Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2007-01-06 14:57:16
Megtekintve: 792
A piramis titka
1.
Tizennyolcadik éve épült a nagy fáraó ,első Tutti-Frutti túlvilági palotája,a szakkarai fensikon .A hatalmas mészkőhegyet már a kőfejtők serege laposra bontotta.A hegy lábánál elterülő gazdag termőföldet adó síkság nagy részét a kőtörmelékekből álló meddőhányó borította. Lassan holdbéli tájjá változott a valaha virágzó mezőgazdasági terület.
Az építkezés külső körzetében építőmunkások szállásai, az igavonó barmok istállói és a hatalmas kőfaragó, és csiszoló műhelyek helyezkedtek el. A házak körül veteményeskertek, ahol a munkások családtagjai termelték meg az ellátásukhoz szükséges élemiszereket
A belső körzetet halálhozó delejjel feltöltött drótkerítéssel kerítették el. Ide idegen nem léphetett be. A munkások sem hagyhatták el, mert ha a kerítést húsz méterre megközelítették akkora áramütést, kaptak, hogy földre terítette őket. Az elektromagnetikus védőzáron csak különleges védőruhában lehetett átjutni. Amikor az élelmet, és a szerelésekhez szükséges anyagokat hozták a szállítóknak fel kellett ölteniük az elektrosztatikus védőmellényt.
A piramis belsejében hetek óta lázas munka folyt. A tizennyolc év alatt kétszáz méterre a föld alatt kialakított hármasfalú kamrában most kezdődtek el a szerelési munkák. A kamrák közötti másfélméteres réseket vízzel töltötték fel. A földszinti résztől a piramis egyharmadában elhelyezkedő királykamráig egy csigalépcsőn lehetett feljutni. A királykamra közepéből egy másfélméteres átmérőjű rézcső vezet el a piramis csúcsáig.
A végső beüzemelés előkészületei folytak.A piramis külsejét,hófehér,tükörsimára csiszolt mészkőlapokkal borították az épitőmunkások.A csúcs 5x5 méteres platójából mésfélméter magasan állt ki a királykamrából felvezetett rézcső.A királykamrából kiinduló rézcső alapjául egy szintén 5x5 méteres hegyikristályból hasított tükörsima lap szolgált.A piramis csúcsára ugyanilyen lap került.
Tulajdonképpen a két hegyikristálylap alkotta a kozmikus generátor két fegyverzetét.
Közöttük töltődik fel a csúcsra helyezendő 5x5 méteres talpazatú és 25 méter magasságú piramis sapka.A piramis sapkája az elektrosztaikus delejtől negyvenöt centiméterre lebeg a plató hegyikristály talpazatától. A kozmoszból kicsatolt energiát a hegyikrostálypiramis fogja begyűjteni és a fegyverzeteken akkumlálni. Az így kicsatolt és akkumált, kozmikus energiát a középen elhelyezkedő rézcső a királykamrában elhelyezkedő hegyikristály fegyverzettel és egy elektrolittal telitett medencébe, vezeti.
Az így feltöltött akkumlátorból kétkarnyi vastag rézhuzalon vezetik le az áramot a középső szinten elhelyezkedő gépterembe. Itt hatalmas möbiusz tekercsekből álló forgórészre kerül a kozmikus energia, mely az állórész tekercseiben áramot indukál.
A gépterem szerelésével üzemkészen álltak a szerelők. A próbaforgatásra még várni kellet, addig, amíg a kristálycsúcs fel nem kerül a piramis tetejére. A földalatti csatornákban olajjal impregnált papirusszal szigetelt huzalokon elvezették a fényt hozó delejt a palotaegyüttest majdan fényárba borító jedlámpákhoz. Minden készenállt a próbaüzemelésre, csak a megfelelő időpontra vártak.
Hétfő este megérkezett a mágus és csapata Memfiszből. Rájuk várt a feladat térmágiával a piramis csúcsát alkotó hegyikristálypiramist beemelni a 165 méter magas platóra. A piramis körzete lázban égett. Mindenki a nagy ünnepről beszélt.
