Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2007-08-30 01:02:39
Megtekintve: 736
Mérgező ruhák
A közelmúlt mérgezett élelmiszer botrányai után most itt vannak a porondon a mérgezett, robbanó, tűzveszélyes játékok, és őket követi a lagújabb: a mérgezett ruhák esete. A médiák a napokban világgá kürtölték, hogy egyelőre, csak a kínai import ruhák festékanyagában és szöveteiben 2-300%-os,a megengedettnél magasabb értékű anilin festéket,tetrakloridot és más rákkeltő anyagokat mutattak a műszerek.

Én, mint telefonműszerész tanuló, ezelőtt negyven évvel hat hónapig egy alközpotos műszerész mellé voltam beosztva. Az alközpontok jelfogószekrényei egy ablaktalan kis helységben voltak minden diszpécser központ mellett. Havonta két alkalommal minden jelfogót széntetrakloriddal kellett ecsettel lemosni, hogy az ezüstpogácsa érintkezők oxidációját megszüntessük.

A tálkába kiöntött tetraklorid gőze ellepte a kis helységet és fuldokolva, szinte berúgtunk a gőzétől. Akkor még nem tudtuk, hogy a tetraklorid rákkeltő. Én csak fél évig szívtam. Viszont a hat alközpotosból, akik tízen-húszon évig szívták, már egy sem él. Mind meghalt rákban.

Ti-tizenkét éve derült ki, hogy a tetraklorid rákkeltő hatású. Azóta nem használjuk a jelfogók tisztítására. Viszont az iparban, főleg a könnyűiparban a ruha szövetének ruganyosságát, könyebb vasalhatóságát tetraklorid hozzáadagolásával érik el.

Amikor beleizzad a paciens az ilyen tetrakloriddal kezelt ruhába, az izzadság gőze kioldja, és a bőrön át a szervezetbe juttatja ezt a gyilkos szert. Én nem gondolom, hogy csak a kínaiak ilyen okosak. Szerintem, széjjel kellene nézni a márkás, méregdrága nyugati ruhaköltemények között is.

Tehát, már nem csak a szervezetbe bevitt táplálékon át, hanem a ruhákon keresztül is mérgeznek bennünket. Mi ez, ha nem szisztematikus népirtás. Most a játékokról nem beszélek, mert megállna az olvasókban az ütő, ha rágondolnának, hogy ártatlan gyerekeket mérgeznek a játékok által.

Ez egy ilyen társadalom. Ide jutottunk. A gyártók a gyógyszergyárak és patikák malmára hajtják a vizet. Viszont az a véleményem, hogy a Temetkezési Vállalkozások is jól kiveszik a részüket, hiszen hihetelenül megnőtt a profitjuk a sok elhullás következtében.

Mondok mást.
1956 ban kezdtem a gimnázium első osztályát. Egy gyönyörű, fiatal, biológiai tanárnőnk volt. Sajnos minden tavasszal a testén és az arcán piros foltok, hójagok jelentek meg. Elmondta, hogy mielőtt egyetemre küldték, két évig egy textilgyár kelmefestő részlegében dolgozott. Anilinnal festették a kelméket és ő anilinmérgezést kapott, ami minden évben, ha nap éri előjön rajta.

Tehát, már akkor tudták, hogy az anilin alapanyagú festékek mérgezőek. Negyedikesek voltunk, amikor ez a szerencsétlen tanárnő felakasztotta magát, mert nem tudta elviselni a betegség tünetei által megrútult arcát, testét.

Gondolom, hogy a Zöldek ráharapnak erre a hírre, és hatalmas tüntetéseket terveznek. Bojkottal fenyegetik az UNIÓ és hazánk könnyűiparát dömpinggel tönkretevő Kínai exportruhákat.
Sok szegény ember kínai ruhákban, cipőkben járatja gyerekei, sőt saját maga is azokban jár. Rémálmukban sem gondolták, hogy hamarosan rákban fognak elpusztulni. Úgy hullunk, majd, mint a legyek az ipari újdonságok jóvoltából.

Aztán itt vannak a Nokia rádiótelefon akkumlátorai. A töltés hatására felmelegednek és szétdurrannak. A mai TV híradó hozta a hírt, hogy egy öregasszonynak a fülén robbant széjjel az akkumlátor, amikor telefonált és megsiketült a fülére. Mi ez már megint?

Most azzal el van intézve, hogy másfélmillió készülékben kicserélik az akkumlátorokat. És, ha legközelebb kiderül, hogy a mikrosütő impotenciát, vagy valamilyen háztartási gép kisugárzása bőrrákot, esetleg egy újabb fajta számítógép agyrákot okoz huzamosabb használat után, akkor mi van?

Attól félek, hogy a konstruktőrök, gyártók bocsánatkérései egyszercsak már elkésnek, mert akkorra kipusztul a lakosság. Na, kérem, lehet, hogy a modern technológia és technika lesz a Nostrodamus által megjósolt világvégének előidézője. Mit is sugall nekünk Nostrodamus:”keletről jő a sárga veszedelem, mely elpusztítja a világot…”

Én ezt a jóslatot azzal egészíteném ki, hogy nemcsak keletről, hanem nyugatról is fenyeget a tecnika és technológia veszélye. Gyilkos élelmiszerekkel, ruházattal és gyikos levegővel mérgezik a világ népeit. Nincs aki megálljt, kiáltson, mint Brecht színművében:”állítsátok meg Artúró Uit!”

Bízom benne, hogy akadnak józan emberek, akik lefogják és gúszbakötik az emberiség tudatos mérgezőit. Vagy mindannyian a Globalizáció, profithajhászás áldozatai akarunk lenni? Birkaként nézzük amint a profit érdekében, megfertőznek, és halálba taszítanak bennünket. Ébresztő emberek! Fogjuk le a gazember orvgyilkosok kezeit!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!