Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1477
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2019-05-25
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (195)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (211)
-Dalszövegek (1)
-Gyermekrovat (Versek) (14)
-Versek (582)
-Társalgó (3)
Feltöltve: 2016-04-14 10:06:03
Megtekintve: 270
Lelkes Miklós Zsolt: A halott ember éneke. Underground Kiadó, 2016.
A jó kalandregény titka lényegét illetően nem különbözik más szépirodalmi művekétől. A szerzőnek ismernie kell azt, amiről ír (tájakat, embereket) és utána szeretettel megformálnia. A kalandregény (vagy bármilyen szépirodalmi mű) akkor is a valóság terméke, ha a képzelet alkotása. Célja: a valóság kifejezése, közelebb hozása az olvasóhoz, érdekesen, szórakoztatóan.

Lelkes Miklós Zsolt legújabb regénye, A halott ember éneke (http://undergroundbolt.hu/a-halott-ember-eneke), cselekményét illetően olyan, mint egy méltóságteljesen továbbhaladó folyam, se ki nem árad felesleges szóbeszédűséggel, se el nem sekélyesedik. Színhelye részben Franciaország, részben Nigéria.

Az olvasó találkozhat a könyvben a Szerző előző kalandregényeinek néhány szereplőjével: Ficnonnal, Gerarddal, Gilberttel, Másenykával, akikhez szép számmal újak is csatlakoznak. Vajon milyen kapcsolat lehet a Fiscatel multinacionális cég és a terrorizmust is eszközei közé soroló szekta, a Hét Csillag Hite között?

Az olvasó nem csak érdekes, izgalmas, eseménydús történetet kap, hanem egyúttal tetteket követelő gondolatokat is Európáról és a világról. Mikor hozza el az Augiász istállóját kitisztító Heraklészt a Jövő, - és elég lesz-e ehhez a nagy munkához, mint a mondában, két folyó?

A címlapon levő rajz Rusovszki Szilvia munkája.

L. M.

(2016)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2016-04-27 15:36:55
A könyv (A halott ember éneke) linkje:

http://undergroundbolt.hu/a-halott-ember-eneke