Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1968
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2020-08-03
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (203)
-Egyéb prózai alkotások (579)
-Mese (283)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (33)
-Versek (862)
-Társalgó (5)
Feltöltve: 2017-04-19 08:52:08
Megtekintve: 374
Aforizmák, gondolatok boltja (1)
Olykor ezer mester sem pótol egy ezermestert.

Minden "end" végén valaki "happy", de nem feltétlenül az, akivel a történet elkezdődött.

Gyönyörű tájakon is de gyakran hiányolják a szépséget a lelkek!

Aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet, tartja a csacska, meggondolatlan mondás, - de ez korántsem igaz: sok virágszeretőnek kikiáltott csak az emberi mákvirágokat respektálja.

Mindent eladott, de nem olyan olcsón, hogy harminc ezüstpénzért: Krisztust, Keresztfát, Legendát, - még a dombot is, ahol a Keresztfa állt!

A népnek sokszor éppen az kell, ami, ha egy csepp esze volna, dehogy kellene neki!

Háromszoros biztosítékkal munkálkodik: Istenhez imádkozik, de azért az Ördögnek is odakacsintgat és, ha olyan társasággal találkozik, amelyik nem hisz sem istenben, sem ördögben, annak szavára is bólogat. Jól felkészült minden földi és égi rendszerváltásra és privatizációra!

Megzavart fejű népből könnyen lesz csőcselék, ezt sokszor, sok nép elfelejtette a történelemben, de a zavarosban halászók jól megjegyezték!

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tartja a mondás. Utóbbi még nem volna végzetes baj, de amikor a szentnek kikiáltottak keze ezen túlmenően is elintézi, hogy minden általa megkívánt dolog a keze ügyébe kerüljön, és eltulajdoníthassa, arra már egy másik mondás vonatkozik: sok, ami sok! Bizony az, tolvajokból, tolvajlásból is, - de utóbbiból a tolvajoknak a sok sem elég, szinte sohasem!

A Vezérnél elsősorban azt kell tisztázni, hogy milyen eszmének, törekvésnek, kiknek a vezére. Ezt a történelemben hányszor felejtette el a megzavart fejű tömeg, - korántsem csak Hitler esetére kell gondolnunk, a jelenben is van rá példa, bőven!

Olyan hívők magatartása, akik tűzzel-vassal üldözik a hitetlenséget, nem lehet becsületes, még akkor sem, ha erre elvakult tudatlanságuk enyhítő körülmény.

A terrorra a terrorizmus válasz ugyan, de nagyon rossz, tragikus válasz, és ugyanez mondható el a terrorizmus elleni terrorról is. E kettő egymást támogatja, és könnyű átlátni, hogy mindkettőt milyen érdekek mozgatják.

Meglepő, hogy milyen kevés ember szereti a becsületes, bátor, igazat kimondó gondolatokat, és milyen sokan papagájozzák azokat a hazugságokat, amelyeket felülről nem szép érdekek a fejükbe töltöttek. Ezek a hazugságok vezetnek el a betöltött fegyverekhez, és ahhoz, hogy népekből gépek lesznek, országokból mészárszékek.

(2017)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!