Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Hybridpunk
Alkotások száma: 12
Regisztrált: 2017-06-03
Belépett: 2017-07-15
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (5)
-Versek (7)
Feltöltve: 2017-06-03 22:43:16
Megtekintve: 258
Meghatározás Hybrid módra

Egyik reggel rettentő mód viszketett a péniszem. Hosszan tartó félálomból felébredve nem múlt az érzés. Rá kellett jöjjek, ezúttal nem az alapvető higiéniás szokás mellőzése okozza ezt.
Ahogy nehéz fejjel és zsibbadó testrészekkel kimásztam az ágyból, magammal rántottam egy üres sörösüveget, mely padlót fogva eltört. Ennyi a lét. Akár biológiai, akár fizikális létről legyen szó. Egy rossz mozdulat. Egy óvatlan pillanat. Egy váratlan, és csupán egy pillanatig tartó üzemzavar, rendszerhiba a sűrű, és megmagyarázhatatlan determinánsokból összeálló mátrixban, alapvető változásokat hozhat. Egy előre ki nem számítható esemény, mely felborította a legutolsó, legparányibb molekula végeláthatatlan, és eredendő funkcióját tekintve, a laikus számára megfejthetetlen monotonitását. Azaz balfasz módjára lelöktem egy üveget, mely szilánkjaira hullott szét, s többé nem szolgálta eredeti feladatát. Formába öntve, szorosan, fullasztó közelségbe tömörítve, a legutolsó esélytől is megfosztva, önakaratán kívül másokat szolgált. Ugyan segítséggel - de mire való az ember, ha nem arra, hogy a rászorulókon segítsen - új és szabad életre kelt a mozdulatlan, formába öntött tömegáru. Egy hatalmas, elnyomásra és kiszolgáltatottságra hivatott élettelen tárgy milliónyi parányi új és szabad életet nyert. Míg eddig őket használták ki, ide-oda csapódva az újrahasznosítás iparágában. De most, bosszúra készen értelmet nyert minden szilánk. Zsarnoki használóikon bosszút állhatnak fájó, és kínos sebek szerzésével. Porszívókat tömíthetnek el, vagy szemeteszsákokat vághatnak ki, a szabadság egy új területére lépve.
A fürdőszoba szemetesében három használt koton volt. Azonnal tudtam, hogy most rohadtul ráfaragtam: négynek kellett volna lenni. Sose szerettem, ha beskatulyáznak. A korlátlan szabadság élvezése bizony veszélyekkel jár. Pláne akkor, amikor a környezeted által meghatározott szabályok közé szorított szabadságodat élve, egymáshoz láncolt birkanyáj után csorog a nyálad. Ezért kell gyarapítani az önállóan és szabadon gondolkodók táborát, hogy ne legyenek összeütközések a természet-adta szabad jogokat gyakorlók, és az alattomos, önző, pénzsóvár, felső hatalmak által elnyomott szabadságot élvező divatmédia marhái között. Minden élőnek, s az élők által alkotott tárgy alapvető joga, a személyes szabadság.
A húsos csontot lerágva, s a közepén maradó szánalmasan vékony, csupasz csontot a magasba emelve: ez az Anarchia.
Hanyag módon folytatott szexuális életem eredménye egy újabb fertőzés. A szokott polcról, a szokott tubussal, a szokott mozdulatokkal gátat szabok a burjánzani készülő vörös foltoknak: ez a diktatúra.


Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2017-07-01 21:02:46
Kedves Lelkes Miklós! Igen, elég sok önironikus humor van az írásban, és köszönöm a kritikát. SomaleXia, neked, pedig főleg köszönöm :p :)
2017-06-10 19:26:30
Sok érdekes kifejezés, gondolat van az írásban, de nem vagyok ismerős abban a miliőben, amit visszatükröz. Úgy vélem, egyes részleteiben humor is van. Annyi valószínűnek látszik: ez a miliő, világ, amelyben készült, sikereket is adhat a szerzőnek, de magával is ránthatja.
2017-06-07 23:11:22
Szia! Azt hiszem imádnám a Hybridpunk féle Értelmező Kéziszótárat! :)