Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-03-02 11:06:41
Megtekintve: 543
Ha hited van
Ha hited van, akkor minden akadályt leküzdve eléred a számodra kitűzött célt. Nem számít a kor, államhatalom, izmusok korlátozó és visszahúzó ereje, te hiteddel megtámogatva törsz a cél felé.
Ha hited van, akkor az elsősorban önmagadban van, s elhiteted magaddal, hogy az út, amit jársz, az az egyedüli, a járható és a célravezető út.
Ha hited van, nem hallgatsz a huhogókra, a jó tanácsot osztogató ármánykodókra, a veszélytől óvó anyai szóra, te csak nyomulsz előre, mint Botond Bizáncba. S ha be tudod törni tudásoddal az előtted bezáruló kis- és nagykapukat, és nem a te fejedet törik be, akkor a hited megsegített téged.
Ha egy hited van, a célba-jutás igaz útjának hite, akkor eljutsz a célba, de ha több hited van, akkor útelágazáshoz érve elbizonytalanodsz. Ha több hitedből a rosszabbikra hallgatsz, s letérsz az igaz útról célod elérése érdekében, akkor fejjel mész a dőreség kapujának, és betört fejjel kullogsz vissza az útelágazáshoz az igaz hit útját megkeresni.
Ha hited és önbizalmad van, akkor a szívedre hallgatsz. Úgy intézed dolgaidat, hogy lelked, önbizalmad és emberi tartásod ne sérüljön.
Ha hited van, és az, kristálytiszta, akkor nincs szükséged vallások által kreált istenekre, hamis krisztusokra, izmusokra. Nem kell a szádba rágott csepű, nem kell mások védőszárnya, sem ima-, párttagsági-, piros és zöld könyvek. Nem: ezek mind nem kellenek, mint ahogy a pártok védőakoljába való birkaként szorongás sem hiányzik annak, akinek hite van önmagában.
Ha hited van, ne tévesztd össze azt a hiszékenységgel. Mert akinek hit nélküli végtelen hiszékenysége van, az a Csipollák hamis ígéreteinek bedőlve, a Kánaán helyett a nyomortanyákon, az Édenkert helyett a pokolban találhatja magát.
Akinek csak akkora hite is van, mint egy búzaszem, még az is jobb annál, mint akinek semmilyen hite nincs. Mert akinek még hite sincs, az a reménytelenség poklába száll alá, és Káron ladikjából nincs visszaút.
Akinek hite van, megnyeri az élet csatáját, és jutalma a boldog vég. Akinek hite van, hegyeket mozdít, meg és trónokat dönt le.
Hittel lelkünk katedrálisát építhetjük fel, s ha jó az alapozás, száz viharral dacolva mindennek ellenáll.
Ha hited van, mindened van...
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-03-02 20:43:57
Majd a holnapi kettőt is olvasd el! Azok mennyire igazak.
2006-03-02 20:13:55
így igaz