Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2008-02-10 15:20:58
Megtekintve: 890
A Piacdemokrácia Híve
- Üdvözlöm, Bölcselő Úr! Ugye, megismer?
- Igen, sajnos, ismerem már, Kettőskutyaházy Úr! Ön a jobboldali telekszomszédom. Hová viszi azt a szép csíkos zászlót?
- Ezt? Ezt most már vihetem, mert nincsen Diktatúra. Ezt is a Piacdemokráciának köszönhetjük. Viszem az Alkotmányozó Nemzetgyűlést követelő Nagygyűlésre.
Árpádsávos zászló, Árpád-házi! Mi kell ennek az országnak?! Alkotmányozó Nemzetgyűlés, amelyik megválasztja a királyt, az meg meg majd mindent kijár az országnak. Ez lesz a megoldás mindenre! Akkor béke lesz az Országban, az Országházban! Olyan nagy béke, mint az árpádháziaknál...
- Gondolja, hogy az Árpád-házi királyok alatt olyan nagy béke volt és magyar a magyart nem...
- Igen, gondolom, mert most már nincsen Diktatúra, hanem Piacdemokrácia van, tehát azt gondolok ki, amit akarok!
- Jó, de nem gondolja, hogy mielőtt ilyeneket kigondol, előbb gondolkoznia is kellene, mivel az Árpád-házi királyok...
- Most nincs Diktatúra, tehát nem parancsolgathatja nekem senki, hogy gondolkozzam! Piacdemokrácia van! Megszenvedtünk érte, megszenvedtem érte!
- Bocsánat, Kettőskutyaházy Úr, de az Ön által Diktatúrának nevezett időszakban Ön nagyobbrészt óvodás, majd elemibe járó iskolásgyermek volt...
- Na és?! A diktatúra az diktatúra! Görbe szemmel nézett rám az az óvónéni, pedig csak egyszer dobtam ki Juliskát az ablakon, akkor is félig csak tréfából. Azok a bolsevik tanárok is folyton át akartak nevelni. Egyikük még Lenint is idézte, azt a főbolsevikot: "Tanulni, tanulni, tanulni". Ám én ellenálltam, rá is firkáltam az iskola frissen festett falára demokráciás szabadságért kiáltó jelszavaim!
- Ha lesz rá időm és kedvem, akkor majd szánom Önt, Kettőskutyaházy Szomszéd, múltbeli szenvedéseiért, de most már mennem kell, ha nem haragszik meg érte...ha pedig megharagszik érte, akkor is...
- Csak még egyet: én a Piacdemokrácia Híve vagyok, ezt jól jegyezze meg! Most akárki sztrájkolhat, szabadon, nem úgy mint a Diktatúrában. Sztrájkolnak a vasutasok, tehát nem megy a vonat. Sőt, a sztrájkolók szupersztrájkolnak, így azt sem lehet tudni, hogy melyik vonat nem megy vagy, ha megy, mely állomásig nem. Ó, Szép Magyar Jövő! Holnap lehet, hogy nem megy a vonat, nem viszik el a szemetet, nem mennek be az iskolába a pedagógusok, leláncolják az áruházláncot...Vegyünk példát Csizmaországról, arról a gyönyörű, ájtatoskodó, ártatlanbárányocska maffiademokrataországról, ahol egyre gyűlik a szemét a sztrájk miatt, szabadon, és nem megy...
- Hát, abban igaza van, hogy sok minden nem megy nálunk, például az ország sem megy egyről kettőre, talán többek között azért is, mert közpénzekből magánzsebekbe oly sok megy érdemtelenül...
- Nekünk olyan szabad királyválasztás kell, mint ahogyan Mátyás királyt választották meg a Duna jegén, egykoron! Demokratikusan...
- Mondja inkább úgy, Kettőskutyaházy Úr, hogy r e l a t í v e demokratikusan. Ugyanis az a 15 ezer fegyveres a Duna jegén mégiscsak gyakorolt némicske nyomást a királyválasztó gombocskákra, ami, persze, demokratikusabb, mintha 30 ezer fegyveres lett volna ott, de azért mégis...
- Úgy látom, Ön még eléggé kétkedő magyar, az ilyeneket pedig nem szeretem. Aki magyar, velünk tart! Aki pedig nem tart velünk, az nem magyar! Ilyen egyszerű. Jöjjön inkább velem, királyt követelő nagygyűlésünkre! Ma már piacdemokrácia van, szabad kisgyűlni, nagygyűlni, nekem múltkor sem gyűlt meg a bajom a Piacdemokráciával, amikor azon az évfordulón az a nagy kő nemes toldimiklósosan elrepült a kezemből. Mondta is a bíró, hogy azt nem lehet bizonyítani, mert fejemen volt az a harisnya és a fejem más feje is lehetett volna.
- Látja, ez igaz, az Ön fejéből rengeteg van ebben az országban.
- No és a sógoromat, Lajcsit is felmentették, mert, ugye, azért van Piacdemokrácia, hogy aki nem közvetlenül fenyeget meg másokat, akár ma is bíráskodó rendszerváltott bolsevik bírókat, hanem csak közvetve, az nem vétkes. Ezt minden jogtudor tudja, meg azt is, hogy hiába a jog, ha nem mentik fel a Lajcsit, fejére kerül a dudor. Aztán a Lajcsi tegnap is megfenyegetett, lebolsevikozott egy csomó bírót, meg más közszereplőt, név szerint, hogy ez, meg az fog történni velük, de tehette, mert nem közvetlenül tette, hanem az interneten keresztül, tehát erősen közvetve. Ezért is szép a Piacdemokrácia! Megmondta az egyik fiderikuszműsoros főbíró is a tévében: közvetlenül nem szabad fenyegetni, de közvetve lehet.
- No én nem egészen osztom a Lajcsi ártatlanságáról szóló véleményt, sőt, egészen nem, de most mennem kell...Ám azt el kell ismernem, szomszéd, hogy az Ön fejében is van annyi sütnivaló, mint amennyi demokrácia a Piacdemokráciában. Több nem, de annyi van. No visszlát!
- Viszlát, de ha később meggondolná magát, jöjjön utánam, biztosíthatom: előbb-utóbb rájön a magyar, rájön a Magyar Piacdemokrácia, hogy nem elég neki az a sok vitézkedő pártkiskirály, hanem kell föléjük egy Nagy Király is, aki igazi történelmet is tud csinálni...
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-02-11 09:14:36
Kedves Farkas!

