Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2010-08-18 12:25:07
Megtekintve: 612
Miként tanítsuk a politikus pályára szánt kisdedeket beszélni?
Ezt a címet Hazafiasfiassy Benő adta könyvének, amelyet potom 19 999 forintért bárki megvehet, előbb-utóbb még egy hajléktalan is, ha szorgalmasan gyűjti rá a pénzt, mint méhecske a mézet, mert ilyen könyvekkel ő is megédesítheti az életét, és a végén még azt is beképzelheti magának, hogy az élete - élet. Rá is számít Hazafiasfiassy Benő!

A szerző, a tőle jól megszokott mutogatással, rámutat: nem mindegy, hogy ki mit mond, hol mondja, mikor mondja. Néha beszélni arany, hallgatni ezüst, máskor meg, ahogyan a közmondás állítja, fordított a dolog. Ám aki kivágja a rezet, ami veres, az kaphat olyat, amit dehogy keres!

A politikus pályára már a bölcsőben fel kell készíteni a gyereket! Dadája legyen hazafias dada, ne dadogjon, hanem a csecsemő gyönyörűszép hazájáról, valamint koronás szentekről énekeljen, a kicsinek olykor altatódalt, máskor hazájának ébresztődalt. Az, hogy ez a haza esetleg nem mindig gyönyörűszép, fel se merüljön! Aki felmerülését elősegíti, azt víz alá kell nyomni! Előbb, persze, ki kell nyomni a szemét, arra az esetre, ha a víz alól mégis felmerülne.

A kisded ne olyan szavakat tanuljon meg legelőször, hogy mama, papa, pipi, meg ilyesmiket! A mamát, papát később is megtanulja, hiszen látja majd, hogy kik törtetnek az érdekében másokon keresztül oly kíméletlenül. A pipikkel pedig szintén ráér elpipikézni kissé érettebb korában. Nem! A politikusnak készülő kisded a legfontosabb szavakat, kifejezéseket tanulja meg pártjáról, pártjának ellenpártjáról, hasznának partjáról, ahová hajóját kikötteti, no meg azon módozatok szavait, amelyekkel ellenpárti ellenségeit kiköttetheti, általa kreált ügyük ügyes és vészesen ügy-észes alakításával.

A PÁRTJÁVAL kapcsolatos szavakhoz bérelni kell egy költségtakarós embert (a pártkassza vagy közpénzes szabadversenyes felmarkolás terhére), be kell öltöztetni Angyalnak, vagy legalábbis ma született fehér báránykának. A kisded hozzá intézze a szép szavakat. A szó- és kifejezés-tanítás nem a dada, hanem a piárdada dolga. Néhány legfontosabb szó, kifejezés (a könyv igen sok ilyen szót alkalmaz): "becsületes magyar", "magyaros szókimondás", "magyaros nyíltság, őszinteség","az ország érdekében", "mindig a hazáért", "dicső történelmi múltunk", " a színtiszta igazság", "az a szent..."(a kívánt kifejezés beírandó), "mi mindig becsületesen", "már őseink is igaz magyarok (törekvő polgárok stb.) voltak", "mi sohasem labanckodtunk", "egy a zászlónk, egy a szívünk, egy a..." (a kívánt kifejezés beírandó), "az az igazság, hogy...." (a kívánt kifejezés beírandó), és így tovább, tanulékony kisded magától folytatja majd.

AZ ELLENPÁRTJÁVAL kapcsolatos szavakhoz szintén bérelni kell egy költségtakarós embert (színtén a pártkasszából kikaszált pénzből vagy közpénzes szabadversenyes felmarkolás terhére), be kell öltöztetni veres ruhába, álarca valamelyik meggyűlöltetendő ellenpolitikus fizimiskája után készüljön. Néhány legfontosabb tanítandó szó és kifejezés: "bolsevik kutya", felkötendő hazaáruló", "kétballábas-kétbalkezes tehetetlenség", "az ország tönkretevője", "az ország tönkre tevője", "IMF-bérenc", "ők nagy oligarchák, de mi csak olig", "legyenek off erről a shore-ról, sorban!", "kettős pogányok", "handabandás banda", "bundázó banda", "kutyafejű veres tatárok, akit már vár az árok", "nem minden sárga Salamon bölcs királyként, mert...", és így tovább, tanulékony kisded magától folytatja.

Igen, én is úgy gondolom, hogy annyiban igaza van Hazafiasfiassy Benőnek: tanulékony kisded magától folytatja. Ebben az országban pedig rengeteg a tanulékony kisded és nagyded. Csupán abban van köztem és a szerző között több mint némicske eltérés, hogy hová jut az ország, ha mindezt folytatja, pártállástól-harcállástól függetlenül, de a hadakozással szoros összefüggésben.

Ez az eltérés azonban a némicskénél annyival nagyobb, hogy zongorázni lehetne. Én azonban nem tudok zongorázni, csak zongorát rázni.
Így tehát rám ebben ne számítson az ország! Aki elzongorázza, az se számítson jóra, - de azért az egészségügy jelenlegi állapota az ő ellátását valószínűleg még kibírja, csak kibírja ő is!

(2010)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!