Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció
Belépve (0)
Vendég (174)

Mai alkotások: 3
Havi alkotások: 13
Összes alkotás: 28.867
Regisztrált felhasználó: 2.387

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-02-15 10:22:17
Mi köszönjük Nektek!!!!
2008-01-29 09:57:05
Nagyjából mostanra vált aktuálissá az,hogy egy új bejegyzést irjak ebbe a topikba.Nagynehezen és kinok árán úgyan de az oldal egyre erőteljesebb minőségi szinvonalat képvisel.Sok volt a sértődés a vita ezzel kapcsolatban,hogy van e értelme,és a szabadságot be kell e korlátozni ilyen szinten.A minőségi megkötésekkel értük el azt ahol ma tartunk,hogy a statisztikai adatok is bizonyitják ,az oldal egyre erőteljesebb és komolyabb.Sokkal szélesebb körben foglalja magában a művészeteket.Mostanra kezd igazán hűvá válni a nevéhez.Igen komoly alkotók kezdenek jönni hozzánk és osztják meg érdemi alkotásaikat velünk és a látogató nagyközönséggel.Ez mind csak a mi javunkra vállik.A gyengébb szinten álló alkotók is elfogadták azt,hogy mostanra nem lehet mindent csak úgy felrakosgatni az oldalra.És némelyeknél a minőségi szigoritás jeleként egy fejlődés lett felfedezhető.Ez pedig megint jó.Az hogy a minőségi minimál követelmények nem túl durvák,de jelentősen emelve lettek, pedig esélyt ad a kezdőknek is, hogy megcsillanthassák a tehetségüket.Ha visszatekintetek a múltba akkor ti is láthatjátok azt,hogy olyan látogatottságok kezdenek lenni amire nem igazán volt példa az elmúlt években.Az új komoly alkotók publikációi pedig jelentősen húzzák magukkal a nem túl jókat is.Barátságok köttetnek és remélhetőleg elindul az emeltebb szintű kommunikáció az alkotók között amiből mindenki a saját qualitása szerint még profitálhat is.Mikor kivertem itt a dilit ez ügyben pontosan ez volt a cél, nem pedig egy elit teljes kiemelése és elkülönitése az oldalon.Mostanra én még jobban látom ez irányú törekvéseink értelmét.De elsősorban az itt levő alkotóknak is meg szeretném köszönni azt,hogy a segitségükkel eljutottunk idáig.Az újjak pedig még tovább emelik a szinvonalat.Ez az átállás nevezhető történelmi fordulopontnak akár az oldal életében.ÉS a további segitségetekkel igen igen magas szinvonalra fejlődhetünk.Lassan de biztosa közös erővel haladunk előre.A jelmondat a "Mesés álmok valósága" pedig igen kifejező és találó lett az oldalra tekintve.Pár barát mert nagyot álmodni és tüzön vizen az alkotoink segitségével meg is valósitják azt.Mindenkinek köszönöm!!!!!!!
2007-03-11 02:28:22
Nekem, hogy teljesen őszinte legyek nem volt türelmem végigolvani az egészet..de én már csak ilyen türelmetlen vagyok. :) Szerintem ez az oldal mindaddig minőségi, vagy fogalmazzunk úgy....minőséget képvisel, amíg az alkotó aki ide kipakolja a műveit szabadnak érzi magát. Szabadnak a nagyvilág kötöttségeitől, szabadnak az elvárásoktól...de még sorolhatnám. Ha így jön ide, akkor mindenképpen minőségi az oldal a maga nemében, mert egy olyan szabadságot nyújt, ami ritka a mai vliágban. A "hasonló szintű" alkotók mindenképpen megtalálják egymást. Ez biztos. Mondhatni 100+1%
(pesze lehet, hogy tévedek)
Mindenesetre, egyetlen dolgot érdemes szem előtt tartani az embernek, az pedig az oldal lényege. Talán a "szabadon" a kulcsszó, ami nem is múlik máson, csak azokon az embereken, akik "puplikálni" hagyják az alkotásokat. (meg a publikálokon is, ha jobban bele gondolunk, elvégre mégiscsak egy művészeti oldal) Ha van minimum határ azt kellene megszabni...és a címbe azt, hogy nem teljesen szabadon. Mert ugye művésznek bárki érezheti magát. (tapasztalataim szerint legkevésbé azok az emberek nem, akik valójában ebbe a kategóriába sorolhatók...de ez már egy erősen egyéni nézőpont. :) Persze, ha figyelembe vesszük a régmúltat a ma elismert művészek többsége a régmúlban "senkiházi" volt, úgyhogy ez megint csak nézőpont kérdése. Vagy az a kérdés, hogy van-e értelme az egésznek? (mármint a vitának) Szerintem mindkét részről jogos, ugyanakkor értelmetlen a vita tárgya. Hogy kinek, mi a művészet az erősen nézőpont kérdése, az viszont, hogy az oldal megfelel annka, hogy "szabad szellemi szárnyalások" az biztos, mert senki más nem korlátozza az alkotót, csak, akik hagyják az alkotásait ide bekerülni, vagy az alkotók maguk. De ezt vállaltuk mi is azzal, hogy ezen az oldalon puplikáltunk..nem? Mivel különbözik mindez a "nagyvilágtól" ha az a legfontosabb, hogyha benéz ide pár érdeklődő és nem azt látja elsőnek, amit elvárt, akkor rögötön váltani kell? Minek? Ha eladásra szánjuk a műveinket, akkor nem csak itt jelentetjük meg. Elvégre ez egy reklám mentes oldal...csak nézzünk szét.
Számomra a legfontosabb az, hogy egy pár igazi jóbarátot szereztem itt, és ez mindennél fontosabb. Ha ezt nézzük, akkor ebben mindenképpen minőségi ez az oldal.
(bocsi mindenkitől a kusza válaszért, azért, hogy nem olvastam végig az egész szöveget, de perpillanat ez ötlött fel bennem...azt sem igérem, hogy a közeljövőben válaszolok az esetleges véleményekre..most szünetelek egy kicsit. :)
2007-02-17 23:23:11
Épp ez a jó benne, hogy mindenki írhat...Ez benne az izgalmas...Ha jó szemed van, meg tudod különböztetni a szépet, az értékeset a sallangtól...Aki ide ír, az próbálkozik, és szerintem ez értékelendő. Mindenkinek joga van úgy kifejezni az érzéseit, ahogy tudja, és hogyan dönthetnéd el, ki jó, ki nem, hisz ez csak a TE véleményed. Nincs is olyan, hogy jó vagy rossz, csupán tetszik, vagy nem tetszik létezhet... Nem szólhatsz le egy művet csak úgy. Egy rajzot egy verset de még egy szobrot sem! Honnan tudod, hogy te jó vagy??? Lehet, hogy nekem nem tetszik amit csinálsz, de másnak igen, mégis kimoderálnálak...Ez így nem lenne fair...Azt hiszem nem ezen az oldalon fogok szimpatizánsokat találni, elegen fogtok utálni, de legalább őszinte voltam.
2006-03-08 06:23:44
Olyan ez mint a Pomádé király újruhája. Beszélünk itt arról ami még nem ilétezik.Előre semmit sem lehet tudni,hogy fog bejönni,szuperálni. Meg kell csinálni,aztán egy év mulva kiértékelni.A strawí megcsinálja. Aki nem fél a megmérettetéstől felrakja a dolgait,aki fél,mert érzi,hogy fércmunkákkal rendelkezik marad a főlapon. Nincsen itt szegregációról szó.Ez csak egy variáció,profilbővítés. Csapjunk a lovak közé,azt vágjunk bele!
2006-03-07 09:44:39
Ne utálj Please! Megígérem, hogy jó leszek:)))))))))))
2006-03-07 09:01:23
Legeloszor is koszi Kala, masod sorban pedig szerintem nem csak az egyik oldal tul lot a celon, hiszen ami itt lezajlott vagy zajlik, ahhoz mindenki kellett, aki beleszolt, igy senki sem kivetel, talan megkestem kicsit, ahogy emlitetted, de en sem erek ra folyton itt ulni, igy aztan akkor szolok hozza, amikor idom engedi. En is csepeltem a temat. IGAZ! :) Es most szernyen gyulollek, h beszoltal :)))))) Nahat ,ezert a posztert ennel azert tobbet kell teljesiteni:)
2006-03-07 07:36:50
Ja és mégegyszer: az üzleti rész csak azért került szóba, mert valaki pofán vágott azzal, hogy itt akarok anyagilag gyarapodni. Tehát ilyen formán a te hozzászólásod egy kicsit megkésett. Vagy egyszerűen csak szelektálsz szimpatikus és kevésbé szimpatikus hozzászólók között. Na asszem kiestem nálad a pixisből, ha egyáltalán benne voltam:DDD
2006-03-07 07:31:47
Semmi ellenvetésed, de ha már ennyien csépeltük, akkor te is csépeled egy kicsit. IGAZ? Kedves SteelGirl, ezúton kívánok neked és az Artagora minden hölgy látogatójának sok boldogságot a holnapi Nőnap alkalmából.
2006-03-07 00:14:30
Semmi ellenvetesem egy uj oldallal szemben:) Csak mar elegem volt a felesleges szocseplest hallgatni, igy gondoltam mostmar mindenki szamin veheti magaban az elhangoztatott mondatait:)))
2006-03-06 23:55:39
SteelGirL: igazad is van meg nincs is! En mar csak ezt tudom mondani mindenkinek! Az oldal nem fog valtozni, tehat nyugodtan johetsz azert amiert regen is mert meg fogod kapni valtozatlanul valtozatlan minosegben! Csupan arrol van szo, hogy lesz egy masik neven futo oldal aminek a letezese az ARTAGORA-hoz kotott! Aztan hogy majd ki akar ide bekerulni ki nem az mindenkinek egyeni joga. Es ezzel azt hiszem mindent el is mondtam. Tovabba viszont, tok foloslegesnek tartom az ellentetes velemenyeket innentol kezdve, mert egyszeruen nincs alapja egyiknek sem! Azt nem ellenezheti senki, hogy egy uj oldal szulessen, mert mit ellenez benne? !:) Vagy de?:) Mert ez most tenyleg ugy fog letre jonni, mintha egy fuggetlen weboldalt csinalna valaki. Csak annyi lesz a koze az anya oldalhoz, hogy nem letezhet nelkule, de ezeket mar mind leirtam lentebb!
2006-03-06 22:50:33
Olvassatok vegig csak megegyszer, h mindannyian mennyi felesleges dolgot fecsegtetek ossze-vissza. Mennyi hozzaszolas? Tenyleg! Ha mar a minosegi oldalnal tartunk...akkor lehet, h eloszor a forumi megnyilvanulasokat es megbeszeleseket kene minosegibbe varazsolni. Es ez vonatkozik mindket oldalra! Azt meg h mar uzletet is emlegetunk, na ez az aminek szerintem nincs itt helye, meg a vagdalozasok kozben sem. Hogy partolom vagy ellenzem az otletet az egy dolog, de minden esetre szerintem legkevesbbe az erdekli az ide latogatokat, h ki mibol vett autot.... Ez az oldal mindeddig nem errol szolt, es nem is a hasonlo fenhangu megnyilatkozasokrol. Csinaljunk profi rovatot? tessek ez az amit szerettetek volna, lam az elenk tarulo minoseg zene fuleimnek... mintha a nagy vilagba csoppentem volna... eddig ez egy olyen hely volt, ahova inkabb elvonulni lehetett ez elol.... Cof666 szemely szerint nem irigysegbol nem partoltam a dolgot, mert h esetleg en nem vagyok eleg jo, h bekeruljek a "korbe", sosem ezert vestem sorokat egy lapra, vagy huztam vonalakat. Egyszeruen az oromert tettem, amit az az ido nyujtott, mig ezzel foglalkoztam. Ez az ,amit ti most kicsit kifelejtettetek a nagy vitak kozepette. legalabbis ugy tunt. Kerdezhetnetek ezek utan, akkor minek raktam ki a dolgaim az oldalra. Oszinte szolva eloszor csak azert, h megmutathassam a barataimnak, akikkel esetleg mas uton-modon nem voltam kepes megosztani a "muveket". Kesobb aztan, amikor lehetosegem nyilt arra, h egyre tobbet latogassam az oldalt oromet szerzett mas muveit nezegetni es pozitiv vagy negativ kritikakat kapni olyan emberektol, akiket szinten erdekel a muveszet. Nem tartom magam se muveszenk, se profinak, se hivatasosnak... (mint sokan masok itt), egne is a kepem ha valamim bekerulne a profik koze. Ettol fuggetlenul, az h nem partollak, nem azt jelenti h a jobbakat keptelen vagyok elismerni... vagy h elfogna a sarga irigyseg ha az o muveik ott lennenek az enyem meg nem. Szeretem a szep dolgokat, igy hogyan is mondhatnek ilyet. Talan azert ellenzem, mert az oldal veszitene abbol a hangulatabol, amiertmind eddig ide jartam. Persze, ha megis megvalosul a terv, az nem azt jelenti, h tobbe nem jovok majd, csak hianyolni fogok valamit, ami addig volt. Velemenyt nyilvanitani pedig talan olyanoknak is szabad, mint en. Ehhez azt hiszem mindenkinek joga van itt, annelkul h kulonbozo serto megjegyzesek erjek utana. Kulonben van egy olyan rovat h statisztika... itt a leglatogatottabb muvek listajat talalod.... Majdnem olyan, mint a profi rovat szerintem, csak nincs annyira tulbonyolitva... es sosem lettek olyan vitak belole, ami szerintem mar tenyleg nem az oldalhoz melto.
2006-03-06 22:33:58
Ja, a pénz csak azért került szóba részemről, mert valamelyikőtök írta lentebb, hogy majd a profi oldalon reklámozom magam azért, hogy több munkához jussak. Kösz a jóindulatot, de van annyi munkám, hogy alig alszom naponta 4-5 órát. Neo!... Kihúzhatod! :DDD
2006-03-06 21:06:47
Vazze...! Gyerekek, ennyi hozzászólás még semmilyen témában nem volt! Nekem is ki kéne találnom valami jó vitaalapot. Jó volt olvasgatni a véleményeket és ellenvéleményeket. Van egy pszichológus ismerősöm, aki sok mindent ki tudna olvasni ezekből. :D Bár lehet, hogy nem akarnám tudni a diagnózist (mielőtt Gábriel hozzászólna újra a témához a bazi nagy ego-m miatt) még magamról sem. Apropó EGO. Szerintem minden olyan megnyilvánulás, amely közvetíteni akar valamilyen információt feltételez egy hangyányival nagyobb öntudatot és önbizalmat, mint az átlag. Ha nem így volna, akkor mi a fene késztet minket arra, hogy újra és újra megmutassuk mit tudunk? (vagy mit nem, de ez itt most ebben a vonatkozásban lényegtelen) Itt nagy EGO???? Hát Gábriel szerintem te még nem találkoztál hivatásos művésszel. Nekem van hozzájuk szerencsém nap mint nap, és biztosan állíthatom, hogy az általad randa nagy EGO-val megbélyegzett emberek (valszeg én és a többiek akik támogatjuk az ötletet) megszeppent kisfiúk mellettük. Az én egomat nem az Artagora Pro fényezi, hanem pl olyan dolgok, hogy bemegyek egy akármilyen multiba és ott vannak a munkáim, vagy pl az hogy az idén már második cégarculati tervemet fogadták el annyi pénzért, amennyiből legalább két évig eltartom a családomat, sőt még az autómat is kifizettem egy összegben. Na ettől aztán tényleg fülig ér a száj. Ja... és még mielőtt ráböknéd, hogy ez csak üzlet és semmi köze a művészethez azt mondom, hogy igenis ez is művészet a maga urbanizálódott formájában és rohanó tempójával együtt ebben a lehetetlen beteg, veszett világban. Profi, nem profi.... pfff nem itt kell jónak lenni, hanem a való világban. Na mennem kell.... most szólt NEO, hogy szálljak ki a MÁTRIX-ból.
2006-03-06 12:20:18
Én sem értem mi a baj ezzel a profi kategóriával...ha a régi Artagora ugyanilyen maradna rangok meg ilyenek nélkül, akkor ez lenne a legkorrektebb megoldás. Már megy a szöveg, hogy öntömjénezés meg ego meg "elhatárolódási kényszer". Miért? Meg az, hogy "kinek lenne bőr a képén oda feltölteni?" Nekem lenne kedvem, nem azért mert hú de profinak érzem magam (abszolút nem vagyok az), viszont ez egy kihívás lenne, ami arra ösztönzi az embert, hogy próbálja meg a maga szintjén tényleg odatenni amit odatesz. Ha nem sikerül először, akkor majd a következő jobb lesz. Aki meg nem akar bekerülni, az ne tegye, nem erőszak a disznótor. Egyébként a profizmus sem feltétlenül arról szól, hogy tanulta-e az illető az adott művészeti ágat... Na elég ennyi megyek hajrá Artagora Pro!
2006-03-06 12:19:30
Nos,

Gyerekek azt hiszem, hogy mindegyikotok kicsit tullott a celon. Az utobbi hozzaszolokkal egyaltalan nem ertek egyet egyik temaban sem. Azzal sem aki ellenzi, azzal sem aki mellette van.