Igen, a helyzet, sajnos, nagyonis ismerős!

Üdvözlettel: Lelkes Miklós
2008-02-11 09:13:28
Kedves Hajcihő!

Az ostobaság mögött nagyon bonyolult szövevény áll (mármint populációs szinten), többnyire nem elegendő hozzá genetikusan öröklött butaság, hanem kell hozzá a népbutítás (amelyre mind történelmünkben, mind a világtörténelemben tengernyi a példa), kell hozzá az a társadalmi-gazdasági-politikai helyzet, amelyik az "ostobák" valós vagy vélt érdekévé teszi az ostobaságot (még ha ez olykor csak némi olcsó "dicsőség" is), de kell hozzá az a tömeges méretekben megjátszott ostobaság is (ez már kis szatírámból csak közvetve olvasható ki), amelynél korántsem valódi ostobaságról van szó, hanem nagyonis valós ön- és csoportérdekek miatt "megjátszott" ostobaságról.Nyilván az utóbbi a veszélyesebb a társadalom számára, már csupán méretei miatt is, és ez most nem csupán erre a kis országra, hanem világméretekben is jellemző (de a múltban is így volt).
Lélektani rejtély, persze, még marad elég, de Petőfi egyik művében (AZ APOSTOL)
már rájött valami fontosra, amikor arról írt, hogy egyetlen szőlőszem beéréséhez egy nyár kell, nem csoda hát, ha a Föld (e nagy szőlőszem) beéréséhez igen hosszú idő.Itt az emberek, az emberi lélek "általános éretlenségére" gondolt, ez művéből teljesen világos.
Utóbbi gondolat némi optimizmusra is okot adhat az Idő végtelenjében, - de ki tudja, hogy a beérést megéri-e a Föld?

