Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-03-17 08:42:53
Megtekintve: 522
Örökbefogadás
Egy kétgyermekes szegénységben leledző, létperemén tengődő anyával készített riportot láttam a minap. Mint kiderült két gyereket szült Amerikában s egy szemfüles ügyvéd segítségével örökbe adta őket amerikai szülőknek.
Sose derül ki a dolog, ha az FBI le nem leplezi az ügyvédet, amint átvette a gyerek vételárát cka 43 ezer dollárt, amiből az anya semmit, vagy csak morzsákat kapott. Az amerikai igazságszolgáltatás elítélte az ügyvédet, s a nevelőszülőknek ítélte az újszülöttet.
Tudomást szerzett róla a magyar igazságügy, hatalmas ügyet csinálva a dologból, az igazság pallosát villogtatva, bepereli az USA-t, s visszaköveteli Magyarországnak (nem az anyának!) a gyereket. Valahogy úgy néz ki a dolog, mint amikor a bolha köhög...
Az olajba és pancsolt bortengerbe fulladt, kétségbeesetten kapálódzó bűnüldözés és igazságszolgáltatás aktahegyeken vajúdik, s egy egeret (csecsemőt) szült... Zseniális húzásként elterelendő a közvéleményt a korrupt rendőrségről, vámorgazdákról, maffiózó vezetők dolgairól, felkapták ezt a kis örökbeadott csecsemő ügyét, s harsogva, szaglászva, nyomozva sárba rángatták világhírű és méltán népszerű genetikusunkat, eltiltva a Kenedi-díj átvételétől is...
Mindegy, hogy milyen áron, csak eltereljék a fő dologról a figyelmet. Bár tudják, hogy az ügy elve elveszett, mert nem lehetséges azt visszavenni, ami már birtokon belül van, mégis próbálkoznak. Mi, az igazság és jog bajnokai megmutatjuk Amerikának a Magyarok Istenét!
Olyan ez, mint, hogy a húsz éve kilopott Seuso kincseket próbáljuk visszakövetelni akkor, amikor a kétszer annyi itthon maradtat zugöntödékben már régen, beolvasztották... Most mi jobb: az egynegyed résznyi bemutatható, ép kincslelet angol birtokban, vagy ötven kiló tört-ezüst valahol a zugékszerészeknél Magyarországon...?!
Hát, így van ez ezzel a két ártatlan gyerekkel is. A legálisan kiutazó anya kicsempészte magzatként őket Amerikába. Amerikai pénzen és élelmen kihordta, majd megszülte, s örökbe is adta őket oda, ahol nem kell éhezniük, a füvet rágcsálva, a kutyaólban a kutyával marakodni a lerágott csontokon. Odaadta őket, hogy ember-módra élhessenek. Nem ölte meg, nem dobta tetemüket a kukába, nem ásta el őket, csak odaadta, ahol szeretetben és jólétben nőhetnek fel. Hát ez is bűn?!
Ahogy a kilopott Seuso kincseket sem kapjuk vissza, úgy a csecsemőket sem. Az államkasszából meg kifizetjük a dollár százezreket a perköltségekre. Ez aztán a magyar virtus! Ne akkor keressük az igazságot, amikor az már örökre elveszett! Tegyünk érte, hogy ne kelljen külföldre eladogatni a kis magyarokat...!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!