Aki ellenzi mit ellenez? Az ARTAGORA marad az ami most is valtozasok nelkul, tehat? Nem ertem a problema forrasat!

Aki mellette van miert mult idoben beszel az uj oldalrol?

Leirom ismet a kotottsegeket de tenyleg utoljara, mert mar kezd kisse kenyelmetlen lenni ez az egesz helyzet:

- Az ARTAGORA valtozatlan marad.
- Az uj oldal nem letezhet az ARTAGORA nelkul!
- Minden alkotasnak amit az uj oldalra szan egy alkoto alap felkerulesi feltetele hogy az ARTAGORA-n elhelyezze azt.
- Az uj oldalra csak ARTAGORA regisztralt tag minimum XX (lentebb irom) db alkotassal publikalhat.

- Az uj oldalon elbiralas lesz igen: De nem kotelezo oda tolteni semmit!!!!!
- Az uj oldalon megmerettetes lesz igen: De nem kotelezo reszt venni benne!!!
- Az uj oldalra nem kerulhet fel akarki: De nem kell folkerulni annak aki nem akar!!!

Ha ezeket elolvassatok szerintem egyikotoknek sem lesz kerdese, mert ra fogtok jonni arra, hogy mindenki megkapja maradektalanul azt amit szeretne!

Akkor mi is itt a problema?

2006-03-06 11:26:00
Azt Látom ,hogy sokak szemét "csípi" a profi szó,ezért izomból ellene vannak a topicon felvetett témának.Rendben,ezt meg tudom érteni.Valahol félrecsúszott ez a dolog,mert sokan még mindig azt hiszik,hogy néhány önjelölt figura a saját mellét akarja teleaggatni érdemrendekkel,pedig egyszerüen csak egy határvonalat akartunk meghúzni ,és jobb szó hiányában a határ egyik oldalára eső művek lettek volna profinak besorolva.Az elbírálást nem valami szigorú kritériumok szerint gondolnám.A minimum,hogy a feltett alkotás legalább a befejezettség látszatát keltse,ha megnézi valaki ,hihessse róla azt ,hogy komoly szándékkal készült.Ezen túl nem nagyon kíván senki sem beleszólni sem a témájába,sem a kivitelezés esetleges "botlásaiba".De,könyörgöm,legalább legyen készen,és ne valami papírcetlire odakapart ákombákom legyen.Engem leginkább ez zavart sok mű nézegetésekor,és nekem meg ez "csípi" a szemem.Hogyan vegyek komolyan bárkit is,ha ő maga sem veszi komolyan magát.Tőlem fessen,rajzoljon amit és ahogy tud,de tiszteljen meg azzal akkor teszi ide ,ha már elkészült vele.Emiatt csatlakoztam Cof felvetéséhez ,nem pedig azért mert valami kegyetlen tisztogatásba akartunk volna kezdeni.Befejezetlen versek,félbehagyott skiccrajzok kimondottan fárasztanak.Erre szerettünk volna ésszerű megoldást találni,márpedig ezt csak ugy tudom elképzelni,hogy valaki kimondja:ez remek,ez érdekes,ez meg gáz.Ha egy vendég téved az oldalra,adjuk meg neki az esélyt,hogy az itt fellelhető művekből saját ízlése és szintje szerint,könnyen megtalája az őt érdeklőt.Erről szólt volna az egész,de látom sokan sértve érzik magukat a téma kapcsán.Nem cenzúra ez,hanem a jó elkülönítése a rossztól. Így is úgy is elkülönül,akár kimondjuk akár nem.
2006-03-06 10:41:59
Még egy utolsó rövid megjegyzés.Én pl autodidakta modón sajátitottam el sokmindent a rajzban festészetben tetkókban stb.És ezt úgy tettem,hogy rengeteg hires festő grafikus stb munkáit hosszasan szemlélgetve meritettem belőlük és probáltam rájönni azokra a technikákra amit ök is alkalmaztak.Sajnos személyesen a legtöbbjük azt sem tudja,hogy a világon vagyok és ezért nem tolmácsolhatták tanácsaikat estelegesen a még eröteljesebb fejlödés irányában.A másik része meg már régen halott de mégis elismert és legendás művész!!!!!!!!!!!!
2006-03-06 10:27:24
Na akkor utoljára szólok hozzá ehhez az egészhez és ez nem csak az én véleményem.Ha valamit esetleg kihagyok belöle akkor azt majd az illető személyesen fogja tolmácsolni nektek.Az artagorát nézegetvén arra a következtetésre jutottunk,hogy jó pár emberke eljutott egy magasabb minöséget nyújtó szintre.Vannak akik csak rakosgatják felfele a dolgaikat.Jó ez van ebben nincs is semmi hiba.Mindenki mindent kezd valahol valamilyen szinten.De néhány emberkének a művei igencsak kiérdemelték arra bizonyos aloldalra való feljutás lehetőségét.Ezt támadják itt néhányan folyamatosan nem értem miért mikor ez nem a főoldal rovására megy.Vagy itt mindenki csak a dobogo első helyére gondolja magát és féltek a véleményektől amik esetleg kimondják,hogy amit csinálunk az nem professzionális minőség.És az akkor jó van úgy hogy itt mindenki de qurva jó fej és milyen meg mekkora profi alkotó??????Szerintem és egyesek szerint ez igy nincsen jó.És itt látszik az,hogy mindenki de qurva mérges és sértödött lessz abban az esetben ha esetleg jogosan negativ kritika éri valamelyik alkotását.Akkor itt mindenki minden kategóriában vérprofi igaz????Ti féltek attól,hogy egy nálunk esetlegesen sokkal képzettebb emberke a negativ kritikájával,ha az jogos a profibb felhozatal felé terelget bennünket?Szerintem meg ha az a negativ kritika nem irigységből stb táplálkozik akkor igenis hasznunkra vállik.Élni kell a lehetőségekkel.Pl ott van Picaso már 14 évesen olyanokat festett amire én lehet sohasem leszek képes,mégsem megsértődést produkálna az ha esetlegesen véleményezné akármelyik rajzom stb és elmondaná,hogy miért nem jó,vagy mi a hiba benne???Abból csakis tanulnék,én legalábbis biztos.De belefáradtam mostmár ebbe az egészbe,és bánom,hogy elétek tártam ezt az egész problémát,amit közös erővel szerettem volna megoldani.De már elegem van belőle hogy hetvenedjére is csak magyarázkodnom kell az egész miatt.Csináljátok akkor ahogy akarjátok én nem fogok kilépni az artagorából teszek fel még műveket is ahogy időm engedi.De akkor mindegyötök maradjon csak abba a tudatba,hogy itt mindenki qurvára de vérprofi.És én innentől rátok bizom azt,hogy mit akartok.Úgyis mindig lessz valaki akinek ez az egész ötlet nem tetszik.Ja és még annyit,hogy néhány alkotás meg egy ovodás gyermek szintjét üti meg és hiába szabad szellemi szárnyalás az csak valahol a béka ülepe alatt szárnyal.És mint látom itt sokan inkább a halgatásba burkolóznak és nem merik kimondani a kimondanivalót.Igy én lettem az aki ezt az egészet kimondta,mostantól lehet igazán támadni a véleményem.És lehet rettenetesen gyülölni engem ;-)))))
2006-03-06 09:43:57
Gabriel Steelgirl még mindig nem ébredtetek rá,hogy ez nem az egoról szól???? Végigolvastátok egyáltalán ezt az egész topicot???Vagy csak bele bele néztetek mert túl hosszú aztán ideszurtatok gyorsban egy véleményt????Miért féltek ennyire a Profi kifejezéstől????Azt hiszitek,hogy most egy elkülönülö nagyképű fellengzös mindenkit leanyázó társaság van kibontakozóban????Senkit sem utálunk de ez az ti érdeketekben is megy,vagy esetleg féltek a profi m,egmérettetéstöl,mert lehetséges,hogy a műveiteket nem érzitek annak????Ráadásul ha elolvastad volna az ezzel kapcsolatban felmerült javaslatoka akkor rájöhettél volna arra,hogy a profi művek az ARTAGORA aloldalára kerűlnek és az csak a művekről fog szólni.Ide továbbra is feltehetsz bármit ami neked csak jólesik.Betámadod a témát mert teljesen félreértetted.Azért látom egy két ember aki tényleg hatalmasakat alkot az valamiért mégiscsak támogatja ezt a felvetést,és szerintem ez nem véletlen.Amúgy eredetileg kizárólagosan csak a vizuális művészetekre volt felhozva az egész ötlet. De az aloldalra is kell majd irodalmi stb mű is,mert köztük is vannak igazán profi alkotok.De ha ezt nem értitek végre már meg akkor csak nyugodtan dugjátok a fejeteket a homokba.Rettegtek a profi kategoriától úgy viselkedtek mint a gyerekek.Fogjátok nyugodtan csak az egóra.De ettől függetlenűl az Artagora felmutatott egy jó pár profi kategóriba tevékenykedő embert,mindegyik műfajban!!!!!!
2006-03-05 23:16:16
Gabriel, szivem repesett amikor ezt a hozzaszolast olvastam! Vegre!
2006-03-04 12:47:09
Hát igen! Végig kellett volna olvasnom, akkor tényleg nem jártattam volna feleslegesen a szám, olyan dologról, ami egyáltalán nem úgy lesz, ahogy az agyam elképzelte. Kala a Te művészetedhez kétség nem fér. Rengeteg tudást és képzettséget takar. És szívesen nézegetem, ahogy másokét is. Büszkeség egy csepp sincs bennem. Ugyan mitől is lenne? Én a művészetek egyik megnyilvánulási formáját sem tanultam. Tehát bizony, már saját magam a Tanonc kategóriába sorolnám, és sosem lesz bennem sértődöttség, ha más is azt teszi.
Igen, az Artagora a kedvenc oldalam, azért mert sokrétű. Ezért mertem ide feltenni, én a „vasárnapi-verselő”. A „Még” szócskával nem fenyegetést akatam kifejezni, inkább a félelmem. Mert mitől fogok én itt fejlődni? Az a hozzászóló, aki esetleg építő kritikát írna nekem, lehet, hogy ezentúl el sem olvassa a műveimet, mert egyből a profikhoz megy.
Mindenesetre, ha megszületik a megoldás, legyen az mindegyikünk megelégedésére. Üdv.Dóri
2006-03-04 09:52:04
Tüzasszony ez a dolog nem rólad és nem is rólam szól.Ez az artagora művészeti közösségéről szól.Nem az oldalon belül lesznek a változtatások,hanem nyitnak egy új aloldalt ami ez en oldal nélkűl halott.Független úgymond lektorok lesznek a másik oldalhoz,igy nem érvényesülhet részrehajlás,vagy a barátságok.Ha valaki nem szemellenzős akkor ennek a szűkségességét megérti,és nem lessz sértett ha a művei nem szerepelnek majd a profioldalon.De abból az oldalból elvárásaim szerint csak tanulni lehet majd,és ellesni,hogy a jobb az miért jobb,ami arra kéne ösztönözzön bennünket,hogy még többet mutassunk és adjunk ennek a közösségnek.Mert egyertértek Kala-val hiba lenne a profikat figyelmen kivűl hagyni,mert ha tölük nem tanulunk akkor mindegyönk megreked egy bizonyos szinten és esetleg azt hisszűk,hogy jó amit csinálunk pedig nem az.Én biztosan szivesen tanulok a tölem erössebb szinten álló alkotoktól és legyen az bárki,mert én már tudom régóta,hogy csak ez visz előbbre az utamon.És itt senkit sem akarunk beskatulyázni,meg személyeskedés sem volt mikor elkezdtem ezt a topicot nem emlitettem nevet sem,hogy kinek/kiknek a műveire gondolok a gyenge minőséggel.Igazából úgy érzem ezen most csak az fog megsértödni aki szigorúan magára veszi az itt elhangzottakat.De lehet annak meg alapja van ha ez történik mert akkor valamiért az illető úgy érzi,hogy róla van szó.De ez is ki fog derülni,mert mindenkinek meg van az esélye arra,hogy az aloldalon megmérettesse a műveit egy itteninél sokkal szigorubb értékitélet szerint.Ez pedig ha létrejön a föoldalt is inspirálni fogja,és hidd el nagyot fogja elöreléptetni a története folyamán.Én azt mondom ne féljünk töle.
2006-03-04 03:03:58
Tűzasszony! Kár hogy nem olvastad végig az összes hozzászólást. Ha ezt megtetted volna, akkor valszeg nem írtad volna amit írtál. Egyrészt senki nem akar senkit beskatulyázni, hiszen már Strawi is leírta (kb 4-szer) hogy az ún. profi tárlat nem is ezen az oldalon lesz (csupán innen lehet elérni), másrészt elég furcsa az utolsó mondatod. Egyenlőre még az Artagora a kedvenc oldalad? Már szinte fenyegetésnek hat. Ha itt ez lesz, meg az lesz akkor megutálod az egészet? Már csak az hiányzik, hogy valaki az anyukájának is elmondja, hogy milyen csúnyán játszik a többi gyerek az Artagora játszótéren. Miért vagytok tele félelemmel és sértődöttséggel? Hát én biztos nem dőlök a kardomba, ha nem jutok be a profi oldalra. Semmi komoly tét, semmi gyökeres változás, sőt igaziból még semmi konkrétum, mégis vannak néhányan, akik alapállásban utálják az egész ötletet. Én egyáltalán nem ellenzem. És igenis biztos, hogy a profi oldalt fogom először tallózni, mivel én szeretek a nálam jobbaktól tanulni és ötleteket ellesni. Ilyen alapon büszkeségből rá se nézek egy Royo, Julie Bell, Boris, Ryan Church, Neville Page, vagy továbbmegyek Leonardo, Michelangelo… (és még hosszan sorolhatnám) képre, mert sokkal sokkal jobbak nálam. Na ez volna a világ egyik legnagyobb hülyesége. Én nagyon szeretem látni, hogy hogy és milyen technikával dolgoznak, hogy oldanak meg egy-egy feladatot az igazán nagyok. Ez engem nem csalódottsággal tölt el, hanem arra buzdít, hogy tovább tanuljak. Aki ettől frusztrált lesz az csak nyugodtan dugja a fejét a homokba, ha attól jobban érzi magát.
2006-03-04 00:48:11
Engem minősít – de nem olvastam el minden hozzászólást. A cím magáért beszél, ezért „fogtam tollat”.
„Szabad szellemi szárnyalások”
Ki az, mi az, aki, ami az én szellemi szárnyalásomra azt mondja: ez nem ide való! És, ha azt mondja, miért teszi? Ha neki a kék, de nekem a fehér. Ha neki virágének, de nekem a vér. Ha nekem romantika, neki káosz-lélek. Ha neki akvarell, de nekem üveg. Ha ő 20, de én 90. Ha nekem van itt másfél tucat „puszihaver”, ő meg csak éppen most szeretne belépni a „silány” Szabad Szellemi Szárnyalásával?
Én nem mostanában regisztráltam itt. Nincs sok termékem feltéve. De! Mindig úgy jöttem ide: itt elfogadnak. Nem hoztam magammal sleppet. Nincs, aki dicsérjen. Ha valaki hozzám szól, azt ismeretlenül teszi.
Mi alapján jelöltök – uram bocsá’! – jelölünk ki valakit mesternek, tanítónak, vagy tanoncnak? Pl. Gergely Ágnes feltenne ide egy verset. Az elsőt. Ő tanonc lenne?
Strawi! Én imádom ezt az oldalt. A tattoo-jával, a véres, horrorisztikus miegymásával – ami olyan messze áll tőlem… -, de mégis megnézem. Lassan megtanulom szeretni is. Ne vegyétek el a kedvem, hogy beskatulyáztok, azon személyek izlésvilágának megfelelően, akiket kiválasztotok arra, hogy minősítsen.
Nekem továbbra is az Artagora az első. Még!
2006-03-03 18:21:49
nadix ne kezdjük el az elejéről ezt az egész vitát.A profioldalra igenis szükség van.És az az oldal nem a profik öntömjénezéséről szólna.Legalábbis normális esetben.Egyébbként ilyen ötösöm legyen a lotton mert éreztem,hogy ez a dolog ezért szúrja az emberek szemét.De az artagora alkotoi közössége megérett egy ilyen változásra.És ezz nem arról szól pkl ha bekerülök akkor azt aki nem kerűl be azt anyázni fogom vagy lehordom a műveit a sárga földig.Mert ti sokan szerintem igy képzelitek el a profi alkotói közösséget.De tudnod kell,hogy a profi kategoriába is rengeteg minden belefér.Az egész dologgal azt akartam az elején elérni,hogy ténylegesen csak olyan művek kerülhessenek fel erre az oldalra ami nem egy kukából kiszedett papirfecni valami odacirkantott rajzal kb 3 éves gyermek szellemi szinvonalán.Nem szabad ennyire megalázni az oldalt,ja meg a vendégeket sem.Azt meg felsoroltam már,hogy miért is.Én pl nem irok verseket és irodalmi műveket,mert nem értek hozzá semilyen szinten,de tudd azt,hogy régebben én is irogattam ilyen irányú dolgokat.De minek rakjam fel ha tudom azt,hogy az egy szar és esetlegesen kimondottan csak engem érdekel.És ezért szeretném ha létrejönne az ARTAGORA aloldala ahová tényleg csak az arra érdemes művek kerülhetnek fel!!!
2006-03-03 09:20:15
A profi oldal létesitéséről meg kelle kérdezni az ombusmant,nem jelent-e pozitív diszkriminációt.
2006-03-03 01:50:33
Bogumil: kicsit rosszul latod a dolgot! Az ARTAGORA sosem lesz a gyengebbik oldal. Ez pont hogy mahogy van, az ARTAGORA nelkul egyszeruen nem letezhet a masik hisz sok feltetele van a bejutasnak, de gondolom ezeket lentebb elolvastad!

