, amit egy kiváló műhelynek és potenciálisan kiváló felületnek tartok, megerősítsük?
Fenntartod, hogy csak a szám jár, mindezt azért, hogy ellentéteket szítsak?

Rendben. Nos, hogy az ellenkezőjét bizonyítsam, Gunodának, polgári nevén; Farkas Bíborkának, a magam költségére és kockázatára, néhány millió forintért kiadtam a "Mabinogion, walesi regék" című műfordítását, kódex formátumban, gazdagon illusztrálva, keménykötéssel, aranyozott borítóval. Ez egy kiváló műfordító kiemelkedő, hiánypótló munkája, mert ez a korszakos mű magyarul még soha nem jelent meg.
Annak idején úgy gondoltam, hogy ezt a művet az Artagora webshopjában fogom terjesztetni, és természetesen az értékesítés bevételeiből az Artagora és művészei előrelépéséhez hozzájárulni!

HOL VAN EZ A WEBÁRUHÁZ?

Kattints már rá! Működik?

A könyv megjelent, áruljuk. Ez a weboldala: http://mabinogion.uw.hu/

Miért is nem tudom ennek a hasznaiból segíteni az itteni művészeket?

Erről a szándékomról is sokan tudnak, mert kiállításokon, találkozókon is elmondtam mindenkinek az elképzelésemet, és örömmel, támogatólag fogadták!

De ezt a fajta elképzelésemet itt a fórumokon is leírtam!

Tehát, mi is a valóság?

Én ténylegesen tettem azért, magyarán milliókat fektettem bele, hogy művészek megélhetéshez jussanak, és felkínáltam a bevételeim egy részét abból a célból, hogy az Artagora és művészközössége profitáljon belőle. Az első - ezirányú - munkám megjelent. Ez pedig TÉNY!

Az amit korábban az Artáért tettél, az tiszteletreméltó. De a segítség elutasítása, a tényleges fejlődés, fejlesztés előli elzárása az oldalnak, az nem igazán érthető.

A hordákból hadakká alakulás elutasítása pedig egyenesen ártalmas.

Tehát gondolkodj el azon, hogy miért támadsz engem, ahelyett, hogy megkérdeznéd, hogy miért és miképp képzelem a dolgokat!

Abban amit csinálsz egyfajta "féltékenységet" érzek, hogy a te "gyereked" fejlődésébe bárki is beleszóljon!
Csakhogy ez a gyerek már kinőtt a gyerekcipőből, és - ha nem akarsz neki nagyobbat adni - akkor szorítani fogja a lábát és kilép belőle!
Nem hiszem, hogy ez a célod!
Úgy gondolom, hogy az lenne a helyes hozzáállás, ha tisztelnéd azokat akik a segítségedre akarnak lenni, és - jó vezetőhöz illően - koordinálnád, integrálnád a tevékenységü(n)ket, ahelyett, hogy a saját hibáid, avagy - akár mások által előidézett - tehetetlenséged ódiumait miránk hárítsd!

El kellene hinned végre, hogy nem ártani akarunk!
Amennyiben pedig ez nem áll szándékodban, akkor mondd ki: Igen, én ellenséget látok bennetek, és féltem tőletek az Artagorát!

Jogod van hozzá!

Biztos vagy abban, hogy én nem tudok vitázni? Vagy az a baj, hogy nem konyítasz a valódi viták természetéhez, mindazokkal együtt, akik tanácsokkal látnak el, vagy szervilis módon elfogadják a téves döntéseidet is?

Ironia-irónia. Nem kívánlak a Magyar Tudományos Akadémia álláspontjával untatni, ezért csak annyit: Az ironia latin írásmód. A magyar nyelv kiejtésalapú és nem zárja ki, hogy valaki - idegen kifejezéseket - hangzás alapján írjon le.

Jelzem, hogy ez a szó azon kevés kifejezések egyike, amelyet hol eredeti írásmódjával, hol - tetszésem szerint - hangzásalapon írok le.

Abban azonban egyetértek veled, hogy - jellemzően - az eredeti írásmód szerint írjuk. Ezer bocs, ha ezzel sértettem széleskörű és hibátlan nyelvtani ismereteidet.

És összegezve: Ki fordítja ki a más szavait, és miért is?

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 22:01:54
Mithril, Happypapa:

Köszönöm a hozzászólásokat eredetileg is ez lett volna a cél, csak sajnos ez nem minden esetben jön össze.
2008-12-13 21:58:16
Üdv mindenkinek!
Szerintem már eltértetek a tárgytól, amihez hozzászólva azt nem értem, hogy utólag miért kell alkotásokat törölni az adminoknak. Ha az alkotó észreveszi, hogy egyes alkotásai már nem illenek az oldalra, akkor biztos törölni fogja őket. Vagy esetleg szól neki az admin, hogy nézze át őket.
Egyébként pedig az oldal fejlődik, szerintem.
Nem kell olyan sok funkció ahhoz, hogy egy jó oldal létrejöjjön, és ez megtörtént.
És strawi csinálja egyedül, és tényleg nagyon megbízható.
És valószínűleg igaza van abban, hogy pénz kell a továbbfejlesztéshez.
Nem hiszem hogy a hozzászólóknak strawi sértegetése volt a céljuk, csak a véleményüket mondták.
Ez meg az enyém volt, egy vélemény, semmi több, azért írtam mert szeretem ezt az oldalt. mithril
2008-12-13 21:57:47
Tisztelt fórumozok !

Engedjétek meg hogy ismeretlenül és primitív módon, elköhintsem véleményem, és ezzel magamra vonjam egyesek haragját !

Végig olvasva civódásotokat, felmerült bennem, ez már nem az Artagoráról szól, minél inkább két tanult ember személyes konfliktusáról szól, melynek alapja nem itt gyökeredzik !!!

Eleve furcsának találom ha valaki regisztrál egy oldalra ahol bizonyos kötöttségek vannak, miért érzi sértőnek ha nem felel meg az elvárásoknak ! Igen furcsán hangzik ha beengedek valakit a házamba és ő akarja megszabni mit miszerint tegyek!!!

Véleményem szerint, a kritika jogosságát nem ezen a fórumon kellett volna megtennie, ha nem a megfelelő lehetőséget kiválasztva az illetékes személynél! A fórumnak mint más oldalakon nem arra kéne szolgálnia hogy, az építő kritikát személyes sértésnek vélve, felbolydítson egy közösséget!

Tisztelettel Happypapa !
2008-12-13 21:55:44
Aysa: nem.

Az a gáz az egésszel ahogy ez tálalva van. Ahogy páran azt gondolják hogy csak úgy be-be szólogathatnak mindenfélét, úgy, hogy közben fogalmuk sincs a dolgok mibenlétéről. Ez a baj. A minősítések amiket kaptam/kapunk, ez a baj. Teljesen mind1 a körbevizelő jelentése, egyszerűen Te sem vennéd másnak ha rád mondanák, de tökmind1 kiemeltem egy szót a sokból, bármely másik szóba is beleköthetnék, széles a skála.

Nem küldök én el senkit, csak tisztán látást adok.

Fiatalok vagytok még itt, semmit sem láttatok a régi és igazán kritikus időszakokból, amikor hírleveleken keresztül ment a mocsok és a köpködés naponta.

De ami igazán dühít az az hogy "Nem tettem és semmit eddig sem!"
2008-12-13 21:52:13
javítva: demokrácia
(Mielőtt felróná bárki is)
2008-12-13 21:50:04
Kedves Strawi!

Két hozzászólásom volt az egyikben egy következtetés és egy észrevétel a demeokráciáról, a másik a revír.
Ha már írok elmondom, hgy ha a srácok nem értenek egyet, mondjuk veszekednek valamin, gyakran használom azt a fordulatot, hogy "nektek folyamatosan újra kell jelölni a revíreteket?". És semmi gond vele.

Számonkérést tőlem nem olvashattál.
Az a baj velem az, hogy beleszóltam.

De tegyük fel, ha nem Hajcihő, hanem bárki más ilyen alaposan kifejtené a véleményét, őt is hasonlóképpen küldenéd el?

Üdv:Aysa
2008-12-13 21:45:58
Hol voltatok amikor 98 ban közölték, hogy 30.000 Ft a tárhely havi költsége, és kerestem 50.000-et? És ha nem fizetem lelövik!

És én nem tettem semmit????
2008-12-13 21:44:29
Melyikőtök volt ott a 90-es évek végén amikor 4 emberből 3 tönkretett egy alkotói közösséget? Szerintetek ki volt a 4. tag aki nem engedte veszni a szellemiséget, és a társaság java részét, valamint pénzt időt nem kímélve dolgozott az új oldalon?

És én nem tettem semmit????
2008-12-13 21:42:02
Még egy apróság: elolvasta bárki az Artagora történetét, hogy miből is lettünk mi valójában?

Pamo: Te ezzel tisztában vagy? Ha igen akkor légyszives mondd el pár szóban, hogy is alakult ki ez az egész? Vagy nem tudod? Majd ha tisztában leszel vele, akkor lehet NO COMMENT-ezni!

És engem nem érdekel????
2008-12-13 21:35:01
Még valami:

Mi az ami nem működik? Minden működik ami az A3-ban működött. Soha egyszer sem volt leállásunk, stb ami miatt gondok adódtak volna! Volt olyan hogy beléptél és törlődött a felhasználói fiókod oktalanúl? Nemhiszem! Számtalanszor találkozok olyan közösségi oldalakkal ahol 15-20k user van, és egyszerűen napokig nem elérhető, elvesznek az adataim stb.

Mutassatok már egyetlen egy oldalt ahol az oldal tulajdonosa szóba áll akárkivel is! ?

Az Artagora hogy is van? Fizet érte bárki? - Igen: ÉN! Más? Nem más nem!

Mit is adtam én akárkinek is?: AZ EGÉSZ ARTAGORA-T!!! És engem nem érdekelt soha semmi???? Hány éve megy? 10? Hmm.

Kitalálom akkor azt, hogy minden tag fizet 100Ft-ot havonta, az nektek nem sok. De szorozzátok már azt fel 1850-el. Mennyi pénz is az? Akkor lesz pénz mindenre, talán meg is élek belőle, és nem kell mással foglalkoznom, hogy aztán elkötlhessem amit kerestem arra az oldalra, ahol vannak olyanok akik AZT ÁLLÍTJÁK, HOGY ENGEM SOHA NEM ÉRDEKELT SENKI VÉLEMÉNY, és akkor de csak is akkor majd ha fizettek érte megengedhetitek magatoknak azt a számonkérő hangnemet amit itt most kedves HAJCIHŐ kedves PAMO és kedves AYSA megenged magának!! De amíg ez nincs így NEM! Akkor lesz bővítve a rendszer, és akkor lesznek továbblépések, ha én úgy gondolom, sem elöbb sem később. És akinek ez nem tettszik le lehet lépni!
2008-12-13 21:33:38
Kedves strawi!

