Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2010-10-23 10:00:33
Megtekintve: 759
Automatamácia
Hol volt, hol nem, volt egyszer egy ország, de lehet, hogy még most is ott van, ahová tette a nagyvilág, meg saját világtalansága: Automatamácia.

Ez az ország nagyon felautomásodott ország volt: automata gépemberekkel, automata szavazógépekkel, automata gépfegyverekkel, automatizált gépszertartás-ünnepekkel, automata zsebbecsúsztatókkal, automatikusan szakszervezetesfejes önérdekesgépekkel, automata szájbefogó készülékekkel, automata felnemkészülésekkel a földi és égi iszappakolásokra.

Szép ország volt ez annak, aki a csúnyát szereti, és az automata gépembereknek nagy gépszabadsága volt, matematikusan számítóan kiszámított pneumatikus tömlőkkel, amelyeket előzetesen felfújtak, azután kiengedték belőlük a levegőt, ám minden gépember némi levegőhöz juthatott, ha automatikusan azt csinálta, amit a Gépfenség, Automatamácia főszónokkirálya gépileg beletáplált. Ha esetleg nem azt csinálta, akkor megfulladt, - de jogában állt levegőtlenség miatt elgéptemettetni magát a saját költségén!

No igen, Automatamácia adott a gépember-jogokra, nem lehet mondani, hogy még csak le sem köpte! Nem! Azt semmiképpen! Automatamácia Bölcsei, miután zsebretették jogosan nagyösszegű géptiszteletdíjukat, együltükben, gépiesen, automatikusan állást halmoztak, jogszabályokat hoztak még arról is, hogy ezt és azt a múltbeli eseményt gépies kötelezettséggel szigorúan így és így kell érteni, gondolni, kimondani, leírni, - és azok, akik gépiesen betartották ezt, nem is részesültek büntetésben, akik pedig nem, azok magukra vethettek - keresztet, de ha nem keresztet, hát akkor bizony... Ám a fekete gépautó őket sem vitte el, csak bevezették őket, mumushumánusan, teátrálisan, kutyapórázon, a Gépautomatabíróság elé, ha nem mentek oda maguktól, a Gépautomatabíróság pedig, ha esetleg jogtalan makacskodással még mindig nem estek térdre, és nem kértek alázatosan bocsánatot, akkor... No akkor egy kicsit fordított ludasmatyiztak velük, rájuk dörgött Döbrögi Ügyész Úr is, de csak azért, hogy megjogjámborodjanak, és belássák: Egy Hitvallás, Egy Kötelező Vélemény , Egy Szájaló Száj (EH, EKV, ESZSZ) teheti csak naggyá továbbra is ezt az automatamaláciás Automatamáciát, amelyik oly hősiesen küzd automatikusnak veendő gépérdekeiért automata fegyvereivel a messziföldi sárga porban, hogy még Samu Bácsi is vállon veregeti olykor, amikor kiosztja neki a gépiesen végrehajtandó parancsokat...

Automatamácia tudósai is kitettek magukért, mert feltalálták az automatikusan kirugódzó közrabszolga-kirúgógépet (a magánrabszolga-kirúgógépet nem kellett feltalálni, az automatikusan feltalálódott a magáncégerőforrás-fejlesztéseknél), továbbá a gépiesen össze-vissza beszélő szakértőgépeket, a feladatukat gépiesen teljesíteni már nem merő hatósággépeket, a fáramászósan filozófáló köldöknézőgépeket, a Mincimancik szoknyája alá automatikusan nyúlkáló cicavetkőztetőgépeket, a boránycsűréscsavarást automatikusan teljesítő nagyteljesítményű prókátorkodó rókagépeket...

Ó, igen, azok a nem rozsdásodó géprókagépek, mennyiféle színben, mennyiféle célra kaphatóak, ha valaki szert akar tenni erre-arra...! Aki látja, ha van benne egy csepp gépjogbecsület, máris elkezd vidáman mókázni... - akinek pedig ettől a gyomra kezd mókázni, és így rókázni kezd, hát az Automatamácia szégyene, automatamáciátlan, a népjognak kinevezett gépjog tiporja el az ilyen igazságvető elvetemültet!

Ó, Automatamácia, még előbb-utóbb ebben a karmolós és bámulós világban is élretörhet, mert ahogy ott karmol a karom, bámul a barom, berúg a kirúgógép, kilóg a lóláb, de behúzza lólábbehúzógép!

Automatább automatajövőt! - de, úgy látom, az már jön is, sebesen, így ez a gépiesen jött kívánság merőben felesleges...

(2010)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!