Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2010-04-05 16:22:58
Megtekintve: 566
Hasznos beszédtöltelékek
Sokféle töltelék van: ágyútöltelék, szavazógép-töltelék, töltött pulykába tett töltelék, és így tovább. A töltött paprikát is említhetném, készítése igen egyszerű: fel kell paprikázni az embereket, majd további bosszantóan borsos híreket, történéseket tölteni beléjük...

No de én most inkább néhány hasznos beszédtölteléket említenék. Igaz, ezek is,
mint az előbbi példák (a töltött pulyka kivételével!) csak a beszédjüket ezekkel megtöltők számára hasznosak, de hát minden haszonból van kár (nem csupán minden kárból haszon), ám utóbbi esetben csak az ország káráról van szó, az meg elhanyagolható. El is hanyagolják!

A beszédtöltelékeket a gyengébbek kedvéért nagybetűkkel írom, de zárójelben - kezdő beszédtöltelékezők számára - megemlítem azokat a kimondásuk (leírásuk) közben esetleg feltámadó gondolatokat, amelyeket a világért sem szabad nyilvánosan kimondani (leírni), mert, ha valaki hazudik, az rendben (ha az az elfogadott országértékrend-rend), - de következetesnek kell lenni.

1. MINDENKI TUDJA AZT, HOGY... (Egy frászt tudja mindenki, hiszen a fele, sőt, negyede sem igaz ennek, - de majd bolond leszek ezt az orrotokra kötni!).

2. AZ ÁTLAGEMBERNEK MÉGIS AZ KELL... (Fenét kell ilyesmi az átlagembernek, a Mi átlagemberünk egyébként nem is azonos a Ti átlagemberetekkel, az átlagember fogalma csak egy akciós fikció, ami a pártérdekek szerint változik!)

3. ÉN MÁR AKKOR MEGMONDTAM, AMIKOR MÉG A DIKTATÚRA...
(No nagy hülye lettem volna, ha akkor ilyesmit nyilvánosan megemlítek, még a politikailag számomra megbízható nénikémnek is csak négyszemközt, rébuszokban célozgattam ilyesmire, de most jól jön egy kis visszakeltezés, ha azt akarom, hogy nekem is átnyújtsák azt a szép summával járó kitüntetést, akár főállamemberes kézfogás kíséretében, akár a kézfogás megtagadásával.)

4. HA AZ ORSZÁG HASZNÁRA GONDOLTAK VOLNA... (Hát akkor kevesebbet vágtak volna zsebre, mint ahogyan mi sem gondoltunk arra annak idején, mert volt eszünk, de az ország tökkelütött népe azt már régen elfelejtette!)

5. AZT MAJD KIVIZSGÁLJA A BÍRÓSÁG, DE... (Nevetnem kell, a bíróság majd nyújtja az ügyet, mint a rétestésztát, oszt' ha a végén felmentik az ipsét, hát akkor is ott áll sárosan, a politikai felelősség vizes lepedője pedig addig is ráhúzható, - és mikor fog az megszáradni? Sohanapján, pénteken!

6. AZ ALÁBBI KÜLFÖLDI PÉLDÁK IS AZT MUTATJÁK... (Hehehe! Harminc külföldi példából piáros szakértőmmel kiválogatattam azt a kettőt, ami látszólag engem igazol, - mint tudná az az idióta tévéközönség, hogy a többi huszonynyolc viszont nem?!)

7. A GAZDASÁGILAG LEGFEJLETTEBB ORSZÁGOKBAN IS GYAKORLAT, HOGY... (Igaz, kevesen gyakorolják, mert a többség már belátta, hogy ostobaság, de azért a gyakorlat az gyakorlat...).

8. A DEMOKRÁCIA A DÉMOSZ URALMÁT JELENTI! (Persze, azért némi rémosz is belefér, no meg mit ér a népség azzal a nyakára szavazórobotgépekkel ráültetett parlamenttel?! Ám a lényeg: higgye azt, hogy ő uralkodik! Petőfi is megírta: "...Azért a víz az úr!", - és igaza volt, ha a fejekben uralkodó vízre gondolunk...)

Ám támadt egy piacötletem! Minek irkáljak itt beszédtöltelékeket, ingyen?!
Elkészítem "HASZNOS BESZÉDTÖLTELÉKEK KEZDŐ POLITIKUSOKNAK ÉS MÁS KÖZÉLETI RIPACSOKNAK MINDENNAPOS NAPOS HASZNÁLATRA" című könyvem. Ára csak 9999 Ft lesz! Később majd írok ilyen könyvet haladóknak is. Tudják: haladni kell a korral!

Egyébként a korral haladok is (bár ez nem teljesen az én érdemem), viszont ami a kort, ezt a kort illeti... no hát arról...

(2010)

(Az "Aprócska tűnődések"-ből.)

Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!