Megkerestem.
A revírről van szó, aminek a határait kijelöli a tulajdonos, a hím, akié a revír. Ezt teheti körbevizeléssel, bár néhány madárfaj, énekkel jelöli. Az strapásabb, mert az ének elrepül, avagy "Verba volant scripta manent." És képes beszéd volt, példázat.

De ebből látszik, hogy, amit ír és véleményként elmond, az nem érdekes, mert Te a revír miatt haragszol, és eldöntötted, mindegy mit mond. Ezzel viszont a revírelméletet igazolod.

Üdv:Aysa

2008-12-13 21:20:24
Poto: tudod Te egyáltalán, hogy miről van szó? Mikor adtál bármilyen előrelépő életképes ötletet?
Ez kb olyan, hogy hallok egy pár szavas beszélgetést, de azért csak oda szólok valami kis szurkálósat. Ezzel nincs baj, csak legalább olvass vissza mindent, és kérj egy pár évre visszamenően beszámolókat a történésekről. Köszi!
2008-12-13 20:55:49
Hajci:

Annyira kiforgatod mások szavait, hogy az már katasztrófa. Nem azzal van a baj, hogy véleményed van, hanem azzal ahogyan az tálalod, automatikusan próbálsz megalázni másokat szinte csípőből és gondolkodás nélkül, és még téged zavar amikor felszólalnak ellened? Hát nem tudom!

Demokrácia? Hogy gondolod, hogy itt a Te általad elképzelt demokrácia életképes? - Igen demokrácia az van, de nem abban az értelemben ahogyan azt elképzeled. Az oldalon egy vezetőségi testület működik, ahol az adminok meghallgatják mások véleményét, majd a vezetőségi üléseken felhozzák azokat, és megvitatjuk majd közösen eldöntjük. Teszerinted a parlamentbe is mindenkit beengednek?

De nem is maradok meg itt, tovább megyek, a nagy elképzelésedet egyszer én is megpróbáltam kivitelezni, amikor ki volt hirdetve hetekkel az adminisztrátori megbeszélés ami nyilvános volt, és mindenki jöhetett elmondani a kis dolgait, mit gondolsz hányan voltunk? 5-en! Aztán csak internet kellett meg mikrofon. Na akkor ilyenkor mi van? Te is csak annyit mondtál, hogy nem bírod beállítani a ventrilo-t sem, még akkor sem voltál rá képes amikor kitettem a segédletbe lépésről lépésre hogy hogyan kell. NO COMMENT!

Poto kolléga neked is NO COMMENT, mert Te sem tülekedtél egyszer sem amikor vezetőségi megbeszélések voltak, és még engem nem érdekelt soha semmi mi?

"Okosabb vagyok-e másoknál? Nos sokaknál igen, míg sokaknál nem.
Osztogatom-e az észt? Ó nem. Pusztán leírok valamit, ami a véleményem. Nem kell vele egyetérteni.
De: Egyetlen szóval sem szálltál, száltatok vitába az általam írtak TARTALMI részével, hanem a modoromat firtatod, mégpedig - és ez az én véleményem - igencsak modortalanul.
Én, írónikus, karcos vagyok, te ezzel szemben alpári.
Én jó szándékkal teszem (a továbbiakban azonban nem, mert nem látom értelmét, tehát csinálj amit akarsz, és ahogy akarod, ha a jó szó nem hat), te azonban egy olyan álláspont védelmében (a szándékaidat nem firtatom), ami nem feltétlenül előnyös a közösség egésze szempontjából, mert - bizony - PRAKTIKUSAN megosztó, ha hiszed, ha nem."

Te vagy karcos én meg alpári? Én mikor neveztem bárkit tanulatlan maga köré vizelőnek? Kissé ellentmondásos, bár szerinted ennek is biztos megvan az oka! És tudod miért nem szállt senki vitába? Mert nem tudsz vita szinten megmaradni, szurkálódsz és folyamatosan minősítesz bárkit. Ez a baj. Ja és az „írónikus”: inkább: ironikus nem? Bocs!
2008-12-13 20:51:45
Kedves strawi!

Szemmel láthatóan a biológiai ismereteid is hiányosak, továbbá ehhez képest a szinonímákkal való közlés tekintetében is kívánnivalókat hagysz magad mögött.
Akkor, hogy ismereteidet bővítsem: Revír; az a terület, amit a vezérhím körüljelöl, és a magáénak tekint.
Egyéb eszköz híjján, ezt a vizeletével teszi.

A párhuzamok, a képes beszéd pedig, arra valók, hogy - mint jelen esetben - az ember a közlésében felhívja figyelmet arra, hogy mennyire nem méltó magatartás egy intellektuálisan messze az állatvilág felett álló lénytől ez a fajta viselkedés.

Ha pedig megsértődsz ezen, az ismételten csak nem engem minősít!
Marhára sértődékeny vagy!

Miért?

Üdv: Hajcihő2008-12-13 20:32:50
Kedves Aysa olvassál már kicsit lentebb, amikor Hajcihő magam köré vizelőnek nevez!!!

Téged érdekelne innentől kezdve akármi is amid mondd? Már ne is haragudjál!
2008-12-13 20:19:26
Kedves strawi!

Tehát ha más ír, az ő véleménye érdekel.

De nem írhat, mert ez nem rá tartozik.

Ha mégis ír, felforgató, és kipontozódik.

Tehát nem érdekel a véleménye senkinek!

Még egy apróság!

demokrácia
"Hogy működhetne 1850 ember között az hogy egy eldöntendő kérdésről mindenki voksolhatna?"

Vajh hogyan is lehetne akkor az államokban demokrácia, ha több millió embernek van választójoga, és voksolhat igennel, vagy nemmel a közösséget érintő kérdésekben?

Üdv: Aysa
2008-12-13 20:02:32
Kedves strawi!

Ha már megszólítottál:

Utoljára 2008. 08. 08-án vettem magamnak a bátorságot, hogy meg merjem kérdezni, hogy hol tart a 2008. 01.01-re ígért nagy és végleges, minden józan igényt kielégítő átalakítás.
NEM én nem tartottam be azt, amit ígértem.
Bocsánatot kérek, ha egyharmad évnyi idő után meg mertem szólalni, ami azonnal olyan következménnyel járt, hogy máris két admin "warning" listára tett! Minden bizonnyal én vagyok a hibás, hogy egy ilyen lehetetlen, megosztó alak vagyok.

Jelzem, hogy a mostani megszólalásomban NEM érdeklődtem aziránt, hogy mi a fene van az ígéreteiddel, mert erről letettem.
Jelzem, hogy az admin(oka)t sem támadtam meg, pusztán felhívtam a figyelmet arra a jelenségre, ami az EGÉSZ magyar közéletre is vonatkozik, azaz arra, hogy egy ország egésze veszíti el a biztos támpontjait, amihez igazodhatna, és azzal "szórakoztatja magát", hogy ki akarja találni a legmarginálisabb, avagy a központi hatalom szándékait, hogy megfelelhessen azoknak.
Bocsánatodért esedezem, hogy az igazságérzetem nem igazán viseli el ezt a fajta helyzetet, hogy nem vagyok egy provinciális lelkületű, szervilis gondolkodásmód feltétlen híve. Bocsánat, hogy ezért aztán megosztó személyiség vagyok!
És mégegyszer, nem demagóg-e az az állításod, hogy 40 fórumból, 30-ban én osztom az észt? Különös tekintettel arra, hogy négy hónapja meg sem szólaltam?
Netán, fél évig nem kellett volna?
Vagy mi az a toleranciahatár, amelyet nem sértek meg, ha véleményem van, és az - netán - nem egyezik a tiéddel, és a környezetedével?
Igazságos, és tisztességes az, ha ezt nem tudom, de ezért ledorongolsz?

Okosabb vagyok-e másoknál? Nos sokaknál igen, míg sokaknál nem.
Osztogatom-e az észt? Ó nem. Pusztán leírok valamit, ami a véleményem. Nem kell vele egyetérteni.
De: Egyetlen szóval sem szálltál, száltatok vitába az általm írtak TARTALMI részével, hanem a modoromat firtatod, mégpedig - és ez az én véleményem - igencsak modortalanul.
Én, írónikus, karcos vagyok, te ezzel szemben alpári.
Én jó szándékkal teszem (a továbbiakban azonban nem, mert nem látom értelmét, tehát csinálj amit akarsz, és ahogy akarod, ha a jó szó nem hat), te azonban egy olyan álláspont védelmében (a szándékaidat nem firtatom), ami nem feltétlenül előnyös a közösség egésze szempontjából, mert - bizony - PRAKTIKUSAN megosztó, ha hiszed, ha nem.

(Egyébiránt érdeklődésemre tartana számot, ha szemantikailag kifejtenéd, hogy az én stílusom miben és mennyiben hagy kivetnivalót maga után, ahelyett, hogy egyetemi tanulmányokra utasítanál a jómodor megszerzése tárgyában, mint a jómodor nagykövete.)

Kit érdekel, hogy hány vállalatom van? Ki írta, hogy valakit érdekeljen? Pusztán annyit írtam, hogy van ám nekem kellő elfoglaltságom, nincs szükségem még egyre ahhoz, hogy eltöltsem az időmet, és pusztán a VALÓS elfoglaltságommal INDOKOLTAM. Mit írtam volna? Netán azt, hogy sűrűn járok bilire?

Képzeld, megfordult már a fejemben, hogy vannak itt Magyarországon munkanélküliek, és én TESZEK is róla, hogy ne legyenek még többen, ezért aztán azzal vagyok igazából elfoglalva, hogy MEGŐRIZZEM az alkalmazottaim munkahelyét, hogy SENKIT NE bocsássak el, és a JÖVEDELMÜK SE csökkenjen!

Azonban ezzel most sem dicsekszem, csak a parttalan demagógiádra adtam választ.

Megleplek: Nem minősítettelek, és ilyent a jövőben sem teszek. Pusztán a véleményemet közöltem, mint ahogy - remélem - te sem a minősítés szándékával céloztad meg a személyemet.
A legkevésbé sem vonom kétségbe sem az erkölcsi érzékedet, sem a tisztességes szándékaidat, azonban igenis kritizálom a gyakorlatodat, amit folytatsz. Teszem ezt azért, mert TE vagy az aki NEM tartottad be az általad adott ígéreteket, azok nem én miattam nem perfektuálódtak.
Az pedig SENKIT nem érdekel, hogy egy VEZETŐ POZÍCIÓBAN lévő ember ígéretei miért nem valósulnak meg! Azokat akiket ez érint csak az eredmények, vagy az eredménytelenség érdekli, CSAK ezen keresztül képesek lemérni a VEZETŐ képességeit. Honnan tudom? Nos onnan, hogy én is ezt csinálom! (Látod, már megint hivatkoznom kell a magam professziójára!)

