Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Proklos
Alkotások száma: 243
Regisztrált: 2004-03-14
Belépett: 2012-06-28
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (20)
-Egyéb prózai alkotások (8)
-Mese (15)
-Versek (39)
Film / Zene
-Zenekritikák (12)
-Filmkritikák (3)
Képgaléria
-Festmények (31)
-Rajzok (61)
-Tattoo (11)
-Fotók (20)
-Digitális alkotások (12)
-Street Art (2)
Műfordítások
-Novellák (2)
Feltöltve: 2004-08-18 19:50:01
Megtekintve: 981
Jelentések a túl oldalról…
Jelentések a túl oldalról… az igazság odaát van…

Jelentéseket kell gépelnem, az emberi létformákról, hogy átélhessem az érzelmeiket, de nem mindig megy jól, néha nem értem mit miért csinálnak így. Nem vesznek tudomást arról, hogy képesek lennének másképpen is élni. Háborúznak és gyilkolnak, holott az ember alapösztöne a szeretet. Ebből a világból ezek az érzelmek kifolytak, akár a rosszul zárt fecskendőből, a morfium keserű színtelen nedűje.

Üvegfalak mögül nézem az embereket, ők nem láthatnak engem, csak egy fény vagyok, egy pont a város milliónyi apró reflektorából, média és reklám propagandaanyagok. Kocka-Cola, Tepsi-Pepsi, KoRnFléééksz, Simsung, Panaszcodik, Súny, bl-LG, stb. Adatokat gyűjtök, mint más a bélyegeket, vagy a festményeket.
Minden jelentés végén használom a kódjeleket és az áttetsző monstrumok vágott ereit. Az emberek úgy járnak majd, mint a mamutok, kihalnak, hiszen önmaguk ellen lépnek fel nap, mint nap. Nem képesek együtt végezni semmit, mindenki a magántulajdon bűvében él, a kapitalista fertő burka rég felrepedt már…

Klaviatúrák mélyén izzik a kultúra, nincs se nyoma, se foga, csak kulcsszavak és éber pillantások a metamorfózisra, jelentések írása és postázása. Kinn fúj a szél, csak a falon túlról hallom, jó a fülem, jelentéseket kell írnom. Nem érdekel az ábránd, sem a mese merre is található a kislány, aki a kútba ejtette a kulcsát…

Keleti kultúra áramlik a bal sarkon, és már bírálja is az egyesültállamokat, mert hogy milyen jogon játssza el a világ csendőrét.
Odébb néger srác deszkázik tovább, be ad egy kick flippet, majd egy popshowitot, aztán manuálózik egyet és elgondolkodik a jobb oldalt rejtőzködő iraki egyetemistán…

1. Jelentés.: a kultúrák egymást bírálják, és alapvető gondolkodásba torkollik minden egyes érzelem.
2. Jelentés.: a társadalmi ranglisták szélsőséges szakadékai, gyűlöletet szítanak az emberek között. Innen indul ki a bűnözés és az erőszak.
3. Jelentés.: az emberek rengeteg erőszakos akció fimet és horrort néznek meg, hogy felkészüljenek az utcákon bekövetkező esetleges élményekre. Nagy iramba emelkedik a pornó és a drog, alkohol, cigaretta, már a fiatalabb korosztálynál is.
4. Jelentés.: a helyiszervek képtelenek felvenni a harcot a világ egyre jobban való felgyorsulásával és a növekvő bűnökkel, melyek alapvetően nem lennének eredendőek, ha képesek lennének ezeket kordákban tartani, és más alternatívát nyújtani a tinédzserek és a felnőtt elveszett embereknek.


Az utcák megtelnek fényekkel, s mikor a reklám neonfények alatt újra ereibe szorítja a tűt, akkor adta le az utolsó jelentést. Azzá vált, ami ellen harcolt.

5. Jelentés.: az emberiedet gyakorta vizsgáld felül, s ha már elég ideje vannak egy pozícióban, ami kísértésbe viheti, akkor állíts mást a helyére.
6. Jelentés.: Van élet a halál előtt???!..*


*. A sípszó után már ne hagyj üzenetet!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!