Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-11-22 09:53:34
Megtekintve: 611
Krétakör - 14
14.

Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. Mondja a közmondás, és milyen igaza van. Robival is ez történt. Az egyik fuvar alkalmával a vámosok kutyát hoztak, és az kiszimatolta a pótkerékbe rejtett kábítószeres csomagokat. Robit azonnal letartóztatták. Hiába bizonygatta, hogy ő csak szívességből hozta haza a kocsikat, és így keresett egy kis pénzt. A hatóságot ez nem érdekelte.

Több hónapig tartott az előzetes letartóztatása amig a nyomozók elvarrták a szálakat és felgöngyölítették az egész hálózatot. Ha, sikerül rábízonyítani, hogy tudta mit fuvaroz súlyos börtön vár reá. Ekkor Jenő elhatározta, hogy a Sátánnak is eladja a lelkét, csak Robit mentse ki a kutyaszorítóból és visszaadja a családjának. Majd megszakadt a szíve, amikor a kis Norbi mindennap százszor elmondta, hogy „apa hol van? „
–Apa, apa! – dörömbölt a hálószoba ajtaján és kétségbeesve hívta apját. Janő, nem bírta tovább idegekkel. Úgy érzete, hogy megszakad a szíve a kisgyerek epekedése láttán. Ekkor fordult a Sátánhoz.

–Nem bánnám, ha a lelkemet kellene is eladnom, ha Robit vissza tudnám adni a családjának. Szívesen feláldoznám magamat érte! – Alig hogy kimondta ezeket a szavakat, hirtelen megszólalt a kutya.
–Mit parancsolsz édes gazdám?
Jenő a megdöbbenéstől, se köpni, se nyelni nem tudott. Átölelte a kutya nyakát és cuppanós csókot nyomott a pofájára.
–Sátán! Kiskutyám, mindig tudtam, hogy különleges lélek lakozik benned! Segíts nekem most! A család ellehetelenült. Ha nem szabadítsuk ki Robit, és nem jutunk jövedelemhez, elárverezik az otthonunkat. Az Angyaltrobitáimat! És én ebbe belehalok.

–hajlandó lennél feláldozni magadat a család boldogságáért? –kérdezte a kutya, parázs tekintetét Jenő vízkék szemeibe fúrva. Jenő bólintott.
–Akkor a következőt tudjuk tenni.
–Téged meghalasztunk, és a lelked beköltözik belém. Minden sátáni erővel rendelkezel. Eltemetnek, és felveszik az életbiztosításodat, azt a tízmillió Ft-ot amennyit halálesetben a Biztosító kifizet a kedvezményezettnek: Robinak

–De, ettől még Robi nem szabadul ki. És ez a kisfiú halálát jelenti.
–Kiszabadításáról én gondoskodom. Amint te kutyává változol, a Robit fel fogják menteni. Ezt garantálom. Lesz elegendő pénzük, hogy egy darabig megéljenek.
–És én velem mi lesz?
–Teneked hét évig kell robotolnod abban a föld alatti laboratóriumban, amit számodra a ház alatt elkésztettek. Senki nem tudja, hogy ki van a kutya bőriben, csak a két kisgyermek és Robi lát embernek. Nappal kutyaként őrződ a házat, játszol a gyermekekkel. Amint elüti az éjfélt az óra, megnyilik a laboratórium ajtaja és lesétálsz oda. Reggel nyolcig tart a munkaidőd.

–Mit kell tennem?
–A Trombitavirágmagvakból kábítószert kell készítened. Ez hosszas laboratóriumi munka lesz. Lesznek segítőid. Elkárhozott, a Sátánnak a lelküket eladott vegyészek. Amikor több tonna kéjmámor por áll rendelkezésre, akkor letelik a hét év szolgálati időd. Ez alatt elévül a Biztosítási csalás is. Akkor, hipp-hopp visszaváltozol emberré.