Esetedben az a TAPASZTALAT, hogy MÉG MINDIG nem jött össze az, amit ígértél!

Én pontosan tudom, hogy mennyi buktató van egy-egy dolog megvalósításának a szándéka, és a megvalósulás között!
Azonban soha nem árt, ha erről az ember mindazokat értesíti, akiket közvetlenül, vagy közvetve érint a dolog!

Netán, még segítséget is kaphat!

Ennek az információnak HIÁNYÁT tartom a hibának!
Azt pedig hidd el, hogy a közvetlen munkatársaid - át nem gondolt - sérelme az, ha azt mondják, hogy miért is piszkálják őket, hiszen mindent megtesznek azért, hogy eredményes legyen a munkájuk!
Ők sem látják ugyanis, hogy a "csendes elvárás" nem teljesítése mennyire romboló, még akkor is, ha a nagy többség - bizony félelemből - nem engedi meg magának a kritikát!

NEM arról van szó, hogy nem a legnagyobb erőfeszítéssel dolgoznak, hanem arról, hogy erről az embereknek fogalmuk sincs!
Tudod Magyarországon a P&R még mindig ördögtől való dolognak tűnik, pedig nem az, hanem a munkát elősegítő terület.
EZÉRT kell elmondani azt, hogy mi, miért történik (vagy nem történik).

Mégegyszer: Senkit nem osztok, és észt sem osztok, mert ez utóbbi amúgy is lehetetlen. Csak annyit tettem (megígérem, soha többé nem teszem), hogy a jól prosperáló vállaltok igazgatótanácsának a szellemi színvonalán (lehet, hogy ez ide sok) elengedtem egy vitairatot, abból a célból, hogy hátha van itt néhány olyan kiművelt emberfő (Első helyen rád gondoltam, rosszul tettem?), aki képes ezt érdemében átgondolni, és a benne szereplő gondolatokat integrálni az Arta működési rendszerébe, ha az alkalmas a működés feljavítására, különös tekintettel az elbírálás paradigmájára.
Látom tévedtem, azt amit írtam, te és még néhány ember anyázásnak értékeli.
Bocs. Többé nem fogok senkit vegzálni egy művészeti, mi több már - állítólag - tudományos igénnyel megfogalmazódott oldalon szociológiai, filozófiai, szervezési elméleti kérdések felvetésével, ha ez itt meghaladja a kvalitásokat.

Nyilván azért nem vagy te sem kíváncsi a véleményemre, mert az a számodra is megterhelő.

Ami pedig azt illeti, hogy "Magyar embert" írjak, vagy "Magyarul" írjak, azt majd csak akkor fogom tenni, ha magyarul a közös főnév nagybetűvel lesz írandó, mint a németeknél. (Ha Németországot írtam volna, akkor JÁR a nagybetű, merthogy abból csak EGY van, és SZEMÉLYES főnévként viselkedik, merthogy az.)
Az azonban még véletlenül sem jutna az eszembe, hogy bárkit is kioktassak a Magyar nyelvtan ismeretéről, ha én magam pl. a "részrehajlás" szót "ly"-el írnám. Ez azért tényleg kiábrándító, nem?

Nos nekem aztán tényleg nem szándékom, hogy megbántsalak, mert ez fel sem merült bennem, de ha úgy gondolod, hogy ez a szándék vezérelt, akkor ezért valóban én vagyok a hibás, mivel magammal egyenrangúnak és azonos kvalitásúnak, értékes, és érdemes vitapartnernek tekintettelek, éppen úgy, mint bárki mást ezen a földön.

Bocsáss meg érte!

A továbbiakban ismét csak hallgatásba burkolózom, egyben kívánok neked, családodnak és valamennyi adminodnak családostól, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Üdv: Hajcihő


2008-12-13 18:45:05
Egy valamit kifelejtettem, a segédletet mától elkezdjük közösen kidolgozni az adminokkal, úgy hétfő magasságára várható a végleges verzió, amiben minden le lesz írva pontosan, hogy az ilyen kényes helyzetek elkerülhetőek legyenek.
2008-12-13 18:40:57
A Warning rendszer már régóta fontolgatott, és több admin által igen csak jónak gondolt dolog. Ez idáig "nem volt" rá szükség, de most már van, és én is jónak gondolom. Ez nem azért lesz bevezetve, mert most aztán hatalmaskodni fognak az adminok, hanem azért, mert ha csak az utóbbi 1 évet nézem vissza, az ilyen viták, és egymás személyét JOGTALANÚL minősítő egyének miatt többen elhagyták az oldalt. Nem volt aki kiálljon értük? - De volt, csak egyszerűen nem voltunk felkészülve az ilyen minőségű beszélgetésekre. És foglaljunk állást egy vitában ami már a 2.3. beírás után nem is vita, hanem anyázás? - Ugyan. Állandóan ragadjunk le ott, hogy a 40 fórumból 30-ban Hajcihő osztja az észt? - Kinek kell ez gyerekek?

És Kedves drága Hajci: az a gáz veled, hogy mindig okosabb vagy mint bárki, nem az oldalon, hanem a galaxisban. Ez tény nem lehet vele mit kezdeni. Vannak akik ezt komálják vannak akik nem, itt szinte senki a vezetőség meg aztán pláne. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, és szerintem nem is kell. Alapvetően biztosan egy jó ember vagy a magad által jónak gondolt és felépített világban, csak van ott még valaki? - Ez idáig mind rendben van, elfogadunk ilyennek. Nade, a stílusod az hagy némi kivetni valót maga mögött.

Kit érdekel szerinted, hogy hány vállalatod van? Az meg aztán pláne, hogy hogyan irányítod őket. Bocs, de vedd már észre magad, ez nem az a közösség ahol számít, hogy mennyi pénz van a zsebedben.

Megfordult már a fejedben az, hogy vannak itt olyanok akik a mostani nagy Magyarországban munkanélküliek? Akiknek gondd az, hogy holnap miből vegyenek kenyeret? Ha te akkora császár vagy a szakmában, legalább másokat tisztelj meg azzal, hogy nem irogatod be ezt folyamatosan, szerintem már mindenki tudja, még azok is akik ma regisztráltak, de ha kéred kiküldöm hírlevélben.

Engem is megfelelően minősítettél a lentebb írtakban, nem csak szakmailag, de emberileg is. Erre csak annyit mondok, hogy engem itt sokan ismernek személyesen is, és nem hiszem hogy akadna olyan aki egyszer is megkérdőjelezte volna a megbíthatóságomat, az emberiségemet, és a becsületességemet, vagy műveletlen, maga köré vizelőnek nevezne. Persze rajtad kívül. Ismét mondom nem hiszem, ettől függetlenül lehet, hogy volt ilyen.

Ja a Warning dolog: tudod 2 Admin azonnal Warningra tett ahogy ezt a jogot ma délután a kezükbe adtam, mindenféle kérdezés nélkül. Miért? Szerintem ezt nem kell megmagyarázni aki tudja tudja, aki nem az jobb ha nem is foglalkozik vele.

Az, hogy nem vagyok kíváncsi a véleményedre az is azért van, mert nekem tényleg van más elfoglaltságom is azok mellett, hogy itt próbálom a dolgom végezni amennyire időmből telik, és amikor itt vagyok nem akarok azzal foglalkozni, hogy Hajci már megint valakit oszt, valami nem tettszik neki, valakinél megint okosabb.

Ja és kicsit kiábrándítónak tartom a lexikálisnak nevezett megfogalmazásaidat. Tudod Magyar emberekkel kommunikálunk, vagy Magyarul nehéz?

Nem akarlak megbántani, mert mondom biztos egy jó ember vagy, de el kéne gondolkozni kicsit a dolgokon, elvégre Te jöttén mihozzánk nem mi mentünk hozzád!
2008-12-13 17:44:57
Végre egy kis élet a fórumon.:))
„Az ilyesfajta ( alább olvasható ) konfliktusok és kirohanások elkerülése végett a közeljövőben bevezetünk az oldalra egy ún. "Warning" figyelmeztető rendszert. Ez a rendszer szinte minden hasonló tartalmú oldalon működik,”
Te , strawi, nem lehetne , hogy a most, beígért változtatások helyett inkább azon változtatnátok, hogy a fórumban, az a topik kerüljön felülre, amelyikben az utolsó hozzászólás van? Szinte minden hasonló tartalmú oldalon ez is működik…))

Erre a ”Warning-ra” meg kár az időért. Aki menni akar had menjen.
Én még olyan fórumot, helyet nem láttam, hogy ne lenne ott, legalább egy-két, hím nemi szervből elő spriccelő…… admin.:)) Na hát itt is kell hogy legyen…)))
Meg olyat se láttam még, hogy ahol három, vagy annál több magyar összejön, ne lenne vita.
Ne lenne egy, a többitől sokkal okosabb, általában az igazság bajnoka, aki többnyire a tömegben a legsértődékenyebb)) Próbál ékesen szólni, és valljuk be, megosztani. Aki a ”köz-jó” mögé bújva próbálja sütögetni a saját pecsenyéjét. Szeret hó fehér, vagy éjfekete, lovon járni, és az igazság bajnokaként vívni. Csak az a bibi, hogy a végén, általában, minden kiderül.

Meg olyanok is vannak, akik komoly dolgokat feszegetnek, de mindenre azt mondják, hogy ne vegyél komolyan, csak
viczelek

2008-12-13 17:11:04
Szia!

Azaz ezt úgy kell érteni, hogy az általam kinyilvánított vélemény megér egy "Warningot"? Azért maradjunk magyarok, hátha nem árt; egy figyelmeztetést?

Ha igen, miért is?
Ha nem, miért nem?

Kezded érteni, hogy mi a probléma?

Ez ismerős?

"...De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a "Nincsen apám" versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

"Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén" --
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj --..."

Tehát mik azok a tartalmi, avagy formai okok, amelyeket figyelmeztetéssel illik jutalmazni?

Azaz mikor élhetsz "horgerantali" jogokkal, miért, és melyik "józsefattilákkal" szemben?

Mi a jogos bírálat, és mi a személyeskedés, mindkét irányban?

Szerinted, Horger Antalnak igaza volt?
És: Ki is az a Horger Antal?
És: József Attila?

És: Kinek van igaza? Aki József Attila szellemét, - akár pimasz - igazságát, tehetségét védi, avagy annak, aki horgerantali magasságokból a személyes hatalmát, - vélt és soha le nem írt, mi több, érdemében meg sem fogalmazott, és senki által el nem fogadott - jogait gyakorolja?

Igencsak kíváncsi lennék a véleményedre! Mert engem - szemben veled - érdekel a véleményed! Na meg az, hogy mi alapozza azt meg!

Üdv: Hajcihő
2008-12-13 16:39:27
Bocs enter-t nyomtam. Tehát a folytatás:

A rendszer a mai nappal életbe lépett. A szabályozásokkal kapcsolatban hétfőig felkerül egy anyag, a segédletben lesz olvasható. Ezen szabályozásokat feltétel nélkül be kell tartani.

Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy mostantól semmit sem szabad, csupán az alábbi példával élve, nem lesz joga innentől kezdve senkinek így íly módon letámadni sem a tagságot, sem a vezetőséget. Minden kérdésre megfelelő segéd anyag lesz elérhető a segédletben.
2008-12-13 16:33:20
Az ilyesfajta ( alább olvasható ) konfliktusok és kirohanások elkerülése végett a közeljövőben bevezetünk az oldalra egy ún. "Warning" figyelmeztető rendszert. Ez a rendszer szinte minden hasonló tartalmú oldalon működik, nálunk eddig úgy gondoltuk nincs rá szükség, de most már több Admin kezdeményezésére is úgy gondolom megérett a dolog. Minden aktív tag, aki közösségbomlasztó, vitaszító, modortalan, etc. az oldalhoz méltatlan és korántsem illő viselkedést tanúsít akár egy másik tag, akár egy admin felé, a sértett személy sTrawi felé benyújthatja igényét egy Warning figyelmeztetés elküldésére. Eme rendszer lényege az volna, hogy abban az esetben, mikor három ilyen figyelmeztetés összegyűlik egy tag viselkedésének következtében az oldal fájdalmas vagy éppen boldog búcsút vehet a tagtól. Ennek a jognak gyakorlásához senki más nem kap jogot, mint az oldal tulajdonosa, a kisstílű leszámolási kísérletek elkerülését megakadályozólag.
2008-12-13 12:44:46
Nos szemmel láthatóan, ha valamit félre akarsz érteni, akkor félre is érted!
Az egód óriási, ami nem baj, csak éppen nincs igazad. A tartalommal nem bíró egó (az adott területen) csak hátrányt jelenthet, mind tulajdonosának, mind a tőle függőknek.
Akkor részletesen megválaszolom és cáfolom az állításaidat.

1 - nincsenek lefektetett szabályozások? Akkor a feltöltési segédletben és a feltöltéskor mik azok a pontok? - Olvasnod kéne mielőtt megszólalsz.
Válasz:
- NEM általános szabályozásokról, hanem szakmaiakról beszélek!
Ezekhez azért - egy kicsit - több kell, mint amit a feltöltési szabályzat tartalmaz(hat).
- Nem arról van szó, amit az tartalmaz, hanem a művészeti kritériumokról, amiket NEM tartalmaz, de nem is tartalmazhat, mert az egy más - műbírálói - kategória.
- Ehhez szakértelemmel összeállított, egy HOZZÁÉRTŐ grémium által megfogalmazott KRITÉRIUMRENDSZER kell, mert AZZAL SZEMBEN NEM LEHET azzal a váddal élni, hogy személyes szubjektivitás vezérelné az elbíráló(k) személyét!
EZT HIÁNYOLOM, és NEM önmagában vitatom a meghozott EGYEDI döntést, mi több - mint többször hangsúlyoztam - azt EGYÁLTALÁN NEM vitatom, mert nincsenek SAROKPONTJAIM hozzá!
NEM a jelen (Deterke) műveivel szemben alkalmazott törlés JOGOSSÁGÁT vitatom, hanem azt a KRITÉRIUMRENDSZER NÉLKÜLISÉGET, amely éppen az Ő megszólalását tette - ha úgy tetszik (nem tetszik) "jogilag" - megalapozottá.
Ha nem érted, amit írok (és szemmel láthatóan nem érted), akkor ez a nyilvánvaló oka annak, hogy azt feltételezed, hogy ez akár ellened, akár az Arta ellen szól!
Ezért, hogy érthető legyen, hangsúlyozom; amit írok, az éppen a KONFLIKTUSOK ELKERÜLÉSÉT célzó gondolatok "papírra vetése". Tehát az a szándékom, hogy NE legyen se az Arta, se az adminok bármelyike olyan támadásoknak kitéve, ami éppen ebben a fórumban jelent meg.
A kritériumrendszerek hiánya ugyanis - teljes természetességgel - konfliktusokat eredményez. Ez pedig sem az alkotóközösségnek, sem az egyes alkotóknak nem szolgálja az érdekeit.

2 - a minőségi javításokról sokszor esett már szó, az adminok folyamatosan kommunikálták ezeket le a tagságunkkal, úgyhogy itt megint csak kicsit hiányosak az információid.
Válasz:

- Igen, hiányosak az információim, de - szemmel láthatólag - Deterkéé is azok voltak, aki "egy messze nem kompetens személy" tevékenységéről beszélt, nyilvánvalón azért, mert mint írja; "Sajnálom, de a szintet nem ismertem, bizonyára többet kellett volna böngésznem a helyet, Illetve eljárni a szintező iskolába.".
Ha pedig az ÉRINTETT nem ismeri a kritériumokat, akkor már MEGINT nem neked van igazad, amikor rajtam kéred számon az információim hiányát, amik NEM is lehetnek, ha NEM ADSZ MINDANNYIUNK SZÁMÁRA információt!

3 - nem foglak törölni, mindig van valaki aki azt gondolja bármit megtehet, és bármilyen cinkeléssel is akármit előidézhet, mégpedig kicsit már unalmas és gyerekes módon. Megnyugtatlak ez nem lesz így, és tudom az fáj, hogy nem vagy admin, de elárulom, SOSEM LESZEL AZ!

Válasz:
- Mit is idézek én elő? Elmondom: - talán - vitát. Talán azzal a céllal, hogy NE álljon elő ilyen helyzet, és, hogy egy - világos, nyomonkövethető, művészetkritikailag megalapozott - kritériumrendszer, éppen az Arta értéké növelje.
- Gyerekes módon történő, unalmas cinkelés? Jó volna, ha alapfogalmakkal tisztában lennél.
- Fáj, hogy nem leszek admin? A legkevésbé sem! Én ugyan felajánlottam, hogy készséggel a segítségetekre lennék, de kösz, semmi szükségem rá, mivel van mivel elfoglalnom magam. (Például azzal, hogy kiadtam Gunoda könyvét kódex formátumban, mert megígértem, és mert ő képes volt EGYÜTTMŰKÖDNI, ezáltal a saját alkotói előrelépését ELŐSEGÍTENI. Nem tudom, emlékszel-e még rá, hogy az Artának, személyesen rajtad keresztül felajánlottam ugyanezt ezt a segítséget, lehetőséget, pusztán az EGYÜTTMŰKÖDÉS igénye mellett.)
Tudod, ahová nem kellek, oda nem tülekszem. Elég nekem a vállalataimat elvezetni, és a velem szemben barátságosan viselkedő értékes embereket segíteni.
Következésképpen nem fogok egyik kardomba se beledőlni, hogy nem leszek az artán soha admin! :-DDD
Továbbá hálás köszönetem, hogy nem törölsz. Alkalmasint - ha találkozunk - kezet is csókolok neked érte!

4 - modort nem tanítanak az egyetemen????

Válasz:
A modort nem az egyetemen tanítják, hanem az ember családjában. Engem megtanítottak rá. Ha te azt gondolod, hogy ez egyetemi tantárgy, akkor ezen a téren nem nekem vannak súlyos, és sürgősen pótlandó hiányosságaim.

5 - neked ki mondta, hogy demokrácia van? Kicsit el vagy tévedve. Hogy lehetne egy ilyen oldalon demokrácia? Hogy működhetne 1850 ember között az hogy egy eldöntendő kérdésről mindenki voksolhatna? Az adminok döntenek, ott van demokrácia sehol máshol. Az Adminok figyelembe veszik mindenki akaratát akkor amikor eldöntenek valamit, azért adminok!

Válasz:
Neked kimondta, hogy a demokrácia megegyezik az anarchiával, és, hogy ennek az ellentéte az autokrácia, vagy a diktatúra?
Szemmel láthatóan nem vagy tisztában alapvető fogalmakkal, amit egyébként nem csodálok, mert a magyar lakosság közel egészének sincs halvány segéd fogalma sem róla!
De azért most neked elárulom: A demokratikus irányítás alapja, a pontos kritériumokon alapuló önkéntes jogkövetés, és a vezetés AKARATÁNAK és DÖNTÉSEINEK - ezen keresztül történő - ELFOGADÁSA.
A diktatúra mindennek az ellenkezője, éppen úgy mint az autokrácia.
Sokat kellene még vezetéselméletből, és gyakorlatból tanulnod. (Vagy nem, és csinálod, amit csinálsz! A hozzá való jogodat sosem vontam kétségbe, csak - mint írtam - nem szimpatizálok vele.)

6 - ha Deterke és Soma között nincs más egyéb megbeszélni való úgy ezt a fórumot megszüntetem. Az ilyen fajta megbeszélések kizárólag az Admin és a Feltöltő között kellene hogy megtörténjenek, nem pedig így, hogy olyanok is bele akarnak szólni akiknek aztán végképp nem kéne!

Válasz:
Ezt pedig cenzúrának, és "történelemhamisításnak" hívják. "Ami nekem nem tetszik az nem is történt meg" alapon.

7 - Hajci kérlek ne írj, nem fogom elolvasni. Miért? Mert nem érdekel a véleményed! - És mielött tovább gondolnád, ez csak rád vonatkozik.

Válasz:
Ha nem érdekel a véleményem, miért reflektáltál rá? Nem vagy kissé nárcisztikus?:-DDD

8 - és igen, köszönöm: EZ AZ ÉN VÁRAM, AZ ÉN ADMINJAIM, ÉS AZ ADMIN DÖNTÉS AZ ÉN DÖNTÉSEM!!!

Válasz:
Továbbá a te revired, amit körbevizeltél, mert így is lehet fogalmazni. Mi a különbség?

És végül: Nagyon sajnálom, ha nem veszed észre, hogy "Érted haragszom, nem ellened!"

Üdv: Hajcihő


2008-12-13 08:05:11
1 - nincsenek lefektetett szabályozások? Akkor a feltöltési segédletben és a feltöltéskor mik azok a pontok? - Olvasnod kéne mielőtt megszólalsz.

2 - a minőségi javításokról sokszor esett már szó, az adminok folyamatosan kommunikálták ezeket le a tagságunkkal, úgyhogy itt megint csak kicsit hiányosak az információid.

3 - nem foglak törölni, mindig van valaki aki azt gondolja bármit megtehet, és bármilyen cinkeléssel is akármit előidézhet, mégpedig kicsit már unalmas és gyerekes módon. Megnyugtatlak ez nem lesz így, és tudom az fáj, hogy nem vagy admin, de elárulom, SOSEM LESZEL AZ!

4 - modort nem tanítanak az egyetemen????