Nadix: rad nem lesz szukseg? Ezt nem ertem! Elmondtam mar azt hogy itt semmi sem fog valtozni, Te megis ezzel jossz mar sokadszorra! De elmondom ujra, a rovat felelosi posztokon semmi sem fog megvaltozni, mindenki marad a helyen es csinalja azt amit eddig is!
2006-03-02 21:06:25
Hogy már én is szólja valamit.A lektorálás nem rossz ötlet. Ő objektíven látja az írásokat és részrehajlás nélkül dönt. Mi akik nagyjából ismerjük egymás irásait,néha szánalomból,sajnálatból,barátságból a gyengébb fércmunkákra is pozitiv hsz-et adunk.Részemről jöhet a lektor.
Egy dolog előrevetíti az árnyékát,majd figyeljétek meg félév mulva. Az lesz,hogy az igényes,műértő olvasók egyből a profi oldalt nézik és ki sem nyitják a másikat.Viszont a gyengébb ,komerszebb müveket értékelő olvasók megelégszenek a dilettás,amatőr oldallal.Alkotók szempontjából is,a gyengén alkotók,az amatőrség szinvonalán állók inkább az amatőr oldalt nézik,mert szeretik a náluknál gyengébb alkotók műveit nézni.Hiszen az,hogy vannak náluk dilettánsabbak is megelégedettséggel tölti el őket. De,majd kiderül a végén mi lesz. Meg kell ejteni a puding próbáját.
2006-03-02 09:21:12
Egyenlore semmit! Majd mindent idoben!
2006-03-01 23:11:00
strawi: megis mit lehet tudni azokrol az emberekrol?
2006-03-01 22:19:00
Ez nem ugy lesz! Az uj oldalon teljesen mas emberek fognak cenzurazni majd mint akik itt akarmilyen rovatot is vezetnek! Pont ezen ugy elkerulese erdekeben, illetve azert is mert ott csak szakkepzett alkoto donthet egy alkotas folott!
2006-03-01 21:30:19
NADIX: semmikeppen nem errol van szo, hogy neked vagy barmelyik rovat felelosnek at kene adnod a helyed! :) Ugyan, az uj rendszernek nem lesznek rovat felelosei! Minden marad itt a regi ugy ahogy azt megszoktuk!:) Nem menekulsz! :)
2006-03-01 11:33:20
Még egy észrevétel.Szerintem nem csak magának az alkotónak kéne nevezni a műveit,hanem egy beszavazás alapján is kellene,hogy esetleg más alkotók megitélése szerinti profi művek is a biráló bizottság elé kerülhessenek.Ezzel a megoldással mégtöbb úgymond profi szinten alkotó munkája bekerűlhetne arra az oldalra is.
2006-03-01 11:17:06
Ez igy teljesen korrekt ha a második megfelelő lessz a döntö tényezö.Ez lessz benne az igazi kihivás,és megmérettetés....Én már most tudom,hogy jópár alkotó műve fog felkerülni oda....Mert igenis vannak az artagorán profik mégha hivatalosan nincs is papirjuk róla.
2006-03-01 10:37:21
Igen barki jeloltethet mar feltoltott alkotasokat is az oldalra. Amikor elkeszul akkor mindenki kapni fog egy hirlevelet, hogy lehet bekuldeni alkotasokat arra az oldalra.

Az a gond, hogy terveim szerint nem csak az fogja eldonteni egy alkotasrol, hogy az most megfelel-e, hogy jol nez ki, hanem az, hogy szakmailag az tenyleg a profi kategoriaba sorolhato, vagy sem! Es inkabb a masodik osszetevo fog donteni.
2006-03-01 10:15:02
strawi csak egyetlen kérdésem lenn az új oldalal kapcsolatban.Az itt szereplő régebbi alkotások közül amit méltónak talál az alkotója arra az is benevezhető lessz a tanács/adminok minőségelbirálására?A feltölthető alkotások számát itélve is egyetértek veled,mert ha egy héten ténylegesen fel bir valaki tölteni három alkotást az már több mint termékeny.Különben meg ne szerénykedj ennyire mert tisztában vagy vele,hogy rengeteg műved felkerülhet az Artagora profi oldalára ebben biztos vagyok mert ha minden igaz akkor a szemem még jó;-)))Az új oldalra remélem minden kategoriából kerülnek fel az oldara.
2006-03-01 10:02:52
Strawi vágjunk bele.Mower-nek is ez a véleménye.Ezt most jól kifundáltad ;-))))És remélem,hogy tényleg kemény kihivás lessz mindenkinek.........
2006-03-01 02:10:42
Kihivasnak megteszi, kivancsian varom a fejlemenyeket.
2006-03-01 00:49:08
Azt hiszem megszuletett bennem a vegleges talan mindket tabornak leg megfelelobb megoldas!

Az otlet meg kidolgozatlan, megis az alap kovei mar megvannak. Beszelgethetnenk errol a profi kategoriarol szerintem honapokig, akkor sem tortenne elore lepes ebben a formaban ezzel a felhozatallal.

Az otlet egyik leg meghatarozobb eleme az, hogy minden marad a regi, de megsem. Arrol a dologrol, hogy naponta egy alkoto max hany db alkotast tolthet fel szerintem egy kulon forumban kellene donteni. Viszont minden mas egyenlore marad az eredeti felallasaban. Ezen dontes eredmenye keppen az osszes alkoto aki itt ebben a forumban ellenezte COF otletet tovabbra is ugy toltheti fel alkotasait ahogy akarja es ahogy azt eddig tette.

Csakhogy. A pofi kategori otlete sincs elvetve.

Minden alkoto rovidesen fog kapni egy hirlevelet. A hirlevel azt fogja tartalmazni, hogy elkeszult egy teljesen uj, mint megjeleneseben, mint mukodeseben es teljes egeszeben mas oldal, ami az ARTAGORA tarsoldala es, hangsulyozom NEM MUKODHET NELKULE!!!!

Ez az oldal egy teljesen uj szemlelet, es meroben mas iranyvonalat celoz meg mint az ARTAGORA. Ide bekerulni nem lehet konnyen (azt hiszem en nem is fogok tudni :) )

Bekerules feltetelei:
- ARTAGORA regisztracio
- ARTAGORA-ra feltoltott legalabb egy kategoriaba 5 alkotas

Amennyiben ezek megvannak, ugy az alkotot egy cenzurazo tanacs velemenyezi es eldontik, hogy felkerulhet-e a neve az oldalra, figyelembe veszik az ARTAGORA-ra feltoltott alkotasainak minoseget. A cenzurazo tanacs tagjait en fogom kijelolni es megkerni oket erre a feladatra. Amennyiben elvallaljak ugy onnantol kezdve ok lesznek azok akik minden minosegi kerdesben dontest hoznak. A cenzurazo bizottsagban csak kepzett/tapasztalt szinten alkoto emberek foglalhatnak helyet. Letszamuk maximum 5 fo.

Ha bekerul egy alkoto, eletbe lep a muvek feltoltesenek lehetoseg.

- Minden muvet a tanacs fog minositeni minden szempontbol.
- Csak abban az esetben kerulhet fel a mu az adatbazisba, ha azt a tanacs tagjai alkalmasnak talaljak.
- Amennyiben az alkotas megfelelo az oldalra, ugy azt mindket oldalon szerepeltetni kell. Tehat az ARTAGORA-ra is kotelezo jelleggel fel kell tolteni.

Ha egy mu nem alkalmas, ugy arra a tanacs tagjaitol lehet kerni javaslatokat, hogy mit kellene rajta valtoztatni.

Az uj oldal egyenlore az ARTAGORA alatt fog mukodni (www.artagora.hu/ujoldalneve/) egeszen addig amig meg nem szuletik a vegleges neve, illetve a domain regisztracioja el nem keszul.

Tovabbi infok vele kapcsolatban:
- Forum kulon nem lesz rajta.
- A muveket nem lehet kozvetlenul velemenyezni (egyenlore)
- Az oldal teljesen statikus lesz, nem lesz belepteto rendszer/adatbazis es egyebek.
- Nem lesz rajta adminisztracios felulet.
- Nem lesz uzeno rendszer.
- Csak azokat a rovatokat tartalmazza amikbe alkotas kerul
- Nem lesz statisztika
- Nem fogjuk tudni melyik muvet hanyszor latogattak
- Minden csak a feltoltott muvekrol fog szolni.
- Csak az alkotasok lesznek eloterben.

Felmerulheto kerdesek:
- Miert eletkepes ez igy? - azert mert az ARTAGORA mar felmutatott olyan minosegi alkoto tabort ami kepes eletre kelteni egy ilyen oldalt. Ha ez megsem igy van, akkor COF rossz volt az otleted! :)
- A bekerules mert ilyen szigoru? - mert a profi/kepzett alkotok meg tudnak felelni az elvarasoknak.
- Mert statikus az oldal szerkezete? - azert, mert itt nem lesz naponta 1 alkotas mindenkitol. En azt gondolom, hogy alkotonkkent 2-3 alkotas varhato hetente, es akkor sokat mondtam, illetve nagyon termekeny az alkoto.

Remelem nem hagytam ki semmit.

Na erre irhattok most !:)
2006-02-28 18:55:20
nadix érdekes modon én jelőltem ki törlésre művemet ami a mai napig is elég szépen ott figyel.Másik meg nem akarom megindokolni,hogy miért törlöm.Csak mert én törölni akarom.Nézetség sem egyenlő a mű minőségével.Itt ezt a reformot azért szeretnénk néhányan elérni ezen az oldalon,hogy a látogatoknak könnyebb legyen eligazodni és ha a profiszintű alkotók kellöképpen felkeltik az érdeklödésüket akkor biztos mazsolázgatnak az egész oldalon függetlenül attól,hogy profi ill nem profi alkotást néznek.De ha már az elején rengeteg minősithetetlen vagy igen gyenge szinvonalú valamibe botlanak akkor érdeltelenné fog nekik válni az,hogy a több ezer művet átfésüljék A-X-ig ezt értsétek már meg.Ezt fejtegetem már vagy 20 hozzászólásomban.És nagyon nem szeretem ismételni magam ennyiszer.Azért látom van néhány ember aki már kapisgálgatja azt,hogy mit szeretnék.
2006-02-28 16:58:52
Elend ugyan már ha az internet által akarnék megbizást szerezni akkor mindenképpen csináltatnék egy teljesen fullos oldalt,nem pedig ide rakosgatnám fel a munkáimat.Akkor csak kiemelten a tetoválással kapcsolatos dolgaimat helyezném el egy site-on.Akkor tényleg csak arra hajtanék,hogy a legprofibb dolgaimat bemutatván még több kuncsaftot szerezzek magamnak,mert az internet jó reklám.Ja és Mower kollegám is hasonlóan cselekedne.Nadix neked meg a munkákat bizony egyenként kell elbirálni az adott kategorián belűl,mert néha a profiknak is vannak szar napjaik amikor nem úgy jön össze a dolog ahogy azt megálmodta.Az ilyen műveimet pl én fel sem teszem már.Minek kinek???Azzal a saját szinvonalam huznám lefele.Ezt meg nem akarom és szerintem egyik profi alkotó sem akarja.A másik mint kihangsulyoztam az elején kb 2 éve mikor reggeltem strawi kérésére tényleg szószerint minden hulladékot én is feltöltöttem,de közben rájöttem arra,hogy nem a mennyiség hanem a minőség kellene,hogy mérvadó legyen a munkáimnál.A minőség pedig időt követel igy képtelensség lenne egy nap mondjuk 20 munkámat feltőlteni,max ha összegyüjtöm és egy honapban csak egyszer rakok fel az oldalra.De még igy sem birnék 20 munkát összeszedni egy hónapban.Hidd el a régi munkáim közül meg sokat le is szednék véleményekkel meg mindennel együt,mert már semmilyen szinten sem érzem azt az enyémnek.Mivel gyakorlom a műveimel szemben az önkritikát.Ja Elend én sem tanultam művészeti suliban vagy akárhol máshol.Én is csak élvezetből teszem amit teszek.És a minőségi alkotásokat az oldal javára szeretném elérni,nem saját haszon/elönyszerzés céljából.Nadix Számadatok kellenek 3.vagyok az összes regelt tag közül több mint 750 hozzászólás van a müveimnél és közel 4000 látogatom volt eddig.Ugyhogy innen is láthatod hogy nem az én nézetségemmel van a gond nem ezért harcolok.Amit én el szeretnék érni azt mindannyiunkért szeretném....
2006-02-28 16:02:14
A juttatas? Hat nekem ugy tunik, hogy a kulon rovat extra reklamot jelent, es van esely arra, hogy tobb megbizast kapjon.

