Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bigiblue
Alkotások száma: 267
Regisztrált: 2011-06-02
Belépett: 2020-03-19
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (4)
-Egyéb prózai alkotások (8)
-Mese (2)
-Gyermekrovat (Versek) (1)
-Versek (246)
Képgaléria
-Fotók (4)
-Családi képek (2)
Feltöltve: 2012-04-16 13:20:28
Megtekintve: 559
DONGÓ
..szóval, a dongó :
Már régi ismerősöm Dongó Uraság..amióta a teraszon vannak a kis virágzó citromfák, szorgalmasan döngicsél ott minden nap egy jó nagy dongó. Én közben locsolok, teszek-veszek, nem zavartatja magát..röpdös virágról virágra..
De tegnap délután bejött utánam a nappaliba ! ..fél órámba került, mire egy üres vödörrel és törülközővel óvatosan levadásztam, mert hol a függönybe csavarodott bele, hol meg a kanapém alá bújt..no, sikerült elfognom, és újra kivittem a citromfák közé.
Hát ma reggel képzeld, mi történt : megyek kifelé, locsolni..nézek, hallgatózok, nem hallom a döngicsélést!.. nincs itt az én dongóm! No mindegy, locsoljuk meg a csodás, hófehér virággal teli citromfákat !
Fogom a vödröt , ami esővízzel mindig kint van az erkélyen.. azám, vadul benne evez a gyönyörű, hatalmas dongó !
Nosza, kiraktam egy muskátlilevélre ! Utolsó pillanatban érkezhettem, mert bizony dongócskánk még jó félóra múlva is ott szárítgatta magát ! Barátnőmnek elmeséltem..képzeld, ő erre mit mondott ?
Azt, hogy tegnap megsértődött Dongó őkelme, és vízbe akarta fojtani magát, mert kiraktam a szobából, holott ő éppen összebútorozni akart velem !
..Mivelhogy egy titkos hódolóm lehet, dongó képében !
..és ajánlotta, nézzek körül, ki is lehet az a titkos hódoló ?!
..hát most csak nézek, nézek..és gondolkodom..ki is lehet ?!
Szerinted ?!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2014-03-29 10:44:00
..tudjátok vagy nem tudjátok, ez is egy nem túl régi, de nem idei írásom :) most viszont, kint a CSODAkertemben, valami aggaszt : hogy nem látom a dongómat a teraszomon, a citromvirágok körül legyeskedni, az egy dolog..de az, hogy a virágba borult barackfáim, szilvafáim, őszibarackfáim pompás virágkoronája körül ezen a napfényes reggelen még egyetlen méhecskét sem láttam, bizony, aggodalommal tölt el..korai a tavasz, ez igaz, a méhek az ezredéves biológiai órájuk szerint ébrednek ?! ..de Einstein mondása is eszembe jut..
és itt van az igazi kérdőjel ?!