5 - neked ki mondta, hogy demokrácia van? Kicsit el vagy tévedve. Hogy lehetne egy ilyen oldalon demokrácia? Hogy működhetne 1850 ember között az hogy egy eldöntendő kérdésről mindenki voksolhatna? Az adminok döntenek, ott van demokrácia sehol máshol. Az Adminok figyelembe veszik mindenki akaratát akkor amikor eldöntenek valamit, azért adminok!

6 - ha Deterke és Soma között nincs más egyéb megbeszélni való úgy ezt a fórumot megszüntetem. Az ilyen fajta megbeszélések kizárólag az Admin és a Feltöltő között kellene hogy megtörténjenek, nem pedig így, hogy olyanok is bele akarnak szólni akiknek aztán végképp nem kéne!

7 - Hajci kérlek ne írj, nem fogom elolvasni. Miért? Mert nem érdekel a véleményed! - És mielött tovább gondolnád, ez csak rád vonatkozik.

8 - és igen, köszönöm: EZ AZ ÉN VÁRAM, AZ ÉN ADMINJAIM, ÉS AZ ADMIN DÖNTÉS AZ ÉN DÖNTÉSEM!!!
2008-12-12 15:59:34
Még rövidebb leszek: Ugye a "ius murmurandi" megillet?

Mint látod, én sem kérdőjeleztem meg az admin döntését. Én egy paradigmát, struktúrát - nevezd aminek akarod - kérdőjelezek meg.

Ez pedig az "alkotmánynélküliség".

Tudod, szabályoknak akkor lehet megfelelni, ha azok MINDENKI ELŐTT ismertek, betarthatók és elfogadottak. Ha azokat valaki áthágja, vagy nem felel meg a mércéjének, akkor joggal számon lehet kérni.
Mindaddig azonban, amíg ez NINCS ÍRÁSBAN LERÖGZÍTVE, addig ez nem minősül(het) másnak, mint szubjektív döntésnek. Ez pedig nem az én találmányom, hanem egyetemen tanított anyag.

Következésképpen: Bármennyire is megalapozott egy döntés, mindaddig amíg nem ismertek mindenki előtt a játékszabályok, nem lehet egyéb, mint egyoldalú, mint ilyen, pedig jogsértő.

Nem véletlen az, hogy folyamatosan a játékszabályok megismerését, megismertetését szorgalmazom.

Viszont neked - szemmel láthatólag - az áll az érdekedben (úgy gondolod, vagy bele sem gondolsz), hogy a szabályok akármikor módosuljanak, módosulhassanak, tetszésed szerint.
Ezzel sincs nagy baj, ó királyom, mert jogod van hozzá, hiszen nálad van a pallos; a törlés lehetősége.
Ezért tudomásul veszem, mi több elfogadom, hogy úgy gondolod, amely szerint a kamarilla fenntartása és a kamarillapolitika az a limes, amely a te demokrácia-elképzelésedbe még belefér.

De ugye, az nem baj, ha én - mint egyszerű halandó a te nagyméltóságú udvarodban - ezzel nem értek egyet?
Ugye meghagyod nekem a morgás jogát (ius murmurandi), és nem veszed a fejem, azaz nem törölsz?

Üdv: Hajcihő
2008-12-11 15:31:30
Rövid leszek, sietek...

Az admin azért admin, hogy döntéseket hozzon. Azok akik jelen pillanatban az Adminisztrátori poszton csücsülnek nem azért vannak ott mert nem találtam jobbat, hanem azért mert feltételek nélkül megbízom bennük, és tudom azt, hogy ugyanazokat a döntéseket hozzák amiket én is hoznék. Itt született egy adminisztrátori döntés, aminek bármennyire is furcsa nekem is alá kell vetnem magam. Megkérdőjelezhetem ugyan, de nem teszem, miért? - Mert az admin úgy döntött ahogy a legjobbnak látta. Soma esetében sincs ez másképp, soha egyszer sem kellett még kérdőre vonnom a döntései miatt, és soha nem fordult elő olyan dolog, hogy nem értettünk volna valamiben egyet. Volt amit meg kellett beszéljünk de ennyi.

Kb úgy érzem ezt a helyzetet mint amikor azt feszegette itt valaki, hogy az oldal háttere miért fehér!

Ha a döntés adminisztrátori akkor ott már nem sok minden megbeszélni való van úgy gondolom, elfogadni nem kötelező, de akkor az oldalon sem kötelező szerepelni. 1998 óta soha nem fordult elő, hogy az adminisztrátort kérdőre kellett volna vonnom a döntései miatt. Bármelyik adminom mellett kiállok, mert tudom, hogy amit tesz azt szívből teszi teljesen részrehalylás mentesen.
2008-12-09 21:31:59
Kedves Deterke!

Milyen többségről beszélsz?

Még csak az sem valószínű, hogy akár tíz ember akaratáról lenne szó!

Itt néhányan elhatároztak valamit, és azt is csinálják, amit elhatároztak.
Joguk van hozzá. Hogy tetszik-e? Találd ki.

Üdv: Hajcihő
2008-12-09 18:07:20
Namostaztánmáramindenit!

Kedves Hajcihő!
Abból amit írtál Én azt látom, hogy egy kompromisszum.
A kezdet és a jelen közt. Ha a többség akarata érvényesült, akkor ezt nem fogják már elfogadni (a többség túl agresszív lény ahhoz, hogy belássa hibáit). Ha a "vezetőségé", akkor sem.
Amit én akarok, az már a múlt (lsd.: lejebb Cofnak írt megrökönyödésemben).
Azt hiszem egyik fél sem kompromisszumképes.

Kedves Cof!

Rengeteg új információval láttál el.
A legnagyobb dilemmám, ha ez tényleg így műkődik, hát nekem itt helyem nincs, és ezúton elnézést kérek Somalexiától is, hisz rendkívül bunkó voltam. (Legalább is igyekeztem)
Viszont Én nem tudtam, hogy ez lett az artagorából. Meddő vita volna, hogy miért nem! bár mindenképp érdekes kérdés.

Nem veszem fel a kesztyűt, legalább is azért nem, hogy jobbat alkossak. Legnagyobb oka, hogy nem vagyok sem író, sem költő ráadásul fakezű vagyok így festeni, rajzolni sem fogok. Ha meg is tenném, hát azért semmiképp, hogy publikálhassak ide. (Ez abszolút nem minősítés volt - ezen megjegyzések közlöm, most nem az eddigi hangnem írok, de stílusom semmiképp sincs azon a szinten, hogy a hangnem sehol se legyen félreérhető - csak nekem derogál azon dolgozni, hogy elfogadjanak.)

Inkább csak próbálok magamhoz térni a meglepetéstől mit okoztál közleményeddel közben hánykolódok, rúgkapálok s üvöltöm:
"Országomat egy lóért."
De "ha ló nincs jó a szamár is"

Nem voltam, s vagyok igazi művész, de ezt már sokszor leírtam. De eddig azt hittem megtaláltam a helyem így is.

Most már tudom, hogy tévedtem.

Így nincs más hátra mint messze-messze elkerülni a gödröt melybe beleestem, és melyet egy kicsit én is ástam.

Hozzátenném, hogy ez abszolút személyes kudarc, nem szeretném megsérteni a többség akaratát.
2008-12-09 11:59:29
Kedves Deterke!

Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor rájössz arra, hogy nem a te műveidről beszéltem. Az ok egyszerű: Nem ismerem azokat, így kritikát sem mondhattam róluk.

Ha úgy tetszik akkor jog-, és művészetfilozófiai fejtegetést tettem, és rámutattam, hogy megalapozott és mindenki által elfogadott sarokpontok, egyben nem felszínes szakmai felkészültség szükségeltetik ahhoz, hogy bárkinek is az alkotásait törölni lehessen egy felületről, ami EGYSZER MÁR BEFOGADTA azokat!

Nem értek egyet Coffal abban, hogy az Artagora "kinőtte volna" a korábbi alkotókat. Nem értek vele egyet abban a kontextusban, hogy a szelekciót "önkényesen" hajtsa végre bárki is. Ezért tettem több alkalommal is javaslatot arra, hogy egy világos kritériumrendszer alapján lehessen megállapítani az egyes művek alkalmasságát az Artagorán való publikálásra.
Ez a javaslatom, az ebben a témában benyújtott vitairataim vagy süket fülekre, vagy elutasításra találtak. Mi több, amikor - éppen Somalexiának személyesen - ajánlatot tettem arra, hogy készséggel részt vennék az elbírálásban, akkor - talán igényességem okán - hallgatólagos elutasításban részesültem, azaz alkalmatlannak találtak a feladatra.
(Gondolom azért, mert szakirányú diplomáim is vannak e téren.:-))) )
A kritériumrendszer hiánya pedig óhatatlanul felveti a - túlzottan is - szubjektív megítélés lehetőségét, ami aztán ilyen - rossz ízű - polémiákhoz vezethet.(A szubjektivitás egyébként sem zárható ki, pusztán korlátok közé terelhető.)

Mégegyszer hangsúlyozom, nem Soma döntésének a megalapozottságát vitatom, mert nem ismerem a te műveidet, de ugyanakkor nem állíthatom azt sem, hogy a te alkotásaid egy része, avagy mindegyike törlésre "érett" lett volna.

Pontosan azért nem, mert nem tisztázottak a feltételrendszerek amelyek az egyes alkotásokat alkalmassá, vagy alkalmatlanná teszik a publikációra. Ezt századszor írom le.

Az pedig nem kevéssé zavaró, hogy "isteni hatalommal" kelljen szembenéznie az alkotónak, ahol is kegyként jelenik meg a publikálás lehetősége, vagy az istenek szeszélyének, ítéletének legyen kitéve az alkotó, amikor a művét méltatlannak tartják a világ nyilvánossága előtt való megjelenésre.

Léteznek itt az Artagorán olyan "alkotások", amelyek bizony sok mindenre érdemesek, csak arra nem, hogy ezek mások szeme elé kerüljenek. Azonban ezeket egyszer valaki mégiscsak méltónak találta a megjelenésre. Ez az Artagora "történelmének" részét képezi. Ezeket kiirtani, történelemhamisítás. Márpedig a történelemhamisítás soha nem vet jó fényt a történelem íróira.

Mi lenne a megoldás? Egyszerű: Tabula rasa-t kell csinálni, és kijelenteni; ettől a pillanattól kezdve az oldalra felkerülő alkotások egy sokkal szigorúbb szűrőn lesznek áteresztve, amely szűrőnek ezek, és ezek a feltételei. Azaz, az eddigi alkotások csorbítatlanul megmaradnak, de a mai napot követően már csak az új, és szelektívebb kritériumrendszernek megfelelő művek kerülhetnek a nyilvánosság elé. A korábbi alkotások nem lesznek törölve, mi több, az alkotóknak sincs joga ezeket visszavonni, mert ez részét képezi az Artagora közössége korábbi történetének. (Nagyon sajnálom, hogy pl. Nadix, vagy Yensen vagy Memento bármilyen okból is tette ezt, mind korábbi alkotásai, mind kritikái, mind egyéb megnyilatkozásai tekintetében eltűnt az oldalról.)
Bizony az ember nem válogathatja meg a múltját, de egy közösség sem. Ez az autarchikus, diktatórikus berendezkedésű közösségek sajátja. (Aztán győzzön az utókor kiigazodni a VALÓS történésekben!)

