Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1510
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2019-07-22
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (195)
-Egyéb prózai alkotások (478)
-Mese (216)
-Dalszövegek (1)
-Gyermekrovat (Versek) (14)
-Versek (603)
-Társalgó (3)
Feltöltve: 2018-07-05 10:49:16
Megtekintve: 141
Soros sorsa
Nem vagyok irigy természetű, hogy miért nem, annak okairól majd máskor értekezem, de Soros György (interneten személyéről többek között: https://hu.wikipedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy, - de ezt merőben felesleges elolvasni, mert a magyar médiahatalom jóvoltából minden áldott nap tucatszor is kiderül, hogy miért Ő a Világfalu Rossza) sorsát kicsit irigylem. Egyszerre amerikai milliárdos, magyar zsidó és egyúttal amerikai állampolgár, világhíres filantróp, de mindez kismiska ahhoz, hogy egyúttal a Magyarok Legnagyobb Ellenségévé lett.

Ő tehet róla, nem is kétlem. Egy amerikai milliárdos, főleg, ha magyar, és ráadásul zsidó, meg - habként a tortán - amerikai, az ne jótékonykodjon, verje fogához a garast, ahogy Csokonai Vitéz Mihály A fösvény c. versének főhőse tette (interneten: https://hu.wikipedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy), igaz, ő nem volt amerikai, de szintén gazdag magyar, ha nem is dollármilliárdos.

Soros legnagyobb bűne azonban az: gondolkodik, és gondolatai is vannak, meg véleménye a világról. Azt nem szeretik Hunniában, ahol mindig valami készül, és végül sok mindenki kikészül (ezt már Ady Endre is megírta A Hadak Útja c. költeményében (interneten: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/hadakutj.htm). Mi a fenének gondolkodik egy amerikai magyar milliárdos, minek hívja ki maga ellen a Sorsot, miközben a Sorstalanság sem nyert babért, csak Nobel-díjat. Legalábbis a Nobel-díjas hazájában.

No, szóval, Soros György „negatív karriert” futott be Magyarországon, de ilyet mások is befutottak már a világban, még bíbor palástban is, mondta is az illető: - Te is fiam, Brutus?!

Utóbbiban volt egy kis szemrehányás Brutusnak, pedig mit is csinált az a tőrét kipróbáló jámbor? Csak azt a szokásosat, amit a világban mások is, ha csak az utóbbi évtizedek derék karaktergyilkosaira gondolunk, ezt már akkor is beláthatjuk.

Hát szép ország ez a Hunnia, és joggal nem szereti Sorost! Ezt már törvénybe is iktatta, nehogy az amerikai, magyar származású, milliárdos ne értsen magyarul, és titokban reménykedjen: kicsit mégis szeretik, vagy legalábbis kevésbé utálják.

Persze, Ferenc pápát sem szeretik itt, mert az is gondolkodik, de az más káposzta! A pápa mégis pápa, ha nem akar a Kereszténység harcos keresztes vitéze lenni, aki a Hit bástyájáról szónokol, kezében karddal, minden migráns ellen, - hát nem akar. Őt elég agyonhallgatni, az a legtapintatosabb megoldás. A Szeretet is megmarad (látszólag), vagyis a Kecske, de ugyanakkor a Hit is, a Káposzta.

Ám azért kicsit mégis irigylem Sorost. Izgalmas élete lehetett eddig, dollármilliárdosságon, Világjótékonykodáson, Világmegbecsülésen keresztül odáig, hogy Világellenség lett belőle, legalábbis itt, Hunniában! Micsoda élet!
Ahogy a Bugyuta Jancsik és Bugyuta Jancsinék csábos operettje dalolja:

„Te rongyos élet, bolondos élet!
Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz?”

Hát igen.. Soros György alkalmas volt arra a kiemelt feladatra, hogy átvegye a Magyarok Nagy Ellensége, és egyúttal – a magyarok szerint – a Világ Legnagyobb Ellensége szerepét. A két főszerep Hunniában tulajdonképpen egy, mivel a magyarok nemzettudatában a Világ voltaképpen Magyarország, pontosabban a Keresztény Magyarország (amelyiknek ugyan az igazi kereszténységhez semmi köze, - de ez kit érdekel itt?)

Az is sokban segítette Soros Györgyöt e főszerephez, hogy nem csak magyar, hanem magyar zsidó.

