Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Vasi69
Alkotások száma: 86
Regisztrált: 2007-08-18
Belépett: 2014-05-23
Publikált rovatok
Képgaléria
-Festmények (63)
-Rajzok (10)
-Fotók (2)
-Családi képek (5)
Kreatív hobbi
-Otthonunk (3)
-Barkácsolás (2)
Feltöltve: 2008-03-10 22:15:03
Megtekintve: 927
A modell
50x70cm, olaj-farostlemezen
Próbáltam javítani rajta egy kicsit.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-05-28 01:38:29
Szia Vasi!

Ez a te döntésed! Mindenesetre a kompozíció jó! De, ha újrafested, akkor előtte: Barcsay Művészeti anatómiája, és iszonyúan sok részletrajz másolása, önkínzó módon, míg meg nem érted, és érzed a pontos arányokat!

A törvény az, hogy attól elszabadulni, csak azután szabad, ha könnyedén és pontosan tudod a valós arányokat megjeleníteni!

Comprende?

Üdv: Hajcihő
2008-05-27 07:17:08
Szia Hajcihő!

Köszi, hogy megnézted, és értékelted. Nem piszkálsz egyáltalán. Megpróbálom újrafesteni, de már az is eszembe jutott, hogy egy másik vászonra újrafestem az egészet, mert van más is, amit már másképp festenék meg a képen.

Üdv:vasi
2008-05-27 00:57:05
Szia Vasi!

Így már picit jobb, de még mindig nem az igazi. Miért? Nos a kézfej aránytalanul kicsi. A kézfej mérete a kisujjnál, mindig kétszer nagyobb, mint a kisujj első a kézfejhez ízesülő perce. A festményen ez a méret alig több, mint 1:1. A felkar hossza hozzávetőlegesen (majdnem) két arasz, az alkaré 1 1/4. A festményen a bal alkar ennél rövidebbnek tűnik (nem az), aminek az oka az, hogy a csuklócsont nem megfelelően ízesül az alkarhoz. Gyakorlatilag az alkar csontja alól "nő ki".

Megoldás: Tessék lefesteni az egész kézfejet, és lejjebb vinni, a megfelelő arányokat és csuklóízesülést pontosan megfesteni.

Ehhez az kell, hogy tenyerelj le valamire, és nézd meg, hogy ez hogy is néz ki.
Az se baj, ha valaki hátulról - ugyanebből az állásból - lefotóz egy kezet.

Figyeld meg jól, és ess neki újra!

Ugye nem baj, hogy piszkállak vele?

Üdv: Hajcihő

Ps.: Az ujjak szépek és arányosak lettek!

2008-03-21 21:16:19
Köszi Mera és Emily75. A bal kezét még javítom, csak most egy picit elhavazódtam.
2008-03-21 13:11:10
WOW!Nagyon szép lett ez a kép is!Gratulálok!Újra regisztráltam emily75 néven így hozzá tudok szólni az alkotásokhoz!Emi
2008-03-14 20:17:16
Ha jól emlékszem, már tettél fel festményeket ugyanerről a témáról. Nekem nagyon tetszik az eredmény :)
2008-03-13 19:39:40
Szia Vasi!

Izgatottan várom az eredményt!:-DDD

Üdv: Hajcihő
2008-03-13 08:07:37
Kedves Hajcihő!
Festem ám , de azonnal!!! meg kell küzdenem azzal a bal kézzel, de nem adom fel... Holnap leül a lányom ebbe a pózba (teljesen ilyen testalkat, mint a modell) és újra nekifutok.
Egyébként meg nagyon örülök, hogy azt láttad meg a képben, amit ki akartam fejezni.(amit Dunyha is észrevett)
A festményen szándékosan lejjebb festettem a drapériát , szinte teljesen lemeztelenitve a modellt, hogy még jobban látszódjon az ellentét a valóság és a művészi ábrázolás között.
Üdv:vasi
2008-03-12 13:14:03
Szia Vasi!

Na ez (majdnem) igen! A kompozíció, az anatómia (majdnem) és a perspektíva is rendben van! Az ecsetkezelés az mindig is a helyén volt. A testárnyékokat és a vetült árnyékokat is pontosan, jól, a megfelelő árnyalatokat alkalmazva érzékenyen és érzékletesen fested meg.

Az egész kép a számomra egy kiváló képi ötlet, azaz egy megkérdőjelezhetetlen művészi alkotás benyomását kelti. Azaz majdnem!

Ha nem lennék mérhetetlenül udvarias, akkor most nagyon csúnyákat írnék ide, a felületességedről!

Hát hogy a fenében vagy képes a hátakt bal kézfejét valami vásári piktor nívóján merev csontkézként, vaskos fekete vonalakkal árnyékolni, a csuklóját anatómiailag elugrasztani a helyéről (mintha kiugrott volna a felső forgócsontja az orsócsont kötéséből, és vagy fél centivel a kar elé "nyomult" volna. Nem a kettős csuklóhajlással van a baj, az ilyen, és az iránya is megfelelő), ráadásul míg a jobb kéz egy párnás, puha női kéz, a bal egy múmiától beszerzett protézis!
Ne érts félre, pontosan tudom, hogy míg a jobb kéz elernyedt, addig a bal kéz feszült izom-, és íntónusban van, azonban ez nem jelentheti azt, hogy azok a párnácskák eltűnhetnének róla amelyek a jobb kéz lágy vonalait jellemzik! A bal úgy csatlakozik a párnás alkarhoz, mintha odaszúrták volna! Nézd meg alaposan!

Méretében is zavaró, mert kb. 1/5-del KISEBB, mint a távolabb lévő jobb kéz!

Ráadásul a kisujj rosszul van árnyékolva, ezáltal olyan, mintha hozzáragasztották volna a kézfejhez!

