Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2007-05-23 11:20:08
Megtekintve: 1533
Halálos fényevés
„Néhány évvel ezelőtt találkoztam először olyan emberekkel, akik azt állították, nincs szükségük ételre, mert ők egyenesen a fény energiájából, a párnából, a csí életenergiából táplálkoznak. Értelmes emberek voltak. Közgazdász, egy híres bank megbecsült munkatársa. Fogorvos, elismert, jó kezű. És hivatásos táncos, csinos fiatal lány. Valamennyien végigcsinálták azt a 21 napos „beavatási folyamatot”, amely a fénnyel táplálkozók szerint elvezet Istenhez és a halhatatlansághoz.
Azt mondták, aki a 21 napos ciklust végigcsinálja, még életében képessé válik megszakítani a születés-halál körforgását. Azóta már Magyarországon is megjelent Jasmuheen ausztrál írónő könyve, aki állítja, hogy 1993 óta nem vett táplálékot magához. Úgy tapasztaltam, hogy a módszer iránt rendkívül nagy az érdeklődés. Nem véletlenül. Az emberek rosszul érzik magukat saját bőrükben. Testi és lelki bajokkal küzdenek. Keresik a megváltót, a csodálatos gyógyítót, az egyetlen igaz és üdvözítő módszert, amely megszabadítja őket rosszkedvüktől, betegségeiktől, amelynek segítségével megtalálják a boldogságot. „

1.
A napokban nagy port vert fel az a hír, hogy egy jó egzisztenciájú család hetek óta nem vett magához táplálékot, csak a fényből éltek. Az assszony elvetélt és belső vérzésben meghalt. A 3 éves kislány csontsoványra fogyott, míg a férj életben maradt, az éjjelenként stikában való nassolástól.
Az egyik fővárosi lakótelepen konszolidált körülmények között élő kis család tulajdonképpen nem tartott a környezetével kapcsolatot. Egy ezoterikus baráti körhöz tartoztak, akikkel a közeli park játszóterén szívták magukba a fényt.
Géza sorsa is úgy kezdődött, mint a többi gyermeké. Megszületett, oviba, iskolába, egyetemre járt és informatkusként végezve azonnal elhelyezkedett egy nagyvállalatnál. Feleségül vette Ilonkát, aki angol szakosként szakfordítóként annál a vállalatnál dolgozott, ahol Géza is. Vettek egy lakást a panelház hetedik emeletén. Szépen kicsinosítotották, berendezték, belakták, majd megszületett kislányuk: Viki.
No, addig még sok víz lefolyt a Tiszán. Mivel mindketten nyitottak voltak az ezoterikus tanok iránt, beíratkoztak egy Pránanadi elnevezésű tanfolyamra. Hasonló a reikihez, de kicsit más. Ez is az energiákkal foglalkozik. Tetszett nekik a szeretet energiával való gyógyítás és eljárogattak a klubba.
Ott ismerkedtek meg Izoldával és férjével, akik a Fényevők Szektájának a vezetői voltak. Meghívták őket, egy előadást tartani a fényevésről. Addig, addig kacérkodtak a gondolattal, míg elkezdtek a Fényevő Klubba is járni. Jasmuheen könyve alapján kidolgoztak egy technikát. De, a fényevésen kívül még sok más eretnek tant is elsajátítottak és vallottak.

Többek között elutasítottak mindenféle kórházi kezelést, gyógyterápiát. A gyógyszerfalást pedig egyenesen gyűlölték. Így történt az, hogy maga a nagymester vezette le Ilonka szülését. A gyermeket is ő avatta be. A Fényevők Chartájába vezették be az adatait és adtak neki egy díszes Prána Nadis születési bizonyítványt.
Géza három év alatt Pránanadi mestertanárrá képezte magát. És úgy gondolta, hogy most már eljött az ideje a magasabbrendű élet elsajátításának is. Saját magán kezdte a 21 napos kúrát.
Túlélte. Sok meditációval és napon való tartózkodással pár kiló fogyással megúszta. Pránás társai csodájára jártak és elkezdték páran követni a példáját. Így ment ez már jó ideje. Gézát megválasztották a helyi Fényevő szekta vezetőjévé. Most már ő járt előadásokat tartani és saját példáján keresztül bebizonyítani a fényevés előnyeit.
Mivel sikeresen zárultak a tanfolyamok, és több követőre is akadt, elérkezettnek látta az ídőt, arra, hogy terhes feleségén és hároméves kislányán is tesztelje a módszert. Meggyőzte őket, hogy túl fogják élni, nem halnak bele. Viszont megvilágosodnak általa.
Az első napok nehezen teltek. Az éhségtől korgó gyomrú paciensek vedelték a szódavizet, mivel vízen és a napenergián kívül mást nem vehettek magukhoz. Egy hét mulva már kidülledt szemekkel, apátiás tekintettel meredtek maguk elé.
