Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2010-09-11 12:42:36
Megtekintve: 591
Becsületre oktatgató
- Ó, nem Ön az Ezésez Párt egyik Főpufimuftija?!

- Az vagyok.

- Én meg a Becsületre Oktatgató Nonprofit Társaság egyetemleges oktatgatója vagyok. Ez a nonprofitos annyira non a profitnak, hogy még egy árva vasat sem látott belőle, alig éldegél, inkább haldogál a neki megígért uniós eurókból, meg a választópolgárok által számára megtagadott egyszázalékos adójának non-bevételéből. Az Ön pártja számára mi...

- Köszönjük, de a Hazafiasságot, Hazalányosságot, Hazaháziasszonyosságot és Erkölcsös Szemölcstelenséget-szeplőtlenséget Felmérő Fehérbáránykás Kft. már felmér minket évi potom háromszázmilliért, és igazolást ad minden becsüleletességet felülmúló ártatlanságunkról, forrón hazabeszélő hazaszeretetünkről. Így Önök...

- No igen, mi nem kérünk csak egy szerény díjazást oktatgatásunkért, de nem gondolja, hogy Önöktől az a Kft. a jó erkölcsbe ütközően sokat kapott?

- A jó erkölcs, engedje meg, relatív, vagyis viszonylagos fogalom, amelyik a viszonyoktól függ. Mi szegények vagyunk, becs-ületessen, aki becsületességünket látja, az máris leül, hogy ne kerüljön vízszintes helyzetbe! Elnyertük a Templom Egere Szegénységi Díjat is, az ónozott ezüstserleget. Ám az Azésaz Párt? Az ablakon kidobott kétszázmilliója, ami rokoncégének zsebébe esett, az igenis támadás a Jó Erkölcs, a Haza, a Szent Korona, meg a Politikai Felelősség ellen. Fel is hívtuk erre az Ügyészség, a Bíróság, meg a Tisztelt Választók figyelmét!

- Igen, ez helyes is volt Önöktől, de azért magukról is csiripelik a verebek...

- Ágyúval nem lövünk verébre, csak akkor, ha azt az alkotmányos fát, kutyafát is el akarjuk találni. Sőt, arra is elég a szavazógéppuska. Mi azt mondjuk, sőt, huhogjuk az ellenpárti verébnek: nagyfejű, kinyithatod azt a csiripcsőröd, de csak akkor, ha befogod! Teszünk róla!

- Hát a Becsület elsősorban őszinteséget követel. Önök őszinték?

- Igen, bizonyos szinten. Csak szeretünk kulturáltan fogalmazni. Nem mondjuk, hogy nekünk nem tetsző ellenfelünket akasszák fel, hanem csak célzást teszünk arra: van neki nyaka, kötél is van a világon, fa is. A Szépség és Szívjóság Ünnepelten Tiszta Forradalmában a nép egyrésze ennél talán kissé radikálisabb volt ugyan, de az akkori radikalizmusra most semmi szükség.

- Hát mindez még nem biztos, hogy elég az őszinteséghez. A múltat illetően...

- A Magyar Múlt bővelkedik Koronásan Demokráciás Dicsőségekben.
Az az igazságos Mátyás király is a nép egyhangú királyválasztó felkiáltásával került a trónra...

- Hát igen, voltak éljenzések bőven, de azért Szilágyi Mihály azzal a 15 ezer fegyveressel azon a királyválasztáson... Ám nemcsak a múltról való őszinteség fontos, hiszen a jelenben élünk, ott építjük a mindig kártyavárként összedőlő jövőt... A becsület azt követeli: mindenki tudja meg Önöktől, hogy mit várhat mit nem várhat, neki mi árthat, mi nem árthat... Itt vannak például a nyugdíjasok...

- Azok is nyugodtak lehetnek, mert csak az jön, ami jön, ami nem jön, az nem jön! A könnyek jönnek, lehet, hogy az örömtől, de ha esetleg nem attól, akkor is örülhetnek nekünk, mert ez egy szabad ország, nem engedjük eldiktatúráskodni.
Ez egy független ország. Persze, ha Amerika arra kér bennünket, összecsapjuk a bokánkat, és még több katonát küldünk Afganisztánba, vagy bárhova. Nem jó ha a NATO megtolja a szekerünket, - oda, ahová nem akarjuk! A kapitalizmus oligarcháinak is a körmükre nézünk, úgy, mintha a zsebükbe néznénk! A nyugdíjasok? Részükre Nyugvási Díjat alapítunk közköltségen. Aki meghatározott nyugdíjkorhatár előtt vagy mindjárt utána nyugszik el örök nyugalomra, az megkapja posztumusz a díjat, Becsületesen Hazafias Országnyugdíjas címet, és ingyen belépőjegyet a Mennyországba! Biztos vagyok abban, hogy Közös Mitársasági Elnökünk soron kívül bemotoroztatja ezt a törvényjavaslatunkat is, és nem küldi majd oda a Leszázalékolt Alkotmánybíróság rokkantosított asztalára. Remélem, hogy Ön is, mint a Becsületre Oktatgató Nonprofit Társaság egyetemleges oktatgatója, dícsérendően őszintének és becsületesnek tartja pártunkat, az Ezésez Pártot...

- Hát ha én nem is feltétlenül, de ez a Hungarian nép... Ám annyi bizonyos: ősz van, ha őszinteség éppen nem is esik meg gyakran e tájon, csak az a hidegzuhanyos eső esik... Szóval a Becsületre Oktatgató Nonprofit Társaság is csak annyit várhat Önöktől itt, mint másoktól... Remény, persze, azért van egy teljesebb őszinteségre, hazafiasabb hazafiasságra, becsületesebb becsületre... Eltelik még néhány röpke évszázad és... ki tudja?

(2010)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!