Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1826
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2020-04-06
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (203)
-Egyéb prózai alkotások (561)
-Mese (249)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (32)
-Versek (773)
-Társalgó (5)
Feltöltve: 2020-03-21 12:34:07
Megtekintve: 159
BŰNÖK, BŰNÖSÖK, BŰNBAKOK
A címben levő három fogalmat nem szabadna összekeverni, éppen ezért össze szokták keverni, részben érdekből, részben tudatlanságból, de Magyarország olyan nagyszerűen egyszerű ország lett, hogy ott már tudatlanság sem kell hozzá, hanem csak jó reflex.

A mai Magyarországon sok embernek olyan jó reflexe van, hogy csípőből tüzelnek mindenkire, akinek a halálából elegendő hasznot remélnek. Ezt nem dicséretként írom most, - de előbb-utóbb nemzeti büszkeség, majd gőg lesz ebből is!

Bűn, bűnös, bűnbak, - ez a három fogalom nem azonos, de a valóságban gyakran összefügg. Magyarországon az utóbbi időben majdnem mindig.

Persze, ezt el kell most magyaráznom, mert a csípőből oly kitűnően tüzelő Hugarian cowboyok nem észlények, - minek nekik az ész, ha jó hatlövetűjük van, amelyik jól forog is, - mi a csudának kell ahhoz, hogy az eszük is jól forogjon? Persze, akkor, ha majd a láztól tüzelnek… Amikor elvörösödik fizimiskájuk arra a színre, amit oly önhasznosan ócsároltak, mocskoltak…

Utóbbi majd később jön, most előbb magyarázzuk el a BŰN - BŰNÖS – BŰNBAK összefüggést. Hát ezt, ugye, nehéz megértetni, de én most mégis megpróbálom, mert a „MOST, VAGY SOHA!” felkiáltásnál most becsületesebb a MOST, ha a SOHA sokkal realistább is.

Például, ha valaki Magyarországon közpénzből eltűntet, mondjuk, csak három milliárdocskát, - pitiáner kis összeg a legtöbb nagy tolvaj számára, de ez itt csak egy szerény példa, és azért csak három, hogy a magyar igazságról szóló mondás is benne legyen, persze, az kiegészülhet a ráadással, ami sokszor nem kevés, néha háromnál is sokkal több.

A közpénzt el lehet tüntetni: a.) törvényesen törvénytelenül, bűnös törvénnyel, b.) törvénytelenül, de ahhoz is kell a bűnös hatalomgyakorlás, c.) az a.) és b.) nélkül is, de az utóbbi ritka, mert egy kis országban három milliárd eltüntetése könnyel feltűnhet a.) és b.) markoló szereplőinek, és akkor azokat még a betyárbecsület sem kötelezi, ami a legerősebb becstelen becsületfajta. Utóbbiról a papok is szoktak papolni, más becsületfajtákról csak óvatosan, viszont a markukat ők is nagyon tartják utána (érthető ez, hiszen a Tízparancsolat megtartásával még elszegényedni sem lehet rendesen manapság, viszont most nem akarom a papokat bántani, a kormány kezével és koronás érdekeikkel kinyitják a templomaikat is, az ajtóban egy jól szerző szerzetes százig számol, utána meg jön a mise, a koronavírus pedig röhögne a markába, ha volna marka, de, mivel nincsen marka, mások röhögnek helyette, most nem írom ide, hogy kik is, mert egy buzgó cowboy, aki jobban cow, mint boy…).

Hát, a bűn már megvan, a bűnös is (a bűn esetleg titkosított, de csak az igen nagy bűnöket érdemes titkosítani, mert tengernyi sok a bűn!)…

Most már csak az kell, hogy a bűnösök megszervezzék: 1.) a bűnök törvényes védelmét, 2.) a bűnösök törvényes meg nem találhatóságát, 2.) a bűnösök törvénytelen meg nem találhatóságát, 3.) a Fineszes Betyártársaság Bűnpártolási Pártja hatalmának égig terjedő kiterjesztését egy Lex Mennyország törvénytelen törvényjavaslat megszavaztatásával, - és lesz is ilyen Mennyország, még a Földön, csak nem mindenkinek, hanem azoknak, akik luxusrepülőgépen… Vagy luxushajón…

No, utóbbiak apróságok, általában elegendőek egy ország tönkretételéhez, de azért a fineszes hatalom, a maga történelmi örökségével, és markoló ökörségével, meg…

No, igen, néha mindez nem elég, hanem ki kell egészíteni a BŰNÖK – BŰNÖSÖK összefüggést még egy igen bevált történelmi trükkel, aminek általános neve: BŰNBAK KERESÉS.

Aki keres, talál. Ha nem talál, akkor kitalál. Aki kitalálni tud, az máris tud még nagyobbat tenni is: hazudni.

