Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Proklos
Alkotások száma: 243
Regisztrált: 2004-03-14
Belépett: 2012-06-28
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (20)
-Egyéb prózai alkotások (8)
-Mese (15)
-Versek (39)
Film / Zene
-Zenekritikák (12)
-Filmkritikák (3)
Képgaléria
-Festmények (31)
-Rajzok (61)
-Tattoo (11)
-Fotók (20)
-Digitális alkotások (12)
-Street Art (2)
Műfordítások
-Novellák (2)
Feltöltve: 2006-12-24 18:54:06
Megtekintve: 904
Nyomorgók
Minimálbér 62.500 Ft -
8,5% Nyugdíjjárulék 5.313
4% Egészségbiztosítási járulék 2.500
1% Munkavállalói járulék 625

Összes levonás 8.438 Ft

Kifizetendő nettó bér 54.062 Ft

1 kg kenyér 140 Ft

1 usd 191 Ft

1 euro 252 Ft

1 kg kenyér usd 0,73 euro 0.55


2007 január 1-től 103 Ft/m3 gáz

2007. január 1-től 134,6- Ft/m3. víz

Azt hiszem a számok magukért, beszélnek. A magyar átlag keresetek többsége arra nem elég, hogy megéljünk belőle, ahhoz meg sok, hogy éhen vesszünk. Idegesítőnek találom, hogy mást sem hallok és olvasok, csak hogy mennyit emelkedett és fejlődött az életszínvonal, és hogy mennyi GDP jut egy magyar lakósra. Elárulom, szarul élünk. A nyomor nem csak a kisebbségeket érinti, hanem az átlagot is, azt gondolom ebbe bele fogunk bukni! ...1000 forintból mindössze fél milliméter autópályát és nagyjából 15 centi normandiai jegenyefenyőt lehet kapni…

Az igazi megszorítások 2007 januárjában lesznek, hogy jól kezdhessük az új évet!