Profi? Ugyanmar. Nem ez a szakmam, nincsen diplomam, sok penzt se keresek, es kulonben sem tartom magam profinak. Szamomra ez egy hobbi, ahol nem kotnek a szabalyok es kielhetem magam.
2006-02-28 15:35:30
Elend te meg úgy beszélsz mintha nem a profi kaszthoz tartoznál ;-)))Egyébbként meg a szakmai tanácsok rovat is hasznára vállhatna mindenkinek.Juttatások????ebben viszont nem értelek....
2006-02-28 15:33:17
Na szóval rábirtam a kollegámat is,hogy akkor szóljon már hozzá a témához.Én részemről eddig is tudtam a véleményét mivel ténylegesen egy gépről és egy munkahelyről szemléljük az eseményeket.Annak meg külön örülök,hogy egy nem munkatárs is osztja a nézőpontunkat az egész dologgal kapcsolatban.A thumbnail javaslat már csak azért is tetszik amit az elöttem szóló Kala,és Mower is felvetett ezzel kapcsolatban.Igy a nézelődő el tudná hamar dönteni azt,hogy az adott alkotó művei egyáltalán érdeklik e és könnyebb lenne nekik is.Nem vesznének el a hangzatos cimkavalkádban.Másik megközelitése ennek a dolognak,mert igy igen jól működhetne a vizuális dolgaink.Tudom azt is ,hogy kellene egy szelekció az irodalmi és egyébb megnyilvánulásokhoz.Az oldal azon részeihez viszont nem tudok hozzászólni,hogy merre is kellene elindulni mert ahhoz teljesen hűlye vagyok.A másik,hogy lássátok azt,hogy abszolute nem önajnározásról van szó csak annyit mondanék,hogy a fotóim hát mit mondjak tuti nem tartom öket nem,hogy profinak de egy részét szivesen el is tüntetném az oldalról,vagy ha fent is maradnának abszolute nem várnám el azt,hogy profikategóriába kapjanak besorolást,mivel én teljesen tisztában vagyok azzal,hogy azok a bizonyos fotóim milyen besorolást érdemelnek.Ezzel a dologgal csak annyit szeretnék kifejteni,hogy anno mikor még én is frissbe beregisztráltam ide tényleg szószerint még a szemetet is feltöltögettem ide mert lehetett.Abban is egyertétek Mower-el,ha egy Caravaggio mellett kapnék kezdő besorolást nem megsértődnék hanem azt lesném,hogy az az ember mitől olyan jó és megprobálnám követni azt az ösvényt amit ő kitaposott,hogy ezáltal az én műveim is a közelébe érjenek legalább,aminek következnénye az,hogy az általam elkészült újjabb művek egy magasabb kategoriába emelnek mint alkotót.Lehet,hogy sokan diktatorikus változtatásnak veszik ezt az egészet,de nem az mert az ő műveik sem kerűlnének le az oldalról csak profi kategóriába kerűlnénekEz eredményezheti azt normális esetben,hogy az ember elkezd azért tenni,hogy ténylegesen bekerűlhessen a profi kategóriába.A másik következménye az,hogy a profik elkezdik húzni felfelé az oldal szinvonalát esetlegesen sokkal nagyobb nézetséget biztositva az oldalnak,mert ha már sok nagyszerű dolgot látott/olvasott itt a tisztelt látogató akkor biztos vagyok benne,hogy elkezd mazsolázni az úgynevezett nem profi kategóriában is.Ez meg azt eredményezheti a nem profi kategoriás alkotók közöt,hogy a profik elkezdik húzni magukkal öket az adott kategóriában,és tényleg mindent elkövetnek azért,hogy szinvonalassabb műveket tegyenek közkincsé.És ez nem konkurencia harc,és na majd én megmutatom,hogy én vagyok ebben a kategoriában a legprofibb.Na egyszóval én /mi szerintem úgy látnánk jónak ha a vizuális dolgoknál bevezetnétek a thumbnail-okat,és minden kategoriában lenne egy admin aki kellőképpen felkészült azon a témakörön belül arra,hogy egy beérkező műröl el tudja dönteni sorolható e profi kategóriába,vagy csak simán feltesszük a nem profi kategóriába,söt hogy már továbbmenjek akkor egy nap egy ember max 3 művet tölthetne fel az adminok munkájának megkönnyitése érdekében.Ezzel a limittel pedig önmagunkat is egy elöszelekcióra kényszeritenénk,és ténylegesen csak olyan dolgokat raknánk fel ami már egy bizonyos minőségi követelménynek megfelel akármelyik kategóriában.És ez mindenkire úgyanúgy vonatkozna.A másik ne várjátok,hogy mind a 400 tag szavazni fog erre a dologra mert ez lehetetlen,nem kötelezhetőek rá,és úgyis csak 200 olyan regisztrált tag van az oldalon akinek legalább egy megnyilvánulása van fent az oldalon.Ebből a 200-ból is max csak 70 tag igazán aktiv a többi meg hol van hol nincs.És igaza van Kala-nak ez nem egy elnőkválasztás ;-))))Úgyhogy szerintem ebben az irányban kéne tovább társalognunk/mozdulnunk....
2006-02-28 15:10:41
OK Profik. Juttatasok. Valami kotelezettseg esetleg? Peldaul segitseg/szakmaval kapcsolatos kerdesek rovat? Hogy legyen mar valami haszna is az ittletuknek.
2006-02-28 14:23:47
Mélységesen egyetértek az igazságos szelektálás gondolatával ,amit Cof vetett fel először,és pl.Kala is támogatja(mellesleg az eredeti ötletet cof-val közösen vitattuk meg,mivel egy gépről,egy munkahelyről figyeljük az eseményeket).Szó sincs kirekesztésről vagy nagyképű lesajnálásról azokat illetően akik egy igazságos szelektálás után a nem-profi kategóriába esnének.Azt azonban senki sem tagadhatja ,hogy vannak szintek,akár kimondjuk ezt akár nem.A mi Számunkra már most is jól elkükönülnek azok akik ugymond profik,azoktól akik nem.Egy "mezei" látogató azonban elvész a munkák tengerében,bóklászik egy darabig,és ha nem egy konkrét szerzőre kiváncsi,hanem csak nézelődik,hát el tudom képzelni,hogy hamar belefásul.Én magam is igy vagyok más oldalak látogatásakor.A thumbnail alkalmazása sokat segítene,hiszen egy alkotó neve mellett azonnal látható lenne az alkotás képe,és nem elvont címek alapján klikkelgetne a kedves látogató.Látná hogy mit fog találni az adott név vagy cím alatt.Ha nem érdekli nem nézi meg.Hogy ki a profi? Ha pontozásos rendszerrel kellene meghatározni ezt a kategóriát,hát nehéz lesz,én mondom.Persze egy jól és mértékletesen kidolgozott szisztéma akár még müködhet is,csak ne essünk abba a csapdába,hogy a végén túlbonyolítjuk a dolgot ,és mindenféle táblázatokkal és számológéppel kell az oldalra följönnünk,hogy eligazodjunk,ki kicsoda és milyen kategóriába esik.Nem tudom ki hogy van vele,de én pl. ránézésre meg tudom állapítani ,hogy ki a "bennfentes",ki a lelkes outsider,vagy ki a "futott még" kategória.Pontozás és mások véleményének figyelembevétele nélkül is egyértelmű a dolog,csak szem kell hozzá.Az hogy egy alkotás tetszik vagy sem,az teljesen szubjektív dolog,az viszont hogy jó vagy rossz már objektíven megítélhető,és itt éppen erre az objektív látásmódra lenne szükség.Még véletlenül se higgye senki,hogy lenézem vagy kinevetem az esetlen művek alkotóit(hiszen magam is a lelkes bénázók táborát gyarapítottam egykoron),nekik támogatásra és építő kritikára van szükségük,ami elősegíheti a jó irányba való fejlődésüket.Ma már látom,hogy egykoron nekem is nagy szükségem lett volna ilyenféle "mentorra",de ennek hiányában kénytelen voltam éveken át botladozni és bénázni,pusztán azért mert mást sem hallottam minthogy "kurva jó","te aztán tudsz",meg ilyenek.Még el is hittem,és nagyon elégedett voltam magammal.Szóval az ilyen elkülönülés(profi,haladó,kezdő)nem szabad hogy sértődöttséget vagy fellengzőséget generáljon a tagok körében,inkább egészséges versenyszellenek lehetne az alapja.Aki arra rág be,mert nem sorolódik a profik közé,az éppen ezzel a magatarásával bizonyíja,hogy tényleg nem az.A művészetekben talán a legfontosabb dolog az alázat.Ha valaki jobb,akkor az legyen a fontos ,hogy mitől jobb,mit lehet tőle tanulni,nem pedig az hogy visszarángatjuk a saját szintünkre,csak mert idegesít hogy jobb.Ezen az oldalon látható legprofibb alkotók is eltörpülnek pl.Caravaggio mellett(bocs ez nem sértés,én is porszem vagyok hozzá képest),de én nagyon tudnék lelkesedni ha Rembrandt mellett "kezdő" kategóriába esnék.Ehhez alázat kell.
2006-02-28 10:35:42
A gond ezzel az egesszel meg mindig csak az, hogy akik eddig hozzaszoltak a forumhoz letszam szerint nem ertek el a 20-at Azok az emberek sem mondtak el a velemenyeiket, akiket COF emlitett, sem azok akiknek meg igen csak hozza kellene szolniuk a temahoz. Igy egyenlore nem tudok vegleges dontest hozni.

Kuldjek errol hirlevelet?

Varom a tovabbi javaslatokat, es otleteket.
2006-02-28 07:54:16
Strawi!

Hogy ki kerüljön be a profi kategóriába? Ha az admin a rovat élén megfelelően felkészült, akkor az első megtekintés után megmondja, hogy az alkotó profi-e vagy csak műkedvelő. Mint írtam, nem létezik olyan demokratikus megoldás, ami mindenkinek jó lenne. Akotókat vesztünk???? Azért mert megsértődik valaki? Cof-ot lehurrogtátok (mondjuk ezért jogosan), amikor sejtelmesen arra utalt, hogy kiszáll a játékból, ha ekkora az ellenállás. Tehát már most elkezdődött ez a sértődősdi, pedig még nincs is semmi konkrétum. De min is fog valaki,... akárki megsértődni? Ugyanúgy felkerülhet minden, mint eddig. Csupán arról van szó, hogy egy bizonyos szintet felmutatók egyből elérhetők lennének a főoldalon. Min is kell itt megsértődni annyira, hogy unregeljen valaki? Mégegyszer. A profi kategóriába nem lehet szavazással bekerülni, illetve onnan kikerülni. Tudom, hogy ezt Te sem meggyőződésből mondtad, csak próbálsz jó gazdi maradni. Hogy mi is a cél? Azért furcsa ez a kérdésed felém így a topicban. Sok cél van. Az egyik egyéb okok miatt az, hogy az oldal nézettsége növekedjen. Ezt itt most nem részletezem tovább. Ha akarsz róla beszélni, akkor azt sztem személyesen kellene. A másik cél, hogy az ún. profik (mivel már túl sokan vagyunk) különüljenek el egy kicsit a nem annyira profiktól, illetve a totál dilettánsoktól. Ez az előző hozzászólásokból kiolvashatóan nem jelent totális elszigetelődést, hiszen nincs újabb site, csak egy kicsit másabb lenne az oldal kezelőfelülete. Tagok esetleges elvesztése? Ha valaki annyira megsértődik azon, hogy "közlik" vele, hogy nem jutott be a profi kategóriába, ezért távozik gyerekes reakció. Ilyen alapon a profik már rég elmehettek volna innen, hiszen egy kategóriába sorolják őket egy 3 éves gyerek szabad szellemi szárnyalásával.
2006-02-28 01:21:16
Kala: az elkepzelesed alapjan, hogy lehetne bekerulni egy alkotonak a profi kategoriaba?

Van arra mod szerinted, hogy az lakotok megosztasa nelkul jojjon ez az egesz letre?

Szerintem ezekre a dolgokra nincs olyan megoldas amivel ne vesztenenk el alkotokat. Talan ha alkalmazzuk nyerunk is vele, csak azt kell eldonteni, hogy most mi is pontosan a cel.
2006-02-28 00:27:39
Először is tisztázni akarom, hogy én itt csakis és kizárólag az oldal képzőművészeti részéről beszélek.

Profi=Professzionális=Szakképzett

Ha innen vizsgáljuk a kérdést, akkor vagyunk itt néhányan, akik ezt tanulták, ebből van diplomájuk, ez a munkájuk és ezzel keresik a pénz (nem keveset), tehát profik. Ezzel a témával kapcsolatban sok mindenben osztom Cof véleményét és értem a törekvését. Nem akar Ő semmi rosszat és legfőképp: senkit sem akar megbántani. Szerintem nincs a profi kategória ötletével semmi gond. "Szabad Szellemi Szárnyalások"???? Hát van itt feltöltve egy csomó dolog, ami ugyan "Szabad Szellemi", de szárnyalásnak semmiképpen nem nevezném. A szándék nem az volt, hogy ezek a munkák törölve legyenek, hanem az hogy aki ennél komolyabban gondolja, az hadd emelkedhessen egy kicsit magasabbra. Jártam már sok hasonló oldalon, ahol nagyon komoly cenzúra volt alkalmazva a minőség tekintetében (szigorúan jó értelemben gondoltam!). Ami itt nálunk felvetődött és megfogalmazódott ehhez képest semmilyen megszorítást, hátrányos helyzetet nem teremtene a gyengébben alkotókkal szemben. Azt viszont nagyon nem tartom jó ötletnek, hogy gyengébb képességű tagok (csak azért mert regisztráltak), valakit profivá, vagy nem profivá tehetnek. Ez így egy kicsit vicces helyzetet teremtene. Már elnézést az érintettektől, de egy hasonlattal próbálom meg kifejezni azt amire gondolok.
Akinek nincs hallása az milyen alapon fog megítélni egy dalt, amikor még azt sem tudja, hogy ő hamis? Ettől még tőlem énekelhet, de nem nagyon szeretném ha ezt abban a helyiségben tenné, amelyikben én is ott vagyok.
A téma támogatóiként Cof olyan neveket említett, akik méltán kerülhetnek be a profi kategóriába. Remélem, hogy ők is leírják a véleményüket. Egy korábbi fórumtémára visszautalva- a versenyt mindenképp ellenzem! Hiszen egy egyenlőtlen erőviszonyokkal felállított mezőny nem számít versenyhelyzetnek.
Remélem, hogy ebben mindenki egyetért. Nem tartom elfogadhatónak a legyalázást.

