Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1531
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2019-08-17
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (196)
-Egyéb prózai alkotások (482)
-Mese (217)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (14)
-Versek (616)
-Társalgó (3)
Feltöltve: 2019-05-14 16:19:54
Megtekintve: 31
Trump Úr trombitája
Trump Úr Amerika (az USA) elnöke, és a neve magyarul – többek között – harsonát is jelent. Amíg elődje, a fekete bőrű Obama, a hírekből, számomra jóindulatú, okos fickónak tűnt, addig Trump úr, mint elnök, éppen az ellentétének. Persze, Obama nem tehetett olyasmiről, hogy a világban Amerika kénytelen volt néhány tűzfészket létrehozni, ilyesmit egy amerikai elnök nem tud meggátolni, de azért emlékszem milyen becsületesen próbálta elmagyarázni az amerikai tömegeknek a belügyi balesetek kapcsán: bár a megőrülési szabadság is a szabadsághoz tartozik, ám azért nem jó, ha minden háztartásban két-három sorozatlövő automata puska van, ládányi tölténnyel. Annak az őrült esetleg megörül, és utána korra és foglalkozásra való tekintet nélkül (esetleg csak a bőrszín alapján) kiírt másokat. Az indiánokat Amerika már kiirtotta, - felesleges ez a magánfegyverkezési túlbuzgóság!

Belátta Amerika Népe e szelíd és bölcs szavak igazságát?

Nem látta be, mert, – ne lepődjenek meg, Olvasóim, akik írásaimat olvasni sem merik, mint értette volna meg ilyen könnyen, hiszen, - és ezzel nem árulok el titkot, - Amerika Népe is valójában olyan, mint a magyar!

Igen! Azon a szellemi színvonalon áll, fekszik, beszél, kiabál, cselekszik, hallgat, sunyít, hisz (vagy hitetlenkedik) és így tovább. Amerika gazdag ország, a szokásos megdöbbentő szellemi szegénységgel! Persze, Magyarország, nem gazdag ország, - és ebben kicsit valóban különbözik Amerika Magyarországtól!

Obama, szegény, látta, hogy a világnak az a jobb, ha Amerika polgári demokratikus társadalmi rendje, még ha nagy fegyverkovács is, meg nagy népbutító is, megtart valamit a szép polgárian demokráciás jelszavakból és olykor a látszatokhoz némileg igazodó tettekből, mindabból, amit kidüllesztett mellkasának döngetésével Amerika hirdetni szokott a világban: némi sajtószabadságot, valamennyi jogállamiságot, no és hogy határt szab olyan lopásoknak, amelyek nem törvényesek. Lopni lehet, de mértéket kel! tartani! Igen, ezt Obama, szegény, látta, sőt, alatta az amerikai nagykövet Magyarországon így is beszélt, és egyes nagy magyar csalókat, ha Amerikába utaztak volna, Obama Amerikája nem látott volna szívesen.

A változás, legalábbis a beszédrendszer váltás mindenképpen, Trump Úrral jött. Meredeken. Trump Úr szerint, a magyarok jelenlegi felházi Szent Vezére nem Senkiházy, hanem nagyon jól végzi a dolgát. Ami annyit jelenthet csak Trump szerint: a várbeli Vezér Szent Társasága is vállon veregetendő.

Mit jelenthet azonban Trump ilyen véleménye a magyarság nagy többsége számára, ha a magyarság értelmesen gondolkodik?

Hiszen a magyarországi magyarok nem csak látják, hanem a saját bőrükön is érzik a valóságot: az ország erkölcsileg ott van a mocsokban, a jogállamból már legfeljebb csak a „j” betű maradt, a polgári szabadságból pedig az „sz” betű, de azzal másik szó lett valósággá, barna anyagból. Sz-betűs a helyzet! A kereszténység? Hát azt miként merik a szájukra venni azok, akik cselekedeteikkel naponta leköpik a Bibliát, miközben a „keresztény kultúra védelmezőjének” hirdetik magukat?

Mindezt ne tudná Trump, akinek fizetett tanácsadói, informátorai vannak, de, ha van egy kis becsületes észmaradéka, akkor saját magától is rájöhetne minderre?

