Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-03-01 15:26:21
Megtekintve: 567
Ha pénzed van
Ha pénzed van, mindent megvehetsz. Tanulás helyett bizonyítványokat, jogosítványt., igazolványt, személyit, útlevelet szerezhetsz magadnak.
Ha pénzed van, büntetlenül mindent megtehetsz! Rágalmazhatsz, lophatsz, rabolhatsz, gyilkolhatsz, hajad szála sem görbül meg, mert a pénzeden sztárügyvédeket fogadhatsz, akik kihoznak a legsötétebb cellából is. Szörnyű tetteid megfordítják, és erényként citálják a bíróság előtt. — Vádlottból vádló lehetsz, ha pénzed van.
Ha pénzed van, akkor a kórházban külön szobád, saját tv, inas, plusz fájdalomcsillapító, és fiatal, külön ápolónő áll rendelkezésedre! Ha meguntad régi arcodat, és tükörbe nézve hányingered van képmásodtól, új arcot szabathatsz magadnak. Vesét, májat, ereket és szívet, sőt, tovább megyek, hazát is cserélhetsz, ha pénzed van. Idegen országban luxuskörülmények között élhetsz, ha pénzed van.
Ha pénzed van gyerekeidet elit iskolába, írathatod, protekcióval a legjobb közép- és felső iskolába járathatod. Nem baj, ha nem érdekli semmi, ha elfelejti, amit belevertek, lesz belőle a társadalmi hovatartozás, elvárások miatt egy rossz mérnök, hitvány ügyvéd, sintér orvos, lélektelen pedagógus, mert így kívánja a kaszt. Újgazdagnak, nagypolgárnak diplomás gyermeke kell, hogy legyen, ha beledöglik, lélekben megrogyik, akkor is fenn a helye a tetőn!
Ha pénzed van, hatalmad van. Hatalmad szűk és tágabb környezeteden, mert te ülsz a pénzeszsák száján, szőrös mancsodból kézcsókkal megköszönve osztogatod hűbéri jutalmadat hű vazallusaidnak.
Ha pénzed van, hadvezér lehetsz, képviselő, miniszter, államfő. Mert mennél többet tudsz a plebsz által teremtett javakból hű talpnyalóid közé szórni, annál magasabbra emelnek, hogy még többet kaphassanak. A hatalom íze megrészegít, Krőzusként élni, a tömegek felett lebegni, mámorító érzés.
A csúcsról önként senki sem kullog le. Kézzel, lábbal kapaszkodik a hatalomba, még azután is, amikor a sámlit kirúgják alóla és körülötte romhalmaz, enyészet, pusztulás, sivárság honol.
A pénz Mammon becstelen ajándéka, mert nem adott hozzá szívet.
Ha lelked van, akkor javaidat és a javakhoz való jutás tudományát megosztod környezeteddel. Aki osztogat, és nem fosztogat, annak a zsákja soha nem ürül ki, mert a jó isten újra és újra megtölti azt.
Ha pénzed van minden, lehetsz, akár még ember is...!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!