Egy országban, ahol szobrokba öntik azokat, akiknek fő szerepe volt a második világháborúban abban, hogy a hatalom eladta a magyar vidéki zsidóságot a fasiszta hatalomnak, nehogy az elkészült ottani haláltáborok üresen maradjanak, ez nem tekinthető valami nagy csodának. Igaz, Hitler megfizetett ezért (no, nem a végén, már sokkal előbb, Édes Erdéllyel, meg Fellengzős Felvidékkel), de annyi bizonyos: a zsidókért nem rajonganak Magyarországon, mint ahogy Horthy Miklós, Bárdossy László, vagy Szálasi Ferenc sem szerette őket igazán. (Ezzel nem akarom azt állítani, hogy minden zsidó földre leszállt, jóságos angyal, félreértések elkerülése végett ide írom Zsidók c. versem internetes címét, ami azután sem a zsidóknak nem tetszett, sem a nem zsidóknak, de azt, amit írtam benne, vállalom: https://www.poet.hu/vers/90538).

Legutóbb az interneten azt olvastam, hogy a forint mostani gyengüléséért, a magyar gazdaság megrendülni kész állapotáért is, egyedül Soros György a felelős. Ő a felelős Hunnia minden fő bajáért, Rendületlenül! Ennek a Rendíthetetlenségnek a Hitében a mai Rend megrendíthetetlen!

Hát, ezt már, kicsit túlzásnak érzem! A mesebeli szabómester hét egyet ütött agyon egyetlen csapással (ezt az övére is kiírta, csak így: „HETET EGY CSAPÁSRA!”, és elfelejtette megemlíteni, hogy legyekről volt szó). Persze, nem is kell mindent a köznép orrára kötni…

Tegnapi álmomban is megjelent Soros György, vádló ujjak mutattak rá. Persze, nem kell csodálkozni, álmomban is kiderült, hogy mennyi mindenért Ő, a Nagy Filantróp Kaméleon, a felelős.

Miért is felelős (többek között, az álmom tanúsága szerint)?

1.) Azért, hogy a magyarok eljöttek Kína mellől, Ázsiából, ahol úgy éltek, mint hal a vízben, de Soros Úr ősei csalfán rábeszélték őket a Kárpát-medence felé való migrálásra.

2.) Azért, hogy a Kárpát-medencében Zalán itt volt, és őt a magyaroknak ki kellett innen ugrasztaniuk, erről már Vörösmarty Mihály is írt Zalán futása című, tíz énekből álló, hőskölteményében (interneten: http://mek.oszk.hu/01100/01122/html/zalan01.htm).

3.) Később Soros-félék hozták a magyarok nyakára a tatárokat, majd a törököket.

4.) Soros György felelős a Trianoni békéért, amihez a nemzeti érzelmű Nagy Magyarnak, Tisza Istvánnak semmi köze sem volt, olyan átlátszó kifogás, hogy az amerikai milliárdos akkor még meg sem született, csak gyenge liberális okoskodás.

5.) Horthyék a magyar vidéki zsidóságot azért adták el Hitlernek, mert előre látták, hogy olyanok, mint Soros György, az 1989-es magyarországi rendszerváltás után, előbb-utóbb mi mindent fog csinálni Magyarország ellen!

6.) Az utóbbi években szőrin-szálán eltűnt forint milliárdokért a fő felelős Soros György, hiszen, ha a Hatalomnak nem Ő volna a Fő Ellensége, akkor szegény magyar milliárdosok nem kényszerülnének arra: tartalékoljanak maguknak elég pénzt a várható rossz napokra, évekre. Még gondolni is borzalmas arra: Soros György bármikor meghalhat, és akkor a Hatalom birtokosai honnan szereznek, Soros helyett, olyan ellenséget, aki amerikai is, magyar is, zsidó is, milliárdos is, filantróp is, szakember is, gondolkodó is, - tehát sokoldalúan hasznosítható ellenségként?

Hát, utóbbi, szörnyű eseményre, még gondolni sem merek! Úgy érzem: titokban Hunnia mai törpe hatalmasai is azért imádkoznak: Isten éltesse Soros Györgyöt, ezt a sokféleképpen hasznosítható Ellenséget, ami, számukra nélkülözhetetlen..

Igen, nélkülözhetetlen, ezt bárki megértheti, aki Hunnia médiagépezetének termékeit olvassa!

Egyelőre Sorosról ennyit. Pótolhatatlan!

(2018)

A képen:
Soros György (2012), Niccoló Caranti felvétele, forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy#/media/File:George_Soros_-_Festival_Economia_2012_01_(cropped).JPG
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!