Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (174)

Mai alkotások: 2
Havi alkotások: 16
Összes alkotás: 28.870
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2009-04-18 21:14:07
Engem is érdekel. Köszi!
2009-03-16 10:21:57
Gondoltam ez a pályázat nem csak engem érdekelhet :)

"Alkoss, mit is tehetnél!"
100 éve született Radnóti Miklós. A költő, műfordító, a fasiszta elnyomás elleni tiltakozás egyik legnagyobb magyar lírikusa tiszteletére a József Attila Művészeti Centrum Alapítvány (JAMCA) "írok, mit is tehetnék" címmel nyilvános pályázatot hirdet képzőművészek, fotóművészek, költők és zeneszerzők számára. A pályázók feladata a költő műveiben rejlő üzenetének kortárs újrafogalmazása.

Radnóti Miklós 1909. május 5-én született Budapesten. Meghalt 1944 novemberében Abda község közelében. A centenárium alkalmat teremt arra, hogy mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály még közelebb kerüljön ahhoz a csodálatos értékvilághoz, amit a költő, műfordító írásaival teremtett számunkra. De elősegítheti azt is, hogy az életút felidéződhessen, többet tudjunk meg életkörülményeiről és a korról, amelyben élt, és amelynek áldozatául esett. Radnóti költészete ma majdnem annyira aktuális, mint az elmúlt évezred utolsó évszázadának közepén. A pályázat célja, hogy az alkotások a kortárs művészet mai megfogalmazásában fejezzék ki, hogy a költő műveinek ma is fontos üzenete van az egész társadalom, a globalizált világ számára. Pályázatunk járuljon hozzá, hogy az évforduló elsősorban a fiatalok körében többet adjon a megszokottnál a költőről.

A pályázatot az Alapítvány szervezi az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint Terézváros önkormányzata együttműködésével

Pályázati feltételek: beküldhető alkotónként két db műtárgy, műfaji korlátozás nélkül. Minden stílusirányzat elfogadott. Pályázni csak új alkotással lehet, amelyek kifejezetten erre a témára készülnek, olyan alkotással, amely más személy szerzői jogát nem sérti. A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz hosszabbik oldaluk nem haladhatja meg a 120 cm-t. Szobrászművészeti alkotásokat csak nemes anyagból készíthetnek, gipszből, vagy más efemer anyagból készült munkát a kiírók nem fogadnak el. Méret (maximum) 40x40x70 cm, posztamens nélkül. Zeneszerzők Radnóti emlékét idéző zeneművekkel (vers-megzenésítés, oratórium, stb.) pályázhatnak maximum öt fős hangszeres együttes, illetve kórus létszámra készülhetnek. A versek terjedelme maximum 6000 karakter.

Díjazás: a kiemelkedőbb alkotásokat (a díjzsűri javaslata alapján) két fődíjban, (2x1 millió Ft) három díjban, (3x500 ezer Ft) egy különdíjban (750 ezer Ft) és öt alkotást okleveles elismerésben részesítik.

Nevezés, bemutatás, eredményhirdetés:
Beadási, ill. beérkezési határidő: 2009. május 5.
A pályaművekből - Radnóti Miklós emlékére - kiállítás nyílik 2009. november 26-án (csütörtök) 17 órakor a József Attila Klubban. Itt kerül sor a díjak átadására.
A kiállítás fővédnöke: Hiller István, oktatási és kulturális miniszter

További információk és részletes kiírás:
József Attila Klub
1067 Budapest, Eötvös utca 27-29.
Telefon: 373-0860
E-mail: jamca@jamca.hu, info@jamca.hu
Honlap: http://www.jamca.hu