Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Majuli
Alkotások száma: 68
Regisztrált: 2006-07-12
Belépett: 2012-11-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (41)
-Egyéb prózai alkotások (15)
-Mese (6)
-Elbeszélések (3)
-Versek (1)
-Úti kalandok (1)
Feltöltve: 2006-08-13 23:58:18
Megtekintve: 641
Tündérmese /6./
Tündérvölgyi ünnepség
Közeledett a tanévvége. Szokatlanul zajlottak le a tantestületi értekezletek. Az osztályfőnökök rendkívüli módon rövidre fogták a beszámolójukat. Jók voltak a tanulmányi eredmények. Kitűnő magatartási jegyek. Kevés probléma az osztályokban, a szülői házakban. Semmi panasz. Ennyi dicséretet ki sem lehet osztani! Nagy öröm, hogy ekkora javulás az iskolákban. Minden kitűnően ment a tanévben. Minden problémás kérdés megoldódott. De hogyan? Az iskola igazgatói nem értették. Mi történt? Keringtek legendák valamiféle segítőkről. A gyerekek tündérekről meséltek. Egymásnak elmondták álmaikat a jóságos tündérekről. És mindenkiben megszületett a jóakarat segíteni a gyengébbeknek, egymásnak, gyakoribbá váltak az ilyen szavak, mint SZERETET, JÓSÁG, SEGÍTSÉG, BARÁTSÁG és hasonlók. És a felnőttek is kezdtek odafigyelni a tündérmesékre, a pozitív gondolkodás rájuk is hatással lett.
Az iskolaigazgatók a továbbiakban is fogták a fejüket. Hogyan is kezeljék az új helyzetet? Rengeteg kitűnő tanuló! Mivel is lehetne megjutalmazni őket? Nincs annyi jutalomkönyv a városban! Nem találtak semmiképp megoldást.
És ebben a kilátástalan helyzetben megérkezett a segítség. A Tündérvölgyből! A Főtündér aláírásával minden iskolába érkezett egy különös MEGHÍVÓLEVÉL. Tündérbálba lett mindenki hivatalos a Tündérvölgybe. A levélhez mellékeltek egy térképet, hogyan lehet eljutni oda, és hol van a tündérpalota. Ott lesz a nagy báli rendezvény.
Elkezdődtek a városban a készülődések. A térképet kitették a hirdetőtáblára. Az anyukák varratták lányaik számára a szép báli ruhákat, fiuk kölcsönkapták apjuk fiatalkori öltönyüket. Nagyon várta mindenki azt a napot, mikor elindulhatnak a Tündérvölgybe.
A rendezvény minden várakozást felülmúlt. Hogy honnan jött annyi sok tündér.?! Minden vendéget egy gyönyörűséges mesebeli lény kalauzolt. Minden volt ott, ami szemnek, szájnak kellett. Angyali zene, tánc. Felhőtlen vidámság, mulatozás. Az időszámításról mindenki megfeledkezett. Azt sem tudta senki, hogyan érkezett haza, és hogyan került a saját ágyába. Hol voltak tegnap? Nagyon eltűnődtek ezen. Tündéreknél voltak? Hihetetlennek tűnt minden. Igaz volt az egész?

Mindenesetre jó élni ebben a városban.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-10-25 19:17:07
Én pedig kiváncsian várom. Ma olvastam egy Tündéres mesédet.
2006-10-25 11:32:23
Remélem pár napob belül aktiválva lesz az új írásom, Tündér címmel. Kicsit más a megközelítés, mint a tiéd, de kíváncsi vagyok a véleményedre.
2006-10-17 14:17:53
Igen, m-atreides, tündérek is leginkább a képzeletünkben vannak. Mindig szerettem fantáziálni, talán ez egy kicsit gazdagítja a sivár mindennapokat. Köszönöm, hogy itt jártál.
2006-10-17 12:14:35
Üdv!

Még nem olvastam az összeset (de ahogy észrevettem, nem nagy törés, ha a 6ostól haladok visszafelé), de határozottan tetszik. Nem tudom, hogy én magyarázom bele, vagy Te is így tervezted, de sztem a címe nem csak azért Tűndérmese, mert vannak benne tündérek. Hanem mert ugyanannyira nem igaz. Sajnos :( Ezt nem rosszból írtam. Az én novelláim sem megtörtént eseményeken alapulnak :)
2006-08-15 08:45:19
Igen, csak nagyokat lehet sóhajtani. Köszönöm, hogy elolvastad és egy kicsit álmodoztunk közben egy másik életről, a te sorozatod segítségével is.
2006-08-15 06:12:43
Jó lenne,ha ilyen simán menne minden az életben is,mint a mesédben.