Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó:
Alkotások száma: 0
Regisztrált:
Belépett:
Publikált rovatok
Még nem töltött fel alkotást.
Feltöltve: 2006-02-06 16:38:03
Megtekintve: 682
A csali
A vasárnapi ebéd után, verőfényes napsütésben délutáni sétámra indultam a városban.
A kihalt, ötszáz méteres Köztársaság útra érve akartam a technikumi negyedbe átjutni. Jobbról az iskola betonkerítése, balról az óvoda vaskerítése szegélyezi az utat. Sehol lakóépület, és vasárnap közvetlen ebéd után lévén, az utca is kihalt. Az út közepére érve, merengésemből, az iskolakapu takarásából egy tizenéves kamasz lép mellém, és suttogva megállít. Két forintot kér tőlem, csak úgy...
Mióta Valparaisoban hasonló trükkel kiraboltak, övtáskámat levágták, és bedobtak a halas ládák közé, azóta az ilyen trükkökre érzékenyen reagálok.
Így hát keményen rászóltam: "ne kéregess!" És haladtam tovább. A srác rám ragadt, megpróbált haladtomban megállítani. "Csak azt akartam kérdezni, hány óra!" jött az újabb trükkel, mire én rámordultam: "takarodj!", s rendületlenül folytattam utamat. Két perc alatt a forgalmas Szórád Márton úti kereszteződésbe értem, s visszanézve látom, hogy a srác az út másik oldalán várakozó négy sihederhez szaladva magyaráz.
Megálltam, vártam, mi következik. Pár perc múlva egy idősebb nő ért az út közepére. A csali átszaladt hozzá a túloldalról, magyarázott neki, a nő a táskájához nyúlt, közben körbevették a sihederek. Pillanatok múlva szétfröccsentek a zsákmányul ejtett pénztárcával. A döbbenetből magához térő nőt így vigasztaltam.
- Örüljön, hogy ennyivel megúszta! Tudja, hogy Valparaisoban naponta 100 embert rabolnak ki és ölnek meg...?
- De uram! - szepegett a nő - Valparaiso messze van...!
- Tényleg olyan messze van?

Dunaújváros, 2001. 03. 18.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-02-15 11:50:49
Loncikám! ha te lekaratézod a fickót,két perc mulva hatan lettek volna rajtad.Érted a szitudt: a banda az út túloldalán készen állt a beavatkozásra. Egységben az erő. Ezek tömegben gondolkodnak.Lásd:zsebtolvajok.Csapatmunka. Annak viszont örülök,hogy megtudod védeni magadat.Már az óvodában,de az általános iskolában,kötelezővé kéne tenni a judo,vagy karate oktatást.
2006-02-15 10:49:43
Szerinte ez már az ott lünk!:(( sajnos4 Szerencsére én egy ilyen helyzetben meg tudtam volna magam védeni4Judoztam(cselgáncs9 azt hiszem kéz láb töréssel úszta volna csak meg a fickó!
2006-02-14 13:06:04
Bizony,nagyon igazad van.vasárnapi eset:50 év körüli hölgy délután hatóra felé belép a 10 emeletes lépcsázába ahol lakik a külső ajtó.van egy előtér és egy elektromos ajtó a lift elött részen.Utánna jön egy életerős fiatal fickó és szónélkül el kezdi letépni a válltáskáját. A nő sikoltozik,védekezik.kap két ökölcsapást az állára és a fültövére.Amitől cipómanygságúra dagadt a feje. Ekkor sem adja a táskát.Huzakodnak,sikoltozik,de belül az elektromos ajtó mögött vagy nem hallják,vagy nem jön ki senki.Ekkor a járdán feltünik egy fiatal pár.A fickó búcsúzóul két hatalmasat belerug a nő tomporába és zsákmány nélkül elrohan....Valparaiso messze van? nem hinném.
2006-02-14 12:02:29
Na én ezért nem álok szóba senkivel..Csúnya dolog de odébb lököm.És nem kedve utána "hány óra van?"-t kérdezni.. Lehet hogy én vagyok az agresszív,Mindenesetre 5 éves koromtól önvédelmi sportot tanultam.Szerencsére meg tudom magam védeni:) tanulságos story.. "Nincs messze Valparaiso"...
Lonci
2006-02-06 21:21:01
Bárkivel megeshet.
2006-02-06 20:10:22
tanulságos...