Az udvarmester vezényletével külön brigádok végezték el a meddőhányó elplanírozását, rekultiválását és gyönyörűséges szökútakkal betelepített függőkertek kialakítását. A vizet a háromemelet mélyben lévő legalsó szinten kialakított hatalmas víztározóból szivattyúk nyomták fel a függőkertek legmagasabb pontjára, hogy a szökőkutak által enyhet adó vízpárával hűsítsék a levegőt. Egy másik csoport a vizizene megkomponálásával és technikai kiépítésével foglalkozott. Külön brigádok telepítették a zöld gyepet, amit a talajba mélyített alagcsöveken át a talajba juttatott vizzel tartottak frissen. A piramissal szemben épített palota előtt egy száz négyzetméteres vízmedence épült. Benne aranyhalak fognak úszni, és az avatási ünnepségen, a vízen felvonuló feldíszített gályákról pompázatos tűzijátékkal adják majd meg az est fénypontját.
A színpompás fény és hangjáték megszervezését, a zeneszerszámok, a víziorgona beüzemelését Babiloni zenészekre bízták, kiket az asszír király küldött a nagyságos fáraónak ajándékba. Minden készen állt hát a nagy napra, csak a karmester intésére vártak.

2.
A főpap (mágus) már hetekkel ezelőtt beköltözött máguspaptársaival a piramis első szintjébe épített papi lakosztályba. Hangtalanul suhanó lifteken közlekedő núbiai rabszolgák és rabszoganők hozták-vitték az étkeket, italokat, végezték a takarítást és kezelték a levegőcserélő készüléket. Mivel a szerelési munkákhoz energia kellett, így egy belső, szervizenergia kicsatolóból már feltöltötték a kisebbik akkumlátort, mely a technikai személyzetet szolgálta ki.
A nagy nap hajnalán a főpap, tanácskozásra gyűjtötte magaköré mágustársait. Igy szólt hozzájuk.
-Barátaim, hű társaim Eljött a napja, hogy az oly hosszú, éveken át, tartó mágikus kiképzésükből vizsgát téve véghezvigyük a csodát. Ma, naplementével ,mikor sötétségbe borul a táj,az összegyűlt ünneplő tömeg előtt feltesszük tudásunkra a koronát. Elvégezzük a térmágiát. A gyakorlatok során már kisebb darabokat áthelyeztünk, most itt az alkalom, hogy a tízezer tonnás kristálycsúcsot a helyére illesszük. A többi a természet dolga.
Amint visszavonultak meditációra a máguspapok, hívatta a főgépészt. Így szólt hozzája.
-Kedves barátom, tejtestvérem: Tuk-Tó! Egy dajka melleit szívtuk. Mindkettőnknek apja az öreg fáraó. Nem gondolod-e úgy, hogy ötvenévnyi uralkodás után megérett a visszavonulásra. Elkészültek neki a halotti bárkái, készen áll a sírbolt is a kincseivel telihalmozva, mire várunk még?
-Tuk-Tó egy pillanatra elgondolkodott aztán vette a lapot. Így válaszolt a főpapnak.
-Testvéremnek, mint mindig most is igaza van. Ideje az égi vadászmezőkre küldeni atyánkat. Technikailag kivitelezhető.
-Természetesen társuralkodóként ketten lépünk örökébe testvérem-nyilatkozta ki a főpap.
-Én is így gondoltam testvérem.
-Mi a terved testvérem?
-Amint a fáraó díszes aranykocsiján bevonul a vízmedence közepére és megadja a jelet a medence feltöltésére, az őt a vizel együtt felszínen tartó hidraulika, meghibásodik és a fáraó a vízbe, fúl…
-Értem,én pedig azonnal az örökébe lépek, és folytatjuk a ceremóniát, mintha mi sem történt volna.A fáraót átvitetem a balzsamozóba mi pedig megkezdjük uralkodásunkat.
-Jól beszélsz testvér.

3
Eközben a fáraó is készült az ünnepélyes bevonulásra. Felöltötte aranyhímzéses galabiáját. Feltette fejére kettős Tiaráját és a hatalmas hegyikristály tükör előtt elpróbálta az áldást osztó ceremónia szövegjeleneteit.
Miután öltöztetői végeztek toalettjével, behivatta a hadsereg fővezérét. Ekként szólott hozzá.
