Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (155)

Mai alkotások: 1
Havi alkotások: 14
Összes alkotás: 28.868
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2005-12-07 18:50:03
Köszi! :)
2005-12-07 15:47:52
Mephisto: a sajatom mar megvan:D Amint jut idom szolok...
2005-12-07 12:40:07
Elend: Hogy őszinte legyek nem gondoltam még erre. (meg nem is értek hozzá, hogy ilyesmit megvalósítsak. De, ha mondjuk csinálsz egy internetes oldalt csak szólj. :)
Tőlem akár mehet a verseny is. Csak egy ötlet volt, ami nem feltétlenül jó. (ezért csak ötlet) Abban teljesen igazad van, hogy az nevez, aki akar. Én pl. nem, de ez már a magánügyem.
2005-12-07 00:27:48
OFF Mephisto: meg sosem gondoltad, hogy ehhez egy sajat honlap volna az idealis megoldas?:) /OFF

ON Erdekes lenne kiserletezni ezzel a verseny-dologgal, akinek meg nem tetszik, nem nevez... /ON
2005-11-30 17:53:25
Szerintem mindenkinek igaza van egy kicsit. Senkit nem is akarok megbántani, de gondoltam hozzászólok és elmondom a véleményem. (ha már felfedeztem, hogy van ilyen is. :))) Köszi SteelgirL)
Jó is az egész elgondolás, de semmiképpen nem verseny formájában. Persze hívhatjuk akárminek a lényeg, mégis ugyan az maradna. Szerintem talán az közelebb állna egy kompromisszumos megoldáshoz, ha mondjuk mindenki kiválaszthatná egy művét egy évben és ezt valami „virtuális galéria” formájában bemutatásra kerülne. Itt viszont sem hozzászólást, sem pedig szavazatot nem lehetne adni, maximum elgondolkozni egy-egy alkotáson, gyönyörködni benne, vagy akár ötletet meríteni belőle stb. (Mindenféle helyezések nélkül. Szerintem ez legalább annyira ösztönző erejű lenne) Nem utolsó sorban, akinek kevesebb ideje van a neten tartózkodásra, az rögtön tömény (nem az ital :), formában kapna ízelítőt egy adott műfajban az alkotók műveiből. Versenyzéssel csak az egyetlen (és egyben) legnagyobb probléma, hogy tényleg már másról sem szól az egész élet, csak a versenyről. (ez mindig így is volt, csak most fokozódott. Talán közel a cél :) Ami kezdődik az óvodában, és végéhez ér, mikor az ember eljut odáig, hogy a halállal próbál versenyezni. (itt általában biztos a második hely, de akinek sikerült győzni, azzal nem szeretnék találkozni. :) Tetszik is az ötlet meg nem is, végtére is ez mozgatja a világot. A magam részéről nem vennék részt benne, mert nem kívánom versenyezni senkivel ezen a területen. Tökéletesen kielégíti ezirányú törekvéseim, hogy tudom, hogy itt kint van pár képem és megnézheti az éppen erre tévedő.
Kábé ennyi.
2005-07-11 14:46:56
Lehet most hülyén hangzik, de megértem amit mondotok, és egy részt egyet is értek, másrészt meg ott van az amit mondok. kettős játék igaz? az utolsó mondatod igazán elgondolkoztató volt és jellemző a mai világra. egyébként mindenki maga dönti el honnan nézi a dolgokat és mi számít veszteségnek, nyereségnek, versenynek v játéknak. az se biztos h egy versenyen másoknak bizonyítasz.. ez valahol ott bent dől el, ne feledje senki. ez nem élet halál harc. ameddig viszont nem az, addig nem kötelező másoknak bizonyítani. de a gondolatokért már megérte felhozni ezt a témát, és örülök h olvashatom őket.
