Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-02-10 10:36:17
Megtekintve: 606
Egyetemes morál
Megtörtént tehát: Milosevic, és gyilkoló tábornokainak, hű martalócainak egyrésze a Hágai Nemzetközi Bíróság fogja. Rács mögé kerülve, nyilvános bűnperben példát statuálva ítélkezik felette a világ. Precedens per lesz ez a javából. Szaddám Husszein a megdönthetetlennek hitt véreskezű Iraki exdiktátor, atombiztos, szupertitkos börtön fogja. Mi ebben a fantasztikus? Volt már nürnbergi per, ítéletek születtek, rács mögé kerültek emberiség elleni bűnváddal a náci főkolomposok, és ennyi.
Ez volt a kezdet, és ötvenöt év múlva újra ott állunk, ahonnan elindultunk! Példát kell statuálni a nemzetközi morál, erkölcsi érzék szembeköpői, a szemfényvesztő, népeket megtévesztő Csipollák ellen. A nürnbergi per olyan volt, mint a félkarú ember: csak az egyik oldal gazembereit ítélték el. A másik címeres gazembert, Sztálint és szekértolóit nem merte pellengérre állítani, mert a győztesek oldalán állt, és a győztesnek mindig igaza van.
Európa újraeszmélése, az Európai Egyesült Államok tégláinak egymásra rakása közben körvonalazódott a moralitás, jóérzés törvényre emelése. Most is kétoldalú az igazság mérlegének serpenyője. A saját népét megtévesztő, nyomorba döntő, erkölcsileg lezüllesztő és kifosztó főkolompost állították a népek ítélőszéke elé. „Fejétől bűzlik a hal.” mondja a közmondás, és igaza van. Amíg csak a kishalakat citálták a bíróság elé, a főnök és hívei meg voltak győződve népirtó tevékenységük jogosságáról, és szemfényvesztő módon, népüket is elkápráztatva gonosz bűvöletben tartották. A főkolompos ketrecbe csukásával helyreáll a nemzetközi mércével mért etikai és morális egyensúly a Balkánon, Európa lágy altestében, mint Churchill mondta egykoron.
El fogják ítélni, s örök mementóul jelképesen bebetonozzák cellájába, s mint dúvadat fogják mutogatni.
Na és! Láttunk már ilyet eleget! Kalodába zárt, köztéren mutogatott gazembereket, mi ebben az új?
Ítélkezhet-e egy állam, az ő jogrendje, morális mércéje szerint egy másik értékrendben élő, vallásban hivő, más moralitás talaján álló nemzet és népei fölött?
Az új a dologban az intő jel. Szaddán Husszeinnek, Arafatnak, kis és nagy diktátoroknak, Fidél Castronak és más népbolondítóknak. Inognak a trónok, s koronák hullottak és hullanak le, mint, Bokassa önjelölt, ex-bokszbajnok császár fejéről is. Európa felébredt csipkerózsika álmából, magára talált. Európában rend lesz, és akit a küszöbön átengednek, belül kerülve már egy egységes erkölcsi morál szerint élheti europer életét. Figyelmeztetés ez a kisebbségeket elnyomó, sanyargatóknak is.
Bizony, bizony – Új Trianon szelleme kísért, de jó értelemben. Most Brüsszel fogja diktálni a tempót, osztja az egységes jogokat és kötelezettségeket. A csörgősipkákat leverik a nemzetek diktátorairól, le egészen a pártok paprikajancsiijaikig. A demokrácia hajnalának csillaga jött fel Hágában és oszlani látszik az évezredes sötétség. A küszöb átlépésének ideje közeleg, éppen ezért hazánkban is van még kigyomlálni való.
Vigyázzatok kis magyar politikai szemfényvesztők, kalandorok, mert Európa figyel. Könnyen rátok kerülhet a kényszerzubbony, s leverhetik a fejetekről a csörgősipkát. A nép nem hülye! Kitörli szeméből az általatok rákent politikai csipát, kiönti a neki kevert szólamoktól és ígérgetésektől megavasodott moslékot.
Felmerül a kérdés: mire van jogosítványuk a más nemzetek életébe beavatkozó, diktátumokkal elnyomó rendszereknek, (ENSZ, EU, USA)?
Egyre van jogosítványuk: bocsánatot kérni az általuk kétségbeesésbe taszított, ellehetitlenitett nemzetektől, személyektől. Felépíteni az általuk lerombolt hidakat, gyárakat, lakóházakat, melyek a nagy tisztogatásnak, baráti segítségnek estek áldozatául! Újjáépíteni az elpusztított infrastruktúrát. Esélyt és lehetőséget adni az ártatlanul sokat szenvedett lakosságnak az újrakezdésre. A népek nagy közösségébe való újra beilleszkedésre.
Az egyetemes morál nevében nem csak gyilkolni, rabolni kell, tudni, hanem bocsánatot kérni és rehabilitálni is. Erre van jogosítványuk ezeknek a nemzetközi, melldöngető új Grál lovagoknak!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!