-Szerelmetes fiam, én nemzettelek, neveltettelek, emeltelek fel magamhoz. Jól számítottam, mindig hűségesen szolgáltál. Sok csatát nyertünk meg együtt. Most egy utolsó nagy csatát kell még megnyernünk: ki kell iktatnunk a hatalomból a főpapot. Úgy érzem, a mai szereplésével elhomályosítja személyem nagyságát. Olyan árnyékot vet rám, amiből nem tudok kilépni soha.
-Mire gondolsz atyám?
-Amint elvégzik a térmágiát, helyére kerül a piramis csúcsa és beüzemelik a generátorokat, az ő feladatuk végetért. Megkapják a méltó elismerést a nézőközönségtől. Arra gondoltam, hogy amikor leszáll az este és én az aranyozott kapcsolórúdat beillesztem a helyére, ezzel összekötve az áramforrással a világítási rendszert, a várakozás pillanataiban akcióba léptek.
-A főpap és mágustársai a vízmedence közepén elhelyezkedő tribünön állnak az őket ünneplő tömeg éljenzése közepette. A csúcs helyére kerülése után az eddig a mágusokat megvilágító reflektort a csúcsra irányítjátok. Majd lassan a fénysugár átsiklik rám, amint bedugom az aranyozott rudat a helyére. Ezt a néhány percet kell arra kihasználnotok, hogy kinyiva a zsilipeket elárasszátok a medencében álló máguspapokat. Mire a palota fényárba borul, már csak a simán hullámzó víztömegre siklik sugara.
-Atyám kérésed számomra parancs. Végrehajtjuk.
-Fiam, a jutalmad, nem marad el. Miután megszabadultunk a fejünk fölé nőtt főpaptól és társaitól,magam mellé emellek társuralkodóként .Nyugodtan, szeretnék átevezni a túlvilágra.A sírom elkészült, csak rám vár.Erős,biztos kezekben szeretném tudni a birodalmamat.Számithatok rád?
-Mindenben atyám-mondta a főparancsnok és kihátrált a teremből. Elindult, hogy megszervezze a főpap likvidálását..
A fáraó jóleső érzéssel dörzsölte össze tenyereit. Pillantása a meglebbenő függönykárpitra esett, mintha a szél fútta volna meg hirtelen. Füle, halk surranó, léptek suhogását hallották, de elesegette a gondolatot. Tekintete a terem sarkaiban álló hatalmas szudáni szerecsen alabárdos testőrökre esett. Ők nem észleltek semmi rendkívülit.

4.
A fáraó első felesége, az ambiciózus babiloni királylány, akit atyja a két nép barátságának megpecsételéséül adott feleségül a fáraóhoz, halkan, mint a szellő osont ki a trónterem fala mellett. Merthogy mondani sem kell, hogy ő állt a függöny mögött. Lakosztályába érve azonnal hívatta a szeretőjét, az őrség parancsnokát a szálfamagas szerecsent: Kilikát. Jeletőségteljes mosollyal az ajkán, rejtélyesen szólitá meg.
-Szerelmem, eljött a mi időnk, ütött a cselekvés órája. Egy csapásra megszabadulunk a fáraótól is és a főpaptól is.
-Hogyan úrnőm?
-Egyszerű a dolog, abban a három-négypercnyi időben, amíg sötétség borítja az ünnepség színhelyét, és már a medence feltöltésével a papokat elnyeli a víz, akkor kell cslekedni. Amint a fáraó behelyezi az aranyrudat a generátor kapcsoló karimáiba, van egy percünk, míg kigyúlnak a fények.A leghatalmasabb termetű mameluk testőröd egy pillanat alatt a levegőbe emeli a fáraót és bedobja a vízbe. Utána nagy csattanás, de ezt már nem hallja a tömeg, mert kigyúlnak a fények, megszólalnak a fanfárok, és ott állok én kettős tiarával a fejemen, állszakállal, teljes ornátusban…
- Szerelmem-menydörögte a néger óriás, és magához szorította a fáraónőt.
Miután kibontakoztak egymás öleléséből, elindult megszervezni az akciót.
5.
Minden úgy történt, ahogy a ceremónia mester megtervezte. Eljött a nagy nap,a palota és környéke csodálatos pompában tündökölt.A meghívott külföldi uralkodók és kisérereteik végelláthatatlan sorokban vonultak az események színterére. Roskadoztak a rabszolgák a mérhetetlen ajándékul hozott kincsek cipelésében.
