Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Sincomi
Alkotások száma: 421
Regisztrált: 2006-02-20
Belépett: 2009-04-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (77)
-Mese (21)
-Versek (310)
Műfordítások
-Versek (1)
-Egyéb Irodalmi alkotások (2)
Feltöltve: 2008-04-29 15:42:44
Megtekintve: 642
Az aktus után
Nézzünk be a hálószobába

Az Oxytocin egyik szerepe – amikor a végén rontjuk el.

A nemi közösülés megtörtént. A kielégítő extazisuknál kb. egyenlő mennyiségű oxytocint pumpált az agy a vérkeringésükbe. De amikor ez megtörtént, egy kis idő multán bekövetkezik az oxytocin a nemi hormonokkal való találkozása.

1. A nőknél ez azt eredményezi, hogy tovább szeretnének egy ideig még kuncorogni a férfi mellet egymást karolgatva, becézgetve, beszélgetve stb.

2. A férfiaknál ellenkezőleg, az oxitocin mennyisége csökken mert a tesztoszteron semlegesíti. A férfi ezért nem érzi annyira a közelség szükségességét, és hamar a konyhából bukkan elő, ahonnan egy sörrel a kezében máris ott ül a TV előtt.

A nők ezt féfi viselkedését gyakran félreértik, és mint sértésnek könyvelik el azt. - De miért is kellene a végén elrontani mindent? Mert ebből azután nagyon gyakran komoly konfliktusok is keletkeznek egyébb szemrehányásokkal követve, sőt...

Ellenben ha a férfi tudja hogy másképpen működik a hormonális rendszere, akkor talán magával viszi a sört a nőhöz, aki még az ágyban fekszik. Vagy pedig a nő választhatja, hogy megy őhozzá, s a fejét az ölében parkolva élvezheti a közelségét. Egy más megoldás is lehetséges: megkérni a férfit, hogy maradjon mellette még pl tíz percig – azután azt csinálhat amit akar.

A Legáto tanácsaiból.

netkobzos

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!