Ez már önmagában egy világos, mindenki által átlátható alapvetés lenne. Már, ha a fentebb írtak alapján történne az első szintű szabályozás.

Azaz:

1.) Az eddigi művek archiválásra kerülnének, világos és vizuálisan is jól érzékelhető elkülönítéssel,
2.) Az újak egy pontos és szigorúbb kritériumrendszer alapján lennének csak publikálhatók,
3.) Egy kétbázisú rendszerben válogatás történne a beküldött művek között, és így egy válogatott, kiemelt szintje is lenne az Artagorának.

A két bázis azt jelenti, hogy lenne egy Artagorás bírálóbizottság, amelyik az általa kiválasztott műveket - saját hatáskörében - beemelné a kiemelt alkotások közé, továbbá, hogy ennek a bírálóbizottságnak a szerzők beajánlhatnák a saját műveiket, ebből a célból, és vállalnák a megmérettetést. Ez utóbbi a szerző kockázata, ha eléggé bizonyos az alkotása minőségében, akkor kérhetné ezt a lehetőséget.

Természetesen ehhez szakmailag megalapozott "zsűrire" van szükség, és - nem győzöm hangsúlyozni - pontos kritériumrendszerre, ami mindenki által ellenőrizhető.

Ez nagy munka, az biztos. De látva a merítés lehetőségét az Artagora alkotói között, ez megvalósítható. Pusztán elszánás kérdése.

Ha nem jön létre, annak pedig kizárólag az akarás hiánya lehet az oka, azzal a következménnyel, ami máris beállt; állandó és méltatlan feszültséggel.

Ebben a tárgyban pedig - mindössze - azóta "hisztizek" amióta jelen vagyok az Artagorán.

Ami pedig azt illeti, hogy végképp elbúcsúznál, szerintem ne tedd. Meg vagyok róla győződve, hogy képes vagy olyant alkotni, ami megüti a mércét.
Most pusztán annyi a feladat, hogy ezt a mércét felállítsuk.

És akkor egy személyes megjegyzésem: Hónapok óta nem publikálok új művet itt az Artán, aminek csak részben az az oka, hogy éppen Gunoda könyvét, a "Mabinogion, walesi regék"-et gondoztam és adtam ki, ezért kevés időm jutott újabb alkotásaimra, a tartózkodásom erősebb oka az, hogy nem vagyok hajlandó magamat kitenni egy kiismerhetelenül szubjektív megítélésnek, még akkor sem, ha úgy gondolom, hogy az én alkotásaim megütik a mércét.
Elkedvetlenít egyrészt az átláthatatlanság, másrészt a sokszorosan tett ígéretek be nem tartása, ezen keresztül a hibás működés hátrányainak - immár - méltatlan, és elfogadhatatlan elszenvedése.

Üdv: Hajcihő2008-12-09 09:49:24
Detereke

Az artagora fő jelmondata nem a szabad szellemi szárnyalások már régóta!!!!Nem véletlenűl lett más.Igen tudom azt,hogy őstag vagy itt az artagorán de ez nem jelent semmit sem meg az sem,hogy összeveszel starwival mivel esetleg közelebbi barátság fűz hozzá.Az artagora már nem a barátságokról szól.Nem szólhat arról amiért eredetileg az oldal létrejött.Azok a művek amik a kezdetekkor még megfeleltek az elvárásoknak,Közel sem biztos,hogy a mostani szinvonalnak is megfelelnek.Most lehet mérges leszel nem akarlak megbántani vele de ha műveidet kizárólag csak az artagorán publikáltad és semmilyen formában sehol sincsenek elmentve vagy megörökitve mondjuk irott formában akkor szerintem számodra sem volt túl nagy horderejű esetleg értékes dolog!!!!!!A legtöbb alkotónak több helyen több formában mentve illetve megörökitve vannak művei!!!És az elfogulatlanság jegyében az adminok pontosan azok akik legelőször a saját házuk táján takaritottak.Csak annyit erről, hogy az én galériám is jelentősen redukálva lett mivel ami annak idején jó volt nem ütötte meg megközelitőleg sem a mostani szintemet.Ennek eredményeképen közel 250 művemet töröltem sajátkezüleg,vagy ameddig nem voltam admin glabowsky segitségével!!!!!!Meg is ilyedtek,hogy a trömeges törléseim az oldalról való lelépésemet vetitené előre!!!Nem igy történ egyszerüen csak önkritikát gyakoroltam magam felett.Ezt több admin is megtette!!!!!!

Az artagóra bizony elérte azt a szintet mára ami magával hozta azt a tényt,hogy nagytakaritást kell rendezni kiméletlen modón elfogulatlanul barátásgokat sem figyelembe véve.

Lehet,hogy műveid sok jóbarátnak és látogatódnak okoztak kellemes perceket de a szinvonal igen csak megemelkedett aminek eredménye az lett hogy a látogatottságunk jelentős mértékben megemelkedett amit pontosan strawi tud neked megmutatni statisztikai alapon.A letöltések megsokszorozodtak főleg külföldről ami nem azért történhetett meg mert az adminok minden művet beengedtek mert ez a tag már 6 éve tag itt vagy mert jó haver barát stb,stb...Csak az ilyen szemléletváltásnak lessz az aza eredménye,hogy oldalunk szélesebb körökben is el terjed és érdekelté válik.Te most azt gondolhatod,hogy az adminok inkviziciós modszerekkel viszik végre akaratukat.de akkor tévedésben vagy ezt vezetőségin megszavaztuk és az oldal érdekében szükségesnek tartottuk.Miután szankcióinkat érvénybe léptettük azonnal megindult az artagora igazi első szárnyalása ami mind tagszámnővekedést okozott, és értékes alkotókat csábitott ide az oldalra.Esteleg komolyabb fejvadászok is mazsolázgatnak immár az oldalon????Nektek ez nem jó?????És ez igy máég mindig nem a prorol vagy az elitről szól,bár szükségszerüen ez a kemény mag is ki kell emelkedjen az oldal javára,mert miattuk fogják látogatni továbbra is az oldalt,nem azért, hogy mazsolázzanak a sok sületlenségen és komolyan elrajzolt vagy kétkattintásos digitális alkotások közt!!!!!!Ez a jelenség nem csak az artagora sajátossága.Sok hasonló oldalon vagyok tag én is meg sokan mások is.Van ahol a belépőszint is nagyon kemény és nagyon komoly szakmai ismereteket esetleg tudást kell hordozzon magában és lehet,hogy már nagyon erőteljes szinvonallal is csak a kezdő kategóriába fér bele az ember.Ez pedig maga után vonja a fejlődés magvait,mivel az ember mégha alkotása treljesen belűlről is jön olyan szinvonalat akar megütni vele amivel már szégyenkezés nélkül kiállhat a nagyközönség elé is!!!!!

Ez pedig szerintem minden tagnak jó!!!
Nem akarok itt vitázni meg magyarázkodni senki felé sem a miértekért de szerintem ezt magában azért mindenki képes eldönteni a műveivel kapcsolatban hogy miért nem felel meg a mostani szintnek sok régebbi alkotása...Nem egy hálás feladat adminnak lenni pontosan ezen magyarázkodások miatt.

Az meg igazán gyermeteg dolognak tartom ha bizonyos tagok ezért lépnek le és törlik regisztrációikat.Inkább meg kellene probálni megfelelni az új elvárásoknak és kihivásoknak.

Nem fogok már többet irni a fórum ezen rovatába remélhetőleg bőven kielégitő magyarázatot kap most mindenki a miértekkel kapcsolatosan is!!!Remélem te is átgondolod és belátod a dolgok jogosságát és tisztaságát,és ezért nem fogsz lelépni,hanem inkább felveszed az a bizonyos kesztűt és megpróbálod azt megmutani igenis meg tudsz feleni az elvárásoknak.Sok sikert hozzá neked is.Mindannyian ezt tesszük!!!

Szép napot mindenkinek:Cof666
2008-12-09 01:13:42
Kedves Somalexia!

Sajnálom, ha elrontottam a címzést, nem neked szántam.
De oly' bunkó mód hangzott volna így :
"Tisztelt Közösségességtek! kivétel Somalexia"
Hogy mit nem értesz azon Én nem szeretnék változtatni.
Ha mondatszerkezetbe rejted a gúnyt mely még burkoltnak se mondható, attól nem a tied lett frappáns, hanem az enyém őszinte.
Illetve szerintem szívem joga kompetenciádat vitatni, míg tag vagyok. Na majd ha nem leszek, akkor nem vitatom.
Főleg hogy végigolvastam irodalmi tevékenységedet (még mielőtt a fórumot indítottam volna) és igazán ott dühítettél fel. Szerintem előbb saját házad táján kellett volna sertepertélned, még most se késő.
Továbbá.
Ha a többi kommenthez írsz, ott érdekelt volna a véleményed a műveimről. Az hogy miért törölted őket... na az rohadtul nem. De hogy ne csak neked válaszoljak:


Drága Cof:Én se hittem hogy ki lettem volna pécézve.
Viszont meggyőződésem hogy ennek nem ez lett volna a módja,
illetve, hogy mikor regisztráltam több mint 5 éve bőven megütötték a szintet a műveim. (sőt...) Azóta nem kaptam értesítést arról, emelkedett volna a "tagdíj". Egyszer már összekaptam Strawival valami baromságon, most inkább csak zúgolódok kicsit aztán végleg elköszönök. Mára úgyis alig maradt ismerős, a ProArtagora pedig kifejezetten taszított.
Rövid jövőkép, amit már megírtam mikor még ő volt a leglátogatottabb alkotó:
"Már látom magam előtt mikor majd Proklos műveit fogja szelektálni valaki, aki..... akinek nem kéne :)"
(nem szó szerinti idézet)
Illetve még hozzá tenném, hogy egy rosszul sikerült fotó, vagy photoshop munka törlése sosem fog annyira zavarni, mintha kedvenc rajzodat gyújtanák fel.
(Halkan megjegyzem azért a hasonlat mert régi eszmefuttatásaim munkáim kizárólag az artagora serverén voltak, jelen pillanatban talán most, talán 1 hét múlva kerülnek 3.-szor felülírásra, mely után már menthetetlenek.)Kedves Hajcihő:


"egy öntörvényű dilettáns " vagyok :) Ettől függetlenül a verseim órákra, eszmefuttatásaim napokra adtak elfoglaltságot néhány kedves hölgynek és úrnak illetve nem éppen szerény személyemnek.
Hogy nem ütötték meg azt a bizonyos minimum szintet, az felháborít. Fáj mert mindig is tudtam, hogy minél több mindent ismerek meg a világból annál inkább tisztába leszek önnön hibáimmal, de ehhez építő kritika szükséges. Nem pedig az, hogy "admin"-ok szelektáljanak az alkotásaimban. Ehhez nem kell "art" "agora" mely szóösszetétel így már nem állja meg a helyét, illetve nem szerencsés fejlődés ha a szabad szellemi szárnyalásokból meg megasztár vagy kiszavazó show lesz.
2008-12-08 17:52:38
Szia Cof!