Üdvözlettel: Miklós (Lelkes Miklós)
2008-02-10 21:45:55
Szia Lelkes!

Ezzel a megállapításoddal egyetértek.

Én azonban a legkevésbé sem a szervezettségi vonal iránt érdeklődöm, hanem aziránt az indíttatás iránt, amelyik - ha éppen megszerveznek valamely irányzatot - akkor a követőivé teszi az ostobákat. Szóval a dolog lélektani leképezése ami érdekel.

Az pedig kétségkívül igaz, hogy a jelenlegi baloldalnak mondott irányzatnak az égadta világon semmi köze nincs egy szociális eszmerendszerhez, éppen úgy nem, mint a jelenlegi jobboldalinak mondott izének az értékmegőrzés eszmei alapjaival nincs semmi filozófiai, morális, stb. azonossága.

És igen. Az univerzális hülyeség valóban az univerzum legáltalánosabb eleme. Több van belőle, mint hidrogénből!:-DDD

Üdv: Hajcihő

2008-02-10 21:11:50
Ismerős helyzet!:-DDD
2008-02-10 21:03:53
Kedves Hajcihő!

Örülök, hogy tetszett ez a kis szatírikus írás.A hülyeség egyébként mindig hülyeség, bármilyen oldalon helyezkedik is el.

Baloldal egyébként jelenleg szervezett formában gyakorlatilag nincsen, amit most "baloldalnak" neveznek, annak égvilágon semmi köze a baloldalisághoz, baloldali eszmékhez.

Üdvözlettel: Miklós (Lelkes Miklós)
2008-02-10 19:33:28
Szia Lelkes!

Lelkesen végigolvastam kicsinyke szösszenetedet, és némileg ökölbeszorult talppal végigröhögtem az egészet.:-D
Tökéletes kor-, és kórképét adtad, annak a sok intelligencs embernek, akik a maguk demagóg idiotizmusával csatlakoznak minden retrográd eszméhez, árvalányhajas magyaroschkodáshoz, országromboló öntörvényűséghez.

Kiváló karakter Kettőskutyaházy úr, aki feltehetően a kínai piacon vásárolt a nevéhez egy ipszilont, mert az ma nagy divat. (Az igazi ipszilonosok nem szállnak be ebbe az ostobaságba, merthogy : "Noblesse oblige.")

Főszereplőd kvalitásai nem igazán haladják meg egy retardált amőba szellemi színvonalát, viszont határozottan meg van róla győződve, hogy ő képviseli a derékhadat, és az egyetlen, és egyedüli Magyar Igazságot! (Amiből három van, no meg a ráadás.)
Ezt pedig a politikai "elitünk" egyik oldala, nem csekély önérdekből, erősítgeti is ebben az alulművelt, morálisan sérült szerencsétlenben.

Szóval kiváló kép, metsző irónia (lenne), ha nem köszönne vissza - sajnos - minden egyes szavából mindaz, amit volt "szerencsém" "etológiai kutatásaim során" 2006. késő nyarán, kora őszén szóról szóra megtapasztalni a Kossuth téren.

A tragédia az, hogy - akár - betűhűen onnan is vehetted volna a dialógusokat.:-(

Gratulálok az írásodhoz! (Most már csak az kellene, hogy az olvashatóság kedvéért, balra igazítsd azt, itt az oldalon, és ne tengelyes szimmetriába, középre igazítva tedd fel.)

Amire kiváncsi lennék: Mit írnál a baloldali "lelkesekről", akik hasonló zsigeri ostobasággal fogadnak el mindent, ha azt a "PÁRT" mondja, cselekszi?

Merthogy az össznépi hülyeség szélsőségeinek is - legalább - két oldala van ám!:-(((

Üdv: Hajcihő