Géza elhírsztelte a rokonságnál, hogy háromhetes Adriai útra mennek a csoporttal, és nem lehet még telefonhívásokkal ,vagy személyes érdeklődéssel zavarni őket a meditációban. Így nem is kereste őket senki sem. Egyszer aztán a nagymama úgy érezte, hogy megnézi minden rendben van-e a lakásban és jó pár nappal a vélt hazatérés előtt átment kiszellőztetni.
2.

Amint kinyitotta a lakás bejárati ajtaját borzalmas látvány tárult szemei elé. Az amerikai konyha nappali részében a hatalmas keverten elterülve óriási, hordószerűen felpüffedt hassal hörögve feküdt veje, Géza. Amint beljebb lépett, a gyerekszobában csontsoványan, fennakadt szemekkel hevert kiságyában Lilike.
A legborzalmasabb látvány ezután következett, melytől egyből lúdbőrössé vált Mártanéni bőre. Lánya, Ilike, vérbenfagyva, széjjelvetett lábakal, vércafatos hálóingében hevert a hálószoba pamlagán. Sikoltozva lépett a halott fiatalasszonyhoz, de életet lehelni már nem tudott belé.
Azonnal a mentőket, majd a rendőrséget tárcsázta telefonon. Perceken belül kinn volt a rohammentő. Megállapították, hogy a fiatalasszonnyal gyomorvérzés és spontán vetélés végzett. Értesítették a hullaszállítókat. Aztán a kislányt vették kezelésbe. Infúzióra kötötték, beszállították a gyermekkórházba.
Az apánál teljes kiéhezés általi leépülést, és hasvízkórt állapítottak meg. Őt is kórházba szállították. A hirtelen összeverődött tömeg elhűlten szemlélte a történteket. Mindenki megrőkönyödött az alig ismert lakótársak balszerencséjén, és a fiatalasszony halálán.
Amikor kihallgatható állapotba került Géza akkor fény derült a fényevés borzalmas körülményeire is. Elmondta a vizsgáló tisztnek, majd a pszihiáternek, hogy vallásos őrületben hitt a fényevés mibenlétének nagyszerű mivoltában, melyre családját is rákényszeríttette.
Az utolsó nap eseményei összeálltak. Azon az ominózus estén felesége már-már az éhhalál küszöbén félájultan hevert a pamlagon és vért hányt. Ő pedig kínzó éhségében megszegve a fényevés törvényét, kivett egy lefagyasztott marhapacalt a mélyhűtőből és a mikróban felmelegítette.
Leült a konyhaasztalhoz és észnélkül falni kezdte az étket. Megivott mellé egy liter sört. Hasa elkezdett hordószerűen dagadni. Felkelni sem volt ereje, hogy haldokló, vért hányó nején segítsen. Amikor pedig meglátta, hogy alul is elönti a vér a spontán vetéléstől, ájultan fordult le a székről. Ekkor következett be a filmszakadás. Rádöbbent, hogy jód dolog a fényevés, de azért más is kell a lét fenntartásához.
Megadóan vonult át a Pszihiátria zárt osztályára, hogy örökre megszabaduljon a fényevés kényszerképzetétől. Azóta felépült. Besötétített szobájában meditációval tölti szabadidejének jórészét. Ha kilép az utcára, akkor leszegett fejjel bandúkolva, nem akarja a napot látni. Elege lett a fényből. Már nem kér belőle, marad a zsíros marhapörköltnél és a marhapacalnál. Naponta kisétál a temetőbe halott felesége sírjához és elmond érte egy imát.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-05-30 06:17:44
Lehet,hogy megvilágosodott (Bodhisztava) volt,mint Buddha is. Önként választotta a halált,ez is igaz.Ki tudja hogy mártiromságával,ami új vallást teremtett,vagy ha életben marad,és tovább terjeszti az igét tett volna jót az emberiségnek. Szerintem,mártíromsága a keresztény vallás alapja és Pál apostolnak köszönhetően lett azzá amit kereszténységnek nevezünk.Jó ez így ahogy van.Ez egy igaz hitvallás,ugyanúgy mint Mohamed és Budha vallása is. A szektáns vallások és vallásközösségek,mind félresiklott kisérletek.
2007-05-30 00:00:13
M-atreidesnek és Bogumilnak: Ha az evangéliumokat figyelemmel olvassa az ember, láthatja, hogy mennyi kísérlet volt Jézus megölésére. És amíg el nem jött az Ő ideje, addig nem is tudtak 'hozzáférni'. Ő önként vállalta ezt az utat, pedig tudta, hogy mi vár rá. Kivégzésénél is a tanítványait féltette. És mivel Ő testben megjelent Isten volt, azaz ugyanolyan emberré lett mint bármelyikünk, átélte mindazt, amit egy ember átélélhet fáradtságot, éhezést, szomjúhozást, elutasítást, megvetést vagy az örömöt, vidámságot.
Küldetése elején 40 napig böjtölt, kereste az Örökkévaló erejét, akaratát vezetését. Köszönöm, ha végigolvastátok.