Segítenek egyébként a nagy történelmi bűnbakok is, de ezek mellé néha újakat is keres az a hatalom, amely már annyi mindent „eltűntetett”, hogy még a mindenen csodálkozó és mindenre rábégető birka is rájöhet valamire, főleg, ha már egy szál fű sem lesz a mezőn az ő számára!

Néhány ilyen történelmi bűnbakságot ide írok,példának, ezeket már sokszor felhasználták, tele van velük az internet is, de még a Terrorizáló Ház is kiad ilyesmiről könyveket, ám még mindig nagyon hatékonyak:

1.) Trianont Károlyi Mihály csinálta, Magyarország csak áldozati bárányka volt, szelíd bégetéssel, az első világháború környékén! Még több szobrot Tisza Istvánnak, ennek a tiszta, szent embernek! Ki a Tisza vizét issza…
2.) A Tanácsköztársaság oly sok rosszat akart a népnek, hogy a budapesti munkások inkább önként jelentkeztek a Vörös Hadseregbe, és visszaszorították a cseheket a Felvidéken!
3.) Horthy Miklós olyan kormányzómikulás és lovas tengerész volt, hogy még fehér lovon sem akart feketét a háromszínű magyarságnak, és a marhavagonokba nem alatta vagonírozták be a vidéki zsidóságot, hiszen ott sem volt a vagonoknál, hanem a vidéki zsidóság szeretett bele úgy Hitlerbe, hogy önként utazott el lágernyaralásra. Ilyenek a…!
4.) A Mi Szavazógépezetünket a Nép forgatta, a határon túli magyarokat csak a becsülete vitte oda, hogy önként támogassanak minket, mindenféle ajándékok és kedvezmények nélkül, és hogy közben Magyarországon a gazdaság, meg a nemzeti erkölcs túldübörgött minden határon, és hogy mit vitt el az ördög, meg mit nem… Hát, kérem…!

Persze új bűnbakok is születtek Magyarországon, néhány példa: a) ügyvédek, akik pénzért védtek ügyeket, hát ez felháborító!, b.) cigányok, akik a mélyszegénységükben örülni merészeltek egy BÍRÓSÁG által számukra JOGERŐSEN megítélt pénznek, - ha az ilyen cigányok nem a mi cigányaink! Fityiszt nekik! A mi cigányunk nem olyan cigány, mint ezek, az a Házban is, képviselőként, csak nézi a mennyezetet, amit nem is tudni, hogy ki tart ott meg a leszakadástól, és milyen példamutató hallgatással nézi… Még bizonyos pénzről sem szól, egy szót sem…

A koronavírus is, előre látni, bűnbakká lesz… Végül nem is bakaként, mert már kezdik előléptetni… Már kezdi is felhasználni a hatalom…

Fineszes! Hiszen melyik az a korosztály, amelyik fiatalosan tűzbe-lázba jön tőle? Az a csúnya öreg korosztály, amelyik kész volt, - abban az átkos korban is! – legtöbbször mindenét a fiatalságnak adni, meg sok mindent a hazájának, család- és hazaszeretően… Igen, igen, abban a vörös korszakban, amelyik inkább rózsaszínű volt már a végén… Az a korosztály még mindig élni akar egy pár évet… Felháborító!

Fel is háborodnak egyesek, egy réteg… Üsd, vágd, még ha egyelőre szavakkal is, nem Anyád, nem Apád, ők hozták e nyavalyát! Gondolkodni? Minek? Nem gondolkodni kell, hanem verekedni! Bűnbakolni! Bakot tartani bűnnek, a valódi bűnösöknek!

No, igen, mert ilyen bűnbakok mindig is voltak. Egészen más, elfeledett, vagy teljesen lehazudott, népbutítással megmásított korokban is.

Aki nem hiszi, olvassa el egy félig sem kommunista író művét, aki a szoborfejét ma a Gellérthegyen tartja: FELTÁMADÁS MAKUCSKÁN - https://mek.oszk.hu/15300/15335/15335.htm. Sok mindent elszabott az a Szabó, de ezt az írását nem. Remekmű egy nem is nagyon távoli korról!

Persze, a b… vagy h… betűvel kezdődő sajátsággal rendelkező magyarok nem fogják elolvasni. Megérthető ugyan ebből a műből az ÉRDEK, ami a BŰNBAKOT termeli, - de minek olvasni? Minek gondolkodni? Mire jó az olyan Haza, ahol a hatalom nem lop, de még másokat is igyekszik erről lebeszélni?

Be a templomokba, százával, a Hit mindent legyőz! Éljen a Koronavírus!

Hát, sok mindent le is győz a Hit, - ez kétségtelen.

Magyarországot is legyőzte! Újból!

(2020)

A képen:
Szabó Dezső fejszobra a róla elnevezett sétányon, Szervátiusz Tibor alkotása, Budapest, a Gellért-hegyi Citadella közelében, Mazarin07 felvétele, forrás: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Szab%C3%B3_Dezs%C5%91_bust2.JPG
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!