Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó:
Alkotások száma: 0
Regisztrált:
Belépett:
Publikált rovatok
Még nem töltött fel alkotást.
Feltöltve: 2006-05-24 16:01:57
Megtekintve: 582
Csakazértis-magyarok
Csakazértis-magyarok alatt nem azokat értem, akik csak azért is magyarok, mivel ángliusok, amerókanusok nem lehetnek /savanyú a szőlő, gondoljunk Ezópus meséjére!/, illetve csak azért is magyarok, mivel busmanok lehetnének ugyan, még látszólag fehér bőrük ellenére is, de ott meg a szőlő, az Ezópus mesétől függetlenül, legvalódibb értelmében irtó savanyú, sőt, nem is nagyon nő-növöget azon a tájon, lévén eléggé sivatagos. Nem! Én a fenti címben megjelölt csakazértis-magyarok alatt azokat értem, akik csak azért is másképpen cselekednek, mint amit az a józan ész, az az okos szó tanácsol. Szeretnek inkább kosként okoskodni, a józan ésszel szemben kakaskodni, mint olykor az a görbeszarvú, gyapjútermelő haszonállatocska teszi. Lelkük rajta!
No de nem mindig lelkük, néha bőrük is. Leautózik a csakazértis-magyar a Balatonhoz, mivel nem akarja, hogy külföldön fosszák ki, mérsékeltebben, jogos törvényességgel, a vállalkozók, hanem inkább a hazai magyar kisvállalkozók, de nagyon! No ez rendben, pénze rajta. Ámde, amint írtam, olykor bőre is! Kifekszik a csakazértis-magyar a külföldi gumimatracra /ha nincs huni gumi/, azon hajókázik a tó vizén, sütteti magát a Nappal. Mondták neki: mértékkel! Utóbbit fel se veszi. A Nap meg mit tehet? Süti. Készül a piros pecsenye. Csakazértis-magyar elalszik, vízbe fordul, felfordul, mivel hirtelen megáll a szíve. Felébred ugyan, de már csak a Mennyországban /vagy a Pokolban/. Előbbinél Szent Péter, utóbbiban Lucifer oktatja ki mértékletességre /mindkettő beszélhet ugyan egy ilyesféle csakazértis-magyarnak!/. Persze, nem minden csakazértis-magyar ilyen túlzott napfürdőző, van amelyik csak magyarvirtuskodik a Magyar Tengerrel. Utóbbi abból áll, hogy a csakazértis-magyar a fellőtt viharjelző rakéta láttán csak azért is csónakba száll, vagy benne marad, esetleg egész családjával, és fittyet hány a hullámoknak. Először ő hány fittyet a hullámoknak, de később a méregtől megnőtt hullámok hányják a csónakját. Csónak felborul...család kiborul, családra gyász ráborul. Értemes volt virtuskodni, okoskosodni! Ez az ésszerű családcsökkentés.
Csakazértis-magyar mit tesz még? Csak azért is füstölög! Nem csak akkor, ha le van égve /nincs pénze/, hanem akkor is, amikor cigarettázik. Mondták, mondják neki: ne tegye, árt az egészségének így, meg úgy! Csak azért is teszi. Kap: agyérgörcsöt, szívinfarktust, gutaütést. Istencsapást csapással viszonoz. Puff! Kiütötték a ringből. Örökösök, ha vannak, kívül siratják, belül örülnek. Ha szegény volt, akkor a kuya törődik elmúlásával, illetve, ha kutyája sem volt, akkor a kutya se.
Csakazértis-magyar iszik is. Nem a Tisza vizét issza, bár az sem a nótabeli, szívet visszavágyásra ösztökélően tiszta ma már, múltkor még ciános is volt. Alkoholt iszik, ami nem volna baj, de mértéktelenül. Ó, az az alkohol! Meg főkohol is, mindenfélét kikohol, hogy alkoholhoz jusson. Mája rosszkedvű. Ő maga is hol rosszkedvűen családját veregeti, hol jókedvűen danolászik, éjjel. Szomszédok mérgesek. Gyászjelentés. Szomszédok fellélegzenek, de sajnálják, hogy már nem jóval előbb jött e fekete keretes jelentése.
Csakazértis-magyar sportszerető. Igaz, csak a labdarúgást szereti, de azt nagyon! A labda pompásan kerek, mint a mellplasztikázott nők melle, és bele lehet rúgni, habár csak a játékosoknak. Ám ezt nézni is élvezet! Hajrá .....! /Itt írd be, csakazértis-magyar, saját kedvenc csapatod, megengedem!/ Aki nem a te csapatod hajrázza, az olyan színű! Az nem magyar! Abba bele is lehet rúgni. Máscsapatdrukkerbelit /átvitt értelemben is!/ gyepálják. Rendőrség szigorú tekintettel csóválja fejét: ez helytelen! Helytelen, de mégis csinálják, ott, helyben, tehát helyes. Egyesek szerint.
