Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Majuli
Alkotások száma: 68
Regisztrált: 2006-07-12
Belépett: 2012-11-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (41)
-Egyéb prózai alkotások (15)
-Mese (6)
-Elbeszélések (3)
-Versek (1)
-Úti kalandok (1)
Feltöltve: 2006-07-24 19:38:50
Megtekintve: 766
Tündérmese
Hetedhét hegyen és tengeren túl egy terjedelmes hegyvidéken két lejtő között terült el a Tündérvölgy. Most tündérek élnek a völgyben, békességben, boldogságban. Hogy hogyan kerültek oda, nem tudhatjuk, azonban a tündéri krónikások nagyon fondorlatos módon, tündérnyelven, titkos írással megörökítették az életükből fontos eseményeket, történéseket. Sok évembe, munkámba került a titkos írás megfejtése, a tündérszövegek megfejtése. Így tündérmeséket kedvelő gyerekeknek elmondom a tündérvölgyi sellők, tündérek titkait, titkos tevékenységüket és titkos kapcsolatukat az emberekkel, vagyis a gyerekekkel.
Hét tündér lakik a Tündérvölgyben. Az egyik a Holdsugár. Éjszaka ügyel, hogy a gonosz szellemek távol maradjanak az alvó gyerekektől és sugallja a szép és boldog álmokat. Bekukkant az ablakokon, lágyan végigsimul a csöppségek homlokán, utána elrejtőzik a sötét felhők mögé, és átadja a helyet a Hajnalka tündérnek, aki a gyerekek ébredésénél gyakran jelen van és mosolyt varázsol az arcukra, hogy jól kezdődjön a napjuk. A harmadik tündér a Napsugár. Sok dolga van egész nap. Nagy és terjedelmes területen mozog, erőt, energiát sugároz, hogy fejlődjenek, okosodjanak a tündérek kis barátai, óvja őket a rossz és negativ hatásoktól. Szellő tündér a negyedik. Ő segíti a gyerekeket, hogy ügyesek és gyorsak legyenek a játékokban, sportban. Pelyhecske a kicsikkel játszik, elkeveredik a körükben és beoltja mindenkibe a felhőtlen vidámságot. Következik az Estike, szép mesékkel kíséri a kislányokat, kisfiúkat ágyukba a fáradtságos napi tevékenységük után. A Kiscsillag a gyerekekkel együtt bolyong velük álmaikban és biztosítja a nyugodt ébredést.
És mióta tündérek élnek a Tündérvölgyben és rendszeresen látogatják a gyerekeket, azóta élnek boldogan a gyerekek. Nem mindig volt így.

Tibi.
Tibi már ötödikes. Minden rendben van körülötte. Rendben van? Igen, ha nem lenne az a fránya matematika, röviden matek. Csak ez a matek tudja elkeseríteni az életét. Miatta semmit sem ér a bizonyítvány. Az ígért jó bizonyítványért kapná meg a várva várt ajándékot, az új biciklit. A matek miatt nem mehet el a barátjához délután. Mert a matek feladattal bajlódik. Hétvégeken kimarad az izgalmas kirándulásokból. Szörnyű élete van e tantárgy miatt. Már élni sincs kedve. Ma is ott a feladat sorozat. De gőze sincs, hogy essen túl rajtuk.
Otthagyott mindent, kiment a tópartra és búslakodott. Ült egy nagy ködarabon, ült, és fogalma sem volt, hogy mi lesz tovább. Beesteledett. Már nagyon félt hazamenni. Nem ússza meg szárazon! Mit tegyen? Hozzáfogott sírni. És így telt az idő, minél tovább, annál súlyosabbá vált a helyzet.
Tibi lába mellett hevert egy világosabb kődarab. A fiú megfogta és a tóba dobta, jó messzire. Erre valami érdekes hangra, jajgatásra figyelt fel, utána valamiféle szikrázó fényben megjelent a tóban egy női alakra hasonlító valami. Közeledett Tibihez. Először a gyerek megijedt, de nemsokára az ijedtség elmúlt, és a fiú kezdte figyelni, mi fog történni tovább.
Pár másodperc múlva egy gyönyörű tündér állt előtte. Az Estike tündér volt. Amint megjelent, Tibi nyomban elfeledte bánatos időszakjait és teljesen alárendelte magát a tündéri pillanatnak. Érezte, hogy fordulat áll be az életében. A tündér nem kérdezte, hogy mi bajod van kisfiú, miért sírsz. A tündérek úgy is tudják, mi történik a világban, miért szomorúak a gyerekek. Estike is tudta, hogy Tibi és a matematika (tanár) nincs egymással megelégedve.
-Gyere velem, Tibike! - kézen fogta és egy viharos mozdulat után mindketten egy csodálatos helyen találták magukat. Különböző színek, tárgyak, csillogás. Pompázatos volt itt minden. Minden volt itt, ami szemnek, szájnak kell. Tibi az édességeket imádja. Le se lehet írni azt a sokféle csokifajtát, ami itt található . Nyúlt is volna az egyik finomság után, de az elhúzódott tőle, nyúlt a másik után, az is továbbállt. Semmit nem tudott elérni, pedig már éhes is volt, nagyon éhes volt. A tündér nézte és mosolygott. Azután elárulta a titkot. Minden finomság alatt van egy matematikai feladat, leülsz, megoldod - tied a finom ennivaló vagy játék, vagy cipő és stb.
- Nem volt mit tennie, Tibi hozzálátott a feladat megoldásához. Nagyon koncentrált. És hurrá! Sikerült! Nem is volt nehéz. A csoki állatian finom volt. A következő feladat is sikerült. Tibié lett az ínycsiklandozó hússzelet is. Azután megdolgozott a tortáért. Egy ADIDAS sportcipőért. És minden feladatot meg tudott oldani, nagyon boldog volt. Fülig érő mosoly került az arcára.
- Estike Tündér megdicsérte, és egy suhintás után Tibi a tóparton találta magát. A mosoly megmaradt az arcán, más minden eltűnt. Tibi úgy érezte, hogy minden feladatot meg tud oldani. Haza indult, otthon az asztalához ült, fel sem állt addig, amig nem készült el a házi feladatával. Utána érezte továbbra is a tündéri segítséget. Holdsugár kísérte az ágyáig, altatót súgott a fülébe és szép álmok következtek. Kiscsillag vigyázott az álmaira, elhessegette a rossz szellemeket Másnap jöttek a dicséretek a tanároktól, szülőktől. Megváltozott Tibi élete. Megértette, hogy a jó eredményekért meg kell dolgoznia. Mesélt a barátainak a tündérekről, a csodaországról. Nem hittek neki. De nem ez a lényeg. Ő megtapasztalta a segítőkész tündérek világát.
/folyt. köv./
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-07-25 12:51:27
Köszönöm. Ez lelkesít. Sokat meséltem gyerekeknek, de írásban ez az első próbálkozásom.
2006-07-25 09:13:22
Nagyon frappáns tanmese. Szépen megírt történet.