Valóban megjelentek a mágusok és a teherhordók által a görgőkre helyezett hatalmas piramiscsúcsot betolták az emelvény elé, ahol a fáraó és a meghívott királyok álltak, várva a csodát. A mágusok félkörben felsorakoztak. Középen a főpapmágus helyezkedett el. Fülsiketítő OHM zenét kezdtek el játszani a muzsikusok. Amikor már mindenkinek bedugult a füle a sípoló zenétől,a mágusok által koncentrált lélekenergiától a piramiscsúcs emelkedni kezdett, majd a levegőben lebegve anélkül, hogy emberi kéz érintette volna elindult a piramis tetején lévő üres plató felé. Amikor fölé ért, közel ereszkedett a plató csiszolt kondenzátort alkotó hegyikristály lapjához és az elektromagnetikus térben lebegi kezdett fölötte.
Ebben a pillanatban hirtelen a lótóhatáron lebukott a nap és sötétségbe borult a környék.A megnyílt zsilipekből kiáradó víz elborította a papokat.A fáraó csak erre a pillanatra várt, bedugta az arany kapcsoló rudat az aranykarikákba. Hirtelen áramütés futott át rajta, feje hátrabicsaklott.A hatalmas szerecsen acélkarjaiban a magasba emelkedett és nagyot toccsant a
vízben.
Ebben a pillanatban fényözön borított be mindent. Nappali világosságba borították a jedlámpák fényei a tájat. A tömeg felhördült a fenséges égi csodától. Miután pedig magához tért káprázatából már az új fáraót éltethette ezer torokból, mert Hacsepszut királynő égi fénytől övezve állszakállal kidekorálva, kettős tiarával a fején, hű testőrszeretője oldalán büszkén feszített az ébenfa trónuson.
Mikor az ünneplés zaja alábbhagyott elkezdődött a pompázatos fény és hangjáték.A tömeg önfeledten ünnepelt. A gépházban dolgukat elvégezvén,a szerelők, lepecsételték a hatalmas kőajtót és a jólvégzett munka fáradságával elindultak a zsilipkamra lépcsőin felfelé a szabadba. Azonban kijutni már nem tudtak a hatalmas kőajtó zajtalanul becsukódott előttük.
Négyezer évvel később talátak rá a régészek a Denderai piramisok feltárásakor a hermetikusan elzárt zsilipkamrában heverő csontvázakra.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-01-07 08:51:01
Kedves vizelek!
Beletaláltál a közepibe. Én mint a Transzcenntális gyógyászat kiagyalója,tanítója és művelőle igencsak beleástam magamat az ezoteriába. Igy tudom avalóságot átusztatni ezo síkba. Csupán a szórakoztatás a célom.
2007-01-07 08:48:57
Köszi m-atreidesnek a portál ajánlását-meg is fogom nézni. Én igazából nem kimondottan scifi író gayok,de van egy ezoterikusm úti sorozatom,azt annak is fel lehet fogni. Próbaképp egyet be fogok küldeni.
2007-01-07 01:12:31
bogumil:))

Ha mindazt amit, m- atreides ajánl, figyelembe veszed, akár tudományos , vagy történelmi lapon is közzé teheted az írásodat.:))) de szerintem nem igazán az aprólékos dolgokon van a hangúly, inkább a sztorin, és ezzel talán nem vagyok egyedül. az pedig jó.
viczelek (de nem mindig)
2007-01-06 22:45:22
Apropó, fantasztikus irodalom. Nem tudom, mennyire etikus dolgo egy másik portált reklámozni itt, de azért csak nem baj. Szal van egy új kezdeményezés, a Terra Project. terra.antiworldsf.com címen érhető el, és fantasztikus irodalommal foglalkozik. Oda már felkerült egy írásom (szerkesztett), és februárban jön ide is, de a megegyezés szerint a szerkesztésért cserébe 4 hét kizárólagosságot kapnak az oldal üzemeltetői. Mindenesetre akit érdekel az sf irodalom, annak tudom ajánlani.
