Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2007-11-16 13:49:55
Megtekintve: 629
Új messiások
Egyre másra jelennek meg a politikai porondon a pártok miniszterelnök önjelöltjei, s a programbeszédekben ígérnek nekünk Kánaánt, bőségszarut, adócsökkentést és eldorádót, ha a tömegek asszisztálásával, tojásdobálásokkal, tüntetésekkel sikerül megfutamodásra kényszeríteni a jelenleg regnáló miniszterelnököt és rezsimjét.

Az egyik párt a kisvállalkozókat veszi célba és adócsökkentést, járuléknivellálást helyez kilátásba. A másik a kisemberekre, és nyugdíjasokra kacsintva a vizitdíj eltörlést, és az egészségügyi reform megfúrását tűzi zászlajára. Egy valami közös bennük: mindegyik magabiztosan kijelenti, hogy ő és pártja fog győzni, és új megváltóként rendbe szedi a nemzet szénáját.

Van, aki legszebb bájmosolyát, makulátlan fehér mandzsettáját, hófehér fogsorát veti be. Van, aki az ellenfeleket szapulva dörgedelmes melldöngetéssel teremburázik. Aztán van olyan is, aki hatalmon lévén teszi a dolgát és a jelenlegi ciklusban elért eredményeivel, korteskedik. Van, aki csibészesen kisfiús mosollyal nyilatkozgat, elintéz, helyre tesz, tárgyal. Kőszikla szilárdan vezet a népszerűségi listán. Nem mószerol, csak kerülve a kellemetlen szituációkat, jó focistaként, kihátrál a nem megfelelő szituációkból.

Elegánsan cselezve rázza le magáról partnerét, s tevőlegesen asszisztál szétcincálásához. Politikai majmot csinál az öszödi beszédet megelőző söjtöri ebéd résztvevőiből. A választóknak tetszik ez a pilátusi (mosom kezeimet) stílus. Autóutakkal, hidakkal, munkalehetőségekkel, bányákkal akarja megoldani a gordiuszi csomót a nemzet baján. Aztán van olyan önjelölt próféta is, aki a kisebbség ellehetlenülésének probléma megoldását feltupírozva próbál híveket szerezni magának.

Olyan ez, mint amikor a gorillahímek párosodás idején hatalmas melldöngetéssel ijesztgetik egymást, s próbálnak imponálni az aráknak. A késhegyig menő küzdelemben aztán a legrátermettebb győz. Elnyeri a nősténygorillák háremét, és egy újabb ciklusig ő az első az egyenlők között.

És mi lesz a legyőzött önjelölt prófétákkal, a kikosarazott gorilla hímekkel? Ők távolról szemlélve a győztes hím nászait, szájukat és sebeiket nyalogatva készülnek az újabb megmérettetésre. Beindítják a mószerolás gépezetét, s előássák a bespájzolt dokumentumokat, hogy majd időben beélesítve politikai bombákat robbantgathassanak.

És a választók balga tömege újra az eget kémlelve új messiások eljövetelét várja majd, de az igazi messiás helyett csak hamis prófétákkal kell egyelőre beérniük.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-11-27 20:38:00
Jaj,nem töröltem ki az elejét,zagyvaság lett belőle. Szóval ,jó tízéve már megírtam ugyanezt lilában és a Döglegyek volt a címe. Szomorúan kell konstatálnom,hogy semmi sem változott,esetleg a szereplők változtak.
2007-11-27 20:27:02
Annakidején,jó tíz éve megírtam a Döglegyek c. glosszámat. Több weblap

Annakidején,jó tízegynehány évvel volt egy cikkem,mely több újságban is megjelent: Döglegyek volt a címe. Ugyanez a téma ,csak akkori szereplőkkel.

2007-11-19 19:29:52
Bizzunk benne,hogy egyszer jobbá válik a políitikai közélet,de hogy mikor azt csak a jóég tudja.
2007-11-19 18:34:54
Lesz-e ez valaha másként? Nem híszem!!!
2007-11-17 09:27:15
Tudod van egy mondás."Ne,hessegesd el fiam a vérszívó böglyöket a marhákról,mert helyette még éhesebbek jönnek!"
2007-11-17 09:14:34
Ja! Gratulálni meg majd el felejtettem. Kicsit felkavart az írásod...
2007-11-17 08:53:10
Minden négy év után, ha akarom ha nem, új "ébren álmodó" holdkórost kell választani. A nép vezérei pedig a hasukat fogják a röhögéstől és simán végig nézik azt, hogy egy átlag ember miként veszíti el az álmait...
Mindegy... Robotoljunk tovább, higyjük el a mesét és a verejtékünkel tegyük méghatalmasabbá a hatalmasokat... Most elmegyek hányni...
2007-11-17 07:16:51
Természetesen összefonódások vannak. Korrupció is lesz mindíg. A népet pedig szépen megvezetik.