Csakazértis-magyar szerint fő a Tudás. Nem neki, hiszen ő már kijárta az iskolákat, és megtanulta a történelmet is. Kétszer is, kétféleképpen. Számolni is megtanult, már ki tudja számolni, hogy mennyi is az a minimálbér. Bár ehhez nem kell másodfokú gyökösgyöpös csodaegyenlet /meg az élet legtöbb területén sem/, de azért csak tömjék tele a diák fejét! Őt ez már nem érinti. Legjobbak a teletömött fejek. Meg a dögnehéz iskolatáskák. Szavazz erre, szavazz arra, bőg már a sok reform... No az a sok tejelőállat, meg bikafőnökük. Meg nő a barka. A Földnek meg kellene lassan egy nagy bárka, arra az esetre, ha jön az a sok víz, és teszi a magáét. Nicsak, az egész Föld tele van Csakazértis-magyarokkal? Tele bizony!
Csakazértis-magyar csak azért is csak arra kíváncsi: milye van Mucuscucus Pancsikának alul. Ugyanaz van ugyan, mint ami Sárinak, meg Márinak, - de azért ki tudja?! Hátha áttranzitoriált az a Pancsika időközben: annyira intersexezett, hogy alul is interré vált!
Jól van, csakazértis-magyarok! Nehogy hallgassatok az okos szóra! Mikor hallgattatok ilyesmire?! Gondoljatok csak történelmetekre, az igazira. Bizony, úgy volt az a volt, nem pedig úgy, ahogy most egymással elhitetitek, de azért - csak azért is! - hirdessétek úgy, ahogy nem volt! Legyetek hagyományőrzők!
El ne felejtsétek: bőrégetés, füstölgetés, gutaütés, főbeverés, hajtáspajtás-gyorshajtás /Legalább százhússzal Mennybe! Márkánkkal, ne busszal menj, te!/,
okostojás-észelivás stresszelt sexel jó, nem vitás!
Ja, és hogy el nem felejtsem: azzal, akinek véleménye akár legkisebb mértékben is eltér a Ti véleményetektől /pártvélemény, ízlésvélemény, életvélemény, halálvélemény stb./, csak azért is szúrjatok ki, minden lehetséges módon! Ne felejtsétek el mindkét szemét is kiszúrni!
Az pedig cseppet se izgasson titeket, hogy közben kiszúrtok magatokkal, meg az országgal is! Csakazértis-magyar csak azért is úgy hazafi, ahogy dehogy!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2011-07-29 21:54:16
" Csakazértis-magyar szerint f? a Tudás. Nem neki, hiszen ? már kijárta az iskolákat, és megtanulta a történelmet is. Kétszer is, kétféleképpen. Számolni is megtanult, már ki tudja számolni, hogy mennyi is az a minimálbér. Bár ehhez nem kell másodfokú gyökösgyöpös csodaegyenlet /meg az élet legtöbb területén sem/, de azért csak tömjék tele a diák fejét! ?t ez már nem érinti. Legjobbak a teletömött fejek. Meg a dögnehéz iskolatáskák. Szavazz erre, szavazz arra, b?g már a sok reform... No az a sok tejel?állat, meg bikaf?nökük. Meg n? a barka. A Földnek meg kellene lassan egy nagy bárka, arra az esetre, ha jön az a sok víz, és teszi a magáét. Nicsak, az egész Föld tele van Csakazértis-magyarokkal? Tele bizony! "

..nem változtunk semmit.. nem tanulunk semmib?l..
..tanuljuk a történelmünket..hányadszor is ?!
2006-05-27 12:08:13
Kedves Nadirah!

Az emberi hülyeséget megszüntetni ugyan tényleg lehetetlen, de - elvileg és "technikailag" - sokkal többet lehetne tenni káros következményei ellen, legalábbis azokon a területeken, ahol a hülyeség a hülyének /és családjának, hozzátartozóinak/ nem jó /ettől függetlenül másoknak jó lehet, illetve egyes csoportoknak érdeke is ez !/ Miért nem történik e tekintetben több?
Az okok nagyrészét világosan látom, de külön tanulmányban tudnám csak kifejteni. Ám, ha EGY hülye kicsit változtat magatartásán, már az is némi eredmény, ha egyébként a népesség szintjén semmi is. Emellett fenn kell tartani azt a gondolatot, hogy a hülyeség mégiscsak hülyeség!
A megjegyzést , sajnos, általánosságban igaznak kell elfogadnom. Biztos vagyok benne, hogy az emberi ostobaságnak ez évben is sok áldozata lesz. Mégis kicsit jobban érzem magam, ha erre figyelmeztetek /ami, lehet, maga is jóindulatú hülyeség/.
Szívélyes üdvözlettel: Lelkes Miklós
2006-05-27 10:21:52
Látom nem mer(?) írni senki hozzád...:-)Na majd Én.De csak annyit:valóban határtalan az emberi hülyeség,meddő vállalkozás megpróbálni tenni ellene.:-(