Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-03-27 11:01:24
Megtekintve: 636
Gömbvillám
Napokig tartotta izgalomban a lakosságot az egyik istállóba belátogató akármi, mely végül is 17 tehén halálát okozta. A vita azóta is dúl a jelenség mibenlétének megnevezése körül. Vannak, akik UFO tevékenységre, vannak akik sima gömbvillámra esküsznek. A kiindulópont a tehenész, mint szemtanú és szenvedő alany, előadásán alapul. Elmondása szerint éppen kitolta a talicska trágyát, amikor nagy morajra és iszonyú tehénbőgésre figyelt fel. Azonnal berohant és a trágyacsille sínjéhez ragadt a gumicsizmás lába, a bizsergés őt is átjárta. Kiguvadt szemekkel figyelte amint a tehenek, mint a hasábfa a fejszecsapás alatt úgy dőltek el, s a negyvenből 17 azonnal ki is múlt.
Mint tudjuk, a tehenek a vályúhoz egy vaskarikába akasztott lánccal vannak kikötve, s a vályú széle megvan vasalva, hogy ne rágják szét. A gömbvillámra esküvők szerint a láncokon végigfutott a villám, mint villamos energia, s a tehenekbe bejutva, megölte őket.
De miért csak 17-et? Jó, jó, a többieknek a patája, orra, füle, farka pörkölődött csak meg, de ők ugyanazon vályúhoz voltak kikötve.
Aztán meg a tehenész! Állítólag őt azért nem vágta a földhöz a villám, mert gumicsizmában volt. Higgyük el?
És az a legutolsó angliai eset, amikor a legelőn a szabadban legelésző teheneket támadta meg valami és hetvenen azonnal megdöglöttek. Egy közös volt bennük: boncolás után kiderült, minden döglött marhának elroncsolódott a szíve, s szívhalált haltak valamennyien. Lehet, hogy szívinfarktust kaptak a félelemtől?
De miért pont ezek? Kiválasztottak lettek volna? Mert azt még csak elhinném, hogy a villám vaktában ide csap, meg oda csap. de mi van, ha ezt a villámot valaki(k) küldték. Lehet ez intő jel, hogy figyeljetek ránk, itt vagyunk, látunk benneteket, ítélkezünk felettetek.
Mert hogy nem a képzelet szüleményei ezek az esetek, az tény. Azt is sugallhatják, hogy előbb a tehenek, aztán ti, emberek következtek.
Mostanában várják sokan a megváltó földre szállását, s az Utolsó Ítéletet. Lehet, hogy ezek a tehénpusztítások égi jelek, amolyan utolsó figyelmeztetések. A Biblia azt írja, hogy özönvízzel, földrengéssel, villámlással jön el a világvége...
Na, most aztán résen kell lenni, mert a világvége már a sarkunkban van, ott liheg az istállókban, halálra rémíti a teheneket meg a tehenészeket... De hát mit lehet tenni ezzel az egyre sűrűsödő jelenséggel? Együtt kell élni vele, mint ahogy együtt élünk korunk rákfenéjével, a rákkal, alkoholizmussal, kábítószerezéssel, szerencsejáték-, mobil- és internet függőséggel is.
Az ember a legalkalmazkodóbb élőlény. Mindenhez hozzá lehet szokni. A természetes kiválasztódás szerint valaki vagy megszokja, vagy belepusztul a kor káros jelenségeibe.
A gömbvillám mindenkit figyelmeztet. Ha nem akklimatizálódsz ember, akkor vagy az allergiába vagy valamilyen agyrémbe pusztulsz bele! Mert a félelem épp úgy tud ölni, mint a butaság. Amíg tudjuk vagy fentről, mondják nekünk, hogy kitől és mikor kell félni, addig nincs semmi baj. A baj ott kezdődik, amikor a nekünk iránymutatókba csap bele a gömbvillám. Akkor aztán ki mondja meg nekünk..., hogy mit is? Ez már komoly, mikor azt sem tudja az ember, hogy miért is kell félnie?
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!