2007-05-25 11:13:46
Volt vagy negyven pránanadis Szolnokon,akiket tovább képeztem. Ezek közül ismertem párat,akik Ceglédről,Rákócziból jártak a klubba és továbbképeztem őket.Ők sajnos pszihotronikát is végeztek a Vilinél(nem tudom a vezetéknevét) Tehát nem biztos,hogy a fényevést a pránanadiból hozták. Írtam is,hogy a pránanadis klubban jelentek meg ezek a fényevést tanítók. Most már ilyen lett amilyenre sikeredett. Köszi az építő kritikáitokat. Bogi.
2007-05-25 05:46:03
Igazad van,ez valós történet feldolgozása.Tudtam volna ütősebbre is csinálni,kicsit összecsaptam,ez az igazság,de nem akartam túlírni.
2007-05-24 18:58:10
Végül is hiába vitázunk itt az ezoterikus dolgokról, mert nem igazán ez a lényeg. A lényeg az, hogy ez elbeszélés, nem novella. Novellaként ütősebb lehetett volna, és jobban el lehetne távolodni a hétköznapi befolyástól, mégis megmaradt volna a tudat, hogy ez valóság, ez itt történt és most.
2007-05-24 14:38:24
Köszi Editkém!
Igyekszem javítani.
2007-05-24 14:37:52
Kedves RCS.
Én személyesen is ismerem a Petrezsem Józsit,ha jól emlékszem a nevére. nagyon sok pránanadist képeztem ki az én módszeremre.Köztük volt 3 fényevő. Kettőt az elmegyógyintézetben kezeltek,egy volt aki túlélte ezt a nagy kisérletet. Ceglédiek voltak mindhárman.
2007-05-24 13:34:50
Az előző hozzászólást én írtam : majuli
2007-05-24 05:13:47
Mindenkinek kell annyi józan eszének lennie,hogy csak saját magán kisérletezzen!Másokat erre kényszeríteni bűn.
2007-05-23 21:57:04
Hmmm... hát én elég földhözrgadt típus vagyok, kb. az a "hiszem ha látom" típus, mindenesetre ezt elolvasva is csak azt tudom mondani, hogy az ember vagy utasítsa el az ilyesmit, vagy akkor merüljön bele, de rendesen. A tudatlasnág iszonyú tragádiákhoz tud vezeti, ezt is csak úgy olvastam, hogy arra gondoltam, ha az én apám csinált volna ilyet, mikor épp húgomat vártuk, és nekünk kellett volna emiat meghalnunk... hát nem tudom... végülis nincs joga az embernek a "hit" kezdeményezőti elítélni...
2007-05-23 15:11:16
Kérlekszépen én mint Transzcendentális nagymester ismerem ezeket a dolgokat,sőt több fényevő tanítványom is volt.Bizony igaz,hogy hónapokig,sőt volt egy aki két évig is a fényevésből élt. Pár éve már írtam a Fullon egy cikket:Fényevők cimen. Léteznek ezek a dolgok jól tudom.David O Nil is leírja ugye a Tibeti utjaiban,ahol magasfokú kiképzést kapott,hogy testükkel fel tudták olvasztani a jeget maguk körül ,vagy Dascalos a ciprusi mágus aki egyszerre több helyen volt jelen,de sorolhatnám.Nem beszélve az egyiptomi papok tudományát. Létező dolgok ezek,de mivel emberek vagyunk,a biokémiánk és fizikánk beleszól a dolgokbe. nem szabad visszaélni vele,mint ahogy a vegetarianizmussal sem. Én is elitélem ezt a hülye,aljas apát.Van egy könyvem,ami itt a lapon is megvan:Kukulkán a cime.Ott a második kötet csak Jézusról szól,ahogy én elképzeltem a dolgokat.H , ő illuzionista lett volna,akkor nem tudták volna megölni,csak a hasonmását.De,ő nagyon is emberből volt és semmi köze nem volt istenhez.
2007-05-23 12:22:23
Nem lehet teljesen elutasítani az ilyesmit (reiki, pránaizmus), mert bizonyított dolgok. A baj abból van, ha hozzá nem értő ostobák kezébe kerül a dolog. Se a reiki, sem a pránaizmus nem ezoterikus tan. Ősrégi, már-már vallási tudás, melynek óriásai hagyományai vannak emberek millióinak körében. Viszont ők is tudják, hogy a biológiát még senkinek sem sikerült "megerőszakolnia". Jézus állítólag Isten fia volt, mégis meg tudták ölni, mert csak egy emberi tesnek parancsolhatott. A buddhista szerzetesek, a pránaevők, a keleti misztikusok nem véletlenül tanulnak, meditálnak éveket, évtizedeket, mielőtt a gyakorlatban is kipróbálnák a tudásukat. Ennyi kell a túléléshez. Finoman szólva b*szhatják a tudományukat, ha elfelejtkeznek az alapvető biológiai-kémiai törvényekről, amik az Élete alkotják. Egy kisgyermekre ilyent kényszeríteni meg nem jóhiszeműség, tudatlanság, hanem a legsötétebb butaságból elkövetett gonoszság. Remélem a csávó élete végéig szenvedni fog a saját hülyesége miatt, ami a felesége életébe került.