Meg ez a Trump okosabbnak hiszi magát Sargentini Asszonynál, aki jelentésében e felházi társaság működését nagyon is bírálta (https://szabadmagyarszo.com/2018/09/06/a-sargentini-jelentes-hivatalos-szovege-magyarul/), valamint az Európai Néppárt vezetője is finoman jelezte a FIDESZ irányvonala iránti nemtetszését, bár egyelőre a Néppárt csak felfüggesztette a FIDESZ néppárti tagságát (https://24.hu/belfold/2019/03/20/fidesz-epp-szavazas-felfuggesztes/). Manfred Webernél is okosabbnak hiszi magát ez a Trump?

Magyarország számára Trump ilyen véleménye azt jelenti: kutya van a kertben. Másképpen nem magyarázható, mert a Felházi Szent Vezér és álszent társasága, a FIDESZ-KDNP kormány, nem más, mint Magyarország, Európa és a Világ ellensége, mint ahogy utóbbiaknak, akár felismeri ezt Amerika Népe, akár nem, Trump sem lehet barátja. Amerikának sem! Az Európai Unió szövetségesként sem lehet az, még ha érthető is: Amerikának nem kell túl erős szövetséges, mert az a fejére is nőhet, - idővel. Ám a fejre ejtett szövetségessel mire megy?

Kormányváltás kellene Magyarországon, Amerikában pedig elnökváltás. Ehhez pedig előbb gondolkozni kellene, és cselekedni. Hát ilyesmi nem megy könnyen sem Magyarországon, sem Amerikában, sehol!

Van egy magyar szólás, ami egy ideig, Ázsiában, még sikereket hozhatott, fenyegetésként: „Megmutatjuk nektek a magyarok istenét!”.

Én úgy látom, hogy a Magyarok Istene a Kárpát-medencéig kísérte el a magyarságot, azután sorsára hagyta. Ez volt a honfoglalás. Azóta a magyarok istene, ha néha idelátogat is, itt kicsit, vagy nagyon, elpüföli a magyarokat. Vagy elpüfölteti. Ezt már Kölcsey Ferenc is panaszolta, Ő igen tapintatosan, a Himnuszban, - no de azóta mi minden történt! Mi minden rossz!

Trump összevissza harsonázik a világban mindenfélét, zavarosabban, mint Hitler tette, aki a BÉKÉT harsogta, de a VILÁGHÁBORÚT készítette elő, és hozta el, no, nem egymaga, hanem azokkal, akiknek érdeke volt ez a háború, és az általuk megvadított tömegekkel. Trump itt is ígér (állítólag), ott is ígér (állítólag, és mást ígér). Amerikai (vagy nem tudni pontosan milyen) nacionalizmusa veszélyes erre a világra, ahol megbomlott a hatalmi egyensúly.

Egykor, már a rendszerváltás után írtam, a kétezres évek első felében, Új Hitlerek c. versem:

Hitlerek voltak, vannak, s lesznek addig
míg métely-szót fal be a birkanyáj,
s hamis jövőt vetítő délibábot
bamba szemekkel bámul, megcsodál.

Hitlerek voltak, vannak, s lesznek addig
míg bálvány előtt térdel le a hit.
A nép - nem nép, míg csupán bárgyún béget
igent mindenre, s nem gondolkodik.

Hitlerek voltak, vannak. Hitlert szülhet
nemcsak germán föld. Bármely náció
nyakán megülhet kisebb-nagyobb Hitler,
s Hitler, - Hitler, akkor is, ha - zsidó,

akkor is, ha nem az a dúvad, bajszos,
hanem szakállas, rókaarcú lény,
s lobogót lenget, sokcsillagost, sávost,
világ-pénzeszsák csábos tetején,

akkor is, ha kulisszák mögött trónol,
ordítás helyett csak fülekbe súg,
s Hitler-voltáról ezt-azt tudók-sejtők
maffiakézben eltűnő tanúk.

Sok szolga játssza - koncért - a bolondot,
míg Hitlerükön bírói talár.
Lehet: próféták átka most hiába,
de birkanépet vér és könny bevár.

(2019)

Illusztráció: Pixabay.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!