Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2009-11-12 17:38:31
Megtekintve: 527
Könyvek: félig-tréfás definíciók
JÓ KÖNYV az, amelyikben az ember mindent megtalál, annak kivételével amit éppen keres.

ROSSZ KÖNYV az, amelyikben az ember csak saját tudatlanságát találja meg.

NEMES ERKÖLCSŰ KÖNYV az, amelyik megtanít miképpen maradhat valaki szegény, vagy, ha jómódú volt, miképpen szegényedhet el dícsérendő, szerény, másokon segítő magaviseletével.

POKOLRAVALÓ KÖNYV az, amelyik szinte rögvest elpatázik a boltból, mivel majdnem mindenki a Pokol földi segítségével szeretne eljutni a Mennyországba.

SIKERKÖNYV az, amelyet a köznép nyíltan fal, a nem köznép pedig ugyanezt teszi titokban, viszont nyíltan csak lenézi, ócsárolja.

ÉRDEKES KÖNYV az, amelyiknél olvasója hosszasan eltűnődik: honnan a csudából tudott összeszedni a szerző ennyiféle tücsköt-bogarat?

HASZNOS KÖNYV az, amelyik kiadójának nagy hasznot hoz, tartalmától és színvonalától teljesen függetlenül.

HASZONTALAN KÖNYV az, amelyik kiadójának nem hoz elég hasznot, tartalmától és színvonalától teljesen függetlenül.

ÚTIKÖNYV az, amelyikből az idegen országban kóborló megtudja hol volt az, amit keres, és ami már nincs ott, csak az útikönyv állítja változatlan makacssággal.

VERSESKÖNYV az, amelyiknek a kutya is hátat fordít, mert a kutyának sem kell.

KÖNNYESKÖNYV az, amelyet a szerző adott ki saját pénzén, de úgy ráfizetett, hogy most saját művét bánatával öntözi.

KULTÚRKÖNYV az, melyet néhány sznob megvesz magas színtű műveltségének címlapmutogatására, de ők sem olvassák el.

ÁLMOSKÖNYV az, amelyik mellett az ember könnyen elalszik, így megtakarítja a ma már méregdrága altatószert, ily módon felbecsülhetetlen értékű e sajtótermék, mert, bár a könyv is drága, de az még akkor is unalom- és álomhozó, amikor az altatószer doboza már üres.

DETEKTÍVREMEKMŰ-KÖNYV az, amelynél a főnök másnap erősen kutatja: miért aludt el beosztottja az íróasztal mellett?

ORSZÁGIMÁZS-KÖNYV az, melyet díszdisznóbőr-kötésben, nemzetiszín pántlikával átkötve, adnak ki, az egyéb, Hungary-ra jellemző közpénz-pazarlások kíséretében, hogy legyen mit elegáns mozdulattal kukába dobniuk az óceántúli cowboy-oknak és cowgirl-öknek, valamint az óceánon inneni euángliusoknak, eufrancúzoknak, eugermánoknak....

POLITIKAI KÖNYV az, amelyik egyszerre füllent és szellent, de, ha az ellenpártról szól, akkor, rendszerint, a szellentésnél többet is csinál.

GYERMEKKÖNYV az, melyet felnőtt ír, és a kiadó igyekszik ráerőltetni a szülőkre, hogy azok, megvásárolván e kultúrterméket, azzal is büntetgessék csintalan, nagy mozgásigényű gyermeküket.

AFORIZMAGYŰJTEMÉNY az a könyv, amelyik hihetetlenül sok bölcs dolgot mond meglepően kevés embernek, hihetően teljesen feleslegesen, mert fehér holló az, aki hallgat az okos szóra, de az emberek között ilyen madár nincs is.

SZAKÁCSKÖNYV az, amelyet olyan ember ír, akinek nincs elég sütnivalója, mivel azt hiszi, hogy mindenkinek van sütnivalója, pedig van, akinek csak tejre és kenyérre telik, így megsüthetné a receptekkel teli könyvet, ha volna rá pénze és megvásárolná.

FILOZÓFIAI KÖNYV az, melyet filozófus ír, aki szeretné megtudni, hogy mi a csuda is cikornyás eszmefejtegetéseinek értelme, és abban reménykedik: a könyvét olvasó majd rájön erre, és vele is közli.

SZÁMTANKÖNYV az a könyv, amelyik sok mindennel számol, csak azzal nem számol, hogy mennyi iskolai nebuló fogja majd utálni, ha kikerül a nyomdából.

ÁLLATOSKÖNYV az, amelyet némely ember abban a téves tudatban vásárol meg, hogy ő ember.

VIDÁM KÖNYV az, amelyik nevettetni akar olyan dolgokkal, amelyeken jobbérzésű embernek sírnia kellene.

HÁBORÚS EMLÉKKÖNYV az, melynél a szerzőnek nem elegendőek a mai háborúk és más csetepaték, ezért a múltba is visszanyúl, hiszen bajból, háborúból sohasem elég.

ORVOSI KÖNYV az, amelyből a legtudatlanabb, mindaddig betegségi panasz nélküli laikus is diagnosztizálhat magán néhány halálos betegséget és elképzelheti mily kínok között fog távozni ez árnyékvilágból.

TUDOMÁNYOS KÖNYV az, melyet magát tudósnak tartó ír, idézgetve benne tudósbarátait, hogy azok is majd idézgessék őt, így juttatván magas idézettségi indexhez, minden egyéb mellékes ugyan nála, de azért kétszáztizenkét mellékletet is csatol leírásaihoz, hadd legyen műve minél tudományosabb kinézetű külsejében.

ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR az a könyv, amelyben benne vannak ugyan a szavak, értelmezi is ezeket a szerző, ámde rosszul értelmezi, mivel nem szállhat szembe a közfelfogással.

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!