2005-07-04 21:31:41
Az élet már csak ilyen, verseny. de hát mikor nem volt az? mindig mindanhol jelenvan, belopja magát életünk minden egyes mozdulatába és emészti mint a vasat a rozsda, egészen a pusztító porladásig. magunkban hordjuk ezt a kórt, bizonyos mértékis normális, azonban a mai világban nem is túlharapódzott, hanem inkább tisztességtelenné vált, nem a vesennyel van a baj, hanem a módjával és a következményeivel. azzal h érző lények vagyunk és kevesen viselik jól a megmérettetést, a túl sok hajtás traumához vezethet, de lényegében akkoris a szemléletmód a hibás, nem maga a verseny. az h nem tetszik ha első vagy, h nem tetszik ha utolsó vagy és keresed a válszt a miértre. mindenkire más hatással van. személyiség fejlesztő és romboló is lehet egyben. ne tévesszük szem elől, h itt nem csak az életbe kilépett "felnőtt" emberek vannak, akik nap mint nap szembesülnek a kegyetlen valósággal, hanem fejlődásben lévő fiatalok, akiknek egy egészéges visszajelzés a fejlődésüket szolgálhatja, természetesen ez visszafelé is elsülhet, de valamikor meg kell tanulni h a kudarc nem mindig ugy kudarc ahogy azt megéljük, nem feltétlen rossz, de ha mégis akkor is túl kell élni, és folytatni az utunk. a pofonok után igen is talpra kell állni, ragaszkodni önmagunkhoz és nem megtörni. olyan művek kerülhetnek az előtérbe, amiket eddig nem mindenki vett észre, és ponton kívül véleménnyel is járna a rendszer, mert ha valakit megfog,negatívan vagy pozitívan akár egy alkotás, akkor megkeresi az illető művet és megnézi addig ki mit szólt hozzá és ő is elmondja a véleményét. nem mindegyikünk fáradt bele a versenybe /még/ ezt is vegyük figyelembe. valakik még csak most ízlelik. nekem úgy tűnt itt egy olyan társaság verődött össze, akiknél ez nem válik az említett lehetőség dominancia harcá, és nem azt nézik mennyire igazságos az eredmény, hanem h egy lehetőség, h előkerüljenek olyan művek amiket talán észre se veszünk és lehetőség van a másik segítésére, h mégtöbb véleményt kapjon azzal pl h az első helyre került. nagyobb érdeklődés, több olvasó, több vélemény, több tapasztalat és segítség. ez lett volna a cél, egy baráti "verseny" keretein bellül, ami még ösztönzőleg is hathat, de amint látom ez itt sem megvalósítható. ugyanúgy kudarcba fulladna mint más oldalakon, ezzel is jelezvén képtelenek vagyunk egy olyan helyet teremteni ahol megszabadulhatunk velünkszületett rossz tulajdonságainktól pár órára. akkor viszont tényleg jobb ha nem kerül megvalósításra, mert szétzúzna mindent amit eddig építettek/építettünk jópáran itt.

2005-07-04 10:39:32
Jajj, Drágáim, nem vagyok elmebeteg úgy ahogy sokan gondolják, csak sokat és több csatornán nézem a hiradót.
Gabrielnek igaza van a pontozásról, főleg a korlátolt agyak miatt, voltam már ilyen fórumon, és ott még top - lista is volt, és mindeki hajtott a több pontért, és divat volt, hogy aki pontot adott a másiknak, az visszapontozott, és nagy háborúk voltak, nah mindegy, inkább jobb lenne ha a művek mellé odabiggyesztődne a látogatottsági index, az felettébb lenne.

További Kellemetes Napocskát!

2005-07-04 09:11:24
Nem azt mondtam, hogy öreg vagyok hozzá, hanem hogy belefáradtam.:))) A munkám miatt nap mint nap ezt csinálom. A meló alkotórészét szeretem, de utálom ha presszionálnak. Sztem a stressz korlátolja a fantáziát (legalábbis annak alkotó részét). :)))
2005-06-30 21:42:46
a torkom sajna még mindig nagyon fáj, nem is nagyon tudok enni (nyelni), de köszi!, a bulira elmegyek így is, mert egy éve várom. csak azért így mégse olyan.
2005-06-30 21:30:40
Hát most erre igazából annyit tudok mondani, nem azért h valamit is valakire ráeröltessek, h aki versenynek veszi annak verseny, de jelethet sztem az valami mást is. /ahogy már említettem: nem mindig a legtökéletesebb alkotás a nyerő, még a versenyeken általában azok viszik a pálát ..ha csak nem pénz van a háttérben.../ lényeg: nem akarok olyat, amit a többiek nem akarnak, és különben is ha fanatikus őrült lennék és mindenképpen rátok akarnám kényszeríteni valami úton módon, akkor se lenne itt elég hatalmam hozzá :DDD ehhez még szélesítenem kell A BÁZIST :))))))))))))) ;) köszi a hozzászólást!!!!