Éppen azért írtam, hogy lenne egy belső "elit" szint, tőlem aztán "Pro(fessional)Artagora", amibe - egyrészt - az adminok által kiemelt, másrészt az alkotók által kritikai elemzésre ajánlott, és szintén az adminok (vagy egy alkotói zsűri) által elfogadott műveket kellene elhelyezni.

Másrészt azért az amatőrt a dilettánstól talán nem annyira nehéz megkülönböztetni, hogy az előbbinek igen, az utóbbiaknak ne adjanak az adminok művészeti tért, v.ö.: "Artagorát", ha tetszel érteni, amit írok.

Arról én már rég letettem, hogy bármiféle ígéretet számon kérjek. Nem fejtem ki miért, mert még sértődés lesz a vége.

Üdv: Hajcihő
2008-12-08 17:34:31
Hajci én osztom a véleményed de ha igy álnánk hozzá mi adminok akkor kapnánk a következőt pontosan strawitól:" Az artagora nem kifejezetten a profik játszótere,ezért egy olyan minimál beléptetőszintet kell meghatározni amivel amatőr és kezdő művészek is feltölthetik a munkáikat"So a nagy helyzet az hogy egyenlőre csak azon műveket tudom törölni illetve törölhetem amelyek a legminimálisabb esztétikai anatómiai és rajztechnikai dolgoknak sem felenek meg.Még mostanában is vannak olyan művek ameléyek még ezt a szintet sem ütik meg bár én most már nem panaszkodhatok mert vizualitás terén hatalmasat lépett az oldal.Eleinte képzelheted hogy fogadták mikor annyi művet visszamenőlegesen is töröltünk a rendszerből.És akkor jöhetett a magyarázkodás ameiből nagyon hamar elegem lett.Miért kell mindenkinek egyesével elmagyarázni azt hogy a nem jó miért nem jó.Még egy amatőr művész úr/hölgynek is lehetne annyi önkritikája,hogy belássa azt hogy az általa ideszánt mű legalább a minimum szinteknek megfelelő kivitelezésű szakmai szemmel rátekintve is.Részemről nem csak mennyiségi korlátokat tartom szem előtt.

Másik az artagora nagyon sok mindenre megérett már de most lehet nagyot nézel kb 4 hónappal ezelőtt beszéltem starwival arról mi van a fejlesztésekkel akkor kaptam igéretet lecseng neki a fizetős meló és akkor gatyába rázza az oldalt maximálisan.Azóta viszont csak a teljes passzivitást látom az oldalon.Ezért én csak annyit tehetek teszem a dolgom úgy ahogyan legutolsó megbeszélésünkkor meg lett egyezve.Ennél többre én egyedűl segitség nélkül nem vagyok képes.

Üdv Mindenkinek:Cof666
2008-12-08 13:36:18
Boccccccs!

Elírás: Természetesen 2007. 05. 23-án írtam a vitairatot.

Üdv: Hajcihő
2008-12-08 13:28:42
Sziasztok!

2004. 05. 23-án írtam egy vitairatot az "A4 megbeszélés" fórumban. Azóta is aktuálisnak vélem. Ott hívtam fel - többek között - a figyelmet arra, hogy ilyesfajta támadásoknak lesznek kitéve az adminok, ha nem kellően átgondolt a szelekció, vagy, ha - és nyilvánvalóan ez a helyzet - nem ismertek a szelekció szempontjai, és, ha az nem több rétegű.

Nem vitatom Soma elhivatottságát, hozzáértését, és a törlése jogosságát. Két okból sem teszem. Az egyik az, hogy nem ismerem a törölt művek kvalitásait, a másik, hogy nem ismerem azokat a szakmai támpontokat, amelyek alapján ezt a munkát végzi.

Ugyanekkor ez a probléma gyökere, mivel bárki törölt úgy vélheti, hogy az eljárás szubjektív volt, éspedig nem a szó művészi értelmében. Azaz a sarokpontok hiánya éppen Somát, és más "zsűrorokat" tesz ki megalapozatlan támadásoknak.

Miért is? Mert nincsenek meg a hivatkozási pontok, így aztán egyesével kellene elmagyarázni, hogy a gagyi, miért gagyi. Ez eleve lehetetlen feladat.
A szerző részéről pedig nincs meg a tényleges védekezés, vitábaszállás lehetősége, mert ő sem tudhatja, hogy mivel szemben is kellene megvédenie az alkotását, már, ha az egyáltalán védhető.

A - mindenféle - demokrácia alapja ugyanis az, ha a vitázó felek azonos platformról indulhatnak. Azaz az alapkérdések ne legyenek vitathatók.
Ha egy közösség ugyanis megállapítja a maga sarokpontjait, konszenzusának minimumát, akkor az azokat a feltételeket nem teljesítő projektumok, személyes megnyilvánulások, nem lehetnek vita tárgyai.

Ez az, amit elejétől fogva hiányolok.

És, hogy ne kelljen keresgélnetek, idemásolom a 2007. május 23-i vitairatom tartalmi részét. Gondolom máig vannak benne aktuális, és megfontolandó részek, továbbá remélem, hogy mára érdemi reflexiók is érkeznek rá:

"Azt, hogy mi a művészet, pokolian nehéz meghatározni, erre csak filozófiai megközelítéssel lehet választ adni.
De úgy, igen. A gond „csak” ott jelentkezik, hogy, amennyiben ennek eldöntését egy műítészre bízzuk, akkor annak kellően elfogulatlannak, felkészültnek és bölcsnek kell lennie ahhoz, hogy a számára idegen, nem kedvelt, netán ellenszenves irányzatok műveivel kapcsolatosan is képes legyen – saját atavizmusát háttérbe szorítva – felismerni és elfogadni azt, hogy az általa éppen megítélt mű, az adott irányzaton belül alkotás, avagy egy öntörvényű dilettáns izzadmánya-e?

Ehhez pedig arra van szükség, hogy az ítész, esetünkben az adminok, szakirányú felkészültsége, általános ízlésvilága, ezen keresztül a döntésre való képessége, tehát megalapozott bátorsága a NEM kimondásához, létező feltételként a rendelkezésünkre álljon.

Nem állítom, hogy minden alkotóba belenéztem volna itt az Artagorán, de azt igen, hogy ahhoz eleget láttam, hogy azzal az állítással élhessek, hogy a – bármely műfajban feltöltött – munkák 80 %-a bizony a dilettantizmus minden jegyét magán viseli.

A szegény adminok pedig – hiszen NEM az ő froclizásuk a célom – egészen egyszerűen nem tehetik meg azt, hogy kvázi sablonszövegként leírhassák ezt: „ Az általad feltölteni kívánt munka, nem éri el azt a szakmai színvonalat, amely az Artagora publikációs minimumának eleget tenne, ezért azt nem tesszük közzé.” , merthogy hihetetlenül nehéz tisztázni azt, hogy mi is az a színvonal, hol van az a rubicon, amely a dilettantizmust elválasztja az amatőr munkáktól, amelyekben már – jó eséllyel – értékes alkotás is fellelhető lenne, mint kagylóban a gyöngy.

Nos nem tehetik meg, bár – valamilyen szinten – tulajdonképpen egyszerű dolguk lenne. Ugyanis MINDEN műfajnak megvannak a maguk szakmai minimumai, amelyeket – az alkotások szakmai elemzése érdekében – mint a maguk törvényeit, írásba fektettek.
Az ezek alapján való elbírálás, már támpontot képes adni a dilettantizmus kiszűrésére.

Természetesen nem az lenne a kívánalom, hogy az admin egyesével elmagyarázza a delikvensnek, hogy mitől dilettáns, amit ő, mint világrengető, forradalmi művet kívánt a világ nyakába sózni, pusztán annyi, hogy az ezeknek az OBJEKTÍV kritériumoknak nem megfelelő munkákat elutasítsa. Ehhez képest, a szakmai kritériumrendszereket, mint iránymutatásokat, amelyek kiválóan egybe vannak szerkesztve a művészettudományok által, mellékletként fel kellene tenni az Artagora szabályzataihoz.

Nyilván még így is fennállna az adminok ízlésbeli eltérése okán a tévedés lehetősége, de itt már kiszűrődne egy jelentős része a nem idevaló műveknek, a vitás esetek tekintetében pedig,
a szakmai polémiát már le lehetne folytatni, ahol az álláspontok kellő argumentálását követően, meg lehetne alapozni egy felülvizsgált álláspontot, és annak alapján akár az eredeti – elutasító – döntést is meg lehetne változtatni.

Hogy néhány egyszerű példával éljek: A képalkotás műfajában a kompozíció, a térszerkesztés, a koloritok használata, az anatómia, az árnyékolás, a fénytan ismeretének a hiánya, súlyos hiányossága, elegendő alapot szolgáltathatna az adminoknak ahhoz, hogy egy-egy munkát, vagy akár sok százat is, elutasíthassanak. De ugyanígy igaz ez az irodalmi alkotásokra is. Mivel, ha valaki nem ismeri a helyesírás szabályait, nem képes alanyt és állítmányt összeegyeztetni, nincs tisztában a verstan alapvető kritériumaival, a prózai munkák esetén, a bevezetés, tárgyalás, befejezés „nagy” – és általános iskola negyedik osztályában tanított – követelményével, avagy mindkét műfajban a központozás szabályrendszerével, a tartalmi- és formai egység követelményrendszerével, netán nem ismeri a dramaturgia szabályait egy párbeszéd kialakításában, avagy horribile dictu, a megfelelő szerkesztési viszonyrendszerek tekintetében szenved teljes, vagy részleges ismerethiánnyal, annak nincs helye egy művészeti fórumon.

Kevésbé kézzelfogható elutasítási indok lehet a giccs, avagy „korszerű” kifejezéssel élve a gagyi meghatározása. De ez sem lehetetlen. Köznapi példával azonban ez is bemutatható: A mézeskalácsszív, avagy a falvédők elrajzolt ábrái mint revelatív alkotások, nem igazán szerepelhetnek a magasabb művészetek kategóriájában, ez azt hiszem eklatáns példa. Éppúgy, mint a rajtuk szereplő falvédőszövegek sem a poézis csúcsai. Ezek a munkák legfeljebb a populáris folklór, városi folklór, a műveletlen néprétegek esztétikai, tartalmi és érzelmi igényeinek kielégítésére alkalmasak, és vagy létre kell hozni rájuk egy külön kategóriát, kvázi „skanzent”, avagy egyszerűen – mint a dilettantizmus megnyilvánulásait – el kell őket utasítani.

