Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2005-03-28 18:28:17
Megtekintve: 623
FÉLIG-TRÉFÁS ÉLETBÖLCSESSÉGEK /2/
PÉNZTELENSÉG az az állapot, amely sok gondot okoz ugyan, de megóv a pazarlástól, valamint megtanít a takarékosságra.

PÉNZESSÉG az az állapot, amely sok gondtól megóv ugyan, de pazarlásra, vagy legalábbis meggondolatlan kiadásokra csábíthat, továbbá odacsalja a hamis érdekbarátokat, mint a fény az éjjeli lepkéket, de előbbieket nappal is.

ROMANTIKA az az érzelemvilág, amelyik, ha valakinek pénze van, sokba kerül, ha nincs pénze, akkor nem kerül semmibe, de akkor sokat veszít is eredeti romantikájából.

REALIZMUS az a józan világlátás, amellyel a realista nézi a világot, - kivéve saját magát.

TÜKÖR az a használati tárgy, amelyben, ha belenézünk, továbbra sem önmagunkat látjuk, hanem énünk erősen idealizált alakját.

PESSZIMIZMUS az a borúlátó jövendővárás, amelynél a pesszimista rosszra számít, mégis meglepődik: sokkal rosszabb jön, mint amire számított.

OPTIMISTA az az erőszakos egyén, aki, bár tudja, hogy nem fog jót hozni a jövő, csakazértis derülátó, és ezzel a derülátásával másokat megtéveszt.

SZELLEMESSÉG a csacskán bátor élcelődő íjászok tulajdonsága, amelynél minden célbatalált nyílvessző-mondás sokba kerül - az éles ésszel megvert íjásznak.

SZELLEMTELENSÉG az a hasznos állapot, amelynél a közbutaságot meg nem haladó szinten együgyü egyén vígan, nyugodtan aludhat: saját szellemes gondolatai nincsenek, és nem kísértik őt meg a Nagy Szellemek gondolatai, még álmában sem!

CSALÁD az, amelyik az íróembert írás közben zavarja, idegesíti, - olykor nemírás közben is.

MACSKAZENE az, amelyik egykor, tavaszidőtájt, a háztetőkön jajgatócicamicázott, de már régóta leköltözött a stadionokba, koncerttermekbe, és bár ott ugyanazt teszi, viszont évszakoktól függetlenül.

KÉPVISELŐ, főleg, ha Hungarian, rendszerint az, akinek - elnevezését túlteljesítőn - túl sok mindenhez van képe, és az erre vonatkozó kritika egyik fülén be, másik fülén ki, mely utóbbi tulajdonságát talán nem annyira apjától, mint inkább pártjától örökölte.Hja, nem esik messze képviselőalma pártfájától, hamis zengésű hárfájától!

POLITIKUSIFJONC az a kis képviselőtaknyos, aki mindenki másnál jobban, határozottabban tudja, hogy mi volt abban a múltban, amikor ő még ugyan embrió formájában sem létezett, és amely időszakról nem is olvasott semmit, ámde felismerte: a leghatározottabb, legsikeresebb ítélővélemény legszilárdabb alapja nem lehet más, mint a törtető tudatlanság.

KIRÁLYI CSALÁD, főleg, ha ánglius, az, amelyiknek feje koronát visel és tagjai erkölcsileg erősen kifogásolható mindennapi zajlóéletükkel eltartják, gazdagítják a bulvárlapokat, valamint állandó fecsegőtémát adnak a joggal megkívánható mentális színvonal alatti alattvalóknak, vagyis a lakosság 99%-ának.

SZÍNÉSZ, ha profi, az, aki már a színpadról lelépvén sem tud mást, mint színészkedni.

BÖRTÖN az, ahová ezer gazfickó közül olykor egyet-egyet elküldenek kriminalisztikai továbbképzésre.Ha ott jól tanul, még maffiafőnök is lehet belőle!

TEMPLOM az, ahová a legtöbb ember azért megy, hogy otttartózkodása alatt átmenetileg bűnbánatot tanúsítson és meggyőződjön róla: vajon Isten még mindig annyira liberálisan elnéző, mint a múltban mindeddig volt?

LELKÉSZ az a személy, aki az Úr szolgája, igazi főnöke mégis a püspök.

TELEVÍZIÓ az a Nagy Bűvész, akinek hidrokefál feje tele van ugyan vízzel, mégis képes a nézők szemébe folyamatosan port hinteni./Néha azonban megunja a bűvészkedést, ilyenkor behív egyik csatornájába egy vidám társaságot és annak tagjait - közpénzen - röhécselteti./

ISKOLA az, ahová a gondolkodásra hajlamos nebulókat a törvény erejével bekényszerítik,
hogy ott, kitartó magoltatással, valamint egyéniségelszürkítéssel és más erőszakoskodásokkal, gondolkodni már nem kívánó rendes állampolgárokat neveljen belőlük az állam, amelyik kezdettől fogva belátta: gondolkodó állampolgár csak gondot jelent számára, - de még, azonfelül, veszélyt is!

LABDARÚGÁS az a sport, amelyiknél a labdát lábbal rúgják és amelyik Kismagyarországon óriási támogatást kap, a drukkerek egyrésze pedig ruhát kap - a másik szurkolótábor tagjaitól.A labdarúgás népszerűsége egy olyan országban, ahol, lehetőségeit tekintve, a nép többsége labdába se rúghat, érthető, így legalább labdarúgást és azzal kapcsolatosan időnként tömegverekedést nézhet, sőt, utóbbiban részt is vehet és, ha nem is labdába, de a másik szurkolótábor tagjainak térdkalácsába belerúghat.Utóbbi eseményekkel azután elszórakozik a rendőrség, a televízió, a sajtó, az elszórakozás módjából pedig megállapítható, hogy ezeken kívül a megszokott idétlenség is.

KATONASÁG az a fegyveres szervezet, amelyik Kismagyarországon jelenleg nélkülözi a hazai háborút, ezért tagjai, jó dollárfizetésért, szívesen elmennének Irakba, de ezt nem engedi meg nekik a Hungarian Parlament, amelyik már a kintlévőket is erőszakkal hazahozatta, szőrösszívűen megfosztán őket jó mellékkerestüktől, valamint attól a csábító lehetőségtől, hogy Ameróka fuvarosaiként hősi halált halhassanak.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!