2005-06-30 09:58:37
SteelGirl! Miért akarsz annyira versenyezni? Én pl már eléggé bele vagyok fáradva a nagyobb autót akarok, nagyobb házat akarok, nagyobb farkat akarok, nagyobb orgazmust akarok dolgokba. Reggel kinyitom a szemem és ez folyik az idióta rádióból, a TV-ből, a plakátokról.... Versenyezz, legyél a legjobb, valósítsd meg önmagad, bizonyíts, bizonyíts, bizonyíts.... Sztem amit itt az Artagorán csinálunk az nem a versenyről szól, legalábbis nagyon remélem, hogy nem. Persze mindenkinek kell valamiféle elismerés és mindenkinek jól esik a jó kritika hiszen minden alkotóban van több-kevesebb exhibicionizmus. Ez természetesen csak az én magánvéleményem, amivel lehet egyet és egyet nem érteni. Ja és még valami. Amikor ide írok, akkor csak a képzőművészetre gondolok. A verseny irodalmi részéhez nem kívánok hozzászólni. Szia! Mielőbbi gyógyulást kívánok, és remélem nem kell kihagynod a koncertes bulit!
2005-06-23 18:52:33
látom mindenki tart az ötlettől. gondoljátok szétzúzna ez akármit is? vagy ártana? ha pl nem lennétek benne a legtöbb pontot kapók között? ami nem egyelnő azzal h a legjobb, akkor talán felhagynátok az alkotással? alapból nem lehet igazságos az eredmény, olyan értelemben, h egy mű lesz pontozva, nem maga az alkotó és az egész idáig lefutott életmű összessége. sztem ez olyan szinten is felmére minket, h mennyire jó az önkritikánk, mennyire tudjuk eltalálni h mi tetszene az olvasóközönségnek. ez miért lenne olyan rossz? kapja egyébként is mindenki a visszajelzéseket a hozzászólásban, lehet ebben egy teljesen más visszajelzés szüleitik, sztem ez sehogy sem lehet rossz, mert nagy az esélye h az igazság a két (vagy több) külön szempont elegye lenne .és nem egyféle véleményből, egyféle megbírálásból szabad képet alkotnunk magunkról, már ha akarunk, és márha ebből. ez csak egy lehetőség lenne. nem kötelező jellegű. sajnálom de nem értem miért látja mindenki ilyen rossz szemmel, egyet nem értek. de ez sztem logikus, mert akkor nem írtam volna be. ettől függetlenül lehet nektek van igazatok. a poénos kategória nekem csak azért fura, mert egy komoly érzésekről, dilemmákról szóló alkotás nem hinném illene egy poénosan megcsinált kategóriába. persze ezt is meg lehet oldani. csak igy kapásból bennem nem "harmónikus" képet alakított ki ez a nézőpont. de akár még jó is lehet.
2005-06-22 17:14:43
Mindegyikben van igazság amit mondotok. és persze fontos h olyanok értékeljék az alkotásokat akiknek van valódi rálátása és értenek hozzá. de ez csak az egyik oldal, ez a szakértői oldal. azonban amiket írunk nem csak szakértők olvassák, és személy szerint engem nem csak azoknak a véleménye érdekel akik ugyszolván "profik" valamilyen tekintetben. hanem azok is akik csak ugy szeret olvasni, de pl nem ismerik a szonett műfaj kritériumait. aki fél a pontozástól, mert h igazságtalan, az mondjuk nem nevezne. az élet ilyen igazságtalan, de én éppen azért mondtam h csak regisztrált emberek értékelhessenek, h mégse legyenek túlkapások.persze így sem kiszűrhető az elfogultság és lepontozás... így hát nem kapunk biztos visszajelzést műveinkről, de mégse az lenne h valaki szól minden havernak, h tépjen fel és nyomjon max pontot a művére. bár reménykedem h akik rendszeresen figyelemmel kísérik az artagorás életet azok ennél okosabbak, és nem csak arra gyúrnak h megnyerjék, hisz ugysincs magán a belső megelégedésen kívül semmi jutalma ennek a játéknak, aki meg ilyen alattomos módon kerül fel a best of-ra az meg sztem magában ugyse lesz soha teljesen büszke arra h jó helyen van... (meg aztán meg is látszhat az alkotáson h nem azért van ott mert olyan nagyon jó lenne)vagy ha mégis az meg engem szeélyesen bevallom nem döngölne a földbe. nem azért írok, ha írok h versenyezzek, de ha erre kerülne a sor, akkor ez csak egy játék, és attól h pl nem vagyok a legjobbak között, nem érezném magam feleslegesnek, és nem is érezném se kevesebbenk se többnek magam. én ezt az egészet játéknak fognám fel ha beindulna. baráti vitaparty: ( :))) ) eccer te vagy meggyőzőbb eccer a másik..ez nem jelent értékrendbeli különbséget. én nagyon szívesen fogadnám ezt a lehetőséget, de persze ez az egész csak egy felvetés volt, a többit nem én döntöm el :)))) hanem MI! köszönöm a hozzászólásaitokat!
