Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2005-07-02 09:14:43
Megtekintve: 610
KÖZMONDÁSOK, SZÓLÁSOK, MAGÁNHOZZÁSZÓLÁSOK
EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT. A politikus ettől nem jön zavarba: akárhányat hozzáígér, csak megválassza őt a hiszékeny népecske.Meg is választja: ettől népecske, és nem nép!

LEGJOBB ORVOS AZ IDŐ. Így igaz, előbb-utóbb mindenkit végleg kigyógyít ebből a fájdalmas életből.Aki ezt nem akarja, azt is, mert igazi orvos: neki a betegségéhez nem értő, tudatlan beteg ne parancsolgasson!

JÓBÓL IS MEGÁRT A SOK. Nem volt szerencsém személyesen megtapasztalni.Ám az bizonyos: a kevés jó sokkal jobban megárt.

A HENYÉLÉS AZ ÖRDÖG PÁRNÁJA. Hüm-hüm. Jó volna, ha az Ördög naphosszat csak párnáján henyélne, - de nem ezt teszi: csudamód aktív!

OKOS FELESÉG NAGY ISTENAJÁNDÉKA. Az okoskodó meg az Ördögé, aki Istennél százszorosan feleségosztóbb!

MINDEN ÉREMNEK KÉT OLDALA VAN. Jó-jó, de az egyiket itt, a másikat ott mutogatják, az ember pedig nem futkoshat, mint a bolond, ide-oda!

AZ ÚR A POKOLBAN IS ÚR. Ez ebben az áldásos-rendszerváltásos demokráciában méginkább igaz: az is címzetesen úr, aki egyáltalán nem úr, hanem nyomorult koldus a földi pokolban!

JOBB MA EGY VERÉB, MINT HOLNAP EGY TÚZOK. Nono, akkor te tudsz valamit!Félfüllel hallottam is, hogy elintéztetted összes túzokod verébbé való átminősítését...

NEM ZÖRÖG A HARASZT, HA NEM FÚJJA A SZÉL. Szamárság! Jó pénzért mindig akad, aki megzörgeti!

CSAK AKKOR NEM ESZI MEG A FARKAS A BÁRÁNYT, HA EL NEM ÉRI. Nemzetesen nevezetes kivétel: parlamenti választások előtt együtt mutogatja magát a báránypolgárkákkal, hadd lássa mindenki: ő nem olyan ordas, mint azok a csúnya, veresszőrű ordasok!

ESŐ UTÁN NEM KELL KÖPÖNYEG. Csacskaság! Ha a vágyott euroeső után mégis köpönyeget kell forgatnia, akkor mit csinálhat köpönyeg nélkül az a szerencsétlen
Hungarian Europolitikus?!

MÁJUSI ESŐ ARANYAT ÉR. Biztos ez?! Oszt' mi van, ha túlságosan növesztgeti a búzát, és oly sok lesz az aranykalász, hogy mán' csak ezüstöt ér?! Akkor fel kell jönnie azoknak a szegény fineszes traktoroskoldusoknak, és itt kell közlekedésidugózniuk, Budapesten!

BORBAN AZ IGAZSÁG. Nono! Pálinkában is ott van, sörben is...Jó, ha tudjuk, hogy pontosan hol van, ha egyébként sehol sincsen is.

A TÖRPE CSAK TÖRPE MARAD, HA A HEGY TETEJÉRE ÁLL IS. Egyrészt attól függ, hogy ki állította oda, másrészt sok törpe éppen azért maradhat meg a Sikerek Hegyének csúcsán, mert - törpe!

AMI A SZÍVÉN, AZ A SZÁJÁN. Nos, ha kicsit jobbérzésű lenne, akkor mélyen hallgatna arról, ami a szívén, dehogy venné szájára, még kevésbé egy ilyen tévéshowban!

TÖRÖKÖT FOGOTT. No és mit csinált vele a kis csintalan hazaffy?! Le se csinálták a törvényt, együtt csinált vele egy elefantom fantomcéget!

AKÁRMEDDIG NEVELED A LIBÁT, CSAK LÚD LESZ BELŐLE. Persze, de, ha felkerül odafentre, hát akkorát tojik - a népre!

NEM JÓ A KECSKÉT A KÁPOSZTÁSKERTBE ERESZTENI. No igen, de, ha a kecske a tiéd, a káposztáskert pedig a közé...

ZAVAROSBAN HALÁSZIK. Ha még csak azt tenné! Zavaros Korunk Hőse ő: zavarosban halászik, halásztat, zavarosít, zavarosíttat!

AZ ÍZLÉSEK KÜLÖNBÖZNEK. Lehet, hogy már nem sokáig: igencsak terjed az ízléstelenség.

HISZI A PISZI! Pszt! Hungaryban maholnap nem lesz más, mint Hiszi Piszi!

EBÜL JÖTT VAGYONNAK EBÜL KELL ELVESZNI. Mi igaz ebbül? Az eb is ugatja, egybül: semmi!

ASZTAGBAN TŰT KERES. Értem! Tehát parlamenti vizsgálóbizottság tagja, elébe készen viszik az asztagot, de így is oly sok benne a tű, hogy - mivel van ám esze! -
a tűkeresést csak mímeli, nehogy megszúrja magát.

NEM SZÍVBAJOS. Ő nem, de sok szívbajt csinál.

NEM ESIK MESSZE AZ ALMA A FÁJÁTÓL. Sőt, ha egyenesen a fáról lopják le, egyáltalán nem is esik.

JÓL FOROG A NYELVE. Kár, hogy rossz irányban.

A MUNKA NEM SZÉGYEN. A munka nem, a Hungarian munkabér viszont igen, de akik megállapítják, azok az istennek se hajlandóak szégyenkezni!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!