Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Endymion
Alkotások száma: 175
Regisztrált: 2007-02-19
Belépett: 2011-12-29
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (10)
-Novellák (8)
-Haikuk (57)
-Egyéb prózai alkotások (3)
-Dalszövegek (5)
-Elbeszélések (1)
-Gyermekrovat (Versek) (5)
-Versek (83)
Feltöltve: 2009-10-30 12:38:25
Megtekintve: 815
A megafon
A hipermarket a Város közepén magasodott.
Hatalmas, többszintes épület volt, óriási üvegtáblákkal, neonokkal, és rejtett fényekkel, tükörfényes folyosókkal, adóvevős biztonsági emberekkel, fogkrémmosolyú eladókkal.
Sokan megbabonázottként hömpölyögtek, ténferegtek a kirakatok, boltok, és reklámok között.
És a hangosbemondó csak ontotta a híreket: Jól jár, ha idejár! Nagy leértékelés! Most vásároljanak akciós fűnyírót! Édességosztályunkon jelentős kedvezmények! Jövő héten szardíniakonzerv érkezik! – közölte a behízelgő hang.
Az emberek csak jöttek-mentek, látszólag ügyet sem vetve a hangosbemondóra, aki takarítást kért a hetes sorba, eladót rendelt a műszaki osztályra és osztályvezetőt az élelmiszerekhez.
A nép csak hömpölygött, akár vér az érben, kerülgették egymást félszóval bocsánatot kérve; vagy egy-egy árucikkért lökdösődve, a bevásárlókocsit türelmetlenül tolva maguk előtt.
Itt minden úgy volt kialakítva, hogy már a legkisebbek is ide akarjanak jönni: beülhettek a bevásárlókocsiba, és dodzsemként vezethették, a pénztárnál pedig különféle nyalánkságok sorakoztak.
A település szélén egy vegyi gyár működött.
A Város lakói különösebben nem törődtek vele, tudtak róla.
Néhányuknak munkát adott.
Egy kora délelőtti órán bekövetkezett a katasztrófa: az üzem telepén álló tartályokból lassan, de biztosan hömpölyögve szivárogni kezdett a gáz, és alattomosan sziszegve kúszott a házak felé.
Az evakuáció szinte azonnal megkezdődött.
A gyerekek nézelődtek, nem értve, miért kell kirándulni menniük?
Néhányan pánikba estek, mit is vigyenek magukkal: fényképeket, Bibliát, alvós macit…?
Közben az Áruházban nem szűnt meg az élet – ezúttal bébiételt, pelenkát, kerti traktort és barackbefőttet kínáltak akciósan.
A buszok az első csoportokkal elhagyták a település határát jelző táblát, majd miután biztonságba helyezték a csoportot, azonnal fordultak is vissza.
Egész álló nap így vitték az embereket: az idősebbeket rá kellett beszélni, van, akit nyugtatni kellett, de nagyobb fennakadás nem történt.
Az utolsó busz utasai még hallották a lemenő Nap fényében, ahogy az Áruház fényes ablakai mögött épp akciós fűmagot kínálnak.

2009. október 20.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2009-11-18 11:14:53
Mindent túlél. És csak az üzlet a fontos.
2009-11-03 17:42:06
Nem is tudom, gondolkodom.
Mindent túlél?
Vagy halál után újjászületés, s mindezt a nagy szervező közvetíti?