Természetesen léteznek „határterületek” is, amikor az alkotói címre ácsingózó dilettáns úgy gondolja, hogy ő, pl. a rock-költészet, a graffiti, netán a popkultúra világában hozott létre maradandó alkotást, miközben olyan közhelyes, akár képi, akár szövegi megfogalmazásaiban, mint a klasszikus giccs örökérvényű (ház)mesterei.
Ezen a területen a legnehezebb elmagyarázni a kreátornak, hogy az általa létrehozott „mű”, még arra sem alkalmas, hogy – kinyomtatva – egy tapéta alapjául szolgáljon egy lakásfelújításnál.

Ez az a terület, ahol az adminok – mint műkritikusok – biztos tudásra alapozott ítéletére volna szükség, hogy ezeket a dilettantizmusokat – határozott intézkedéssel – elhárítsa az Artagorától.

A kérdés azonban az, hogy van-e az adminoknak ilyen – szakmai – kvalitásuk, biztos ízlésük, erre alapozott bátorságuk? Ugyanis ez az ítélkezés (merthogy ez az), már olyan szubjektív argumentumokat is tartalmaz, amelyek ugyan a kiművelt emberfők, a valódi értelmiség világában evidenciák, de a bulvárnyilvánosság világában felnőtt, ízlésnevelését onnan származtató, azáltal szocializált rétegek, személyek számára, maga az elitista diszkrimináció!

Pedig nem az! Pl.: „Mandarinzselé színű áramvonal” vagy az „Easy Rider” , vagy a populáris kultúra egyéb műfajainak színvonalas alkotásai, nem a dilettantizmus kategóriájába tartoznak.
Éppúgy nem, mint a folklór, avagy a flaszterművészet egyéb, valódi tartalmakat hordozó alkotásai sem.

Tehát az vetődik fel érdemében, hogy létezik-e olyan grémium az Artagorán, amely képes – műértékelés tekintetében – valódi szubjektivitásán keresztül, objektív előszűrőt alkalmazni, és amennyiben igen, létezik-e ilyen cél és érdek?

A kérdés első fele tárgyában nincsenek ismereteim, így csak remélem, hogy van, illetve, hogy létezhet itt ilyen grémium. A kérdés második felére azonban határozott igennel válaszolhatok. Igen, felismerhetően létezik itt ilyen cél és érdek. Létezik, mert az Artagora – nevéből is kitűnően – művészi alkotások, és NEM dilettáns próbálkozások agórája kíván lenni. Amennyiben az akar lenni, ezáltal értékes publicitást nyújtani az ezt megérdemlő műveknek, akkor – szakmai megfontolások alapján – szelektálnia kell. Ennek hiányában ugyanis, éppen a – művészeti alkotások iránt fogékony – publikumot nem lesz képes megszólítani, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy senkinek sincs sem ideje, sem kedve arra, hogy átrágja magát a dilettáns munkák szeméthegyén, hogy egy-egy valóban értékelhető, és műélvezetet jelentő alkotásra találjon. Következésképpen a publikációs-, és alkotói szabadság túl szabadosan való értékelése, éppen az Artagora valós céljaival ellentétesen hat.

Ennek okán, bár határozottan üdvözlöm és támogatom a feltöltés mennyiségi korlátozásának a bevezetését, de azt korántsem tartom elégségesnek ahhoz, hogy az Artagora, mint elvárási minimum, az amatőr alkotók, és alkotások terepe legyen, és kizárja a dilettáns munkákat.

Az a véleményem, hogy ennek a pontos kritérium, és tárgyi-, szakmai feltételrendszerét is meg kellene teremteni. Ez nagy feladat, biztos kéz kell hozzá, és nem csekély bátorság.

Szükséges lenne az Artagorára úgy tekinteni, mint egy óceánból, nagy lyukú hálóval merítő, halászhajóra, ahol is a háló lyukain a snecik kiesnek.

Szükség volna arra, hogy az Artagora admini állománya úgy tekintsen önmagára, mint egy művészeti napilap redakciójának tagjaira.

Azaz szükség volna annak tudatosítására, hogy az Artagora egyfajta művészeti „napilap”, amelynek megfelelő archívuma van, amely örökösen lehetővé teszi, az összes alkotások élvezetét, az idők végezetéig.

Ennek feltételrendszerét mind technikai, mind személyi tekintetben meg kellene teremteni.

Nem egyszerű, de – szerintem – aktuálissá vált."

Üdv: Hajcihő
2008-12-08 09:38:25
hmmmm már megint az elégedetlenkedés egyesek részéről.Hányszor fogjuk még ezt eljátszani addig még mindenkinek eljut a tudatáig az a tény,hogy az oldal minőségi javulásának érdekében,bizony muszály dolgokban egy határvonalat húzni ami nem egy könnyű feladat.Az adminok meg bizony úgy vannak kijelőlve,hogy nem inkopetensek az általuk vitt rovatokhoz.Igen tudom sokaknak nehéz lenyelni azt, hogy mások törnek pálcát felettük.Hidd el nem könnyű feladat mivel elfogultság barátságra való tekintet nélkül kell megtenni a törlést is ha az nem megfelelő szintű a bejutáshoz.Ez itt nem a megasztár mint ahogy emlited,nem is hagynánk,hogy az legyen.A dupla reggeket sem értem ami ellen a legtöbb oldalon már simán tesznek!!!!!!Sőt az olyan tagokat is szép számmal szanálják akik csak reggelnek de azután teljesen inaktivitást mutatnak.Felesleges statisztikai adatnak megtartani csak hogy a taglétszám olyan jól mutasson.Na de most egy kicsit visszatérve a törlésekre.Ez szükséges lépés a minőség érdekében és a beérkező művek számát tekintve.Az adminoknak ez már régen nem a barátságról haverságról szól mert nem szólhat arról.Minden admin hibázhat de nem hiszem ( bár nem tudom neked mennyi műved lett törölve a minőségi javitás jegyében?)Hogy ki lettél volna pécézve és akkor most ezt a tagot kinyirjuk az oldalról hadművelet lett volna az admin személyétől irányodba.Soma kicsit lassabban halad a dologgal pedig ha jól tudom csapatban dolgozik mivel egymaga nem lenne képes minden egyes itt szereplő művet átnézni és kiértékelni.Tudod ezt csak azért csináljuk hogy jobb legyen itt minden, nem fizetésért nem pénzért.Sokszor a családtól vonjuk el az időt ez miatt!!!!!!!Szóval a mi rovatainkban már megtettük ezt a lépést régebben és bizony ott is rengeteg mű került törlésre szám szerint kb 1600 ja és sajnos volt olyan alkotónk aki önkritikát nem gyakorolva csak nyomatta a műveket de azok ez kemény lessz bizony fabatkát sem értek!!!!Rontották az oldal hirét mert az volt"Az artagorára minden szart fel lehet tölteni!!!!"Ez hála égnek mostanára kezd változni az oldal javára.Voltak olyan alkotóink akiknek az összes műve törölve lett mert régen ide bizony tényleg mindent fel lehetett tölteni.És ez miatt pedig bizony sok komolyan alkotó embertől kellett megválnunk mivel a "Szemeteskukába nem alkotott vagy nem volt hajlandó oda alkotni" Soma korrektságát ismerve nem hiszem hogy olyan kritikát irt volna neked véleményben vagy indoklásban ami sértette volna az alkotói személyiségedet!!!!A negativ dolgokat is viselnünk kell.De zárószónak soma megjegyzése panasszal minidg élhetsz strawi felé!!!!Jogod van hozzá!!!!
2008-12-08 02:33:04
Kedves Deterke!

Jobb híján Neked címzem, mert Gabriel már nincs. (Sosem értettem a dupla regisztrációt... ;))

"De azt mondta amit írok itten, annak egy része szánalom."

Sosem mondtam ilyet, és bár tudom, hogy frappáns versikéd költői szabadsága megengedi, jelen esetben mégis hibának tartom a valótlanság állítását!

"Pedig annak a sehonnainak sem szelleme, sem oka a törlésre nem vót."

"sehonnainak"? Rendben. Egyéni jog a szóhasználat. Ki-ki intelligenciájának megfelelően... ;)
"sem szelleme"? Semmi gond. Csak kár, hogy nem ismered, amiről beszélsz!
"ok"? Nem kérted, hogy kifejtsem az okot, üzeneted szerint tudomásul vetted a törlést. Ezek szerint mégsem...

"...egy messze nem kompetens személy..."

Az admin személyémek kompetenciáját sTrawi dönti el. E jog egyedül az övé.
A tagság által csak döntéseim helyessége kérdőjelezhető meg (mely esetleges hiba nem egyenlő az inkonpetenciával).

Jogodban áll panaszt tenni sTrawinál.

Üdv

somaleXia


2008-12-07 10:00:30
mindig mondtam, hogy a soma szigorú:))))
2008-12-06 20:38:53
Egy apróság kimaradt a kritikából, ha már ilyen kíméletlenül ékezik itt. Sose gondoltam volna, hogy megasztár lesz a szabad szellemi szárnyalásokból. Ha tudom, sosem regisztrálok.
2008-12-06 20:35:11
Tisztelt Közösségességtek!
Röviden mesélnék tinéktek
Vótam hó nem vótam Gabriel vótam, azt’ pennát fogtam.
Írtam is meg nem is, szerettöm is meg nem is.
Írtam életrü-halálrú, szerelemről-bánatru…
Írtam én vezéreknek lovagoknak rovaroknak.
Vótam én is jó rossz, a piacon sok-sok tematikával.
De oszt meg gyütt egy némber, valami behajtó féleség.
Írodalmi diplomás-e, vagy csak simán hülye-é nem tudom.
De azt mondta amit írok itten, annak egy része szánalom.
Először csak nevettem, azt elhúztam a csíkot, majd rájöttem ez csak rágalom.
Meg arra is rájöttem hogy az egyetlen emberrel toltam ki igazán.
Hát az biza’ Én vótam. Az aki megijedt, majd sértődötten eliszkolt.
Pedig annak a sehonnainak sem szelleme, sem oka a törlésre nem vót.

Röviden összegezve azt hiszem, hogy egy messze nem kompetens személy (somalexia)
törölte verseimet, mert nem ütötték meg a szintet, erre én elhúztam, töröltem magam.
Sajnálom, de a szintet nem ismertem, bizonyára többet kellett volna böngésznem a helyet,
Illetve eljárni a szintező iskolába.
Remélem kedves Strawi, kellő megrökönyödéssel olvasod majd búcsúsoraimat,
de legalább akkorával, mint én olvastam először a kritikát.
Kedves barátaimnak olvasóimnak illetve minden ismerős tagnak kívánok minden jót.

Gabriel