–Hát, ha ez az ára?
–Ez.
–Akkor tedd a dolgodat ördög! –mondta Jenő és megkötötték az egyességet. A kutya cuppanós csókot nyomott Jenő orcájára, majd egy csésze trombitavirágmagból készitett főzetet itatott vele. Jenő tetszhalottá változott. A család sírva keltegette, de nem mozdult. Kihívták az orvost, aki megállapította a halált.

Kivitték a halottasházba és négy nap mulva elföldelték. Robi kiszabadult és felvette a hatalmas biztosítási összeget. Ezzel megkezdődött Jenő második élete. A két kisfiú megsiratta, és órákig állva ajtaja előtt, zokogva kérték, hogy, „Papa, engedj be! Gyere ki!” De, a Papa egy hétig nem adott életjelt magáról.

Norbika felmászott a nagy franciaágyra és a párnát ölelgetve hívogatta a papát. A párna csücskért rágva sírta álomba magát. A hetedik napon, amikor már Jenő lelke beköltözött a kutyába, mellé feküdt Sátán és Norbika felismerte benne a papát. Ölelte, csókolta, puszilgatta.
–Papa, papa! Hol voltál eddig? Nézd mit tuok?–kiáltozta és kacagva ugrált az ágyon. Katica és Robi bejöttek nagy hancúrozásra és Robi megdöbbenve ismerte fel Sátánban Jenőt. Csak a kisfiúk, és ő láthatta emberi mivoltában. Katica értetlenül csóválta a fejét. Ilyet még nem látott! Hogy lehet egy kutyával ember módra viselkedni.

Aztán, Robi elmagyarázta neki a dolgokat.
–Tudod kincsem, a Jenő így vezekel a bűneiért. A Sátán kutyává változtatta. Így tudjuk a biztosítási csalást és Jenő egyéb bűneit palástolni. Eladta a lelkét a Sátánnak. Hét évig szolgál neki. Nappal viselkedj a kutyával úgy, mintha ember lenne. Hadd heverésszen a franciaágyon, a szobájában. A gyerekek emberként látják őt és kiélhetik a papa iránti szeretetüket. Éjfélkor aztán eltűnik, míg a kicsik alszanak, és csak reggel kerül elő.

–Eszméletlen!–borzongott bele Katica, de el kellett hinnie a történteket. Egyért aggódott.
–Mi lesz Matyival? Lelkibeteg lett, hogy Jenőt elveszítette. Azóta nem eszik, éppenhogy csak iszik. Csupa gyász a lelke. Matild telefonált, hogy csináljunk valamit a gyerekkel, mert belehal a bánatba! Robikám, hozzad ki hétvégére ezt a gyereket! Kimegyünk Jenő sírjához. Viszünk neki virágot, hátha megnyugszik a lelke szegénykének. Tudod, most van a kamaszkorban, és öngyilkosságra is képesek ilyenkor.

–persze, Kincsem, kihozom hétvégére Matyit. Kimegyünk a sírhoz. Rendbetesszük és egy kispadot is elhelyezünk, hogy legyen hol ülve beszélgetni a papával. Mondta Jenő megnyugtatásul Katicának, és hétvégére kihozta a sápadt, remegő, vörösre sírt szemű Matyit. Így vigasztalta.
–Matyikám, ne bánkódjál, a Papa örökre itt marad velünk. A szobája érintetlen. Csak ti gyerekek és Sátán, a kutya használhatják. Ott fekhettek az ágyán, simogathatjátok a párnáját. Ettől megnyugodtok!

–De, a Papát, nem adja vissza, és nem pótolhatja senki! Papa, csak egy volt. Ő vette nekem a kvadot is… Senki úgy nem szeretetett engemet, mint ő. Csak sírok és sírok… egyre csak sírok a papa után.
–Nyugodj meg kicsim! Délután kimegyünk a temetőbe, és rendbe hozzuk a sírt! Megpróbálunk a Papával beszélni!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-11-29 17:03:00
A Sátán úgy játszik lelkeinkkel,mint macska az egérrel.
2006-11-29 14:31:24
Szegény Jenő!. Ez a rész nagyon fordulatos. Sátáni erők kellettek!