2005-06-22 16:26:26
Szerintem jó az ötlet, csak nem verseny formájában valósítanám meg, ahol szavazni/pontozni kellene, hanem mint egy "Galéria", amiben az azévi alkotások szerepelnek. Úgy is van már statisztika, meg lesz is, gondolom, ezért a versengést kihagynám. Az inspirációt viszont megadná, hogy ki mit készít az azévi "Bemutató"-ra, vagy mindegy, hogy nevezzük. Persze a kereteit ennek is meg kellene adni, hogy csak egy művel nevezhet, pl. csak 3 (vagy 5) kategóriában, és a művel kapcsolatos kritériumokat is meg lehetne határozni (méret, technika), hogy elérjen az egész egy bizonyos színvonalat. Azután vagy egy fórumon, vagy egy találkozón meg lehetne vitatni a véleményeket, és ez elég lenne ahhoz, hogy leszűrjük magunknak, fejlődtünk-e vagy sem. Többnyire a fejlődés (és a bemutatkozás) a célja az itt regisztrált alkotóknak...
2005-06-22 10:03:21
Bocs, de sztem ez nem olyan jó ötlet. Több okból is. 1. A regisztrált tagok között gondolom nem sokan vannak akik szaktekintélynek számítanak 1-1 művészeti irányzatban vagy kifejezésmódban. Ebből kifolyólag nem valószínű, hogy a pontozás hitelesen visszaadná az egyes művek valódi értékét. 2. Biztos hogy mindeki őszinte volna? 3. Miért is kell versenyeznünk? 4. Aki a regisztrált tagok szerint (elég szűk csoport) nem kerül be a "Best of"-ba nem is alkalmas arra amit csinál? Pl az oldalon vannak olyan regisztráltak akiktől szívesen venném a kritikákat akár pontozás formájában is, de vannak olyan alkotók is akiktől nem valószínű, hogy tudnék tanulni. Szerintem pontozni-bírálni csak az tud megfelelő objektivitással, aki az adott témában profi. Én nem vállalnék be egy ilyen zsűrizést és zsűriztetést sem az Artagorán. Remélem senkit nem bántottam meg:)))) Üdv mindenkinek:))))
2005-06-18 18:43:24
Minnél több annál jobb!!! :) valami még eszembe jutott tegnap félálomban de elfelejtettem :D
2005-06-18 14:57:18
Nagyon is jó, viszont emellett van számos másik is ami még szóba jöhet!:)
2005-06-17 09:59:47
Nah ennek örülök, h teccik az ötlet!! :))
2005-06-17 09:14:49
a banner elérhető itt: www.artagora.hu/banner1.jpg és www.artagora.hu/banner2.jpg !StelGirl az ötleted nagyon jó, mindenképpen meg lehet valamilyen formában valósítani, de csak a 3.0 átállás után!
2005-06-16 19:43:28
szerintem meg jo lenne esetleg egy bannert kitalalni, hogy linkelgessuk be az oldalt kedvunkre mindenhové..vagy mar van, csak en nem lelem?
2005-06-16 17:27:55
Nem olvastam végig a fórumon mindent, tehát nem tudom felvetődött e már az az ötlet, amit szeretnék a rendszeres látogatótársakkal megosztani. Volt egy olyan ötelet (sajnálom névre nem emléxem), hogy legyen egy pontozós rendszer, ami úgy látom nem került végül bevezetésre. De ennek kapcsán jutott egy olyan dolog az eszembe, hogy mi lenne, ha bizonyos időközönként (mondjuk évente), lenne egy "verseny". Az artagórán létező összes kategóriában. Mindenki kiválaszthatna egy művét évente és benevezhetné, ha akar akár több kategóriában, de mindenhol csak egyet, amit ő a legérdemesebbnek tart erre. Meglenne szabva a határidő, ameddig a művet regisztrálni lehet a versenyre és ezután kezdődne a pontozás, aminek jogával csak a regisztrált tagok élhetnek. Egy hónapig lehetne szavazni (mondjuk), persze egy műre csak minden ember egyszer adhatna pontot, és ezek után megszületne az eredmény, amiből következtethetünk műveink sikerére. valamint évente születbe minden kategóriában egy best of lista :))). a következő évben az előző évi művet már nem lehet nevezni, így talán inspirálná az alkotói kedvet is. növelné a látogatók számát, esetleg még a hozzászólásokat is.nem tudom mit szólnátok ehhez az újításhoz!?