Más. Szívesen látnám az egyes kategóriákon belül az alkotók személyes lapján az összes alkotást, a főoldalon pedig a legutóbbi feltöltéseket thumbnails formában. Ez egyfajta figyelemfelkeltőként is funkcionálna, és ki merem jelenteni, hogy az oldal nézettségét is jelentősen növelné. A jelenlegi "zsákbamacska" előbb-utóbb unalmassá válik az idelátogató számára, és ezáltal máris megcáfolom azt (már nem tudom ki írta), hogy a böngésző vendég végigmazsolázza mind az ezer (csak írtam egy elég nagy számot) alkotó összes feltöltését. Ha viszont láthatók a bélyegképek, az már elárul valamit a tartalomról, ami további nézelődést eredményezhet. Visszakanyarodva- ha viszont pechünkre az utolsó feltöltött alkotások silány dolgok, akkor az idetévedt emberke valószínűleg hanyatt-homlok menekülni fog úgy, hogy vissza se néz. És itt jön Cof felvetése. Ha rögtön a főoldalon elérhető egy profi kategória, ami valamilyen magasabb minőséget sugall, akkor nagy az esélye annak, hogy először azt fogják böngészni (aki itt azt mondja, hogy ő bizony nem azzal kezd, az csak sértődöttségből fakadó büszkeségből és renitenskedésből, esetleg inkompetencia miatt teszi).
Ha azzal végeztek, akkor szinte biztos, hogy elég kiváncsiak lesznek ahhoz, hogy elmerüljenek az ARTAGORA mélyebb bugyraiban is.

A szelektálás (profizmus tekintetében) nem túl bonyolult, és nem is tenném azzá ilyen olyan szavazósdival. Ebben nem lehet demokratikusan dönteni. Valaki így is úgy is meg fog sértődni. Max 10-15 alkotó van itt, aki ide sorolható. Ezt valakinek ki kell mondania. De nehogy már mind a 400 emberke döntsön ebben! Ez nem elnökválasztás. Főleg mivel a 400-ból sokan csak hobbi szinten rajzolgatnak, nyilván nem annyira felkészültek, hogy hozzá tudjanak szólni érdemben a kérdéshez. Ez a véleményem!

Na... várom, hogy kibelezzetek!:)))) De azért megjegyzem, hogy én ebből élek, ezzel keresem a pénzt. SZAKKÉPZETT=PROFI.
2006-02-27 18:15:53
Ok a kenyes kerdeseket azt hiszem megmagyaraztad! :)

Igen ez az otlet is hasznalhato es kidolgozhato! Viszont erre nem erkezett igeny, azert talaltam ki a masikat is! Ha mindenkeppen kell akkor csak ez a 2 alternativa jarhato hogy megmaradjon a kecske is meg a kaposzta is!:)

A pontozasos rendszernel keptelenseg lenne elerned a profi kategoriat illetve azt a szintet ahol az un. TANITO statuszt kapnad, hisz egy latogatasert sosem fogsz annyi pontot kapni mint pl egy mu feltoltesere kapott kritikaidert, vagy egy mu feltolteseert stb.! Ez aranyaiban ki lenne dolgozva hogy miert mennyi jarna. Azok az alkotok akik minosegi munkakat tesznek le az asztalra sokkal gyorsabban lepnenek feljebb a rangletran mint azok akik csak velemenyeznek azert is irtam a szam szerinti kulonbsegeket. Igy mukodhetne szerintem a leg optimalisabban. Tovabba ehhez a rendszerhez szamos uj lehetoseg is parosulhatna, pl statusz szavazati arany, magasabb szinten tobb szavazattal jarulhatnal hozza egy bizonyos megszavazashoz stb. A lehetoseg sok.
2006-02-27 09:52:04
strawi ez az ötleted meg különben tetszett"A profi kategori tovabbfejlesztett otletevel allok elo most mert ha valahogy akkor csak igy mukodhetne ez a dolog:

- A kategoriaba minden alkoto sajat magat jeloli. Ez a jeloles megtalalhato egy jelolo tablan.
- Profi kategoriaba 20 szavazassal lehetne bekerulni. Azaz minden alkoto szavazhat ra, lesz aki megszavazza, lesz aki nem, minden esetre ha megvan a 20 szavazat akkor felkerulhetnek a muvei ebbe a rovatba. Ha nincs akkor automatikusan megszunik a szavazas arra az alkotora.
A mar fent levo alkotora folyamatosan lehet ellen szavazni es 30 ellen szavazattal az alkotasaival egyutt lekerul a profi rovatbol. (Torolodni nem fog semmi, csak nem lesz ott elerheto.)
- Minden feltoltott alkotasra ebbe a rovatba lehet szavazni -5 - +5 ig, a pontok alapjan az alkotasok kategorizalodnak. A rovatban valo fennmaradast minden alkotasnak az hatarozza meg, hogy mennyi es milyen szavazatot kapott. Ez az eredmeny folyamatosan kiad egy csak az adminisztratorok alltal latott erteket. Ha ez az ertek a 0 ala esik akkor az alkotas lekerul a profi kategoriabol. Viszont minden ide feltoltott alkotas 30 pontrol indulna, hogy az elso negativ szavazattal ne lehessen egybol kiszavazni onnan.
- A szavazatok nev nelkul tortennenek sem az alkotok sem a rovat felelosok es meg az adminisztrator sem tudna ki mikor es mivel szavazott.
- Minden regisztralt alkoto csak 1x szavazhat mindenre.

Tovabba: semmilyen elonyt nem elvez senkivel szemben egy profi kategoriaba feltoltott alkotas, es az alkotoja sem. Minden oda feltoltott munka ugyanugy jelen lesz a normal kategiriakban is. Ugyanugy hozzaszolasokat lehet ott is tenni. Osszegezve csak annyi, hogy ott is el lehet erni egy lista alapjan, de minden egyeb ugyanugy vonatkozik ra mint egy normal alkotasra.

Szoval ha ez mukodik akkor szerintem csak ebben a formaban tud. Kerulve a verseny szellem es a vitas kerdesek kialakulasat, ha valakinek ellenerzete van valamivel szemben nev nelkul hozzajarulhat ahoz, es forditva.
Talan meg azon kellene elgondolkodni, hogy indoklas kelljen-e a kiszavazashoz, vagy sem. Persze ezt is lehet nev nelkul, es csak az arra jogosult adminisztrator engedelyevel es veglegesitesevel tortenne meg a lekerules. Kerulve ezzel azokat az indoklasokat hogy - Csak, Mert, Mert nem jo, stb.stb.

Hirtelen ez az otletem tamadt."Na szóval utánna meg rövidesen azt irtad nem lessz semmiféle profi kategória Miért is nem pedig ez a beszavazásos dolog már nem rossz.Azt meg továbbra is fentartom,hogy szabadon szárnyalhassunk max 3 feltöltött művel egy nap alatt.Ja a beszavazás alapján meg biztos hogy nem kerűlne fel akárki tök könnyen a prof kategóriába viszont a többieket erőteljesen húzná magával szerintem.Ellentétban azért mikor a látogatásainkért vagy esetlegesen értékeléseinkért is pontot kapunk,mert a kevesebb pont is pont és ha eleget értékelek már akkor egy felsőbb kategóriába kerülhetünk a ranglétrán.Na akkor hogyan is tovább?????
2006-02-27 09:12:27
Na elöszőr is nem sértödtem be;-)))Másodszor a 2-3 hónap a meló miatt van igazából mert havazás van nálam és nincs időm semmi újat létrehozni.Harmadszor majd szolók a két embernek akiket emlitettem arra,hogy most ők is kifekthetik a véleményűket a topikban és nem fogok elfogadni tőlük,most nincs időm rá kifogást.Negyedszer meg volt már olyan,hogy elég sokáig nem birtam új művet feltenni,és ezt észrevehettétek ha figyelemmel kisértétek az aktivitásom.Ötödször strawi te engem egy sértödős pöcsnek ismersz?????Na ezt viszont teljességgel kikérem megamnak ;-)))De most tényleg az inaktiválom magam-ot ezen dolog alatt értettem nem pedig megsértődés alatt,és ha valami csoda folytán mégis lessz időm valami újat csinálni azt úgyis felrakom.Na mindegy.Most is befejezem mert már indul a meló azt mennem kell.Ja meg különben csak a cégnél birok computerezni mert otthon nincs,meg rajzolgatni is csak itt mert az édes kicsi lányom belerajzolgatna otthon azt meg nem akarnám,mert teszem azt ha egy 10 órás meló után bir belecirkálni egy portréba akkor elborúlna az agyam ;-)))))
2006-02-26 15:41:20
Kulonben meg, ha nem magadert akartad a dolgot, akkor miert ezzel reagalod le azt, h a tobbseg nem szeretne, es nem tartja jo otletnek. mindnkiert azt amit senki se szeretne (azaz a tobbseg)? vagy hogy is van ez? ha mindenki itt tolongana, h az otlet milyen jo, es szeretnek, sztem megvalosulna, es en is elfogadnam, ha nem is tetszik, ahogyan most neked is kene, de hol vannak ezek az emberek akikert meg kene csinalni?
2006-02-25 19:22:52
Ja igen es meg egy nagyon fontos dolog! Ahelyett, hogy sertodest csinalnal belole, elgondolkodhatnal azon hogy az altalad felhozott igenyt hogyan valositsuk meg! Mondtam 2 alternativ megoldast is amiket szerintem tok jol ki lehetne dolgozni, de az egyikre nem is reagaltal, a masikra meg csak annyit mondtal hogy gaz!
2006-02-25 19:09:50
Cof666 Nadix nak tenyleg igaza van, sajat magadat cafolod! Most akkor dontsd mar el hogy mit akarsz, mert ha most elvonulsz 2-3 honapra, es utanna majd meglatod, akkor igen csak tulbecsultelek eddig. Sertodest csinalsz ebbol a dologbol es ez nevettseges! Tovabba azok az emberek akiket emlitesz mert nem mondjak el a velemenyuket itt? 12-15 ember szolt hozza ehez a forumhoz a 400-bol! A tobbi????
Dontsunk el egy bovitesi szankcionalis kerdest kb 380 ember velemenye nelkul?

Abszolut nem ertelek, de ha ezt megteszed akkor elottem igen csak lejarattad most magad annak ellenere, hogy nem kicsi kapcsolat kot bennunket egymashoz, legalabbis en ugy gondolom/gondoltam!!!!
2006-02-25 18:47:44
strawi te úgy látod,hogy azzal amiért azt szeretném,hogy az artagora egy kiemelkedően magas szinvonalú oldal legyen azt kizárolag magamnak akarom,akkor nem jól látod.De már nem szálok harcba ezért senkivel sem legyen ahogy akarjátok,nekem már teljesen mindegy.Most egy kicsit inaktiválom magam egy két hónapig.Azt a továbbiakat meg majd meglátom.És mégegyszer kihangsúlyoznám"NEM MAGAM MIATT VETETTEM FEL EZT A TÉMÁT"hanem a többségért.De hát mindegy,mert ezek szerint csak giovanni.1 ,Mower,és én látjuk a dolgokat egy kicsit másképpen.Velük úgyanis személyesen beszélgettem el ezekről a dolgokról.Azt meg,hogy kinek a munkái nem érik el a megfelelő szinvonalat azért sem boncolgattam,mert nem akarok senkivel sem személyeskedni.De szerintem egy minőségi munkának mindannyian jobban örültök ha felkerűl,és a vendégek is másképp értékelik.Beszélgessétek meg a dolgokat a többiekkel,én nem vagyok egy személyes forradalmár ;-)))
2006-02-25 14:52:40
Rovid leszek.
Mephisto, Nadix veletek tokeletesen egyet ertek! Cof666 veled meg egyaltalan nem! Meg mindig azt mondom, hogy a rangos rendszernek nem latod a lenyeget. Ha gondolkozol egy sajat oldalon csinald meg, az ARTAGORA nem lesz olyan ahogy Te azt magadnak elkepzeled, sok mindennek es mindenkinek a kozos velemenye utan valtozhatnak a dolgok. Ugy semmi esetre sem, hogy egy valaki a 400 alkotobol kitalal valamit es azt egybol meg is csinaljuk.

Viszont van itt egy nagyon fontos dolog. Egy dontes nem lehet addig vegleges, amig a kozel 400 alkotobol max 10 aki egy ilyen forum temahoz hozzaszol.

En nem vagyok ellene, mert 2 megoldast is felvetettem. Mellette sem vagyok mert nem tartom jo otletnek. Viszont ha sokan ezt akarjak meglesz. Ha sokan nem akkor nem. En egyenlore azok tabora mellett allok akik ezt nem tartjak jo otletnek. Ha esetleg erkezne tobb szemelytol hozzaszolas, es tenyleg ertheto jo ervekkel tamasztanak ala, talan megvaltozna azon emberek velemenye is akik ezt nem tartjak jonak!

Nos?
2006-02-25 13:28:38
Érdekes elgondolás az egész. Tetszik is meg nem is. Valahogy olyan az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy mindegy melyik újját harapja meg az ember mindenképpen fáj. Jó lenne, de bizonyos szempotból mégis furcsán hangzik, mert tényleg nem erről szól ez az oldal. Ki számít profinak? Jó profinak lenni? Te pl. miben változnál meg, ha mondjuk a képeid egy ilyen kategóriába kerülnének? (van egy csomó képed, ami beleillik, és csomó vers, novella stb is ezen az oldalon, de ezt szerintem aki látta/olvasta az úgyis tudja kategória nélkül is, hogy az. Aki meg nem, hát arról nincs mit mondani. :)
A látogatottság sem csak ettől függ. Ha szétnézel a neten találsz egy jó pár nagyon profi oldalt is, és mégsem ilyen, nem nézik meg többen. Aki meg veszi a fáradságot és elnézelődik itt az mindenképpen megtalálja, ami leköti a figyelmét, ha pedig nem akkor nyugodtan ugorjon tovább. :))
Steelnek igaza van a "még egy új ötlet" című fórumnál felvetett hasonló témát. És én is azok között voltam, akik leszavazták az ötletet, vagy szebben fogalmazva kivontam magam belőle. :) Azt hiszem itt is így teszem.