2007-01-06 22:37:01
Teslának köze nem volt az ezoterikus dolgokhoz. Ha nem lett volna a nagy gazdasági világválság, korunk legnagyobb fizikusát/tudósát/a világ megmentőjét etc. tisztelhetnénk benne. Ajánlott irodalom: Egely György: Tiltott találmányok. Oké, hogy szórakoztató, meg így is történhetett volna. Mint mondtam, kifejezetten örülök neki, hogy ezt olvashattam tőled. De nekem is, és a többi sf rajongónak is keserű ez a méz, mert a műfaj alaptézisét (ti.: fantasztikus dolgok tudományos köntösben, lehetőleg pontos háttérrel) "gyalázza meg". Tehát laikusoknak szórakoztató, rajongóknak botrányos.
2007-01-06 22:32:00
Javítás: hozzászóláson.
2007-01-06 22:30:10
Hát én nagyon jól elszórakoztam az elképzelt történelmi mesén plusz hozzászólásom is (itt tanultam is néhány dolgot!) . A piramisok titka mindig érdekelt, felépítésük, a belsejükben rejlő energiák stb. Úgy hiszem, még sokáig kizárólag "titkok" maradnak. Lehet fantáziákat szőni, vitatkozni.
2007-01-06 21:39:21
Köszi a hsz-edet. Aranyos vagy. Ezt én csak egy kis szórakozzató írásnak szántam.Teslát tisztelem és minden ezoterikus dolgot. Csupáncsak szórakoztatni akartam spekulatív módon: "így is történhetett volna " cimen. bogi
2007-01-06 16:33:20
Jó kis írás, elképzelt történelem, követhető cselekény, maga a téma is érdekes. Örülök, h végre ilyeneket is olvashatunk Tőled, nem csak a vérnyomásemelő dolgaidat (asszem tudod mire gondolok). Most pedig a "kritikai észrevételek", nem is annyira szerkesztési hibák, inkább a hangulati elemek komoly félreértései. 1: a piramis nem túlvilági palota, hiszen az anyagi síkon van. Csupán fáraóhoz méltó kapuként szolgál odaátra. 2: akkoriban nem volt drót, mert nem volt meg a technológiája. A delejes (értsd:elektromos) cuccok oké, erről már a biblia is ír nem keveset, de a drótkerítés hiteltelen. Ja, és a húszméterről áramütés is. Ezt Tesla meg tudta csinálni a 20as években az USA-ban, csupán egy öt ember magas elektromágnes-tekercs kellett hozzá, meg egy nagyobbfajta generátor energiája. 3: a védőmellény nem lehet elektrosztatikus. Ha az lenne, pont, hogy vonzaná az elektromosságot. Szigetelőnek kell lennie. 4: az elektrosztatikus delej nem hoz létre antigravitációt (így nem tud lebegni a piramiscsúcs), ahhoz mágnesesség kell, még pedig mágneses monopólus előállítása. 5: az egyiptomi kultúra azon szakaszába, mikor a piramisokat építették, Babilon már csak egy dekadens, hanyatló városállam volt, így nem valószínű, hogy egy ilyen jelentőségű eseményre ők szolgáltatták volna a zenét. 6: a pap és a mágus véletlenül sem ugyanaz. A pap felsőbb hatalmaktól eredezteti a mágikus erejét, amiben ő csak a közvetítő szerepét játssza, míg a mágus a hagyományok szerint önerejéből emelkedik felül a természet törvényein, és önmaga irányítja azokat. 7: égi/örök vadászmező az észak-amerikai indián kultúrákban volt, nem egyiptomban. 8: a telekinézis (a piramiscsúcs feljuttatása pszihikai erővel a helyére) nem térmágia. A teleportáció, transzlokáció a térmágia, illetve nem is annyira mágia, mert pl teleportációt laborkörülmények között már sikeresen hajtottak végre in real world. 9: az ohm-zene indiai eredetű, az árják térhódításával jelent meg ott, így a babiloniak (akik ugye nem lehettek azok) még véletlenül sem ismerhették. 10: ceremóniamester egybeirandó. Végezetül: bocs, hogy ilyen szőrszálhasogatóan "kielemeztem", de a spekulatív fikció az én világom, és minden vérbeli scifi-rajongónak égnek áll a haja ennyi orbitális hibától, ha nem az elektrosztatikusságtól ;) Szal ha ezeket figyelmesen átjavítod, naggggyon korrekt kis írást tudsz összehozni.