Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2006-12-22 20:24:33
Megtekintve: 593
ÉV VÉGE
Év végén mindig elszámolást készít önmagának arról, hogy kikkel számolt le. Ebbe a lelkiismeret nem szól bele, mivel, szerencséjére, azzal nem rendelkezik.

Jó hír gyakran rosszal jár. Jó hír az, hogy ez a gondokkal telt 2006-os év végéhez közeledik, rossz hír viszont: a még rosszabb 2007-es kezdetéhez közeledik.

Ez a 2005-os év bőséget hozott választási ígéretekben, de egyetlen ígéret sem volt szép szó a Hungarian közmondás szerint: az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Különben sok mindenkinek betartottak, ha az ígéreteket nem is tartották be.

Ó, 2006, 2006! Nem különös: e kis ország egyre szürkébb, miközben egyre kevesebb a szürkeállománya?

Hungarian világpolitikus: ez évben is a népnek beszélt, de csak a saját zsebébe tett.Így válnak el e kis országban a tettek a szavaktól. Persze, mások is elválnak...

Cirkuszországban csak a bohócokat fizetik meg igazán. Azok, igaz, elbohóckodnak, úgy istenigazából, olyannyira, hogy ne lehessen észrevenni: e nagy cirkuszban Tengeretúli Samu Bácsi a cirkuszigazgató.

Igaza volt Madách műve egyik, szarvakkal megáldott szereplőjének: minden vég kezdet is. Hungaryban új adók kezdete.

Tipikus Hungarian logika: bezárják az iskolát, elbocsátják a pedagógust, megszüntetik az egyetemi és főiskolai hallgatók egyrészének utazási kedvezményét, - ugyanakkor melldöngetően szólnak a szürkeállomány kimagasló jelentőségéről!

A nép szava isten szava - tartja a közmondás. Nem ártana eltűnődni rajta e kis országban is: ha Isten szava csak ennyit ér...

Az Árpád-sávos zászló méltán lehet jellemző magyar történelmi emlék, erre bárki könnyen rájöhet, ha kicsit utánaolvas, hogy miként viszonyultak egymáshoz az Árpád-házi utódok...

2006, 2006! Hány Nagy Nagy Zsebretevő magasztalta égig a Nagy Magyar Labbdarúgót!

Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című versét ma is ajánlom, ráadásul nem csupán fiúknak, hanem lányoknak is, sőt, meglett férfiaknak, meg asszonyoknak szintén. Ha ugyan még fogékony az agyuk az igazságra...

Bárki bármit mond, én azért nem nézem jó szemmel, hogy e kis Hungaryban is egyre több a törvényesen törvénytelen gyermek!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!