A regisztrált emberek és műveik törlése tényleg ütős. Szerintem sokkal jobb lenne egy olyas valami, ha mondjuk nem lenne törölve senki, mert lehet, hogy önhibáján kívül nem tud csak kapcsolatot teremteni az oldallal. Helyette, ahogy strawi is említett bizonyos szűrést külön lista lenne. Mondjuk az impressziumon belül külön lenne, akik alkotnak és kritikusok, és külön akik csak regisztráltak, de eddig nem szóltak, még hozzá és nem is küldték be semmilyen művüket. Viszont őket sem törölném, mert ki tudja, hogy a közeljövőben nem-e szándékoznak aktívan részt venni az egészben.
2006-02-25 09:49:42
Lehet neked van igazad nadix.De itt nem azért vagyok tag,hogy egy külön oldalt létesitessek magamnak.De egyre inkább hajlok felé.És az a baj,hogy nem csak én.De én hoztam fel itt a témát, mindegy mert ha itt a többségnek jó ahogy van akkor hiába is tépem a számat.Akkor az Artagora marad ami eddig is volt.Mert látom néhányan ezt diktatorikus változtatásnak vennék,pedig nagyon nem az és mindenkinek csak hasznára válna.Én itt le is zártam magamban a témát,meglátjuk mi lessz a továbbiakban.Én azért kiváncsi voltam azoknak az embereknek a véleményére is akikkel csak itt a forúmban tudok kapcsolatot tartani,és nem birok személyesen elbeszélgetni a hogyan kéne tovább csinálni,hogy az jó legyen és az oldalt kiemelkedően minőségivé varázsolja.Ezekután azt mondom,hogy felejtsűk el az egész felvetést,majd lessz valahogy.
Üdv mindenkinek:Czibere"Cof666"Sándor
2006-02-24 10:36:54
strawi akkor ti nem értitek teljes egészében,hogy én mit is szerettem volna.Nézd az oldalt egy kivűlállóként,félretéve az összes hozzáfüzött érzelmed stb.Tudom,hogy nehéz mert ez az egész a te gyermeked.Na szóval idejössz ismretlen és rámászol az impresszumra.Mindenkinek külön adatlap stb ez jó.Téged tegyük fel minden műfaj érdekel.Elkezdessz mazsolázni.Beletrafálsz egy jó pár nem túl sikerült alkotásba legyen az bármi.Utánna úgy fogod érezni magad,hogy nem tudod miért is nézed a dolgokat,és innentől kezdve már nem is érdekel az egész dolog.Ezzel hátrányba kerűlnek azok akik az impresszumba hátrébb foglalják el helyeiket,mert odáig már nem fogsz sem olvasgatni sem képet nézni stb.Sajnos azt kell mondjam ezt bizonyitják a vendégadatok is valamilyen szinten,mert bár látogatott az oldal de lehetett volna ötször ennyi látogató is ugyanezen idő alatt.Ezzel pedig bármelyötök munkája sokkal ismertebbé,esetleg népszerübbé válhatna.És ezzel nem azt mondom,hogy hü vazzeg engem emeljetek profi szintre vagy akár akárkit.De biztos vagyok benne,hogy egy egészséges konkurálás egymás közt nem válna hátrányára az oldalnak.A profi szintel meg sarkalnád magukat az alkotókat arra,hogy még érdembellib alkotást adjanak ki kezeik közül,mert gondolom én,hogy mindenki inkább szeretne egy profi kategóriába kerűlni.És a teljesen kezdöknek is meg van a lehetőség arra a saját műfaján belűl,hogy bizonyitson a profi szintre jutásáért.És ráadásul meg nyomon is lehetne követni az illető fejlődését.Ezen igazából akkor gondolkodtam el nagyon amikor megszolták az oldalt,hogy ide mindenki mindent feltehet.Ez viszont szarúl esett,mert valahol mindannyiunk szivűgye is ez az oldal,mert ha nem az lenne egyszerűen semmit sem raknánk fel.Tudom azt is,hogy már valamilyen szinten ezt háborunak veszitek,de a minőségi felfejlődésért szerintem simán bevállalhatjuk.A témát meg azért nyitottam meg,hogy közösen egy nevezőre birjunk jutni.Ha erre egy mód és lehetőség van.Ha én egyedűl meg birnám ezt oldani akkor már eleve nem egy topicot nyitok itt,hanem küldök neked egy mailt hogy mit hogy kéne csinálni ennek érdekében.Azt vagy elfogadod,vagy nem.De demokráciában élünk és ha az oldal átalakulásra kényszerűlne akkor abba meg mindenkinek joga van beleszolni a tisztelt aktiv regisztrált tagok közül.Ja és a pontozás amit ismételten kifejtettél külön nekem az ténylegesen csak a tag aktivitását bizonyitja nem pedig a munkájának a minőségét.És ha még érdekel ha nem kerülök a profi szintre az sem baj nekem mert vannak biztosan sokkal profibb alkotok is mint én,tehát amint itt láthatod nem is akarom,hogy a profi kategória esetlegesen rólam szóljon.Nem ezért kezdtem el a topicot,hanem mindannyiunk munkájáért.A másik dolog meg az ezzel kapcsolatban,hogy igenis mindenki el tudja dönteni,és el is kell döntenie,hogy a létrehozott alkotása jó e és megüt e bizonyos minőségi minimumot,mert ha ezt sem tudja eldönteni az ember akkor ténylegesen csak egy szellemi kielégülésről beszélhetünk.Amiről te beszéltél ezzel kapcsolatban az meg inkább egy tetszési indexre utal.A tetszés nem egyenlő a minőséggel.Mert teszem azt egy kisgyermek portréját is meg lehet rajzolni marha ocsmányúl,és egy brutális belezős témát is meg lehet rajzolni brutálisan komoly szinten.Az még nem azt fogja takarni,hogy a belezös téma fog az emberek többségének tetszeni mert itt jönnek az izlések és pofonok.Verseknél,irodalmi műveknél meg szerintem ugyanigy van ez a dolog.Ja és téged strawi meg abszolute nem úgy ismerlek,hogy döntésképtelen lennél a műveid minőségével kapcsolatban.Max csak azt nem tudhatod,hogy az embereknek mennyire fog tetszeni.De mint mondottam a két dolog nem ugyanaz.Az alkotokat meg meg kell tiszteljűk annyira ha már ilyen lelkesen rakosgatják fel a műveiket,hogy egy minőségi oldalon publikálhassák a dolgaikat.Én ezt szeretném elérni.
2006-02-23 22:11:31
A masik, amit meg kifelejtettem. Az hogy rangokat lehet elerni az oldalon, az sok mindenre tenyleges magyarazatot ad, a legfokeppen arra, hogy ki az akit a kozosseg tenylegesen profinak tart. Igy nem lesz valakibol profi mert o azt akarja, nem fog tudni sajat magara szavazati pontokat osztani, a tenyleges eredmenyt fogja mutatni. Nem azt, hogy most egy fullos alkotasokat elhelyezo alkoto egybol felkerul a rangletra tetejere, mert nem, csak az fog felkerulni akit a kozosset arra alkalmasnak talal. Lehet hogy egyaltalan nem fogsz felkerulni oda, mert soknak nem tettszenek a munkaid, en sem fogok felkerulni, viszont lehet hogy azok fognak ott betolteni massziv es kimozdithatatlan helyeket, akiket te most ugymod szemeteskosar alkotoknak tartasz.
2006-02-23 22:08:35
Cof666, most akkor idezlek: "Meg már mint többször is hangoztattam nem a tagokról kell szóljon ez az egész és egy értelmetlen rivalizáló háborút inditsunk az oldalon belül." - De ezzel az egesz forum temaval amit letre hoztal, es ezzel hogy legyen profi kategoria semmi mast nem fogunk elerni mint verseny szellem kialakulasat es egyebeket, most akkor dontsd mar el hogy ki akarod ezt kerulni vagy sem. A 2 dolog egyutt nem megy!

Tovabba: ha hulyesegnek tartod a rangos rendszert az csak azert lehet, mert nem erted amit leirtam. Nyilvan egy latogatasert, es egy hozzaszolasert vagy egy munka feltolteseert es annak velemenyezeseert nem ugyanakkora mennyisegu pontot fog kapni az alkoto! Ezzek a pont mennyisegek meroben masok, egy latogatasert mondjuk kap 1-et, egy hozzaszolasert kaphat 2-t, egy mu feltolteseert kaphat 5-ot, stb. Az ertekek csak szemleltetoek es pelda erejuek nem valos ertekek.

Tovabba szerintem nem sokan vannak akik el tudjak donteni sajat alkotasukrol hogy az masok alltal ertekelhetoek e vagy sem, mindenkinek mas a jo es mas a szep. Nem tudnam megmondani egy fotomrol, hogy az jo-e nyilvan ha meg tudnam itelni nem toltenem fel mert az ugy is tok jo, vagy ha fel is toltenem akkor odairnam hogy ez egy nagyon ugyes alkotas volt tolem! Szoval kicsit disszonanciat erzek ebben. A muveimet azert toltom fel hogy masok elmondjak hogy mit mond nekik, jonak itelik-e meg, vagy sem.

Azzal, hogy probalom megoldani ezt az igenyt, egyaltalan nem hulyesegeket talalok ki mint ahogy te azt emlitetted, csupan probalom megoldani ezt. Viszont ha tudsz olyan egyertelmu es mukodokepes megoldast erre, akkor legyszi mondd el es ugy lesz.

A szemetes ladat viszont szinten nem ertem, mert a minoseg akkor is minoseg marad, ha azokat 5000 masik alkotas oleli korul, hisz nem omlesztett alkotas listak vannak, hanem mindenkinek megvan a sajat kis privat adatlapja. Es igy mar nem azt kell nezni hogy hany alkotas van, hanem azt, hogy mennyi alkoto aki publikal az oldalra!
2006-02-23 19:12:50
Mégegyszer végigolvastam strawi által elgondolt pontozási rendszert is.Hát nekem nem jön be a dolog mert úgy jogtalanúl vagy akaratlanul is úgymond Tanitó szintre emelkedhetik bárki mivel elég ha véleményez,látogat,vagy egy csomó hűlyeséget feltőlt.Ettöl igen aktiv taggá válhat de nem biztos,hogy ezzel egy profi minőségű alkotást is ki birunk csikarni belőle.Meg már mint többször is hangoztattam nem a tagokról kell szóljon ez az egész és egy értelmetlen rivalizáló háborút inditsunk az oldalon belül.Egyzserűen csak azt kellene elérnünk,hogy mindenki mégha nem is profi,de egy minőségi alkotást adjon ki a kezei közül,és ajándékozza meg vele az Artagorát.A másik ami a véleményem szintén,ha ekkora port kavar ez az egész akkor ne csináljunk semmilyen kategoriát Profi/Tanitó vagy akárhogy is nevezhetjűk,de akkor mindenki probálja eldönteni a művéröl,hogy mások számára is egy értékelhető alkotást mutat be nekünk,vagy csak a szellemi maszturbációját osztja meg velünk.De valahol akkor tényleg csakis azt fogjuk elérni,hogy mindenki a saját művét értékelhetönek fogja tartani még akkor is ha az abszolute nem az.És az Artagorából nem egy minöségi oldal válik,hanem gyártunk belöle egy hatalmas szemetesládát.Ezt én igencsak nem szeretném.De szerintem ti se ezt szeretnétek.
2006-02-23 17:39:36
nadix nem cenzurát kell bevezetni az oldalon de azt mindenképpen el kellene valahogyan érni,hogy az ide felkerülö művek és ezt értem minden kategóriára,legalább egy minimum szintet produkáljanak.Mert ha szó szerint ide minden felkerülhet akkor az oldal keményen el fog szemetesedni,és ez az oldal nem ezt érdemli.strawi-nak rengeteg munkája fekszik ebben az egész dologban,és tiszteletlenség lenne vele szemben is hogy egy szemetest gyártsunk elöbb útobb az oldalból.Mert ha minden dolgot csak feltöltögetünk annyi dolog kerül fel az oldalra,hogy lehetetlenség lessz az áttekintése egy vendégfelhasználó számára.Még nekünk regisztrált tagoknak is úgy,hogy már van fogalmunk arról,hogy kinek a műveire vagyunk kiváncsiak,sok idönkbe telik az,hogy az általunk favorizált alkotok műveit áttekintsük és véleményezzűk.Én sem ülök egész nap a neten.Akkor egy vendég aki esetlegesen ismeretlenűl téved fel oldalunkra,és esetlegesen egy netkávézoban csücsül az tuti nem fogja megnézni mindenki művét,ha sok szemetet talál benne.Itt ez a fő probléma.És szerintem az oldal üzemeltetöjének is az lenne az igazi célja,hogy idöről idöre egyre több emberke keressen kikapcsolódást szerény honlapunkon.Mert akkor fog mükszeni igazán az oldal.Ha meg egyre inkább elszemetesedik az oldal akkor a látogatoszám is tényszerüen csökkeni fog,és ez azt eredményezheti,hogy egyre több komolyan alkotó emberke lelép az oldalról mert kinek irogasson vagy mutasson be rajzokat stb.Vagy az igazán profik egyesével elszállingoznak innen saját oldalt létesitve/létesitettve mert a műveit nem egy szemeteskosárban akarja bemutatni.Másik tényszerű következménye az,hogy ha tényleg sokan nézik az oldalt akkor esetlegesen bármelyönket felfedezhetik,és úgymond anyagi vonzatú dolgokat épithet ebből az egészből.Mert ezt az oldalt felfoghatjuk úgy is,hogy egy kajak ingyenreklám.De ki akarja magát reklámozni egy szemetesben???Mert én azért elég aktiv tagnak érzem itt magam,és jó néhány tehetséget is látok/láttam az oldalon.És az meg senkinek sem lenne mindegy ha felfedeződik esetlegesen,mert úgye egy minőségi oldalon szerepelnek a dolgai,hozzájut ezáltal egy zsirossab melóhoz,vagy netán egy kiadó vagy akárki kiadja a műveit.Mert ez abszolúte nem mindegy.Vagy egy fotóst pl a munkái alapján felkérnek egy reklámfotózásra,mert semmi sem lehetetlen.Nekem erről igazából ez a véleményem,valahol szivűgyem is az Artagora,és ezért szeretném nagyon ha minőségi szabadon szárnyaló dolgokkal találkozhatnánk itt.
2006-02-23 16:00:26
strawi a rangokat nagy hűlyeségnek tartom mert akkor mindenki csak a tanonc kategoriába tartozhatna.Úgyanis én csak a szakmámból kiindulva arra a következtetésre jutottam,hogy az ember folyamatosan tanul.Tanitó igazából meg senki sem lehetne sose.Vagy roszul látom?
2006-02-23 13:38:38
Szerintem a fórumtémákat lehetne kategorizálni. Mindenekfelett azért, mert szerintem jó lenne, ha a fórumból el lehetne érni a művek kritikáit(a legújabbat legfelül). Így mindig lehetne látni, ha vkihez új kritika érkezett, vagy esetleg érdekes beszélgetés alakult ki egy műről... Mert így csak azt láthatjuk, ha a sajátunkhoz érkezik új hozzászólás... Szerintem ez sok segítség lenne a fórumélet felpezsdítéséhez.
Ha esetleg mégis van ilyen és csak én voltam análfabéka, akkor sorry.
2006-02-23 00:41:37
Azt hiszem strawi utolso irasa utan nem olvasnam vegig az elmaradt hozzaszolasokat.... ennyi eppen eleg volt... biztos sokkal minosegobb lenne az oldal. Erdekes, eddig ezek a kerdesek miert nem merultek fel? es az is elgondolkodtat, h miert nem azok vetettek fel ezeket a kivansagokat, akik a kezdetek kezdete ota latogatjak az oldalt... mert ugyebar ezen az oldalon is van ilyen meg olyan, meg azon is... itt miert ne legyen! talan mert ez nam az az oldal? lehet... de mar ebben sem vagyok biztos! igy aztan csinaljuk!!! biztos jobb lesz! mire varunk meg? meg se kell szavazni, majd a profik eldontik....
2006-02-22 21:35:38
Latom egyre nagyobb szankciokat szeretnetek bevezettetni egy amugy sznakciok es korlatok nelkuli szabad alkotoi kozossegbe.

Kidolgoztam egy ujabb elmeletet erre a kerdesre.
Nem lesz profi kategoria. Nem lesz beszavazas, egyaltalan nem lesz semmi ilyen. Lesz helyette egy teljesen jol mukodheto alternativ megoldas, ami mindezek mellett sokkal tobbretubb, es nagyobb lehetosegekkel kecsegtet.

Lesznek rangok, megpedig a kovetkezok:
- Tanonc
- Inas
- Szakerto
- Mester
- Tanito

Mindenki ettol kezdve kapna pontokat, de nem csak azert ha szavaznak az alkotasaira hanem a kovetkezokert:

- Muvek olvasasaert/nezegeteseert, latogatasokert
- Hozzaszolasokert
- Szavazataiert
- Muveihez beerkezett szavazatokert
- Forum hozzaszolasokert
- Feltoltesei alapjan

Tehat egy nagyon sok retu pontozasi rendszer lephetne eletbe. Itt kerulnenk a verseny helyzetet, hisz mindenki tenyleg akkor kerulne fel a rangletran, ha teljesit, nem csak hogy teljesit, de minosegben is helyt all, es nagyon aktiv tag az oldalon.

Igy en azt gondolom, hogy mukodokepes es meg jobb lehet az egesz oldal.
Tovabba minden szinten lehetnenek megszerezheto jogok is. A jogokkal kulonbozo ujabb es ujabb szolgaltatasok valhatnanak elerhetove, es egyre teljesebb lehetne minden.

Ez megsokszorozza az oldal elet minoseget es megnoveli nem csak a muvek latogatasat, de az alkotasi vagyat, es minositest.

