Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-01-14 07:07:47
Megtekintve: 593
Döglött kacsák
A kollektív őrület határait súrolják a madárinfluenza által felvert hullámok. Az egeket ostromolják a bepánikolt lakosok fohászai: "ments meg uram minket a madárifluenzától!" A nép megrohamozta a patikákat és pillanatok alatt felvásárolta az influenza elleni oltásokat. Igaz, hogy a madárinfluenza ellen nem hat, de biztos, ami biztos alapon nyakra, főre oltatják magukat az életüket féltő emberek.
Mi is történik tulajdon képen? Ázsiában pár éve hozták nyilvánosságra, ami évszázadok óta köztudott volt, hogy néhány ember, aki közvetlen testközeli kapcsolatba került a kacsákkal, tyukokkal madárinfluenzában elhalálozott. Azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy több millióan kerültek eddig kapcsolatba a szárnyasokkal és köszönik szépen, jól vannak. Igaz, hogy tüsszögnek, kicsit folyik az orruk, de pár napon belül legyürik, mint más náthát, influenzát és túlteszik magukat a dolgokon.
Tehát. Madárinfluenza mindig is volt, most is jelen van, és ezen túl is jelen lesz a házi és vadmadarak között is. Némelyik madár eddig is elhullott a betegségben, mert immunrendszere legyengült, de a természetes kiválogatódás folyamán, a nagy többség átvészelte a bajt, s immunredszere megtanulta a védekezést ellene.
Aztán egyszercsak elkezdtek szállingózni a hírek. Enyien, meg enyien haltak meg Vietnamban, Koreában, Ázsiaszerte madárifluenzában. Nosza a média felkapva a hírt világgá kürtölte, hogy nagy veszélyben élünk. Nagyobb járvány fenyeget, mint anno a spanyolnátha, aminek 18 milliónyi áldozata volt. Most előre bejósolták a 200 millió áldozatot. Akiknek érdeke, hogy az oltóanyagok, gyógyszereik fogyjanak, extraprofitot termeljenek, elkezdték tupírozni a dolgokat. Az ijeszgetésektől óriásira nőtt a kereslet mindenféle immunerősítő készitmények, influenza elleni oltóanyagok iránt. Aztán, miután kiürültek a raktárak, bejelentették, hogy a H -5-ös, az emberre is ártalmas vírus ellen ugyan nem védenek ezek az oltások, de ártani nem ártanak. Gyorsan követték a hírek egymást.
Itt-ott kísérletek folynak a H-5 vírus elleni oltások előállítására. Hazánkban is előállítottak oltóanyagot és nagy csinnadrattával és média nyilvánossággal bemutatták, hogy az EÜ: Miniszter és két kompetens személyiség beoltatta magát. Két hét mulva jelentették, hogy a szevezetük elkezdte termelni az ellenanyagot, tehát jó a szer. Erre ráharaptak az ázsiai országok és ütre elkezdték rendelni az engedélyezés alatt álló oltóanyagokat tőlünk. Na, gondolta a magyar: megfogtuk az isten lábát! Ez a profit fogja kihúzni az oszág szekerének kerekét a sárból.
Igenám, de a sertésés, marhahús lobbi kárörömmel dörzsölte kezeit, mert visszaesett a baromfihús fogyasztás. Erre tettek rá egy lapáttal, mikor közhírré tétették a hatóságok, hogy a legbiztosabb, ha leöljük a vadmarak által megbetegített és a körzetben fellelhető összes baromfit. Mutogatták a TV-ben a csirkét széngázzal barátságosan elhaláloztató fehérkezeslábasba, gázálarcba öltözött kommandó gyakorlatozását, amint emberségesen elgázosítanak két ketrec nyomorult csirkét.
Aztán Romániában, a Dunnadeltában megdöglött öt kacsa. Azonnal nagy körzetben karantén, csirkeirtás. Fertőtlenítés, oltás a lakosságnak. Az összes összefogdosott baromfit elégették. Igaz, a lakosok a delta mocsaraiban szabadon tenyésztik a kacsákat, libákat és fütyültek a beszolgáltatási rendeletre. Aki égetni akar, ússzon be a lápba, fogdossa össze! Ezer éve eszik a vadkacsákkal párosodó házikacsákat, majd bolondok lennének a pánik miatt kihagyni ezt a csemegét. Morfondiroztak magukban és a beszolgáltatás elől kihajtották az eddig ketrecekben tartott baromfiiak jórészét a lápra, nehogy a kommandó áldozataivá váljanak. Na, a maradékot elemésztették, fertőtlenitettek és kijelentette a hatóság, hogy felszabadítják a vesztegzár alól a körzetet.
Eltelt pár nap és hogy a hatóságok, mint akik jólvégezték dolgukat ne ülhessenek a babérjainkon, felröppent a hír: a Duna deltában újab öt döglött kacsát találtak. Most egy másik körzetet helyeztek vesztegzár alá. Itt is elkezdték a lakosokat oltani. Hej, a gyógyszergyárak igen csak dörzsölhették a markukat! Fogyott az oltóanyag! Vitték, mint a cukrot. A magyar korifeusok büszkén verték a mellüket: hetente félmillió ampullát tudunk gyártani. Exportra is kerül belőlük, mert hamarosan kapacitásbővítést tervezünk. Ez aztán kihúzza az államadóság méregfogát. Feljött Magyarország szerencsillaga!