Kellemes karácsonyi ünnepeket drága „nagy” hazám!
Budapest (nem gettó)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-05-16 10:07:14
haha, nekem ugyan nem! Nem is olyan sokára elhagyom ezt az egészet, s persze ebben a munkámban se mondtam ki semmi olyat, amit más nem tudna, és már nem mondták volna el előttem kismillióan.
2007-05-16 00:50:19
Már megint gondolkozol Proklos. Ebből egyszer bajod lesz.
2007-01-03 16:38:25
A GDP és a gazdasági mutatók valóban növekednek. Ezt a termelési érték írja le elég pontosan. A bruttó termelési értékből jön valamilyen úton-módon a GDP. A bruttó... lefedi az amortizációt, az adót, az államnak fizetendő járulékokat, meg még pár dolgot. Mivel ezek emelkednek, emelkedik a bruttó... is, és ezért emelkedik a GDP is. Ami a valódi termelési értéket mutatja, az a nettó... , amiben ezek nincsenek meg. Így pontosan láthatjuk, hogy a rendszerváltás óta valójában nem változott az életszínvonal, csak agresszívebb sminket kapott. Illetve változott, mert eléggé leromlott. Ezért kell egyre több kozmetikum. Ennyi. Azt hiszem, ez egy vállalati gazdaságtan ketteshez nem elég, de kis infó azoknak, akiket érdekel, hogy miért élünk mégis szarabbul, ha ennyire növekszik a GDP.
2006-12-30 10:54:00
Sajnos ITT mindenkinek igaza van, s nem nehéz dolog, hogy igazad legyen, mert ennyi szopatás, szívás után nem csoda, ha már az ajkaink berepednek… a vezetés egy dologra nem gondolt amúgy; ez pedig az, ha a fiatalok és a munkaképes (és nyelvet beszélő, vagy csak nyökögő) 30-40esek is kimennek, akkor ki marad itthon? Megmondom, a nyugdíjasok (azok nem dolgoznak), azok a degeneráltak/szellmifogyatékosok, akik nem merik elengedni az anyuka-apuka nadrágját/szoknyáját (ők se munkaképesek igazán) és a cigány (ők se a munkáról híresek, és a normálisabbjának most is munkája van, illetve a valóban társadalomba való része nekik is kimegy dolgozni), aki kimegy dolgozni, az esélyes hogy ki is megy lakni és le is telepedik. A konklúzió egy evidens következmény itt, az itthon maradt fiatalok, és kevésbé fiatalok, nincsenek annyian, hogy fenntartsák munkájukkal, adójukkal az államgazdaságot, így a háztartás összeomlik és csőd. Ha ezt akarja elérni a kormány, akkor jó úton viszi a birka népet a kietlen legelőre… bár nem értem mi jó, hogy magunk alatt vágjuk a fát, igaz az extrém sportok és a zuhanás most igazán trendi…
2006-12-28 01:41:23
Cof. Tökéletesen igazat adok neked. Az én ismerősi körömben is hasonló, a helyzet. A legtöbb ember, aki tehette már nincs is itt. És hülye lesz visszajönni. Az biztos, hogy nem számíthat arra az ember, hogy könnyű lesz akárhol is. Nem az. De itt sem.
Proklos: Szerintem is jó, hogy kiraktad. Ilyesmin is kell gondolkozni. Én nem hiszem, hogy létezne független lap. Biztosan a HVG, sem az. Ahhoz túlságosan kicsi. Persze jobb mint a többi, de nem teljes egész.
Talán ez amiért utálom a politikát. Még a "saját" országunk ügyeibe sincs beleszólásunk. Csak egy paraszt vagyunk egy hatalmas sakktáblán, és a parasztokat ütik ki először.
2006-12-27 10:50:36
1000000000000 pontos gondolat.......Sajnos tényleg erre tart a szeretett szülöhazánk.Igérni tudnak de betartani nem.A velem egyidős korosztály minimum 70 % a kitörési pontot keres innen.El lehet hagyni az országot,hát én el is fogom ismét.Sokan mondják,hogy kint is dolgozni kell.Igaz,és kint nekem másfél évig mégis aranyból volt a kerités!!!!!!!Ja mert talán hagytak élni a járulékfizetések mellet.És milyen érdekes ha kint dolgozol nem lesznek filléres gondjaid.Itt már rohadt kevés lessz az ha erősek maradunk,sem megbecsülés sem előrejutás ha normálisan dolgozol.Igen igen megcsinálták!!!!!!A roma kivándorlás igen előremutató volt ismét,és a kissebbségi képviselő igen jól beszélt!!!!!!Ez generálni fogja egyre nagyobb számban a kivándorlását megint az embereknek!!!!Etnikai hovatartozás nélkül.Most kb úgy 70 évvel vagyunk lecsuszva a nyugathoz.Kántálják,hogy majd 15 év még és jó lessz.Azt hiszem erre meg már én nem leszek kiváncsi!!!!!!!!Addigra már több mint a felét leélem a rám kiszabottnak....És azt hiszem a gyermekemnek sem lessz itt jobb..Inkább leéllem egy idegen országban idegenként az egész életemet,de legalább tudom,hogy mégis megbecsülnek a szakmámon belül és filléres gondjaim biztosan nem lesznek.Dolgozni kell???? Igen kell de legalább van értelme..........
2006-12-25 10:05:25
Sajnos mephisto igazad van, amúgy teljeségében magam sem tudom/értem, miért is raktam ki ezt a munkát ide (is). Ez ugyan is külföldre készült, nem itthonra. Semmiféle politikai indítatása nincs, hiszen ha más kormány lenne hatalmon, akkor se hiszem hogy a helyzet sokkal/vagy valamivel jobb lenne, egyszerűen szar a helyzet, és elkurták, nem most, hanem már a rendszer/módszer/módszar óta… az is szánalmas és megdöbbentő, hogy kerestem a statisztikai adatokat, hogy megmutassam mennyire is élünk „jól” s vagy az MSZP minden rendben van; Algériában szarabbul élnek, mint mi, vagy a Fidesz; elkurtak ezek már mindent dolgai köszöntek vissza. A HVG mely független gazdasági lap, semmi használhatót nem közölt le, holott végig néztem az arhcívját… annyira nem is meglepő tán, hogy arról, amiről naponta hallunk és szembesülünk a médiában, az még sincs korrekt módon összegyűjtve/fogva pártatlanul valahol ott, ahol az ember megoldást várna a kérdéseire. Ennyit a magyar államgazdaságról és a Világháló adta TUDÁSról…
2006-12-25 01:44:54
Inkább az a kérdés, hogy lesz-e valaha javulás? Mert tegyük fel, akár hogyan is, de túléljük (nincs választás). De fog-e egyáltalán valaha pozitív irányba emelkedni a valóság, és nem az ami a papíron van? Nem hiszem. Ami már egyszer elkezdett rohadni, az csak a mesében lesz újra friss és egészséges. Rá leszünk kényszerítve, hogy még jobban saját fajtánk ellen tegyünk, ha túl akarjuk élni. És túl fogjuk. Talán már régen elbuktunk, és most van születőben egy új ország. Egy senkiföldje, vagy éppen mindenkié, csak nem a miénk.
2006-12-24 20:14:48
Hmm! " De énnekem pénzt hoz fájdalmas énekem s hozzám szegődik a gyalázat"