Mit gondoltok?
2006-02-22 19:27:33
Onnan tudjuk felmérni,hogy voltam de sajnos csak nagyon ritka esetben fent az oldalon és láttam a vendégfelhasználok számát 200 felett.Pedig ha hiszed ha nem ilyen is volt az Artagora történetében.De sajnos tényleg csak egy kétszer.A többségben örülhetünk annak,hogyha 30 vendég fent van egyszerre az oldalon.És az előbb pont leirtam hogyha te is egy vendégfelhasználó vagy kivűl álló elfogulatlan szemszőgéből vizsgálod meg a kérdést akkor a 30.igen mély szinvonalon szárnyaló alkotás után teljesen tele lessz a hócipőd és ezáltal elveszitűnk az oldalról mint érdeklödőt.Ez ellen kéne ezekkel a doolgokkal amiket itt ebben a topicban leirtunk tennünk,hogy a későbbiek folyamán ilyen oldaról semmilyen kritika ne érhesse az oldalt.És az idelátogató emberkék önfeledten merűlhessenek alá az Artagora oldalán,mert ez esetben biztos,hogy tovább fogja adni,hogy érdemes megnézni az oldalt mert szuper dolgok vannak ott.De ha továbbra is ténylegesen minden szemetet felrakunk mi felhasználók,akkor rövidesen megöljűk az oldal látogatottságát,és csak mi fogunk ide visszajárni,de kimondottan csakis azért,hogy az általunk szinpatikusnak talált műveket megtekintsük.A többi szeméttel azt hiszem,hogy mi sem foglalkoznánk továbbra sem.De mi legalább tudjuk azt kitöl mire számolhatunk.De honnan tudja meg ezt egy vendég adom azt aki elöször jár itt és szembetalálkozik egy rakás műfajon belűl egy rakás alkotóval.És azt hiszem innentől már érthető az ha szerencsétlenségünkre csak rossz művekbe akad bele akkor többé nem lessz kiváncsi innen senkinek a művére sem mert nem érdekli és nem számit arra,hogy azért minden műfajon belül is vannak sokkal jobbak az ARTAGORÁN.
2006-02-22 19:12:18
Az egész topicot azért inditottam útjára,mert megprobáltam egy kivűlálló vendég szemével szemlélni az oldalunkat.És bizony sajnos arra a következtetésre jutottam igy,hogy mikor a 30.nem igazán szárnyaló alkotást olvastam,vagy néztem végig.Onnantól kezdve kimondottan érdektelenné vált az oldal.Ez bizony rossz érzés volt,de mégsem irtam oda az adott műhőz,hogy ugyan már mi ez aszar és mi a f..z volt vele a célod.Mert ha értékelek egy művet és negativ kritikát is fejtek ki az adott alkotással kapcsolatban,akkor azt úgy szeretném tenni,hogy megalapozott lehessen és ne gázoljak fullra az adott alkotó lekébe.De ezáltal csak néhány kedves regisztrált tagnak a művei váltak érdekessé számomra.PL rajzok KOBOLD aki a rajzaiban utolsó 3 nem a maximalista kidolgozásra fektette a hangsúlyt,és mégis egy professzionális megoldású koncepciós dolgot mutatott be az oldalon,ami meg mégiscsak profi.És van még jó néhány sokkal erössebb szinten álló alkotó akinek a feltett dolgai miatt a későbiek folyamán is visszatérnék az oldalra,és az ő műveiket keresem.És még mint kivűl álló szemlélő ha meg is nézem a gyengébb műveket,és sorozatosan csak a silány minőséget tapasztalom a kedves regisztrált felhasználótól az adott műfaj keretein belűl,akkor a továbbiakban nem leszek arra kiváncsi.De mivel ennyi reggelt tag és ennyi felrakott mű szerepel az oldalon,ha az elején elkezdem akkor nem biztos,söt biztos,hogy nem lessz sem türelmem,sem energiám átnézni az összes alkotást,és ezáltal megfosztodók attól az élménytől,hogy egyes alkotásokban kimondottan örömömet leljem és kellemes kikapcsolodást biztositson számomra.Nem beszélve arról,hogy az alkotot meg a látogatottságtól és az esetlegesen kifejtett véleményemtől fosztodik meg.
2006-02-22 18:38:19
Ja még annyit a témához,hogy ez az oldal a látogatokért készül föként amit szeretnénk ha egyre több lenne belölűk.A mi szerepünk csak annnyi benne,hogy legyenek művek az oldalon amit szivesen megmutatunk másoknak is.És nem az egymás közötti konkurálásról szól.De mégha erröl is szólna csak ez az egész akkor is minőségi művekkel támasszuk ezt alá.Mert ha létrehozzuk a profi kategoriát műfajonként akkor az valahogy igy fog kinézni.De igazából meg a látogatonak a kezébe kell adni a döntés jogát,hogy csak a profibb melókat akarja megtekinteni,vagy belemerűl és mazsolázik a nem profi kategoriában felkerült művek között is.Én szerintem ez korrekt lenne a vendégfelhasználokkal szemben
2006-02-22 18:06:50
Nadixnak teljes mértékben igazat adok.Vagy rászoritjuk az alkotókat az önkontrollra,vagypedig nem jut fel a fércmunka a profi oldalra amire felkerülni kitüneteésszámba megy. Majd akkor a kezdőknek lesz húzóerő,hogy zárkózzanak fel a magasabb színvonalhoz. Nem lehet a demokrácia,szólás és írásszabadság leple alatt a silányságot megengedni aé s a szinvonalat lealacsonyítani.Mindig a jók és a kiválóak legyenek a mérce. A kezdőket a végetelenségig nem lehet tutujgatni. Én is rögtön az elején több más lapokon,ahol máig ott vagyok,keményen feltártam,miért rossz egy vers,vagy írás,és megirtam az alkotónak,hogyan kéne ezen javítani.Biztos volt aki megsértődött,de pár hét,hónap mulva már kérték a véleményemet. és alakultak egyesek.nem szabad a nyalogatós,dicsérgetős,semmitmondó hsz.-eket meghonosítani.Többet ártunk egy kezdő pokoli rossz művének dicsérgetésével,tutujgatásával,mint egy hasznos kritikai jótaáccsal.Mindenképen le kell korlátoznia a főoldalon feltehető művek számát. Nincs semmi értelme,hogy valaki,aki új,egyszerre feltegye az összes műveit,aztán néma csend. Ossza be,adagolja,hagy szokja az olvasó. mert nem csak a tagok,de rengetek olvasó is olvas minket,hálistennek.
2006-02-22 17:41:39
Akkor meg ha igy látod ténylegesen a dolgot strawi ,létre kell hozni minden kategóriában a profi szintet.Ezt nem mi miattunk kell megtenni akik regisztrálva vagyunk,hanem a nem regisztrált látogatok miatt.Ök úgyanis nem tudhatják,hogy ki az az alkotó aki erössebb szintet hoz egy adott műfajban.És ha van egy ilyen kategória besorolás akkor még véletlenűl sem eshet meg az,hogy az idelátogató esetlegesen beleakad egy két sikertelenebb alkotásba,és ezáltal úgy gondolja,hogy nem pazarolja az idejét az úgymond szemétben való guberálásra.Aki meg ezután is meg akarja nézni a gyengébb felhozatalt az meg is fogja nézni.És valószinű,hogy mi regisztrált tagok is akik azért tudjuk,hogy mely alkotók művei érdekelnek,de nem biztos az hogy profi szinten van az adott műfajon belűl,biztos vagyok benne,hogy mi is megtekintjűk az alkotásaikat.Igy az sem valószinű,hogy nem lesznek nem nézettek a nem túl erős szinten álló alkotok.
2006-02-22 16:36:32
En sem latom a korlatozas elonyeit, teny, hogy atvallogatjak talan jobban az emberek a feltoltesre szant muveiket, viszont az is az, hogy ez az oldal neve alatt nem hiszem hogy megteheto: SZABAD SZELLEMI SZARNYALASOK

Minden egyes elgondolast ennek a 3 szonak a fenyeben talaljunk ki, ezt nem lenne celszeru athuzni kulonbozo szabalyokkal es korlatozasokkal.
2006-02-22 16:22:03
nadix nem az a baj az oldallal,hogy sok mű érkezik.A nagy baj az,hogy rengeteg és most sértő leszek szemét is felkerűl.Amit még egy kezdőnek sem bir elnézni az ember.A feltöltés lekorlátozása meg legalább meggondoltabbá teszi a felhasználot,hogy elsősorban ő saját maga szűrje meg a dolgait és tényleg csak azt töltse ide fel a nagyközönség számára ami már egy elfogadható minőségi szinten áll.Igy azért esélyt birsz adni egy kezdőbb szinten álló embernek is arra,hogy prezentálja műveit,viszont kiküszöbölöd azt,hogy az idelátogatok nagy része előbb utobb úgy érezze,hogy egy szemetesben turkál.És én ezalatt értem azt,hogy az oldalt sokkal minőségibbé kéne tenni néhány szankcióval.Nem rosszindulat vagy egyébb szarság vezérel és nem forradalmat akarok kirobbantani.Azt szeretném ha igen szinvonalassá válna az oldal és szerintem mindegyönk célja ez.
2006-02-22 14:27:59
Na egy két napig nem voltam igazán fórumközelben.Nagyon jó ötletnek tartom a feltöltések mennyiségi korlátozását.Már csak önmagában ez a dolog is megoldaná szerintem az egész dolgot amivel itten vihart kavartam.Ha meg van szabva az hogy egy nap max 2 alkotás jelenhet meg egy alkotó emberkétöl,akkor az már eleve egy igen szigorú szelekcióra készteti magát az alkott is,a saját műveivel szemben,és nem fog felrakni minden nem kimondottan jól sikerűlt dolgát.Ez már egy elöny.Hát a profi kategoriát nem tudom nem biztos,hogy ahhoz én annyira ragaszkodnék,mert nem az erösebb alkotások beküldöinek az elkülönűlése a cél.Meg különben is mindenki kezd mindent valahol.Szerintem csak az alkotókat kéne rákényszeriteni valamilyen feltöltési limittel arra,hogy ténylegesen átgondolja azt,hogy érdemes e felraknia az adott művét,vagy tud ö annál többet is felmutatni amit szivesebben mutatna be a nagyközönségnek.Ha meg mindenáron ragaszkodni akarunk a profi kategoriához akkor azt úgy csináljuk ahogy a strawi felvetette.Egy igazságos szavazással csak a többiek szavazatai alapján kerűlhetne be bárki a profi kategoriába az adott műfajon belül.A túl sokáig inaktiv tagok törlödésével is egyetértek abban az esetben ha az illető semmilyen irányban sem mutat aktivitást.
2006-02-22 07:16:06
A főoldallal kellene valamit tenni,hogy vonzóbb legyen,és korlátozni kellene a feltevést.Naponta egy szerző max 3 írást tehetne fel,igy elkerülhető lenne,hogy aki csak egy héten 1 vagy 2 írást rak fel az már másnap lecsússzon a főoldalról,mert valaki megpakolja 10-15 írással.Akkor aki 1 et tesz fel egy héten,azt csak 1 napig látják,s nyilván kevesebben olvassák emiatt.Vagy úgy is lehetne variálni,hogy legyenek linkek azoknak akik sokat termelnek és amelett,hogy felrakják a napi normájukat valahogy jelezni kellene: "még több egy nyil és katt. a linkre.Már azért is praktikus,mert nem kell az imperesszumban bogarászni,hanem ha az olvasónak megtetszik egy jó írás és látja,hogy ettől a szerzőtől a linken vannak hasonló jó irások,rákattint a linkjére és mazsolázhat. Aztán van olyasmi is,hogy Magazin.Ebben érdekes írásokat lehetne feltenni.Mondjuk naponta 5 dbot.öt külön szerzőtől.Tehát itt egy szerző a frissítésig csak egyszer látható egy művel.Ezt a főlapra kellene beszúrni.nem tudom mennyire megoldható ez pl.
2006-02-21 20:04:41
Szerintem a Honap Alkotoja gomb megoldas okes lenne. Masutt is lattam mar ilyesmit (www.renderosity.com), egyebkent nem tamogatom a szeparatista mozgalmat :-)
2006-02-21 11:42:43
Bogumil: Az a gond, a Te alternativaddal, hogy semmiben sem kulonbozik attol, hogy egy link legyen az oldalon. Tehat ha egy plussz gomb, es egy plussz oldal kozott kellene dontenem akkor mindenkeppen a plussz gomb mellett allnek, ennek tobb oka is van.

Nadix: a Te otleted igaz kicsit szolidabb megkozelitesu, viszont igy elterunk azon igenyektol amik miatt ez a forum letrejott, es szerintem ezt abban az esetben tegyuk meg igy, ha az mindenkinek egyarant elnyeri tettszeset.
2006-02-21 11:22:21
Végigolvastam az összes hsz-eket.Mindenkinek,nagyon helyesen van az Impresszumban egy tartalomjegyzéke a felrakott művekről.ha a napi frisseknél valakire ráharapnak akkor megtalálják az illető műveit kategorizálva és bizony olvassák.Nem gondoltam volna,hogy másfél hónapja nickeltem be és napi 40-70 olvasásom van és vannak már 111-en felüli hsz-eim is. Az olvasók,és nem kevesen vannak.Van hogy egyszerre 380-an is,a kedvenceiket mindig megnézik,és ha nincs új fenn,akkor a régeibeket is szívesen elolvassák. Én azt a kompromisszumot ajánlanám,hogy hagyjuk igy ahogy van és mellette lehessen egy profi oldalt is kialakitani párhuzamosan,de kategótiánként. Tehát:Főkategória Irodalom. azon belül:versek,novik,elbeszélések,útikalandok,egyéb prózai alkotások. Aztán a Képeken belül lehetne a rajzoktól kezdve montázs,olaj,vászon stb. Én csak az íráshoz értek abban vagyok otthon ezért a többiekbe nem szólhazok bele.Akik abban menők alakítsák ki a profi oldalukat.
2006-02-21 04:17:08
Sajnalom akarhogy is formalgatjuk, ennek a profi kategorianak en tobb hatranyat latom, mint elonyet. Aki latogatja az oldalt igy is tudja kik azok akiknak az alkotasai magasabb szinvonaluak, es nem jelent gondot sem megtalalnia, aki meg nem ismeri, annak meg eppen h elmeny felfedezni ezt. Igy legalabb akarva, akaratlanul uj dolgokra bukkanhat:) Kalap le, h strawi ennyire igyekszik igazsagosan megoldani a helyzeteket, es ujabbnal ujabb otletekkel all elo. Kivancsi lennek azert, h a tobbeiknek mi a velemenye errol az uj otletrol. Johetnenek a hozzaszolasok! :)
2006-02-20 21:22:48
A profi kategori tovabbfejlesztett otletevel allok elo most mert ha valahogy akkor csak igy mukodhetne ez a dolog:

- A kategoriaba minden alkoto sajat magat jeloli. Ez a jeloles megtalalhato egy jelolo tablan.
- Profi kategoriaba 20 szavazassal lehetne bekerulni. Azaz minden alkoto szavazhat ra, lesz aki megszavazza, lesz aki nem, minden esetre ha megvan a 20 szavazat akkor felkerulhetnek a muvei ebbe a rovatba. Ha nincs akkor automatikusan megszunik a szavazas arra az alkotora.
A mar fent levo alkotora folyamatosan lehet ellen szavazni es 30 ellen szavazattal az alkotasaival egyutt lekerul a profi rovatbol. (Torolodni nem fog semmi, csak nem lesz ott elerheto.)
- Minden feltoltott alkotasra ebbe a rovatba lehet szavazni -5 - +5 ig, a pontok alapjan az alkotasok kategorizalodnak. A rovatban valo fennmaradast minden alkotasnak az hatarozza meg, hogy mennyi es milyen szavazatot kapott. Ez az eredmeny folyamatosan kiad egy csak az adminisztratorok alltal latott erteket. Ha ez az ertek a 0 ala esik akkor az alkotas lekerul a profi kategoriabol. Viszont minden ide feltoltott alkotas 30 pontrol indulna, hogy az elso negativ szavazattal ne lehessen egybol kiszavazni onnan.
- A szavazatok nev nelkul tortennenek sem az alkotok sem a rovat felelosok es meg az adminisztrator sem tudna ki mikor es mivel szavazott.
- Minden regisztralt alkoto csak 1x szavazhat mindenre.