A bal hüvelykujj első perce rosszul ízesül a másodikhoz (és túl rövid is, míg a második túl hosszú), ezáltal olyannak tűnik, mint egy karom.
A gyűrűs, középső és mutatóujj kézfejcsontjai kifutnak a perspektívából, azaz ebben a sorrendben túlrövidülnek. Ezért is nem tudtad pontosan illeszteni a hüvelykujjat, és ezért nyújtottad meg a kézfejhez csatlakozó ízét! Ha a kézfejcsontok nem rövidülnének túlzottan, akkor a hüvelykujj előrébb kerülne. Ugyanakkor nézz csak rá a saját kezedre, és annak az alapján aztán eszedbe se jusson a mutatóujj kézfejhez csatlakozó percénél hosszabb hüvelykujjat festeni (persze, a hosszú női köröm ezen túlnyúlhat, de CSAK a köröm!).
A kézfejcsontok elhibázása miatt, aztán szegény modell bal mutatóujja, valahol a drapéria alatt próbál csatlakozni (gondolom két Lego kockával :-))) ) a kézfejhez!

Szóval tessék ezt anatómiailag rendbehozni!

A mániád, hogy az árnyékolások egy részét elnagyolod a kompozíció jelentős részeinél, mintha nem is vennéd észre! (Lásd a múltkori - azóta kiválóan javított - homlokráncokat a grafikádon.)

Ne elégedj meg a majdnem tökéletessel! Ez a kézfej tönkreteszi az egész kép művészi értékét! Olyan, mintha egy idegen festett volna bele a képedbe!

Fested át de azonnal???!!!!!

Még (két) valami: A modell jobb farpofájánál a gerinctől jobbfelé, kb, a jobb far közepéig, javítsd a drapéria árnyékolását, ahol a testtel érintkezik, mert most úgy néz ki, mintha belegyűrődne a modell húsába. A másik: A festményen lévő aktnál a teljes far szabadon látszik, míg a modellen ez takart. Ha szándékos, akkor gondold meg, hogy jó-e ez az eltérés így, vagy ott is érdemes lenne feljebb festetni a drapériát a faron?

Egyébiránt a drapériák megfestése nagyon tetszik, és csak dicsérni tudlak érte.

Ami a modell vaskosságát illeti, nekem kifejezetten tetszik, mert - bizony - egy robosztus, de arányos asszonyi test jóval elterjedtebb, és természetesebb, mint ahogy a bulvármagazinok ezt sugallják (van benne némi tapasztalatom:-))) ), ugyanakkor a modellről készült a kép hátterében álló festmény művészien átlényegített karcsúsága, éppen azt a kontrasztot mutatja meg, ami a valóság és a művészi látásmód között feszül.

Ez teszi - többek között - a számomra értékessé, művészivé a képedet.

Naszóval. Az egészhez gratulálok, a trehányságodhoz azonban nem, és majd akkor foglak fenntartások nélkül megdicsérni a festményedért, ha a bal kéz anatómiai, és egyéb hiányosságait kijavítottad!

Üdv: Hajcihő

P.s.: Bocs, hogy ilyen hosszadalmas voltam!

2008-03-11 23:17:53
Kedves Vasi!

Ámulattal nézem a varázslatot, amire képes vagy. Nemcsak szép, a hangulata is megkapó! Gratulálok!

Üdv: Aysa
2008-03-11 20:48:57
Úgy örülök, hogy tetszik nektek a kép! Köszönöm.
2008-03-11 20:25:58
Szia Vasi69!

Nekem is tetszik ez a festmény. Nekem a háton megjelenő színárnyalatok finom váltakozásai tetszenek a legjobban.

Gratulálok!

Üdv.: Chilli
2008-03-11 18:31:50
Úgy szeretem, mikor ilyen igazi nőket festetek.
Szép lett vasi!
2008-03-11 17:57:24
Ha tudnék ilyen szép drapériát festeni, akkor a Master of pupet című képemhez nem kellett volna a neten keresgélni szedett vedett módon. Gyönyörű lett egyébként, elismerésem! Ahogy a zöld tengerben úszik a néni..:D
2008-03-11 17:30:44
Még mindig nagyon tetszik....
2008-03-11 16:41:24
Szép!
2008-03-11 16:41:19
Szép!
2008-03-11 16:40:05
Szép!
2008-03-11 14:34:56
Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Próbáltam egy kicsit javítani a bal karon, bár lehet, hogy még így is túl nagy a kézfej.
2008-03-11 10:19:36
A bal kézfej az amivel nagyon nem vagyok kibékülve.De azzal nagyon nem.Aránytalanul nagyra sikeredett az alkarhoz képest.Egy kicsit férfias az egész bal kar rész olyan kis mokány izomzattal.De!!!!Ez a kép értékéből nem von le semmit sem.Remek ötletet valósitottál meg nagyon szépen használva az adott eszközt.A hátulsó festményen a hölgy alakja sokkal inkább jóbb lett arányaiban tekintve.Drapériát nagyon britál keményen csináltad meg ami szintén nem egy egyszerű feladat.De térbeli mélysége előjön rendesen ahogyan kell.Egyre komolyabban kezdessz kibontakozni szemeink előtt.A koncepciós elgondolás teljesen jó!!!!Igy már csak egy nagy gratulációt kell a képedhez hozzáfüzni...
2008-03-11 09:28:41
Gyönyörű kép Vasi! Gratulálok!

Nekem egy kicsit rövidnek tűnik a bal karja, de ez semmit nem von le a mű értékéből!
Nagyon szép a test, és a drapériák kidolgozása is. Csodálatosan festői az alkotásod!
A vörös drapéria, egyszerűen telitalálat, szerintem! Le vagyok nyűgözve!
Még egyszer, Grat!