Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Sincomi
Alkotások száma: 421
Regisztrált: 2006-02-20
Belépett: 2009-04-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (77)
-Mese (21)
-Versek (310)
Műfordítások
-Versek (1)
-Egyéb Irodalmi alkotások (2)
Feltöltve: 2008-02-07 17:04:37
Megtekintve: 525
Hol szúrtuk el?


Ha látom hogy történik valahol mindég megállok. Györörködöm a látványon. Megkell nézni ha csak egy pici pillanatra is; mintha magába a boldogságba pillantanék bele. De ezt teszik mások is mert ôk is megállnak, csoportosulnak és kívánciskodó tekintetük csak egyirányba mutat. Mindannyian gyönyörködnek ebben az emberi csodában. Menyasszony és vôlegény van ennél szebb a világon? Nézd a tekintetüket, bízva egymásban a jövôbe néznek: most már csak veled!

s az idôk tellnek
nem az vagy
akinek elképzeltelek
s ekkor már elkövetted
a legnagyobb
sérelmet
amit te tehetsz

Nos, könnyü szépet mondani/elvárni... mert amikor a kirakatban van valami akkor varázslatosnak tünik. De ha már megvetted akkor már a tidéd és nem annyira vonzó. És a szerelem meg akialakuilt szeretet is sok minmdent eltür majd gondoljuk. Ez a szerelem/szeretet szerepe és ezt nagyon is jól játsza.
De több játékos is van a színpadon hogy kellemesek legyenek a fejlemények. Kell egy átfogó gondolat - a játszma témája. A szereplôknek is ismerniük kell a szerepüket. Nagy csalódást okozna ha valamelyik szereplô berúgva jelenne meg a színpadom. - Láttál már ilyet? Egy megpróbáltatás az egész társaságra/játszótérre egyaránt. A színházban ez egy katasztrófa lenne de ugyanazt jelenti a családban is. A szeretet ekkor kiheveri de kopik is.

Persze ilyesmit már a családban vagy az ikolában kellene elsajátítani pl hogy ekkor mi a teendö ha ez megtörténne. Ellehet ilyenkor képzelni; hogy ha hazamegy a lurjó és azt mondja az apjának.

- Apu! ti rosszul csináljátok mert mi azt tanultuk az iskolaban hogy...
- Na, a kutyusfáját! Majd én elmegyek a tanítóbácsidhoz és megmondom neki hogy ne dugja be az orrát ahová nemkell...!

Persze az ilyen fejleményeket is megkell tudni elôzni. Merthogy az iskolai oktatás a családról nemszabad hogy sértegesse a szülöket. De ez is megoldható. A konfliktus megoldásának a gyakorlatát megkell tanulni. A szeretet nemtud megtanítani erre csak eltürni azt.

netkobzos
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!