Tovabba: semmilyen elonyt nem elvez senkivel szemben egy profi kategoriaba feltoltott alkotas, es az alkotoja sem. Minden oda feltoltott munka ugyanugy jelen lesz a normal kategiriakban is. Ugyanugy hozzaszolasokat lehet ott is tenni. Osszegezve csak annyi, hogy ott is el lehet erni egy lista alapjan, de minden egyeb ugyanugy vonatkozik ra mint egy normal alkotasra.

Szoval ha ez mukodik akkor szerintem csak ebben a formaban tud. Kerulve a verseny szellem es a vitas kerdesek kialakulasat, ha valakinek ellenerzete van valamivel szemben nev nelkul hozzajarulhat ahoz, es forditva.
Talan meg azon kellene elgondolkodni, hogy indoklas kelljen-e a kiszavazashoz, vagy sem. Persze ezt is lehet nev nelkul, es csak az arra jogosult adminisztrator engedelyevel es veglegesitesevel tortenne meg a lekerules. Kerulve ezzel azokat az indoklasokat hogy - Csak, Mert, Mert nem jo, stb.stb.

Hirtelen ez az otletem tamadt.
2006-02-20 20:59:58
Kedves nadix ! Bocsi, butaságot írtam! :(
2006-02-20 13:16:26
En a sajat belatasaimat mellozve mindig a tobbseg akaratara hagyatkoztam. Ez igy is lesz tovabbra is, hisz ez visz bennunket elore. Ez az ujitas csak abban az esetben johet szoba, ha tenyleg a tobbseg ezt akarja. Nekem is megfelel igy az oldal mindenfele komolyabb cenzura nelkul, hisz ezert is jott letre.

Egy ilyen versenyt pedig nem lehet elkerulni sajnos, csak minimalizalni lehetne a merteket, es talan ez a megoldas ra meg igy is a leg alkalmasabb.

Varom a javaslatokat!

2006-02-20 12:50:57
Na most ezzel a profi kategoriaval kapcsolatban csak annyit - bar lehet h valamifele elfogultsag szol belolem, es ezert mindenkitol elore elnezest kerel - , hogy mindeddig barmilyen verseny tema kerult szoba, a tobbseg teljes erobol ellenkezett, mert hat ez az oldal nem ennek a helye. Ez mind szep es jo, es bar nekem is volt regebben egy hasonlo oteletem - miszerint bizonyos idokozonkent mindenki jelolhetne a kategoriakban alkotast es a legjobbakat szavazas alapjan egy csokorba gyujtenenk - , vegul meggyoztetek, hogy ugy van rendjen, hogy ezen az oldalon nincs ilyesmi, es az emberek "versenyezzenek" mashol. Igazabol nem zavarna, ha lenne profi kategoria, ennek ellenere ez megis egyfajta "versenynek" foghato fel... es az eddigiekkel szamomra igy osszeegyeztethetetlen. Termeszetesen azt mondom, legyen minden ugy, ahogy ez a tobbsegnek jo, ha igeny van ra, hat legyen.
2006-02-20 10:00:00
Vegigolvastam az osszes hozzaszolast a temahoz. Az enyem egy kicsit sokretu, de leirom, es azta javaslom utanna dontsunk kozos erovel.

- ARTAGORA - Szabad Szellemi Szarnyalasok -
Amiert letrejott, az elso sorban az volt, hogy MINDENKI megmutathassa magat, es nem csak hogy alkotasokat, hogy gondolatokat, hozzaszolasokat, de EMLEKEKET hagyhasson maga utan hatra. Ez nem feltetlenul azt jelenti, hogy csak abban az esetben ha aktiv, hisz sokszor en sem vagyok az, mert egyszeruen nem tudok, nem vagyok itthon uzleti utak stb. Nem biztos, hogy amikor tavol vagyok azzal szeretnek foglalkozni, es azon izgulni, hogy most gyorsan kell egy internet kavezo, mert 5 perc mulva torlik az alkotasaim es regisztraciom. Ez nem igy mukodik. Abban az esetben sem ertek egyet, hogy egy alkotot akkor toroljuk csak amikor mar nem aktiv, de egyetlen alkotasa sincs fent. Nem lehet tudni, hogy az az alkoto mennyi hozzaszolast tett bizonyos muvekhez, hogy mennyi levelezese van. Lehet, hogy valaki abszolut nem aktiv alkoto, de aktiv kritikus es az oldalon belul sok mindenkivel tartja a kapcsolatot.
Erre csak azt a megoldast tudom elkepzelni, hogy fejleszteni kell ra egy olyan modult, ami azt figyeli, hogy ki mikor lepett be utoljara, ez alapjan csinal egy osszegzest, es ha a felhasznalonak sem levelezese, sem hozzaszolasa, nincsen es a rendszerbe is utoljara 4 honapja lepett be, akkor az adminisztratornak jelzi, es o eldonti, hogy mit tesz vele. Torolheti akar, de semmi keppen sem automatikusan.

- Minoseg es minosites:
Ha errol beszelunk bizony elofordulhat olyan, hogy valaki aki tenyleg a minosegi es profi kategoriaba alkot, azt gondolja, hogy hmm hat azert en elegge elveszek itt a minosegtelen alkotasok kozott. Ez az erzes semmikeppen sem jogos. Aki a profi kategoriaba alkot egyszer sem talalkozhatott azzal (en igy tapasztaltam), hogy nem figyeltek ra fel egybol. Az a meglatasom, ha egy ilyen muvesz felkerul es alkotasait megosztja velunk egybol rengetegen olvassak, nezik es velemenyezik. Meg persze rengetegen varjak azt, hogy uj alkotast helyezzen el.
Nyilvan vannak kevesbe minosegi alkotasok. Azzal maximalisan egyet ertek, hogy a kepgaleriaban bizonyos szankciokat kell bevezetni, de ez nem csak a kepek also minosegi hatarait kell hogy szankcionalja, de a folsoket is. Ugyanis nem hinnem, hogy valakinek az jo, hogy egy kepet 2048*2000-es felbontasban tesz fel az oldalra, ez nem csak hogy a feltoltesi sebesseget lassitja, de atlathatatlanna teszi a kepet, es nem beszelve arrol sem hogy rengeteg plussz helyet foglal.

Arra a megoldasra, hogy a tenyleg profi kategoria elkulonuljon csak egyetlen dongot tudok elkepzelni, az pedig az, hogy letrehozunk egy ujabb mezot a felso menu sorban. Ez pedig azokat az alkotasokat tartalmazhatna amiket az oldal alkotoi beszavaznak oda. De nem magat az alkotasokat kell hogy beszavazzak, hanem az alkotot. Innentol az alkoto eldontheti, hogy felrakja-e oda az alkotasat vagy sem. Ha igen akkor megtalalhato ott osszegyujtve, de ettol fuggetlenul, az oldal ugyanazon kategoriajaban is megtalalhato az alkotas. Osszegezve: ha egy profi kategorias alkoto feltolti egyik munkajat ami mondjuk egy foto a profi kategoriaba, akkor az az alkotas attol meg megtalalhato lesz a sima kepgaleriaban is. A profi kategoria nem lenne tobb, mint egy gyujtemeny ami kiemel par alkotot, igy nem nagyon van kulonbseg az alkotasok kozott, de meg is lenne egy olyan gyujtemeny amiben tenyleg csak a nagyon profi alkotasok kerulhetnek be. A profi kategoriaba kerules pedig nem lenne mas, mint hogy az alkoto jelolteti magat, hogy o szeretne oda publikalni. Ekkor kapna egy szavazo mezot ahol 10 szavazattal be is kerulhet. De minden profi kategorias alkot 10 ujabb szavazattal le is szavazhatnak onnan.

- Tovabbi fejlesztesek:
Mindenkeppen szeretnek letrehozni egy ARTAGORA tanacsot, aminek az elsodleges feladata nem csak a muvek es az oldal adminisztracioja lenne, hanem szavazati joggal birva es az aktualis kerdesekrol dontenek. Ezeket az embereket szavazat alapjan lehetne bejuttatni oda es minden januarban ujra szavaztatnak mindent.

Erre a javaslatra kernek toletek otleteket, es elkepzeleseket.
2006-02-20 00:41:26
Valoszinuleg abban a pontban mindenki egyet ert, h az oldalon talalhatoak olyan alkotasok, amik bizony nem biztos h maradando elmenyt nyujtanak, vagy ha megis akkor negativ iranyban:) De vajon jo otlet lenne-e ezt az oldalt egy olyan iranyba tolni emiatt, ami tulajdonkeppen az egyik fo karakteret adta eddig, eleg ha egy pillantast vetunk az oldal tetejere: "szabad szellemi szarnyalasok". Sajnos nem vagyunk egyformak, es nem mindenki allit fell onmagaban egy szintet, ami ala nem enged, viszont megerne-e emiatt az oldal egesz hangulatot megvaltoztatni, ami mar regota igy mukodott es ha az eredmenyt nezzuk, nem is rosszul. Ehhez az oldalhoz ugyan ugy hozza tartoznak a tokeletes alkotasok, mint a teljesen tokeletlenek. Mindent egyutt veve fejleszti a latogatokat nap mint nap, mint igenyesseg, mint szemelyiseg es sok egyeb szempontjabol. Persze ez szubjektiv velemeny. Gondolom akad ellenvelemeny. Amivel szinten nem ertek egyet, az a nem latogato tagok torlese. Van egy regi forum tema (a cimere igy kapasbol nem emlekszem, de erdemes elolvasni), ahol engem eppen az fogott meg, amikor felvetettek, h vajon a muveink ha mi mar nem lennenk megmaradnak-e az artaqgoran, es ha az unokank veletlenul ratalal majd az oldalra meglepodve veszi eszre, h ide a nagypapaja\nagymamaja is irt. Persze a technikai hatterhez nem ertek, igy nem tudom meddig tagithatok az adattarolas hatarai, es hogy mind ezt hogyan valosul meg, ehhez az illetekes tobbet tudna szolni (en csak megkoszonni tudom a lehetoseget), megis ugy velem, jo dolog h nem torlodnek a tagok egy bizonyos ido elteltevel, meg akkor sem ha az illeto nem jar fel. Miert csak akkor olvashatnam, tekinthetnem meg valakinek a muveit, amikor o meg aktiv tag? Sajnalom, ezzel a gondolattal nagyon nem ertek egyet. A szinvonalra visszaterve talan meg annyit mondanek, h egy oldal minoseget nem a leglacsonyabb szinvonalu muvek hatarozzak meg, hanem a legmagasabbak, es az oldal ebben sem szenved hianyt, ha korulnezunk!
2006-02-19 20:37:10
Ezt javítom:

"Jó lenne beépíteni a rendszerbe egy olyan megoldást, hogy időrendben és név szerint is listázni lehessen úgy a műveket mint az alkotókat."

Módosított mondat:

Jó lenne beépíteni a rendszerbe egy olyan megoldást, hogy időrendben és név szerint is listázni lehessen úgy a műveket mint az alkotókat és az alkotásokhoz írt hozzászólásokat is!

2006-02-19 20:03:54
Szerintetek ki győzné végigolvasni valamennyi új alkotást, ha bevezetnék az ún. cenzúrát?
Lehetetlen!
Viszont az is igaz, hogy a rendszeres olvasók elsősorban a friss anyagokat keresik.
Jó lenne beépíteni a rendszerbe egy olyan megoldást, hogy időrendben és név szerint is listázni lehessen úgy a műveket mint az alkotókat.
Egy Kedvencek menüpont sem lenne rossz.
2006-02-19 18:58:18
Én végignézem az összes olyan dolgot, ami érdekel. Különben sztem is van egy jó pár olyan "munka" feltöltve, ami a színvonalat tekintve nem feltétlenül egyezik azzal, amit elképzelek az Artagoráról. Az meg kimondottan felháborít, amikor telefonnal készült fényképek kerülnek fel. Az egy dolog, hogy magával szemben igénytelen az ilyen emberke, de ezzel valahol azokkal szemben is tiszteletlen, akik nagy gondot fordítanak arra, hogy műveik megfelelő minőségben jelenjenek meg itt.
2006-02-19 14:37:14
Jah most ahogy belegondolok tényleg én sem nézem végig minden alkotását annak aki egyszerre fölrak nagyonsokat.
2006-02-18 20:14:04
Az a véleményem,hogy egy nap maximum 3 művet tehessen fel valaki,mert abszurdum,az, ha valaki felnyom 10-en felül egy nap. Minek? Úgyis kifullad és egy hét mulva nincs mit felraknia,és csak másoktól a helyet veszi el.Tudniillik az olvasók,mindig anapi frissekt olvassák el elősször. Nem kell mindent felrakni,hanem disztingváljon a szerző,s csak azokat rakja fel amiről úgyérzi,hogy ütősek.
2006-02-17 20:56:43
Azt hiszem most nem tudok veled ebben teljes mértékben egyetérteni. :( Értem mit szeretnél elérni, és az igaz hogy elég sok gyengének mondható munka kerül föl amik csak a helyet foglalják, de az Artagorában éppen az a jó hogy megmutathassa mindenki a müveit egy olyan közösségnek akik ugyanabban a müfajban (is) alkotnak mint ök. Legföljebb nem ir nekik senki, vagy negativat kapnak. Viszont arra nagyon jó, hogy pl. nyomon követhessük egy-két ember fejlödését. A másik az hogy nehéz lenne sok helyen meghuzni azt a határt is hogy mi számit bemutathatónak, vagy mi nem. Némelyik XX. századi müvész alkotásait nézve elküldeném öket az oviba rajzolni tanulni, de azok is müvésznek számitanak mégis. Olyat lehetne esetleg csinálni, hogy aki pl fél éven vagy egy éven belül nem lép be az oldalra, annak törlödik a regisztrációja (ezek valoszinüleg soha nem jönnek vissza ennyi idö után). Akinek nem irnak a müveihez, vagy negativ kritikákat kap, az ugysem jön föl többet szerintem. ;)))
2006-02-17 17:12:25
Nem hinnem, hogy ettol lenne egy oldal minosegi. Szerintem a legetoseget meg kellene adni mindenkinek. Ugyanaz az ember, aki cenzurazna a muveket, adhatna tanacsokat a raszoruloknak, hogy hogyan lehetne tobbet kihozni egy egy munkabol. Aztan ezt a tanacsot valaki vagy megfogadja, vagy nem.
2006-02-17 15:16:17
Senkinek sincs véleménye erről???
2006-02-17 14:38:00
Na szóval ezt meg azért dobtam fel mert,ilyen szinten is érte az oldalt minösitési kritika"Ide mindenki felrakhat amit csak akar"És ezenkivűl beszéltem egy két taggal,hogy bizony néhány esetben igazuk is van ezeknek az embereknek akik igy látják.Célunk szerintem az,hogy aki ide látogat az szivesen időzzön itt el.Ezért kellene minden kategoriában a szerkesztöknek moderálnia az adott műfajon belüli műveket.Legyen legalább minden műfajban egy minimum szint ami már eléri azt a minőséget,hogy bemutathatóvá válljék a nagyközönség számára is.Szerintem ez azért biztos nem lenne hülyeség és biztos vagyok benne,hogy emelné az oldal szinvonalát ,és ezáltal biztosan egyre többen látogatnának bennünket,nem tartván attól,hogy pl100-bóül 40kép teljességgel értékelhetetlen.Szerintem nagyon nagy szűkség lenne rá.Várom a véleményeiteket...