Aztán jött a hidegzuhany. Elösször egy magyar tudós nyilatkozott, hogy az emberre veszélyes vírust még nem tudták kimutatni, mert nincs ilyen. Csak akkor keletkezik majd ez a vírus, ha a beteg baromfival testközelbe kerül egy ember valahol, és egy ember állat által ötvöződő vírus fog megszületni, ami aztán pillanatokon belül elterjed a világban. De, még nem találtak ilyen vírust. Igy ezek az oltások az igazi, halálos kór ellen nem védenek.
Olyan ez, mint, hogy az AIDS-nek sem találták meg sokáig a virusát, mignem a zöld cerkófmajmokban leltek rá. A magyarázat egyszerű: egy ember egyszer, vagy több ember többször is közösült a vírusgazda cerkófmajmokkal, és kialakult az emberre halálos kórt jelentő virustörzs, ami aztán világjárvánnyá változott.
Újabban szirénhangok azt kezdik rebesgetni a médiákon keresztül, hogy Ázsia elmaradott térségeiben a lakosok együtt, egy lakótérben élnek, halnak, hálnak a szárnyasokkal. És a szodómia nem ismeretlen arrafelé sem. Igy, ha neadj isten egyszer, egy ember közösül egy kacsával, abból nagy galiba lehet. Kialakulhat az ember+állat által kreált H-6-os vírus, ami aztán tarol. Akkor e vírusgazda megfertőzi a környezetét, a környezte az egész világra kiterjedő járványt, indíthat el�
Jó, jó, aminek be kell következnie az előbb-utóbb be is, következik alapon, felböffen bennem a kérdés: akkor mért öldössük az ártatlan vándormadarakat? Ők nem tehetnek semmiről, ők csak vándorolnak, nálunk is megpihennek, aztán tovább szállnak. Mért öljük halomra a szerencsétlen emberek vagyonkáját jelentő barifiakat? Jó kérdés.
Elképzelhető, hogy titkos kísérletek folynak valahol egy-két szupertitkos laboratóriumban a H-6-os vírus előlláitásra, reprodukálása, majd az oltóanyag kikísérletezésére. Legyártanak majd több százmillió vakcinát, és amikor tényleg kirobban a világjárvány, extraprofitot szakítva piacra dobják a vakcinákat. Ezzel az emberiség megmentőjének dicsfényében fognak tündökölni, miközben degeszre hizlalt bakszámlákat simogatják tekintetükkel kéjesen.
És, most megint felböffen bennem valami. Mi van, ha már valahol, a vad hegyek ormán, szupertikos sziklalaboratóriumok mélyén elvégezték a kísérleteket. Sikerült előállínaiuk a H-6-os virustörzset? Csak arra várnak, hogy egy karmester intésére, a levegőből széjjelszórják a világba. Na, akkor hullanak majd az emberek, mint a legyek. És mi lesz az ártatlanul elölt szárnyasokkal? Mi lenne, majd egy ökomenikus istentisztelet keretei között misét celebrálnak a vértanúhalált szenvedett madarak lelkiüdvéért!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-03-05 11:15:42
Nagyon jó példát hoztál fel.Kérlekszépen baráti körben beszélegtjük,hogy ez az egész felhajtás,semmi más mint a gyógyszeripar zsebének megtöltésére irányuló cselekdet.Mióta világ a világ mindig voltak madárinfluenzában elpusztuló vándormadarak.Elásták őket,vagy dögkútba vetették annyi.Mikor én gyerek voltam a háború tán,fél kalmoripint etettünk minden beteg csirkével és meggyógyultak.A paraszt nem hülye!Ez ami itt megy a szemét hülye bamba politika vitustánca.Hát,elhiszed te azt,hogy emberre is átterjed? és,akkor ez a sok oltóanyag lófingot sem ér.Emberre csak azáltal terjedne át,ha csókolózna egy döglött,vagy beteg hattyúval,esetleg közösülne vele,mint a négerek a zöld cerkófrfal és innen ered az AIDS.
2006-03-05 10:10:08
Amúgy hallottam vhol ez történetet, nem tudom mennyi igaz belőle, de ami itt folyik az már szánalmas, és a butaság tetőfoka...
Állítólag vki meglátott egy alvó hattyút egy tavon. Persze rögtön kétségbeesett, hogy jaj meghalt, madárinfluenza, mi lesz most??? Rohant is az orvoshoz, hogy jelentse. Orvos kiment, megdobta a madarat egy kaviccsal, madár elrepült...
2006-03-05 10:07:06
Ahogy közelettem a végefelé már éreztem, hogy erre fogsz utalni. Hiába, a 3 legjövedelmezőbb dolog a világon az olaj, a gyógyszer és a kozmetikum...
Most én ajánlok egy vmit a figyelmedbe: Az elszánt diplomata ( The Constant Gardener). Egy film a kizsákmányoló gyógyszeriparról. Érdemes megnézni.